Перилни препарати и омекотители (прахове, таблети, гелове, капсули) - 13

• 81 669
  • 730
  •   1
Отговори
# 285
момичета, предложиха ми италиански течен Даш на добри цени, но е в някакви нови опаковки.  24 дози, а не 25 и по-голямата бутилка е 45, а не 33 каквито съм пробвала. Срещали ли сте такива ?
Срещала съм 44 и 45 пранета универсален (син етикет) и универсален с бикарбонат (страхотно пере бяло).
Също така последните малки разфасовки в магазина, от който пазарувам са за по 24 пранета, а не по 25 както бяха до сега. Пазарувай спокойно, всичко е наред, щом са добри и цените.
Би ли споделила цените моля. Благодаря.

ох, успокои ме  bouquet 24 пранета беше към 12-13 лева, стори ми се много добре, защото 25 е около 15. Ще пробвам първо него, евентуално по-нататък 45, предпочитам малките опаковки.

# 286
  • до най-прекрасния мъж
От 3 месеца пера с ИЗИ - прах за бяло и прах за цветно. Ами не са ми се вмирисали дрехите, нито пералнята. Бялото пране свети - изпира бели покривки за маса, изцапани с лютеница, сос от манджа и какво ли не още. Цветните дрехи все още не са избелели и в същото време са изпрани (петна от трева, от храна и от всичко, с което две хлапета могат да се изцапат) Аромата и на двата вида прах ми харесва - някой път слагам омекотител, друг път - не.
Странно ми е защо при Бонго се получава така. newsm78
Защото на Бонго му е мухлясала пералнята вероятно. Случва се дори при ползване на най-хубавите препарати за жалост, но основно при пране на ниска температура и с течни перилни препарати. Пералнята не може да се дезинфекцира добре, а както знаем на топло и влажно гъбичките се развиват най-добре.

# 287
И аз станах фен на високите градуси,най-добре се изпира всичко Peace

# 288
  • до най-прекрасния мъж
И аз станах фен на високите градуси,най-добре се изпира всичко Peace
Да, при високи градуси представянето е различно, особено при бялото пране. Аз имам по този повод едно предложение. Нека тук споделяме и твърдостта на водата, а така също и температурата, при която използваме препаратите, от които сме доволни. Така картинката на доволни и недоволни ще е още по-ясна. Все пак перилните препарати при различна температура и в различните райони се представят различно. Ето защо едни са доволни от ИЗИ, а други имат резерви и към Ариел.

# 289
blue  Peaceтака е!н.Нека и аз  си кажа моето мнение.Първо от малък град съм и нямам възможност за перилни препарати -внос.Пера  с по нисък клас прахове,ако сте ми чели  постовете.Пера и с наши Ариели и Персили,които са предназначени за  нашия пазар.Напр.не бях доволна веднъж от Персил .гел течен.Качество никакво .Ариел таблетки поне ги виждам на снимки ,които пускате от едни ама изобщо не бях доволна.За  Изито  съм писала и няма да се повтарям дори по-добре ми пере и от Персил, Ариел и др.Водата ни е твърда.
Другото което ми направи  впечетление,че много от вас перат на ниски темп. и със гелове.Пералнята ми е чисто нова няма и месец,но и в старата съм нямала проблем с миризмите.Пера на 60 градуса .Над 60 градуса се морят всякакви гъбички.Единствено пускам на 40 градуса тениски.Обличат се идин път и от степента на изпотяване и парфюм преценявам дали на 60 г или 40.Не пера каквито и да било маратонки,пътеки,стелки идр. такива ,които могат да ми донесат гъбички и др. болести.
Не съм експерт като Гес и Дедо и се прекпланям пред техния професионализъм!Трябва да има хора  за всичко.
При мен ниските градуси няма да ми изперат дрехите ако ще  да и космически  Ариел.
Да доволна съм от по -нисшите класове прахове,но  единственно позвам високи градуси.Ниски по-рядко.Чаршафи,калъвки бельо всичко на 60 градуса.И гел бомбичките и моите нещо взеха да ми се лепят  по стъклото.Я да си карам с прахообразните прахове.Има си омекотители.Бях решила да си поръчвам гръцко  Омо ама сега  като прочетох постовете ще се откажа.А щом избелват ... newsm78
я пак по нашенско! Crazyпоне знам ,че съм доволна от  Изи, Бинго ,Савекс.Специално тези три праха ми изпират работните дрехи на съпруга ми.Изкл. Ариел и  Персил-нашенски.От тях също съм доволна,но зависи....какво ще улуча!Така ,че при мен високи градуси-идеално пране.Твърда вода!

# 290
е, да, ама за неща които търпят висока температура, то така и баба знае  Simple Smile Останалите дрехи са проблемни и затова търсим препарати перящи добре на ниска температура и щадящи цветовете и за икономия на ток, евентуално...

# 291
  • София
Най-сетне си намерих жълто Коколино, след половин година търсене (не много активно де! Simple Smile)... В кварталното магазинче-бакалия... Отскоро имат перилни препарати, жената се снабдявала от... Хасково... Направо ме разби -  столицата се зарежда с европейска стока от провинцията, но нищо, България е страна на абсурда.
Кодът е холандски, производител - Uniliever. Имам жълт Kuschelweich - няма сравнение миризмата. В полза на Коколино. Simple Smile

# 292
А,намерих каква е твърдостта на водата в моят град  пише "много мека вода" -  0- 4 dGH

# 293
  • София
Високата температура деформира тъканите. Имам 2 хавлиени кърпи, изпрани на 90 градуса, на които влакната се накъдриха... И оттогава не са така меки... Дрехите трябва да се перат на указаната от производителя температура и с добре дозирано количество препарат. Така няма проблем. Веднъж на 2-3 месеца се прави профилактика на пералнята с препарат за почистване и всичко е на 6.

# 294
Аз предимно пускам на високи градуси - спалното бельо ,и то бяло

# 295
Джижи, щом си доволна, това е най-важното. Тук сякаш изглежда, че хората, ползващи нисък клас прахове, ги ядем с парцалите, но не е така. Единствено Бонукс на мен ми бърка в здравето, но ти не го споменаваш, така че си в безопасност. Mr. Green Laughing

Съгласна съм с теб и за праховете, и за температурата. Peace

А относно гръцкото ОМО: имаме си на неговото ниво български прахове, които ще ти излязат и по-евтино. Моето мнение е, че от чужбина си заслужава да се взима високият клас. Между ниските тук и там няма съществени разлики.
А от Изи и от продуктите на Фикосота (Тема, Савекс) щом си доволна, ползвай ги. Хубаво е да се подкрепят българските производители. Особено Изи е с много добро съотношение качество - цена. Фикосота действа с много агресивна реклама, освен това винаги са на челно място на регалите, а това вдига цената на продукта. Дедо го беше писал преди няколко години в един спор с мен - цените им са твърде високи за качеството, но продуктите несъмнено не са лоши.

# 296
  • София
Аз колко пъти съм хвалила Бингото тука...
И на Фикосота хваля.

Да ви се оплача - прецака ми се една калъфка.
Памук с полиестер, червена, нова.
Пуснах я с бялото на 60 С, с ОМО и като я изсуших стана на много грозни бели звезди.

# 297
И аз съм ги хвалила в предишни теми. Grinning Даже не ми повярваха като сложих Бинго на нивото на Тайд. Обаче напоследък започвам да смятам, че е дори по-добър от Тайд. Пробвах Бингото от новите кутии и започвам да се замислям защо, по дяволите, купувам вносни прахове за сума пари, като си имам Бинго на една крачка в супермаркета. Чак сама не мога да повярвам какви мисли ме спохождат.

Да пиша и за новия омекотител Silan Pure & Natural официален внос. Бях на косъм да го купя, но днес го душих в Кауфланд (беше за 2.79 лв./900 мл). И трите аромата хич не ми харесаха. Едни слаби и неопределени. Най-гаден ми се стори ирис (синята опаковка), а най-добър жасмин, но какъв ти жасмин, като миризмата е цитрусова. А магнолията ми беше много странна. В общи линии - разочарование. Виж, ако имаше някой, който да мирише като Persil Pure & Natural на евкалипт, купувам от раз и се абонирам за него. Този прах (и гел) мирише уникално свежо и чисто, но след изсъхване - на нищо и би ми се искало да има някой траен омекотител със същата миризма. Ама няма.

# 298
  • София
Аз следващият път определено ще си купя Бинго за цветно и с него ще си пера и бялото, че с тия избелващи прахове стават издънки.

# 299
Веднъж на 2-3 месеца се прави профилактика на пералнята с препарат за почистване и всичко е на 6.
Може ли да споделиш какъв е този препарат, че дрехите на Милото след пералня са миришат много неприятно, все едно не са прани.. Sick Outta Joint Иначе пералнята им е старичка, Силтал, ако това има значение.

Общи условия

Активация на акаунт