Перилни препарати и омекотители (прахове, таблети, гелове, капсули) - 13

• 81 697
  • 730
  •   1
Отговори
# 375
Като свърша тъпото Изи, ще го подкарам да го видя.
хмм... обиждаш ми фаворита  hahaha

# 376
Откакто сьм с италианския Персилий (Диксана) цветовете ми навлезоха в друго измерение. Joy Звуча ли като реклама?  Laughing Но си е самата истина. Изключително доволен останах.

И с един вьпрос се обрьщам кьм вас. До нас има един склад и онзи ден видях едни много странни Persil и Essex. Никога досега не сьм виждал и двата, на картинка даже. На Персила ще покажа по-кьсно снимка, че сега не сьм вкьщи и пиша от телефон, а Есекс мога само да обясня как изглеждаше - зелена кутия, а логото е изписано с оранжеви букви. Нищо общо с този по суперите. Прилича малко на немски Даш. Спомням си, че преди някьде бяхте споменавали, че има два производителя на Essex - Ролко Бианил и P&G, но дали не се бьркам? Ако някой изобщо може да загрее за какво говоря, моля да каже ако е ползвал такьв Essex дали е добьр или е сьщия като обикновения, защото беше голяма кутия, но като цена беше изгоден.

# 377
Не бъркаш. За Гърция правата върху марката Есекс държи Проктър & Гембъл. Ролко бианил им ги продаде преди години. Така изглежда гръцкият Екекс и наистина е аналог на немския Даш, съответно качеството му е подобно като на немския Даш. За мен е нисък клас.
В България и други държави марката е собственост на Ролко Бианил и са разпространява от дъщерното дружество Бейт. Нашият Есекс тук е произведен от Ролко в Гърция и е опакован край София.

За непознатия Персил: това най-вероятно е гръцкият аналог на нашия Первол. Вероятно говориш за течни препарати, на които логото е с ръкописен шрифт. Изглежда така.

# 378
  • София-в сърцата на моите деца
 Peace

# 379
Моля ви да ми препоръчате немски омекотители, които ще си купя направо от Германия.
До сега съм използвала само Ленор.

# 380
  • до най-прекрасния мъж
Моля ви да ми препоръчате немски омекотители, които ще си купя направо от Германия.
До сега съм използвала само Ленор.

Софтлан е хубав и мирише свежо и леко, ако обичаш по-ненатрапчиви аромати. Иначе, на мен ми бяха препоръчали тук в темата и Вернел. Те са една цена, така или иначе.

# 381
Гес, за пореден пьт благодаря за безценната информация! Hug Ей, добре, че те има. Сьщият е Есекса, само не сьм сигурен дали около логото, вместо тези балончета, нямаше някакви червени или розови цветя. Thinking Нещо цветно запомних. Да не би да е някой вариант за цветно или те всичките са универсални? И да питам като качество, кой от двата вида по го бива, става вьпрос този, който се разпространява масово по магазините или другия, в зелената опаковка?

Персила мисля, че е някакьв португалски, така че едва ли ще е нещо особено, но все пак ще го покажа като имам вьзможност да качвам от кьщи. Persil azul de branco... нещо подобно пишеше.

Последна редакция: чт, 13 юни 2013, 15:00 от Argent

# 382
  • София
От Карфур. По другите магазини вече има от последния вид Персил течен за цветно, но както съм писала, за мен той вони нетърпимо и го заобикалям. Този мирише добре и доста силно. Като свърша тъпото Изи, ще го подкарам да го видя.

Между другото, само за информация, да ви кажа, че откакто Персил стана експерт праховете за цветно вече съдържат оптичен избелител. На опаковката не се споменава, но в информационния лист са включени. Затова дрехите ми блестят с Персил. Laughing

Тоест, да разбирам ли, че новият БГ Персил има шанс да стигне събратята си от Западна Европа?

# 383
Гес, за пореден пьт благодаря за безценната информация! Hug Ей, добре, че те има. Сьщият е Есекса, само не сьм сигурен дали около логото, вместо тези балончета, нямаше някакви червени или розови цветя. Thinking Нещо цветно запомних. Да не би да е някой вариант за цветно или те всичките са универсални? И да питам като качество, кой от двата вида по го бива, става вьпрос този, който се разпространява масово по магазините или другия, в зелената опаковка?

Персила мисля, че е някакьв португалски, така че едва ли ще е нещо особено, но все пак ще го покажа като имам вьзможност да качвам от кьщи. Persil azul de branco... нещо подобно пишеше.
Този ли? Не е за цветно. Универсален си е. Няма Есекс за цветно в Гърция.
Нашият Есекс тук е по-добър по състав и съответно е по-висок клас от гръцкия Есекс. Но се въздържам да го препоръчам, защото всяка партида, до която съм се докоснала, е различна от предната. Една е с фосфати, друга - без; концентрацията е различна; ароматът е различен. Просто пълен хаос. Кое ми дава гаранция, че винаги в опаковката има едно и също качество? Нищо.
Този пък Есекс в Кауфланд, например, е с дозировка 110 мл (=64.8 г). Имам силни съмнения, че това е един не много добър гръцки прах на Ролко Fresh & Clean, но прехвърлен в опаковка на Есекс.

За Персила: сигурно си видял Persil sabão azul e branco. Аз имам прахообразната версия. Много зле, много. И течният е гола вода. Много далеч от познатото качество на Персил. Не препоръчвам изобщо. Перилните препарати в Португалия са най-зле от цяла Европа; по-зле са и от нашите тук.

Тоест, да разбирам ли, че новият БГ Персил има шанс да стигне събратята си от Западна Европа?
Съставът на нашите Персили и на немския е доста различен. Просто уеднаквяват опаковките. Всъщност, нашият Персил съвсем не е толкова лош, колкото си мислите.

Последна редакция: чт, 13 юни 2013, 15:23 от Guess Who

# 384
В България ли се произвежда този Персил?
Аз си купих от предпоследната промоция в Кауфланд един Персил експерт за цветно и много съм доволна - една стара плажна хавлия така видимо се освежи - светна, не бях я вадила от гардероба почти година  Simple Smile Прахът беше 4.8кг за 13-14 лева.

И една идея, която ми дойде като го купих и се чудех къде и как да го сладирам за да ми е удобно и да не се разсипва - 5кг прах е доста и го разделих с една самотна майка на много деца, подарих й половината. Ако имате повече и познавате нуждаещи се - дарете. Мисля прахът за пране е нещо почти толкова важно колкото храната и дрехите  Peace

# 385
В България ли се произвежда този Персил?
Главно е произведен в Сърбия, но от време на време пускат и полски. Течният и дуо-капсулите са произведени или в Унгария, или в Австрия. Таблетите - в Австрия.

# 386

Този ли? Не е за цветно. Универсален си е. Няма Есекс за цветно в Гърция.

http://colby.gr/D809B3C5.en.aspx

Такьв, мисля, беше. Не знам каква е разликата и дали вьобще има разлика. Персильт е точно този, течен. Може да сьм бос, но поне езици знам, та го познах, че е португалски. Grinning

# 387
Здравейте , днес си взех това Някой да го е ползвал ?

# 388
Всъщност, нашият Персил съвсем не е толкова лош, колкото си мислите.
Нашият Персил по-добър ли е от нашия Ариел?

# 389
"По-добьр е този от двата, който е на промоция и е по-изгоден" - бе казал някога мьдреца (разбирайте нашият всеобщ гуру тук - Гес).  Laughing  Високия клас на Хенкел и Проктьр енд Гембьл е много трудно да се сравнява, така знам. Наскоро бях попитал за подобен паралел между Dixan и Dash в Италия. Сьщото е.

Общи условия

Активация на акаунт