Перилни препарати и омекотители (прахове, таблети, гелове, капсули) - 13

• 81 582
  • 730
  •   1
Отговори
# 570
  • до най-прекрасния мъж
И моята допълва понякога, особено като съм сложила повечко дрехи и са памучни. За въртенето, да, така е. Аз имам Електролукс - на 3 години е. Забелязах, че циклите й на пране са доста по-дълги от на старата ми пералня. Дори след всяко плакнене завърта дрехите на нещо като центрофуга за около 5-10 секунди. Вероятно за по-добро изплакване. Като центрофугира също набира бавно, спира, намества, пак тръгва и така докато тръгне гладко. Абе, странна птица са това новите перални.

# 571
ако е като този Персил колор експерт, който купих от Кауфланд преди 3 седмици - аз съм доволна, а като се има предвид и на каква цена го взех  Heart Eyes

да ви питам, ако някой е забелязал - с Ленор или с това Коколино което хвалите напоследък, дрехите  ви излизат по-несмачкани?

При мен най-пригледни са след използване на Семана сензитив.

# 572
  • София
А пък аз се чудя защо моята пералня върти излишно след центрофуга, а пък то щото да бухнели  Peace
Другото, което е че на етапи ми пълни вода в началото - пусне малко и спре, после пак така... Имам чувството, че новите перални /не че моята е много нова, на няколко год. е/ имат доста излишни паузи и въртения, знам ли...  newsm78

И моята нова пералня прави излишни движения, ама аз и намерих цаката - имам едно копче Експрес.
И не пускам бебешка и еко програма - на тях върти по цял ден!
Само обикновена Памук с копче Експрес!
Или обикновена за черно/цветно.
И то какво стана - от 20 програми ползвам 2!
Е зимата - и тази за вълна.

# 573
Хубаво, ама не може да переш панталони и ризи на Памучната програма. Аз си използвам всички, без Еко и бебешката, т.е ползвам всичките 9, според зависи какво пера. Някои ги използвам рядко - на 2м. веднъж, примерно.
Miss M,пералнята ти няма как да знае коя дреха колко вода ще поеме. Така се използва максимално икономично водата и същевременно да е достатъчно, за да се изперат. Много хубаво са си направени пералните, според мен. Peace
Моята, освен това, си променя времето на пране - след като започне да пере си прави някакви замервания според това колко дрехи съм сложила и колко вода да поели. Много съм доволна от тези малки екстрички.

# 574
Какви излишни движения? Нищо не е излишно, всичко си има причина.
За да пести вода, пералнята пълни на няколко пъти по малко. Има определено ниво, до което трябва да стига водата. Когато пералнята „усети”, че дрехита са абсорбирали налятата вода и нивото е паднало, пълни отново, докато нивото спре да пада. Това означава, че дрехите са напълно мокри и може да продължи програмата.

Центрофугата след основното пране и между плакненията е съществена за доброто изплакване на дрехите. Съвременните перални плакнат три пъти (последният - с омекотител), а старите - по пет пъти (поне моите две стари перални плакнат по толкова).

Старите перални центрофугираха на по-ниски обороти, а новите - на по-високи. Това означава, че пералнята трябва да има механизъм, чрез който да открива дисбаланси и да не позволява центрофугиране при дисбаланс. Иначе ще се саморазруши. Затова е и въртенето преди центрофуга.

В края на програмата пък има anti-crease - завърта прането няколко пъти наляво-надясно, за да не се мачка.

# 575
Може ли да ми обясните какви са тези програми "Еко" и "бебешка"... newsm78

# 576
  • София
Еко е с минималко количество вода. Както е казала Гес, пералнята си преценява точно колко да намокри дрехите. Аз въобще не видях вода в барабана! Ама тя пералнята си знае.
Бебешката е с повече плакнене.
Ама аз имам ново Беко.
Но мисля, че и на другите нови ги има тези.

Може би аз имам по-старо мислене, а пералнята е по-умна от мен. Mr. Green

# 577
  • до най-прекрасния мъж
Аз нямам бебешка, но пък имам допълнително изплакване, което пак е горе-долу същото. Ползвам си почти всички програми, дори тези за ръчно пране, когато се наложи. Екото и аз не съм ги ползвала, но пък ако те са по-дълги от обикновените, вярно ще пере цял ден. И без това тази на 60 гр. памук ми е повече от 2 часа, а на 40 гр. е почти 2 часа.

# 578
На моята пералня Екото е по-дълга като време, с по-малко вода и по-малко плакнене, има една центрофуга по-малко. РАзчита на повече киснене в една и съща вода и повече въртене.

Бебешката е над 2ч. По нейни настройки е на 90С и според упътването нагрява водата  бавно, което осигурявало сигурно избиване на разни гадове, има две плакнения повече с противоалергично действие.

# 579
  • до най-прекрасния мъж
На моята пералня Екото е по-дълга като време, с по-малко вода и по-малко плакнене, има една центрофуга по-малко. РАзчита на повече киснене в една и съща вода и повече въртене.

Бебешката е над 2ч. По нейни настройки е на 90С и според упътването нагрява водата  бавно, което осигурявало сигурно избиване на разни гадове, има две плакнения повече с противоалергично действие.
На мен такава ми е тази за вълна. Първият път, като я пуснах, мислех, че е развалена.

# 580
И моята пералня "се дьржи" по сьщия начин, който описвате. И аз неколкократно сьм питал Гес за сьщите неща, но няма нищо обезпокоително.
И сега поредното вьпросче кьм нея: предстои ми почивка и ми трябва просто нещо средно ниво за из пьт. В тази врьзка, между Тема Колор, Rex Color или Formil, отново за цветно, какво би ми препорьчала? И между другото да те питам, според теб, като си им разглеждала сьстава, сравнявайки онзи полския E и Изи, кой е по-добьр от двата?

# 581
Моята стара, но златна няма такива функции... Пере и плакне прекрасно, иии с много вода... Heart Eyes Центрофугата е слабичка, но така или иначе ползвам сушилня. Peace

# 582
Блазе ти. Родителите на приятелката ми имат старо Zanussi, почти 20-годишно. Като стартираш някоя програма, пьрво 3-4 минути вьрти дрехите само с вода и чак след това бута праха. Отделно плакне обилно с вода и дрехите след пране изглеждат чудесно. Прекрасна машина, но вече за сьжаление няма такива уреди.

# 583
  • София
Имахме едно такова Зануси и ние, преди да купим, преди почти 10 години, сегашната Аристон. Наистина старите електроуреди са "друга бира".

Колкото до намачкването, според мен е въпрос на баланс между температурата на водата, с която се пере, и оборотите на центрофугата, в зависимост от състава на материите, които перем. Няма как да се изпере памук или лен на 60 градуса и 1200 оборота центрофуга, и да излезе неизмачкан, независимо от прекрасността на омекотителя, който сме сложили. Ако съм допуснала подобна грешка, бързам да извадя дрехите веднага, щом свърши цикълът на пране, и да ги разтръскам и опъна добре при простиране. Ако след пране отиват в сушилнята, грижата е по-малка.

# 584
Здравейте! Може ли да ми кажете, тези дето са купували прахове от Германия в кои вериги магазини са най евтини?  В момента съм в Германия , видях на няколко места но ми се струва че са скъпички.  И какви разфасовки има че до сега най голямата разфасовка която видях беше за 44 пранета на Персил прах за цветно пране.

Общи условия

Активация на акаунт