КИВИ + КОМ = КИС - 25

• 59 438
  • 724
  •   1
Отговори
# 450
  • Пловдив
Неделя е! Ден за изтягане и събиране на сили за новата седмица! Днес не робувайте на дома и семейството си, поглезете себе си и се порадвайте на неща, които скоро не сте правили!

Тука такъв вятър духа че щеше да ме отнесе с колелото едвам се прибрах . Тръгнах на протест на магистралата ама невъзможно беше да отида до там, върнах се едвам .
Много е мрачно снощи и  нощес валя дъжд  и е едно хладничкоооо супер.
Люска никаква не се обади какво стана с прегледа при професорката newsm78 newsm78 newsm78 newsm78
Ели, вие как сте ?
Паце много да се забавляваш в ГЕРМАНИЯ! Hug
МАМЧЕ, Hug Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes обаждай се когато искаш и ти е приятно и прецениш ,че няма да те натоварва форума. Hug Hug Hug

Имам кюфтета от снощи и няма да готвя за довечера ще направя една салатка и това ще вечеряме с дедко. Та сега релакс на компа ще има Blush

# 451
  • Costa Rica
Здравейте, дами!
Извинете за натрисането, обещавам, че няма да се повтори Embarassed Следя другата тема на Мари и, понеже тя беше споменала кошмара на lucia, стигнах дотук.

Става въпрос за ето това нещо:

И тук идва тънкия момент - не съм лекар, дори почти не разбирам от медицина - това което ми каза приятелката е, че в състояние на хипоглекимия първият орган, който се нуждае от глюкоза, дори преди клетките е - мозъкът. Та не става ясно, дали отровта първо ще отиде в клетките или в мозъка, или дали и там няма да отиде известно количество "отрова". Не става ясно и какви последици това може да причини на мозъка.

Не съм медицинско лице, но напоследък ми се наложи да науча за работата на мозъка доста повече, отколкото е полезно за нормалната психика Wink Та става въпрос за следното - мозъкът е защитен от т.нар. blood barrier (кръвна бариера?), която не позволява на доста вещества в кръвта да преминават в него. Това е причината химиотерапията при мозъчни тумори да е почти безполезна. Та може би този аргумент оборва горния Thinking Не знам, но специалистите със сигурност ще знаят.
А и всеки опит за борба срещу оная гад е по-добър от нищо.

Мари, lucia, не знам как да се моля, но ви мисля. Успех в борбата Praynig Praynig Praynig

# 452
Здравейте!
Следя темата  за http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=707942.0 и искам да добавя ето това като коментар на горния за хипогликемията-извинявам се. Embarassed
При хипогликемията най-напред страда мозъка-от опит,диабетичка съм.Ниската кръвна захар е опасна,защото при нея загиват нервни клетки . Confused Ето една статия при ,която е обяснено какво се случва:  http://www.bb-team.org/articles/4572_hipoglikemiya
Лек ден!
Скрит текст:
ако е проблем,моля да го изтриете коментара

# 453
Здравейте!
И аз поглеждам дали Люската е публикувала обнадеждаващи веси.
При нас беше доста хладно преди обяд и поваля. Провали плажа на децата, ама за сметка на това се помотахме из магазините.
Ходих да гласувам- нали си избираме кмет. Сега метнах един постен гювеч да се пече.

# 454
при нас вали...от вчера. Потънахме в калища, но пък бива, щото така се беше няцепило. Само да не беше такава студ. Снощи имахме гости до 2 и днес го ударих на сън и лежане.
демек слушам Зичето - и си почивам.
Рози - слушах - много слаба активност нещо...
Хеили - как сте момиче?
мамче - липсваш ни - и имам усещането че си из дупките нейде. май въже ще ти трябва или стимул?
ели - вие как сте?
паци - а ти до кога си в Германия?
Лускаааааа - дано си добре миличка
момичета - гуш и продължавам с мързелуването днес - от зимата не ми се е случвало...

# 455

Люска, Мари, как са нещата  при вас момичета  Thinking   Praynig  Flowers Four Leaf Clover  Hug

# 456
Добро утро!

Анкасче, много ти благодаря за кафенцето, имам нужда от 3-на доза Mr. Green

Юле, добре сме, уж... Имаме си нашите драми.  Hug Благодаря, че питаш  bouquet

Луска, много те мисля и силно ти стискам палци Praynig Hug Hug

Вчера откукахме от скука вкъщи, добре, че една приятелка дойде с нейното момченце малко да си поговоря с някой на човешки език. Моят дивак се държа ужасно Tired , но се надявам да го израсте това вече Praynig .

# 457
Честит July Morning, приятелки! Hug
Желая ви хубав ден, повече усмивки и незабравимо лято!

Юле, въже ще ми трябва, ама корабно ... Whistling

Паце, желая ти приятно и весело преживяване в Германия!

Мастер, така е, но ... когато бушоните избият, изчезвам от тръстиката!

p.s. Хубавото е, че нашето синче си е вече в града(при нас), след едномесечен престой на село,  и малко ще ми е утеха ...

# 458
  • Видин
Дзак Grinning и аз да се запиша Grinning

Люската, какво става, мила?Как си? Hug

И при нас духа адски силно Crazyабе или ще изпопукаме от жега или от студ Crazy

Честито на именниците!Да са живи и здрави и с гордост да си носят името!  bouquet  bouquet  bouquet

Аз си дадох почивка от компа събота и неделя.В събота бяхме на юбилей и се прибрахме в 5 ч. сутринта.В 11 ч. станахме и ходихме на рали в една местност до Видин.Прибрахме се следобяд и полегнахме до към 19ч. Crazyабе общо взето релакс...само че чистенето ми остана за днес Crazy

Мамче, знам ти терзанията, пиле, но недей да се тормозиш толкова!
Нали сме си говорили и друг път, че когато човек е спокоен нещата се подреждат по-бързо Peace
Гушкам те! Hug

На всички дружки Heart Eyes

# 459
  • На планетата земя
Здравейте прекрасни момичета! Hug
Надничам и аз за новини от Люска.
Мам4е,кураж, кураж,всички ще сбъднем мечтите си! Hug
Времето е все едно октомври ,а не юли.
Желая ви много усмивки и позитивно настроение! Hug Simple Smile

# 460
 аз влизам за Луската... ама я няма. Дано е добре.

Момичета да ви кажа сега аз , да не си помислите, то всичко наред.
Не се оплаквам - само да ви кажа че навсякъде са проблемите - и просто трябва да се научим да приемаме философски нещата макар и да ни боли и да не го приемаме. но това е!Живеем в такава държава където нищо не е уредено и всичко работи против хората.
ще стана досадна..ама ще ви разкажа моите дертове ей тъй да ми мине... пък не че ще помогне...
Първо:
забраниха спирането и паркирането на нашата улица. Гонят ни като империалисти. Не дават дори товаро-разтоварни работи. Глобяват клиентите ми непрекъснато...в резултат на което клиентите рязко намаляха! Ама като казвам намаляха - просто никакви ги няма. Писахме всички обекти на улицата, подписка събирахме... при кмета ходихме- НИЩО!!!! Да сме били следили в сайта на общината там имало обсъждане на ситуацията. След като било прието - нищо не можело да се направи. Получихме отговор - стандартен - с еднадума - гледайте си работата.
Това едно...
Второ:
Книжарницата. Тя се намира под жилищен блок. Миналата година изтърпяхме всички негативи по измазването и санирането на сградата. То мазилки падаха на главите на хората... то скелета строиха на входа..кошмар. Но си изтърпяхме. Да ама сложиха климатици. 6 климатика над входа на книжарницата. Отрязаха отводняването вместо да го прекарат в улук и сега гледай какъв кошмар е. На никого не му дреме че пред книжарницата има гьол и че се излива вода над главите на хората- Ежедневно. Общината вместо да ги санкционира- казва не е наш проблем. Галин ходи се моли на собствениците - вишка да плати но да направят отводняването - е , не - не ги интересува. Ми писна ми да ви кажа... Нали в една нормална държава да са ги тглобили и да са се оправил нещата.
трето:
Най голямата ми болка - новата машина.
Която купехме преди 20тина дни. Още не сме я пуснали Първо когато даваш 6 хил в Евро , очакваш че поне ще дойдат да я инсталират - НЕ!
Куп майстори повикахме - всички взимат на час... и след тях мазалото още по голямо. Ама свършил не свършил работа - никакво значение няма - плаща се на час. Последният ми взе 150лв. и след него вече - нищо не работеше. Реве ми се
Днес се обадих в Софийска фирма - от там се навиха да ми пратят техник - забележете срещу 350лв.Без ДДС за да направи диагностика на машината. Да ще ги дадем... но дали с това ще се изчерпят нещата????
Всеки ден се чудя в каква държава живеем? Плащаме данъци и нищо не получаваме насреща. Няма управия и това е!

Та така... не го приемайте като оплакване - ако един пореден абсурд в една абсурдна държава.

Последна редакция: пн, 01 юли 2013, 18:03 от JuliS

# 461
Здравейте!Не съм писала отдавна,но през почивните дни цялото семейство си бяхме в къщи и нямаше как.Да не говорим,че съм с непрекъснати болки/в различен момент с различна сила/ и само вия от болка и лежя.В събота както знаете имах среща с професорката.Тя каза,че на първо място трябва да преодолеем болката,да укрепне организма,за да почне заедно с ваксината да се бори срещу тумора.Препоръча ми да пия по-обикновени аналгетици,но по-начесто.И тъй като и това не помага сама комбинирах тях със старото обезболяващо.Е,ефекта е почти нулев,но стискам зъби или плача с глас.Ако през деня съм що-годе добре,то нощите са най-големия ми кошмар,но има и дни,в които ден и нощ се сливат в една безкрайна болка.Не съм се предала още,защото при професорката видях един мъж с моя проблем.Той я посещава от 2007 и като го видях нямаше вид на болен-жизнен,усмихнат.Жалко,че не успях да поговоря с него,можеше да ми даде някои ценни съвети.Тяка стоят нещата при мен.Нишо ново-болка,кошмарна,безкрайно дълга.
На вас пожелавам слънчеви и усмихнати дни!Радвайте се на живота,обичайте и пренебрегвайте глупавите проблеми.

# 462
Ох, Луска, болката се търпи до един момент, ама като е почти непрекъсната.... Като ти каза лекарката, че първо трябва да се преодолее болката, не ти ли предложи лекарство, което наистина да има ефект? Това с обикновените аналгетици ми се струва несериозно - организмът бързо привиква към тях и те не действат. Питай я пак - все едно какви са лекарствата, ще съберем още парички. Марѝ беше писала за някакви лепенки, които ползва мъжът й, и май имаше ефект от тях. Предполагам, че тя самата ще се включи по някое време, ако не - питай я направо на лични - тя може да ти даде много полезна информация. Прегръщам те, мила.  Hug

Хубав ден, момичета, нямам муза тия дни.
  Confused Hug

# 463
ДОБРО УТРО!

Люска, добре, че намери сили да драснеш няколко реда...НЕ СЕ ПРЕДАВАЙ! Виждаш ли- има хора, които се възстановяват... може би това е просто едно изпитание, което трябва да бъде преодоляно и ТИ ЩЕ СЕ СПРАВИШ  Hug Praynig.
ЮлеShocked Shocked Shocked, как за толкова пари няма да осигурят човек, който да инсталира машината!? Ама наистина си е АБСУРД!
Паце, и от мен приятно, ползотворно изкарване в Германия!
Зиче, нищо не (по)казваш за градината! Я да те питам като спец-цветар- всичките ми цветя имат някакви мушички в пръстта. Купих си днес някакъв препарат, освен това четох, че се махали с набучени клечки кибрит, чесън, поливане с веро и незнам какви още какви шуротии... та дали ще ги оправя или директно да ги изхвърля?
Фейче, Мамче... я да си разбуждате музите!
Мари, и ти се изгуби, как е мъжа ти, как са зъбите?
Hailie , Жаки, Buba-koko, Анкас  Hug Hug Hug.

# 464

Зиче, нищо не (по)казваш за градината! Я да те питам като спец-цветар- всичките ми цветя имат някакви мушички в пръстта. Купих си днес някакъв препарат, освен това четох, че се махали с набучени клечки кибрит, чесън, поливане с веро и незнам какви още какви шуротии... та дали ще ги оправя или директно да ги изхвърля?

Не съм Зичето,мА да кажа.......Веро не опитвай,ако досега не си правила - ще изгориш цветята......При мен действа най-добре кибрита. Или по една щипка зелен камък в пръста(по към края на саксията слагам и поливам да се разствори)......Мушичките се появяват,когато цветята са преполяти(обикновено)....

Люска......Ако бях на мъжО ти на мястото.....Щях да намеря наин да се свържа с тоз човек дето има (имал) твоя проблем(чрез лекарката примерно....)......Ще се срещна с него и ще го поразпитам......Не е за подценяване информацията......
...Прегръщам те силно! Не се предавай! ......

Общи условия

Активация на акаунт