Италия, 138

• 29 499
  • 737
  •   1
Отговори
# 150
Лени, това ми дойде малко като разказ с неочакван край  Laughing. (горда съм, впрочем, че сама се сетих кои са опиоиди въпреки несвойствено многото гласни  Mr. Green). Тъкмо бях почнала да се обвинявам как съм се проявила като мека Мария и ходя и до ден днешен да утешавам моите "бебета", и се оказа, че то било за добро. Пу да му се не види, никога не знаеш, къде ще му излезе краят, откъм добрата или откъм кьоравата страна.

# 151
  • в едно миланско село

Беше дадено като пример за това, че промени в средата оказват трайни генетични изменения - въпреки че по принцип си представяме генетичния код като една стабилна верига, която се променя единствено заради това, че се смесва с друга стабилна генетична верига, от майката.

баш понеже не си я представям така си позволих да нарека генетиката нетолкова точна наука  Laughing
нямам обоснована документална, или инаква култура, базирам се на лични усещания, които водят до същия извод, макар и изобщо да не съм се замисляла баш за недохранването да разсъждавам.
(държа да е ясно, че си чеша езика по въпрос, който дори не ме интересува особено  Twisted Evil)

и понеже сте публикували междувременно : хич да не ми се пробва някой да ме изкарва виновна към наследниците за изядените сандвичи и парфета  Shocked
задоволителната за годините ми физическа форма отдавам на малко ген и на повече постоянно, невманиачено, но редовно внимание към поддръжката и.
преди да си легна, да кажа, жалко за гена на Шарън Стоун, който явно няма да е продължен, интересно колко ли са гладували предците и? (това без ирония, като нищо ще се окаже, че са някакви бедни емигранти  Shocked)

# 152
Да, правилното е бебетата да се утешават, а не да се оставят да плачат до шът даун. Опиоиди е 'нова' дума за 'опиати', която вече не се употребява.

Феиам, никой не те кара да се чувстваш виновна, тя науката не се влияе от подобни субетивизми:))) Просто това е обективно споделяне на нещо, което се развива с бързи темпове. Макар спорът 'генът' или 'средата' са водещи да е от поне век.

# 153
  • в едно миланско село
Като  конституция - да.

като че да ме би като превод от ит. на бг?  Joy Joy

(шегувам се, Лени, има ексцесии, които са ми чужди, въпреки научните "доказателства"  Wink
нещо свързах неволно вменяването на вина на "семейната история" от страна на психолозите с отражението върху здравето на начина на живот на предците иии... не са ми в кръвната група тези теории. като оставим настрана наистина генните наследства откъм болести и нарушения в нормално функциониращ организъм, или физическа конструкция, от която трудно и ненужно се (мъчи да се) спасява човек, не отговарят на възгледите ми  Rolling Eyes. непоправим рационалист-циник съм  Embarassed)

Последна редакция: пт, 24 май 2013, 23:40 от feiam

# 154
Ах, да, щях да казвам - не знам доколко точно са различни руският и украинският, само знам, че руски разбирам, а украински много по-слабо, и от твоята фраза нищо не можах да схвана. Сори  Rolling Eyes.

Абе аз съм ги оставяла и да се наплачат, то си беше от чисто отчаяние.  Tired  Crossing Arms
Особено Матео какво бебе беше....  ooooh!

За "конституция"-та.... не съм сигурна  newsm78. Моят италиански нали е слаб - винаги ми се е струвало, че не бива да го превеждам от бг на ит ; т.е. на мен това май ми е по-скоро нормален бг израз.

# 155
Лени, това ми дойде малко като разказ с неочакван край  Laughing. (горда съм, впрочем, че сама се сетих кои са опиоиди въпреки несвойствено многото гласни  Mr. Green). Тъкмо бях почнала да се обвинявам как съм се проявила като мека Мария и ходя и до ден днешен да утешавам моите "бебета", и се оказа, че то било за добро. Пу да му се не види, никога не знаеш, къде ще му излезе краят, откъм добрата или откъм кьоравата страна.

това за Меката Мария е глупаво за мен  ( както и гордостта да оставиш новородено в стаята му от 1вия ден и да не му обръщаш внимение, за да не го 'свикваш' т.е да ти е по-лесно).  Но реално и на био-ниво майката не случайно чува плача точно на своето бебе през 9 планини и определени честоти, които за другите хора са нечуваеми и неразпознаваеми. Природата така е устроила нещата, че нашите бозайници не стават да ходят след 30 минути да ходят след нас в степите, а е дава  едно беззащитно същество, чиито мозък трябва да получи най-добрия шанс за развитие, което вътреутробно няма как да стане:)

конституция в смисъл на заложеност и структура

# 156
реално и на био-ниво майката не случайно чува плача точно на своето бебе през 9 планини и определени честоти, които за другите хора са нечуваеми и неразпознаваеми.

Мхм, мъжът ми - и дори майка ми!!! - не се будят. И след нощ, която съм прекарала да утешавам напр. Мила, че няма никакви напр. паяци в нейната стая, някой ме пита бодро на закуска - "тази нощ май спаха добре, а?"  Whistling Joy

# 157
ох, докато си говорим Дамиано гледа някакъв филм Прометеус, който е отвратителен. То глави падат чудеса!  Краят на света, началото на света.. нищо не разбрах де, освен че има едни хора дето търстя нещо и други –предци явно-  които ни искат всички с вътрешностите навън!

# 158
  • в едно миланско село
ми не знам, дами, вие сте по-млади.
за мен конституция на бг е съвсем друго нещо, никога не бих я уптребила тази дума във физически аспект. ама то вече след "отверТка" и "вкъщи", тотално съм се отказала да имам претенции към българския си изказ  Mr. Green

# 159
е има понятие 'конституция на тялото', него поне не си ли чувала:))
аз не твърдя де, че употребих конституция правилно в случая за геном, като се замисля, но дано ме разбрахте. разсейвам се

# 160
за малко само да сменя темата : някой с добър руски може ли да ми преведе  "найкраще у житти це життя"?

"Най-доброто в живота е животът" според Google Traduttore.

# 161
  • в едно миланско село
е има понятие 'конституция на тялото', него поне не си ли чувала:))

разбира се, че да. на италиански, обаче  Laughing

"Най-доброто в живота е животът" според Google Traduttore.

Joy Joy Joy
браво, бе, изобщо не ми хрумна да използвам преводача  Banghead

# 162
съвсем я обърkалась явно:))

Последна редакция: сб, 25 май 2013, 07:46 от 10 c's

# 163
Мда.... и на мен не ми хрумна, ами се обяснявам за разликите между руския и украинския...

Като за лека нощ да ви разкажа нещо из дневниците на моята бреенност. Тази вечер видях във ФБ снимка на пълнолуние, постната от приятел от България; после и приятел от Македония публикува снимка на пълнолуние и аз си помислих "Яяя, и в Македония също имат пълнoлуниe днес!". Едва когато преди малко погледнах през прозореца и си помислих - "Ооо! Колко хубава пълна луна имаме и ние днес в Германия!" - осъзнах, че е трябвало да си легна много по-рано  hahaha hahaha.

ПП. Разказах тези си неволи на мъжа ми, той ме съжали, и като го питах - на шега!! - дали И в Италия е пълнолуние днес, той каза "Наистина ли! Не знам, има облаци"  tooth    loveuuu

Последна редакция: сб, 25 май 2013, 00:39 от tralala81

# 164
Оххх Тралала ще ме умориш.... Joy Joy Joy
Аз гледам по раи уно за кризата в италия , интересно е.
Преди това изгледах Аморе Криминале по раи тре .. изобщо цяла вечер итал. тв . Peace

Общи условия

Активация на акаунт