Италия, 138

• 29 117
  • 737
  •   1
Отговори
# 135
И близнаците на моята приятелка ,въпреки че са и двете момчета,са разнояйчни и много различни.. Laughing И те,този който се роди  половин и отгоре кило,повече от брат си -и сега си расте много по-голям и се усеща като командир.. Laughing Laughing-типичен немец.. Mr. Green
Другият е тихичък,но наблюдателен .. Peace- миличък като коте..

Пекна слънце...откакто ми се провали целия ден... Twisted Evil

п.с. Момичета,днес отказах курса... Не се усещам изобщо ,след 18год.,тепърва да уча и влизам из болниците...Мед.сестри никога не са ми били призвание и както се казва в такъв случай - Бог си знае работата.. Mr. Green Mr. Green

Тралала,писали сме заедно..
Исках само да ти кажа,че и в твоя случай -Господ си знае работата .. Close Close Hug Hug Heart Eyes

п.п.с. Мале,след толкова меси и прегиери тази год. в Скуоле Селезиане , колко религиозна съм станала... Joy Joy

Последна редакция: пт, 24 май 2013, 19:02 от fio'

# 136
Този филм за близнците и аз съм го глидала, много е итересен. Simple Smile
Тралала, коремът ти вече по-голям ли е, отколкото в 9-ти месец с едно бебе?

Поне докато нямаме трева, но всичко е равно, Андреа се забавлява страшно много с колелото. Има доста пространство за каране и много задобря. Прави разни осморки с 200 и се възхищава какви следи оставят гумите, като набие спирачки. Също така си нарежда разни тухли и ги прескача с колелото Shocked Laughing Докарва го на тия момчета, дето правят акробатики с колела.
(Е, вчера ми нагази в една азалия и я разпердушини, та се поскарахме. Twisted Evil)

# 137
  • в едно миланско село

п.с. Момичета,днес отказах курса... Не се усещам изобщо ,след 18год.,тепърва да уча и влизам из болниците...Мед.сестри никога не са ми били призвание и както се казва в такъв случай - Бог си знае работата.. Mr. Green Mr. Green

Мен пък ми беше отколешна мечта да се занимавам с информатика и технологии, и то продавайки ги, при това, съпътствана с нек'ви технически познания, дет изобщо не ме влекат  Rolling Eyes
та не знам дали бог, или нейно величество Нуждата си казва думата  Thinking
но, щом ти си доволна, всички сме доволни  Hug

знам, че ще съм много аут с мнението си, при това не съм гледала филми с близнаци, но доколкото и да споделям, че с нрав и темперамент си се ражда човек, препрадките към утробния живот ми се струват сериозно надценени. откровено смятам средата и възпитанието за определящи, изключая случаите на вроден талант/гений, които все пак нямат обяснение ни с гени, ни с предродилни условия. по същия начин (да не ми се сърди Лени), смятам генетиката за много по-неточна наука (?), отколкото ни я представят по филмите, освен що се отнася до чиста биология, че и за нея имам съмнения  Laughing

Тралала ме наведе и на други мисли, ама се уморих да мисля и сядам да пречиствам  Joy

# 138
Не, защо да се сърдя:) В тази сфера според мен истината е по средата.
Външната среда и влияния оказват огромно влияние, но и гените не са бошлаф работа. И м/у тях има сложни взаимовръзки, които са в зората на познаването.  

Тралала, аз съм на мнение ( това е мнение, което е изживяло поне 15годишна еволюция, т.е началната ми точка на разсъждение беше абс. противоположна), че за бебе и малко дете малко неща са нужни истински нови. Осбено ме дразни купуването на пластмасови предмети, за какво ли не ( пързалки, замъци , играчки, тротинетки и прочие), които имат трайност около 1400 години и сигурно ще се разградят когато човечеството колонизира Марс, но държат да са нови, защото детето не се е родило за старо. Това мислене мен ме побърва понастоящем ( не само по еко-причини) , така че приветствам ако щеш един умишлено по-аскетичен подход в 'имането'.
Честно, напоследък приемам повече кукла тип an apple on a fork , отколкото нещо, което има и гаранционна карта.

# 139
  • в едно миланско село
за малко само да сменя темата : някой с добър руски може ли да ми преведе  "найкраще у житти це життя"?

# 140
Фейам, не ми е добър руският, но това да не е на украински?! Нищо не ми говори!  Laughing

За характера - аз по-скоро винаги съм мислела новородените за tabula rasa, чиста дъска, на която родителите, средата, животът постепенно нанасят различни щрихи. Но опитът постепенно ме наведе на по-други (и много по-детерминистки) мисли. Не става дума, че на дланта на детето е записано дали ще стане лекар или космонавт, клюкарка или отряден председател, от момента, в който се появят някакви линии по тази длан  Laughing. За мен е еднозначно обаче, че има предразположения и наклонности, които си идват ако щеш с телесната структура. Нивото на активност например, физическа и психическа - това може би може да се моделира, но не и да се формира, раждаме се с тези нагласи. И т.н. стига толкоз  Mr. Green

Външната среда и влияния оказват огромно влияние, но и гените не са бошлаф работа. И м/у тях има сложни взаимовръзки, които са в зората на познаването.  

Факт. (ако пак се върна на онзи филм, имаше някои поразителни за мен неща - сигурно защото съм и невежа в тази област, но напр. това че храненето на дядо ти променя твоите гени. Никога не съм смятала подобна буквална и прозаична връзка между среда и ген за възможна).

За играчките, няма какво да казвам, защото то се вписва в моя анти-италиански и анти-консуматорски дискурс. Аз - и доколкото мога да повлияя на роднините - се опитвам да държа играчките сведени до минимум (по съвременните стандарти, т.е. те пак си имат цяла стая играчки). Децата автоматично откриват по-широк потенциал у играчките, които имат, и у всички други предмети. Въображение.

Мен пък ми беше отколешна мечта да се занимавам с информатика и технологии, и то продавайки ги, при това, съпътствана с нек'ви технически познания, дет изобщо не ме влекат  Rolling Eyes

Joy Crazy Joy

# 141
  • в едно миланско село
аха, да, украински е. толко ли е различен?  #Crazy
и, какво все пак, значи?

инак, напълно споделям и че сме в зората на генетиката, и "че има предразположения и наклонности, които си идват ако щеш с телесната структура. Нивото на активност например, физическа и психическа - това може би може да се моделира, но не и да се формира, раждаме се с тези нагласи"
явно аз не се изразявам добре.

скучна работа, просто, когато в общ план има съгласие  Joy

виж, дядовата диета не я схванах  Embarassed, освен като пак обстоятелствен фактор

пс. да не забравя да кажа, че изпитвам същата неприязън към пластмаси и 2-месечно използваеми предмети, което не ми е попречили да купя някой от тях (не знам да се смея ли, да плача ли  ooooh!). но съм относително доволна от себе си : макар и с 8 години разстояние, всички колички, легла, кошари и т.н., бяха двукратно използани. не забелязвам травми, дължащи се на подобно ричикло у малката щерка  Mr. Green

Последна редакция: пт, 24 май 2013, 22:38 от feiam

# 142
виж, дядовата диета не я схванах  Embarassed, освен като пак обстоятелствен фактор

Защото това е от онзи филм, който вие не гледахте и за който ще ви говоря хепили евър афтър  Mr. Green.
Даваха за пример изследване, в което проследили наследниците на шведски (или финландски?!, някъде там) селяни, които като деца страдали от недохранване. Техните наследници - деца и внуци - били по-здрави и с по-малко генетични предразположения към разни болести. Още по-удивителното е, че особено здрави поколения се получавали, ако дядото е стрдал от недохранване на възраст около 10-11 години, т.е. когато се задава производството на сперматозоиди. С други думи, сперматозоидите "помнели", че поколението трябва да е здраво и силно, ако иска да преживява физически трудности.
Малко с мои думи го преразказах, дано не съм объркала нещо.
Беше дадено като пример за това, че промени в средата оказват трайни генетични изменения - въпреки че по принцип си представяме генетичния код като една стабилна верига, която се променя единствено заради това, че се смесва с друга стабилна генетична верига, от майката.

# 143
Мхм. Тази теория пасва с моето и Андреевото желязно здраве. Simple Smile
На 10 г. баща ми е играл в разрушените от бомби къщи в София (ВСВ). И сега аз вадя дивиденти, тъй ли?

# 144
Всъщност, не се бях сетила да си го отнеса лично - но и при нас пасва.

Подлото е, че ако ние сме яли сладоледи и шоколади в зората на репродуктивната си възраст, нашите внуци и правнуци ще имат повишен риск от диабет.
(и ако аз, макар и да не съм гладувала, все пак съм яла немити череши и домашно сирене като дете, то мъжът ми е закусвал филийка с Нутела, и повърнал, когато за пръв път пил необезмаслено краве мляко  Laughing Rolling Eyes).

# 145
Като  конституция - да. Но ако си падаш по Макдоналдс ( например) вероятността дядовите кодирания да те спасят от инфаркт преди 50 не са много от полза.
Това, което е доказано е, че външни фактори могат да влияят на .. хм, нещо като биохимични превключватели на гени и техните прояви съответно. Което д-ва, че средата има огромна роля в в проявата/или не на генетични белези, можеш да влияеш на генома си ч/з изборите, коиито правиш или начина по който живееш. И съответно предаваш този геном в поколенията.

# 146
Всъщност, не се бях сетила да си го отнеса лично - но и при нас пасва.

Подлото е, че ако ние сме яли сладоледи и шоколади в зората на репродуктивната си възраст, нашите внуци и правнуци ще имат повишен риск от диабет.
(и ако аз, макар и да не съм гладувала, все пак съм яла немити череши и домашно сирене като дете, то мъжът ми е закусвал филийка с Нутела, и повърнал, когато за пръв път пил необезмаслено краве мляко  Laughing Rolling Eyes).

Ааааа, аз бях на 7, когато Стената падна и съм израснала в Луканови и Виденови зими, подсигурила съм поколениятя, ама какпък взех, че се възпроизведох със сперматозоиди на капиталист, цъцъ. Twisted Evil

# 147
Мхм. Тази теория пасва с моето и Андреевото желязно здраве. Simple Smile
На 10 г. баща ми е играл в разрушените от бомби къщи в София (ВСВ). И сега аз вадя дивиденти, тъй ли?

всъщност това мисля, че не е теория, а много бързо развиващ се сектор на генетиката.

# 148
Ааааа, аз бях на 7, когато Стената падна и съм израснала в Луканови и Виденови зими, подсигурила съм поколениятя, ама какпък взех, че се възпроизведох със сперматозоиди на капиталист, цъцъ. Twisted Evil

точно моята болка  Twisted Evil

# 149
малко не-генетика, а физиология, но: ако например оставяте бебетата 'да си развиват дробчетата' и не ги утешавате , бебетата имат способност да се 'самоуспокояват' за да не прегрее мозъка, отделяйки естествени наркотици-ендорфини, всички сте виждали как се захласва, захласва и отведнъж отрязва заспивайки, това се дължи именно на това. В този процес обаче всеки път се отварят рецептори в мозъка, които имат 'памет', доказано е, че деца, които са ги оставяли да си 'развиват дробчетата' или да не манипулират, ревейки имат много по-висока вероятност  да се закачат веднага  при  следваща среща с опиоиди, например. Това е една  причина някои хора да се закачат от раз, а на други да имат нужда от повече време. Към зависимост имам предвид.
Утешавайте си бебетата с 2 думи:)

Общи условия

Активация на акаунт