Италия, 138

• 29 107
  • 737
  •   1
Отговори
# 120
по-добре дисциплинирано и без добавки:) днес лимон, утре канела, вдругиден пудра захар.. и амин на програмата Twisted Evil
има много голяма тема за този режим потърси я, аз четох само първия постинг реално трае 10 дни + 10 захранване, но аз нямам чак такъв характер не мога да ям едно и също с дни, само от идеята ми е лошо:)
Ще го нправя както си го написала.Благодаря ....

# 121
Линдита,
Правило {едно яйце - 150 мл. мляко- 150 гр брашно}. Докато сипвам брашното добавям 1/2 ч.л. бакпулвер, щипка сол, захар, ванилия, или друг аромат) . Стопявам около 1 ч.л. масло и доливам директно в сместта. Така няма нужда да стопявам масло в тигана преди всяка палачинка, за да не залепват. Отливам ги на малки кръгове в/у плоча или в тиган и когато започнат да правят мехурчета по горната повърхност ги обръщам. Стават ето така: http://www.bbcgoodfood.com/recipes/4915/images/4915_MEDIUM.jpg , a така http://www.mybestaddressbook.com/wp-content/uploads/2012/01/crepes-2.jpg  което е разликата м/у пенкейкс и крепс;)

# 122
Уф, исках много да пиша, ама така ме боли главата, а и толкова работа ме е налегнала, та не знам как ще изтрая.
Голямо ЧЕСТИТО на празнуващите именни и рожденни дни, да са живи и здрави!

# 123
  • Torino,IT
Мерси Лени, почвам ги   chef

# 124
  • в едно миланско село
Честит Рожден Ден на Астреа  Heart Eyes
и на диетичната именичка да и е честито  Laughing

# 125
Честит рожден ден на Астреа, и честит имен ден на Лени!

Нещо щях може би да казвам в течение на деня, но явно не е било важно, щом не го помня  Laughing.

# 126
  • Италия
Ехеее, аз, докато се натуткам да се включа, вие вече 9 страници сте изписали, пу да не ви е Уроки!  Crazy
Честито на патерица на всички, които празнуваха, а и в аванс на всички, които ще празнуват!   bouquet
Аз съм решила утре, по повод празника в къщи да говоря само на български - който разбрал - разбрал, който не е - да е  Joy  #2gunfire
В събота пък ще ходим до Салерно на черешово парти, та мисля да си наваксам с черешите за цяла година напред - мноооооооооого ги обичам! Дано и времето се усмихне, че нещо ни натисна тези дни - едно сиво, че и вали, че и хладно, че и вятър, та е чудо  Whistling

# 127
Тук през уикенда дават сняг на надм. височина 800-1000 м. #Crazy

Тая нашата градина няма да я бъде. Градинарят и той е в истерия.

# 128
Що да не я бъде?! Заради снега ли сега имаш предвид, или нещо строителните екипи са се натъкнали на ново предизвикателство?

Тук е ужасен студ, все едно сме се върнали към зимата.

Бях днес на контролен преглед и за пръв път ми слушаха тоновете на бебетата. Трябва да ви кажа, че момиченцето ми е кротко и послушно, а момчето - което по мои лични наблюдения никога не спи, а постоянно рита - не спря да се върти в нито един момент.
Което е точно както бяха Матео и Мила, задава ни се още едно от същото Simple Smile.
А днес си купих сандвич от една пекарна за обяд, но не можеха да го стоплят, както помолих. Затова, и защото съм толкова очевидно бременна, ми подариха друго едно топло хлебче  Laughing Blush

# 129
Що да не я бъде?! Заради снега ли сега имаш предвид, или нещо строителните екипи са се натъкнали на ново предизвикателство?
Заради дъждовете и лошото време, което явно няма да си отива. Земята е готова, системата за автоматично поливане е готова... липсва само поставянето на тревата и не можем да се вредим от лошото време вече над един месец. ooooh! Тази вечер видях в далечината (мисля, че е провинча ди Сондрио в тази посока) снежни върхове и тук също започна да се понижава температурата.

# 130
  • Milano
Тралала, как мина съжителството с майка ти?

Барба, аз питах на летището в София дали и децата могат да влезнат с ит. лични карти и ми казаха, че можело.

Льоли, всичко мина добре. Младоженците сега са на костиера соррентина и амалфитана на сватбено пътешествие.

# 131
Момичета,термометърът  на терасата ми показва 8 градуса... Shocked ooooh! ooooh!

Честит Празник !!!

# 132
  • Milano
Момичета,термометърът  на терасата ми показва 8 градуса... Shocked ooooh! ooooh!

Честит Празник !!!

УжасТ. Къде е това слънце, където ми прогнозираха вчера вечерта за днес?
Щяло да вали само на североизток, бла, бла. И аз взех, че изпрах вечерта, уж днес да изсъхнат, че трябва да стягам багажа.

Сега да ви кажа едно изказване, което ми е ''хит'' в момента.
В Бг се подстригах (и детето също) при онази фризьорка, където ви бях казвала за 7лв.
Докато тя си цъка с ножицата детето ми говори отвреме - навреме. Аз й отговарях само на бг (поне там ми се отдаваше винаги Laughing). В един момент фризьорката казва: Тя го докарва (говоренето) малко, като на италиански. Joy

24-ти май за мен винаги е бил двоен празник.
Едно време се работеше, но ние не ходехме на училище. Laughing
Приятелката ми има Р.Д. днес и винаги сме празнували. Тази година е още по-специална, защото има юбилей. Да ми е жива и здрава и все така страхотна!

Успях да улуча  подаръка, който много й хареса.

А,а и бала ни беше на този ден.

# 133
Тук през уикенда дават сняг на надм. височина 800-1000 м. #Crazy

Тая нашата градина няма да я бъде. Градинарят и той е в истерия.

И тук се захлади доста рязко, усеща се студена вълна.
Градината ще стане, обаче много се проточи. Хубавото е, че сте на финалната права и после освещаване  Twisted Evil

Тралала, аз не знаех че близнаците са момче и момиче. Боже, това е сбъднат сън, благословия някаква!!  И всяко си носи темперамента от утробата.. и да ти кажа е вярно при племеннците ми е точно така, има огромно значение кой е бил свит в някое ъгълче на утробата, кой е ритал повече, кой се е ширил спокойно и тн:) Природата е велика
Ти всъщност от какво имаш нужда сега за бебетата, т.е след като са момче и момиче предполагам, че повечето неща от Мила и Матео ( запазила ли си нещо) ще са в употреба?

# 134
Лени, благодаря за въпросите, както се казва  Grinning! My way of thinking точно  Laughing. В смисъл - да, момче и момиче е ТОЧНО сбъдната мечта, аз не знам дали не го бях спомянавал вече тук дори. Като бях невинен млад пубер, си развих всъщност дълбоко психологически мотивираната теория, че искам да имам 4 деца, от които 2 момичета и 2 момчета  Mr. Green. Защо? Защото, мислех си аз, е много хубаво да си имаш сестра, но и брат, както ако си момче, така и ако си момиче, и всяко от тези отношения ти носи нещо по-различно в личностното развитие. Но това може да се постигне само с точно тази бропйка и разпределение, т.е. нужни са 2 момичета и 2 момчета, за да имаме релациите брат-брат, сестра-сестра, и брат-сестра.
Е, сбъдна се, сега ще се чудя само къде да ги слагам  Laughing.

Дрешките си ги пазя всичките, защото се надявах на трето, някога - а то не се знае от кой пол ще дойде. Само логистичния проблем с пренасянето им от Италия ще рещаваме в крачка. За дрешките по-скоро ще стане, постепенно, но неща като креватчета (струват малко, но се транспортират скъпо) ще се купуват пак...

Освен това е удивително според мен това, дето си носят характера от утробата, от зачатието на практика. Това го имаше и в онова филмче на НатГео за близнаците - как интровертност или екстровертност се наблюдават още преди раждането, как едното близначе ритало другото, а това интровертното си прегръщало пъпната връв, милото.

Барба, по-добре така - т.е. да има дъжд. Вярно, че ви пречи в моментас, но иначе просто можехте да отпишете райграса и да садите маслини вместо това Wink.

Реджи, майка ми беше за кратко този път, та се сдържахме и двете  Laughing. Но после като ги доведе, ще остане 3 седмици, тогава ще ни е истинското предизвикателство. Но пък от друга страна за 3 седмици имаме време да се нагодим, обикновено конфликтите по- в началото се получават и после всичко тръгва по-"смазано".

Общи условия

Активация на акаунт