Италия, 138

• 29 046
  • 737
  •   1
Отговори
# 60
Много странен избор да изтипосат класа ( на колко е години?) на бутилка вино ... Аз за 1в път чувам, много идиотско ми звучи, за баттезимо и комунионе ептен. попитах мъжът ми и той единствено успя да предположи , че сигурно това е някакъв южняшки обичай от зората на фотографията

намерих персонализирани бутилки вино но като гледам снимката са по-скоро за раждане ... http://www.subito.it/hobby-collezionismo/bottiglie-di-vino-perso … erta-36388510.htm   Грозни са ми

# 61
здравейте  Simple Smile
докато сте все още на тема доходи- едно три4ленно семейство с малко дете, 2 хиляди нетен месе4ен доход и собствено жилище колко добре може да живее в средно голям град при вас?
Естествено вси4ко е относително, и е ясно 4е в разкош няма да тънат, но освен нормалните нужди на семейството, ще остават ли пари за по4ивки и спестяване?

# 62
много добре може да живее

# 63
Миналата година на сватбата на наши познати, приятелите на младоженеца (всички нордичи д.о.к.) бяха направили на майтап алтернативни етикети за виното. На всяка маса червените вина бяха с облика на младоженеца, а белите с облика на булката. Забавното беше за нас, които ги познаваме, понеже етикетите  лекинко взимаха на подбив младоженците. Simple Smile
За ученици във възраст, в която им предстои да се запознават с алкохола, ми се струва тъпичко. Mr. Green

Азалее, според мен парите ще им стигат за ежемесечните нужди, но няма да могат да пестят. Почивки... не знам, нещо съвсем скромно може би. Thinking

Последна редакция: пн, 20 май 2013, 00:42 от Barbabeau

# 64
  • в едно миланско село
Azalee, относително е, както и сама казваш, но да речем, че в средно голям град, без фирмени претенции, със собствено жилище и без разход за ясла, или частна детска градина/училище, става. почивките и те зависят - до Малдивите няма да стигнат, или поне не ежегодно  Laughing
виж, с пестенето я виждам трудна, но пък всеки си знае, някои може и да успее да пести  Rolling Eyes

ФФР, никога не съм чувала за подобна традиция. аз не съм изобщо чувствителна на тема прайваси, голям праз, все едно в парка не ми попадат чужди деца под обектива. виж, изобщо не схващам празничната идея за снимка върху бутилка вино  ooooh!, да беше курс за сомелие, да я разбера белким  Twisted Evil

палачинките станаха (уж), в момента правя пълнежите. следващия път ще разредя повече, обаче, по-тънки ги искам  Rolling Eyes

# 65
според мен проблемът не е точно в прайвъсито, по-скоро идеята е много странна ..

купих си днес някои работи и м/у другото се пристраших на козметика на Кикко с 2 неща едното е skin tone corrector
, който ( не ми се смейте, ако казвам нещо много базисно, аз просто не разбирам) се слага след дневния крем. Та, мацката ми препоръча за моята кожа , мирише върховно усещането също е 'чисто' и сега стоя и чакам да пламна в алергия:))  Но доста добър ефект има, сякаш съм по-убава  #Silly

феиам, за палачинките трябва трейнинг, да. аз затова не се задълбочавам и ги правя пенкейкс:)

# 66
според мен проблемът не е точно в прайвъсито, по-скоро идеята е много странна ..

Проблемът е ,за ауторизационето да слагат снимката на непълнолетния ми син ,където и да е !! Peace

Миналата година на сватбата на наши познати, приятелите на младоженеца (всички нордичи д.о.к.) бяха направили на майтап алтернативни етикети за виното. На всяка маса червените вина бяха с облика на младоженеца, а белите с облика на булката. Забавното беше за нас, които ги познаваме, понеже етикетите  лекинко взимаха на подбив младоженците. Simple Smile

Е,точно това ми дойде на ум да и кажа на презентантето - че разбирам донякъде ,ако са за сватба..,въпреки че и това според мен е кич.

На мен не ми харесват никак тези ,на никому ненужни боклучета дето ти ги подаряват по събитията.
Аз досега съм купувала само бонбониери,които после биват изхвърлени.

Адзалее,много зависи кой какво разбира под нормален живот.
На някои им стига да са нахранени и облечени добре.
Ако твоите хора са от тях ,добре ще са горе долу ... Rolling Eyes

Но тъй като аз не съм от този тип - ние сме 3 ,доходът ни е и по -голям ,и аз съм полузадушена от сегашния си начин на живот... ooooh! ooooh!

п.с.10сент, когато човек отслабне,се разхубавява и по-млад изглежда.. Peace
Като се понацапа и малко ,още по-добре..  Hug

И аз снощи се гримирах,дори спирала и червило си сложих.... Joy- и взех че се харесах.. Mr. Green Mr. Green Даже и фотосесия си направих пред огледалото в банята.. Joy

Последна редакция: нд, 19 май 2013, 20:13 от fio'

# 67
  • в едно миланско село

И аз снощи се гримирах,дори спирала и червило си сложих.... Joy- и взех че се харесах.. Mr. Green Mr. Green Даже и фотосесия си направих пред огледалото в банята.. Joy

пУсни я, де  Laughing

за парите като почнете понякога доста се учудвам.
понеже нямам скрито-покрито, някои ме познавате и лично, ще кажа че от 2 години живеем с точно такъв доход 4 човека. за да бъдем точни, бидейки на трудов договор, имам 13-та и 14-та заплата и досега, имах и премии 2 пъти в годината, да речем, още 4-5 хил. чисти.
голямата дъщеря знаете, че е 2 пъти в годината за по 2 седмици е някъде на училище, моите скромни разходки също ги знаете.
блокът ни не е без спезе кондоминиали, ей на, тая година покрив се преправя и 5 хил. евро между декември и март ни струваше само това.
от глад май не сме умряли  Laughing, облечени сме, позволявам си и излизане на вечеря, и седмичен аперитив, събота вечер поне веднъж в месеца, девойката е на дискотека, веднъж в седмицата се поръчва пица/кебап/индийско, депилацията и на двете ни е при козметик, щерките се и подстригват при фризьор (аз-рядко).

честно, сигурно е горе-долу за някои, ама аз, в сегашната ситуация, се подписвам под договор, който да продължи да ми осигурява същите условия. и, да сме здрави, повече не ми трябва  Peace

# 68
Благодаря ви  Grinning

# 69
Е кажи как е в Германия ситуацията ? Wink

# 70
  • в едно миланско село
Е кажи как е в Германия ситуацията ? Wink

и аз се интересувам  Laughing
че хич не се знае - загледали сме се към Германия и Дания.

пс. пълнените ми палачинки са разкошни. при това, без добавка на бешамел, както повечето италиански рецепти съветваха. много съм доволна, и домочадието-и то. мерси за рецептите на всички-изчетох ги и карах на око, има неща, които следващия път ще поправя, но принципът е ок  Peace

Последна редакция: нд, 19 май 2013, 21:12 от feiam

# 71
Аз гледам горе долу с колко пари живеем и от моята камбанария 2000 евро ще стигат за 3-4 чл. семейство. При добра сметка смятам, че нито почивката, нито нещо настрана са невъзможни

# 72
  • Torino,IT
С 2000 евро на месец се живее доста добре бих казала Peace
Онзи ден се престраших и аз за пръв път да си взема някои неща на Кико и честно казано няма да повторя, става дума за лак, който се обели на втория ден и очна линия която за да си проличи трябва да се сложи поне 5 пъти и после като репих да я махна се обели като лепило #Crazy Sick
Може би мазилата са по добри, не знам, ти Лени щом си доволна сигурно е така, но аз не бих повторила повече да си купя оттам.

Не знам как в при вас, но ние умираме от студ, откакто темп. навън паднаха вкъщи е супер студено, пак извадих зимните дрехи ooooh! Tired

Последна редакция: нд, 19 май 2013, 21:55 от Lindita

# 73
Ох, що така ме замислихте за тия доходи  ooooh! Laughing.
Ние наskоро решихме, че за доход от 1800 месечно не си струва да се връщаме в Бари. Не сме го обмисляли много задълбочено де  Mr. Green, но въпросът все пак е, че и тук (Кьолн, нали) доходът ни е приблизително същият или мъничко по-висок, но качеството на живот е доста по-добро. Не в смисъл обаче, че стандартът ни е по-висок, той би бил същият и в Бари, и в Кьолн, но неща като здравноосигурителна система, образование, а дори и професионални перспективи, са по-добре тук.
Мисълта ми беше все пак, че ние преценихме, че с 1800 евро в Бари няма да прокопсаме.

Изпратих днес децата към България и ми е неочаквано мъчно. Аз съм голям тапир в това отношение, тъй че очаквах да съм в приповдигнато настроение, ама на, вече от няколко часа редувам спане и ядене и никак не ми е весело Sad.

# 74
Ох, що така ме замислихте за тия доходи  ooooh! Laughing.
Ние наskоро решихме, че за доход от 1800 месечно не си струва да се връщаме в Бари. Не сме го обмисляли много задълбочено де  Mr. Green, но въпросът все пак е, че и тук (Кьолн, нали) доходът ни е приблизително същият или мъничко по-висок, но качеството на живот е доста по-добро. Не в смисъл обаче, че стандартът ни е по-висок, той би бил същият и в Бари, и в Кьолн, но неща като здравноосигурителна система, образование, а дори и професионални перспективи, са по-добре тук.
Мисълта ми беше все пак, че ние преценихме, че с 1800 евро в Бари няма да прокопсаме.

Изпратих днес децата към България и ми е неочаквано мъчно. Аз съм голям тапир в това отношение, тъй че очаквах да съм в приповдигнато настроение, ама на, вече от няколко часа редувам спане и ядене и никак не ми е весело Sad.
Вие си знаете , но в Бари в собствено жилище с доход около 2000 евро не е ли по добре .
Предполагам , че живота в Бари в сравнение с Кьолн не е ли по евтин ?

Общи условия

Активация на акаунт