Италия, 138

• 29 063
  • 737
  •   1
Отговори
# 75
Ние нямаме собствено жилище.
Животът може би е малко по-евтин в Бари, отколкото в Кьолн, но разликата е в рамките на статистическата грешка, така да се каже. Няма да промени нищо в семейния ни стандарт. (Ама, честно казано, дори не се сещам кое точно и колко е по-евтино в Бари  Thinking).

# 76
Lindita, аз все още не проявявам никаква алергия вече няколко часа, което едва ли не е зелена светлина за козметиката им, защото аз съм МНОГО алергична към козметика и заради това много много не използвам кремове и декоративна козметика и почти нищо не разбирам. Обаче аз също имам ниско мнение за Кикко , използвам предимно лаковете им имам сигурно повечето. Не ми пречи че не са трайни, защото сменям често, но откакто открих Мавала просто Кикко вятъра ги отвя Simple Smile Искам да пробвам козметика на Essence и утре ще отида да разгледам серията им My skin, за която чух много хубави неща. Искам да си купя първия околоочен контур в живота, май ми е време.

За стандарта смятам, че тук имаме по-добро к-во на живот макар тот-парите ни да не са топ, поради причините които Тралалато е изредила. Това сигурно отговаря на Маркрит по-скоро. Аз вече предпочитам Х евро да ги харча тук по-трудно и свито, отколкото по-широко в София. Просто не ми е важно само колко заведения съм посетила, колко парцала съм си купила, а гледам комплексно какво предлага живота в частност системата, обществото.

# 77
  • в едно миланско село
доходът ни е приблизително същият или мъничко по-висок, но качеството на живот е доста по-добро. Не в смисъл обаче, че стандартът ни е по-висок, той би бил същият и в Бари, и в Кьолн, но неща като здравноосигурителна система, образование, а дори и професионални перспективи, са по-добре тук.

аз, изброените неща ги смятам за неразделна част от стандарта, така че не разбирам как би бил същия с тези условности  newsm78

Изпратих днес децата към България и ми е неочаквано мъчно. Аз съм голям тапир в това отношение, тъй че очаквах да съм в приповдигнато настроение, ама на, вече от няколко часа редувам спане и ядене и никак не ми е весело Sad.

това е нормално (според мен). обикновено ми трябват 2-3 дена, за да се отпусна и приема, че децата са ок и мога да си позволя да отпусна душата  Wink

# 78
аз, изброените неща ги смятам за неразделна част от стандарта, така че не разбирам как би бил същия с тези условности  newsm78

Материалният стандарт, става дума Wink. Точно тоя, дето ми е по-малко важен  Laughing.
В Бари нищо не работи, освен китайските магазини; тук не знам къде да си купя гумени ластичеста за коса от 1 евро, мъжът ми ги носи от китайците в Бари  hahaha, обаче за сметка на това не се оглеждам наляво, надясно, и после още веднъж, преди да пресека на пешеходна пътека на зелено  Mr. Green.
(сега някой ще си помисли сигурно, че преувеличавам, ама откакто веднъж се разминахме на късмет с един, дето точно беше решил, че е свободно да мине, макар да му е червено, си имах аз едно наум, независимо как и къде пресичам).

# 79
ами в Германия 2000 нето, което е около 38 000 бруто/година e в долната граница на среден доход за висшист, но при нали4ие на собствено жилище е доста добре. перото жилище гълта най-голяма 4аст от доходите тук. Градини  за децата може би също са скъпи, но аз нямам още опит. Храната е сравнително евтина, дрехи и по4ивки, особено по намаления, са много евтини. Посещението на лекари не гълта допълнителни пари, освен тея платени за застраховка, която е 15,5% от брутната заплата, като половината ги поема работодателя.

понеже работя в една одиторска фирма (като KPMG, Deloitte, PWC), имам поглед над доходите на доста професии.... например годишно лекари пе4елят около 60-70хил бруто, хирурзите към 100+, икономисти, информатици, инжинери около 60, продава4ки в магазин около 20. Правилото е в колкото по-голяма фирма работиш, толкова пове4е пе4елиш. Имам един клиент инжинер в ТюсенКруп-150 хиляди, един е инвест. банкер- над милион му е заплатата. На този последния данъците са му 500хил, но пак му остават 30хил нето на месец  #Crazy

Последна редакция: пн, 20 май 2013, 00:57 от Azalee

# 80
Тамън исках да ти кажа ,че дори да сте в Германия на 2000 - стой си там !!! Peace

Но явно въпросът ти ,не те засяга лично... Peace

Не мога да разбера обаче,защо според някои хора излизане ,означава ходене по заведения... Rolling Eyes
За мен излизане означава да мога спокойно да си ходя на театри ,концерти и т.н. подобни неща...
Нещо ,което не мога да го правя в последните години....

И отново казвам че за мен добър живот Не означава нахранен и облечен  Naughty Naughty Naughty

# 81
А, Азале, аз сега чак виждам, че си в Кьолн  Laughing. Здрасти Simple Smile.
И аз исках да кажа, че всъщност лекарите не са перо, както са в Бари. И аз все си говоря за Бари, а не изобщо за Италия, защото има и по-социални области в Италия.

А ти защо питаше всъщност? Предстои ви местене или за обща информация?

# 82
здравей  Simple Smile
една приятелка има връзка с италианец. Той няма да успее да си намери работа по професията си тук- техни4ески персонал в болница, понеже не говори езика, а и тя няма жилище, й се о4ертава да се премести там.

киното тук е евтино- 10-15е, но театър,цирк, мюзикъл, опера, концерти са 40+... но все пак на тях не се ходи всеки ден.

# 83
Номерът е в .. 40+ по 3  !  ooooh!
Не се ходи всеки ден ,но при наличието на 40 театъра в Милано и множеството концерти  и т.н. - е кофти ти е да си седиш в къщи и гледаш ТВ или Комп.... Thinking Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms

Твоята приятелка сигурна ли е в работата си тук ? И къде ще се мести  ?

п.с.Комшо,видя ли ме ,щото заради тебе се изтипосах.. hahaha Joy
Айде ,че ще се трия.... Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Последна редакция: нд, 19 май 2013, 23:42 от fio'

# 84
Ехее, Фио, много добре, браво!  Peace

# 85
  • в едно миланско село

Не мога да разбера обаче,защо според някои хора излизане ,означава ходене по заведения... Rolling Eyes
За мен излизане означава да мога спокойно да си ходя на театри ,концерти и т.н. подобни неща...
Нещо ,което не мога да го правя в последните години....

И отново казвам че за мен добър живот Не означава нахранен и облечен  Naughty Naughty Naughty

ми за всеки е различно "излизането". един театър е равен на една вечеря в добър ресторант и всеки си решава кое му е приоритет, да не говорим, че ако веднъж в месеца решиш да посещаваш театър, то няма толко постановки за цяла година, ако все пак предположим, че всичките те интересуват  Laughing

инак, добър живот означава баш нахранен и облечен, останалото са строго индивидуални надстройки, които един включва в 2, друг-в 20 хил.  Mr. Green

Azalee, без да ти знам нещата - от Германия в Италия само ако фирмата те мести в някакъв клон на същите условия. всички останали упражнения, колкото и живописно да звучи "Италия", са чиста авантюра в момента.

# 86
  • в едно миланско село

кога, к'во, що?  Shocked
нищо не видех, пускай пак, че след малко си лягам  Laughing

# 87
Azalee, без да ти знам нещата - от Германия в Италия само ако фирмата те мести в някакъв клон на същите условия. всички останали упражнения, колкото и живописно да звучи "Италия", са чиста авантюра в момента.

Joy Joy
За немците Италия все още е предимно слънце, хубава храна и Тоскана Simple Smile.

# 88
Фио , страхотна си . Peace

# 89
Маркрит,Тралала - това е само една добре излязла снимка... Wink Mr. Green Mr. Green

Реалността е съвсем различна... Joy

п.с. по скоро това /вж.новият ми аватар /.. Joy

кога, к'во, що?  Shocked
нищо не видех, пускай пак, че след малко си лягам  Laughing

Е как така не ме забеляза  #Crazy Joy
Тамън щях да ти пиша ,че ти давам ауторизационе за етикета на бялото ти пречиствателно питие.. Joy

Последна редакция: пн, 20 май 2013, 00:26 от fio'

Общи условия

Активация на акаунт