Италия, 138

• 29 040
  • 737
  •   1
Отговори
# 45
еее, изпринадахме се с тия палачинки:)))

около мен все повече хора от т.нар. средна класа са в затруднен момент  Rolling Eyes
един приятел (комерчиале!) 6 месеца си седя в къщи, защото нищо на трудов договор не му предлагаха. накрая отвори партита ива  и работи за някакво символично фиссо и процент от пеалбата (която е хипотетична и за момента-неизвестна). намерил си е сезонна работа в ресторант за събота и неделя, и то на доста км, и бачка 7 дена на 7. жената също работи на 6 часа, да не си помислите!
в същото време, вчера влизам във ФБ на щерката - в контактите са и деца на 2 двойки приятели, които поради разни причини (не става дума за развалени отношения, просто се поизгубихме в годините заради ангажименти и разстояния) не виждаме напоследък.
и като гледам едни фирмени дрехи, събития, изискващи дълги рокли, ваканции в Сардения, коли под наем, шампанско, ресторанти от класа (за децата говоря!), се питам, как, по дяволите става номерът? верно и двете двойки не са плащали заем за къща, подарък от родителите им беше, но това ли е всичко? едната мацка след като се омъжи не е бачкала, мъжът е с добра професия, но все пак не е банкер  Shocked
ей такива някакви много противоречиви впечатления ме размислиха  Rolling Eyes
Оооо и при вас ги имало значи такива дето на гол кръст , чифте пищови. ooooh!
Щото това в бг е  масово явление.
Данъците не си плащат , обаче иначе яхти , екскурзии , парцалки и т.н. но си живуркат спокойно и хич не си го слагат на сърце . Tired

# 46
  • в едно миланско село
Маркрит, грешно съм се изразила : случаите са различни. имах в предвид, че едни са затруднени, а други като че да не са се докоснали до кризата  Rolling Eyes
и това, в един, общо-взето, хомогенен кръг от хора.

инак, на гол кръст и т.н. не е бг патент, имаме си ги бол и тука  Wink

ФФР, Айфонът не е кой знае какво доказателство - аз харчех по 25 евро на месец за рикарикабиле с Водафон (оставям настрана за какво използване, че още ме е яд, че съм ги търпяла толкова време). с 3, за 29 евро, имам и Айфона.

и ваканциите ги разбирам, човек се трепе цяла година и накрая си казва "поне това".
постоянното поддържане на един висок стандарт за всички членове на семейството, това не ми се вързва някак. и специално за двете семейства, които визирам, съм доста сигурна, че не става въпрос за живот на кредит  Rolling Eyes
просто, явно, парите, изсипани в един дом (пък и в детски ясли), с течение на годините са си крупна сума  Confused

# 47
постоянното поддържане на един висок стандарт за всички членове на семейството, това не ми се вързва някак. и специално за двете семейства, които визирам, съм доста сигурна, че не става въпрос за живот на кредит  Rolling Eyes

Или имат по-висок доход от това, което предполагаш, или успяват да се стегнат много от една страна (която ние не виждаме), за да могат да се отпуснат от друга. Явно, че снимките във ФБ са от щастливите моменти. НЕплащането на мутуо е фактор, но не ти дава доход.

# 48
  • в едно миланско село

Или имат по-висок доход от това, което предполагаш, или успяват да се стегнат много от една страна (която ние не виждаме), за да могат да се отпуснат от друга. Явно, че снимките във ФБ са от щастливите моменти. НЕплащането на мутуо е фактор, но не ти дава доход.

да, права си, и това е възможно.
инак, не разбрах, как ще да не ти дава доход неплащането на мутуо?  Shocked
че това, в личния ми случай, бяха 550 евра на месец с втория апартамент. за 10 години.  виж колко дрехи и екскурзии излизат  Laughing ( с първия : 700 и кусур хил. лири, пак за 10 години)

ние продължаваме да си говорим за инвестиция в образование, ама аз, освен във форума, не познавам хора, които да живеят добре благодарение на него (а и във форума, примерите са предимно Щатски).
едната част не са плащали за имот, а другата е била на точното място в точния момент. някои и двете  Laughing

извинявам се за несъботния аргумент.

# 49
Ами в смисъл, че ако хората са с един не особено висок доход, с мутуо ще станат по-бедни, но без мутуо няма да станат по-богати. Доходът си е доход, а мутуото е разход.

# 50
  • в едно миланско село
Ами в смисъл, че ако хората са с един не особено висок доход, с мутуо ще станат по-бедни, но без мутуо няма да станат по-богати. Доходът си е доход, а мутуото е разход.

Барбич, не ти разбирам идеята  newsm78
ненапразно казах, че става дума за хора с приблизително еднакъв доход и посочих имотната собственост като единствена (видима) разлика. която, според мен, не те прави богат, но определено по-богат, отколкото имайки разхода.
инак, ако говорим за доходи над средно-високи, тогава да, 1000 евро мутуо не ти променят стандартите  Wink

# 51
Аз разбрах, че ти казваш, че хората поддържат висок стандарт, а имат среден доход. Неплащането на мутуо няма как да вдигне дохода им от среден на висок. Това се опитвам да кажа... май. Simple Smile

# 52
аз подремнах, още не мога да фокусирам, но да питам какво общо има всичко с палачинките и десерта?
моите гости ме питаха какво да донесат и аз им казах хляба да си носят и пиенето щото и от 2те нямаме,  те хората са ни близки ....  hahaha
десертът го реших в последствие покрай една картинка в интернет, идеята първоначално беше само тиквички и тосканска салата

по поставените ?си аз великодушно смятам всеки според умствения си багаж, ние доста пострадахме от кризата, но аз съм мъжко момиче и нямам нужда от кой знае какво за да съм щастлива - глава лук, хляб да не ходя пеша и мъжа ми да ме обича. айфони и прочие съм ги надживяла, имам ли си личен мерак за нещо, парички събирам после ми е сладко. нищо не предплащам, изплащам и тн, което в настоящия момент отчитам като плюс.
много малко хора живеят като нас. повечето сякаш не правят сметка, после се бъркат за стотинките в химическото не може да извади 9,50 да си плати якето Монклеър
на опашката една жена сутринта след мен нещо се заговориха с касиерката пенсионерка от 1 г.  и 2та й сина безработни гледа и тяхните семейства с пенсията си. и казва, трудно е 3 семейсва на моята пенсия и работя, вика какво да правя като моите са дизокупати ( гледала детенце сутрин)
Няма да забравя имаше до мен една мерчерия той безработен, тя крета година, затвориха. В тази година майка й ги гледа, пазарува им, купи им сув, те и двамата с ай-фоните, 2 дъщерички имаха и тн. Та, много народ е легнал на тия пенсионери,

та за какво ви ги говоря тези неща и аз не знам, ами я да отивам да се приготвям аза гостите

# 53
  • в едно миланско село
Аз разбрах, че ти казваш, че хората поддържат висок стандарт, а имат среден доход. Неплащането на мутуо няма как да вдигне дохода им от среден на висок. Това се опитвам да кажа... май. Simple Smile

ясно  Laughing
всичко е относително. за мен 600-1000 евро на месец е вдигане на дохода. без да определям нисък-среден-висок. над една определа цифра стават незначими, но не говорех за нея, а ти, май-да  Wink

аз подремнах, още не мога да фокусирам, но да питам какво общо има всичко с палачинките и десерта?

Joy Joy Joy Joy

нищо, обърнах палачинката след 10-минутна разходка из ФБ  Laughing
аз живея като вас открай време, просто съм тотално перде, дори не мога да кажа, че съм надживяла нещо, когато то никога не ме е вълнувало  Rolling Eyes
което не ми пречи да знам какво мога, или не мога да си позволя, оттам се породи и първоначалният пост.

инак, пенсионери отглеждащи внуци, барабар с родителите им-бол. това сега. след 20-ина години, мисля ще е много, ако успеят да гледат себе си  Rolling Eyes

Последна редакция: сб, 18 май 2013, 18:16 от feiam

# 54
Това пенсиите колко са зле в Италия е много относително нещо.... Crossing Arms
Точно тези дни се сдърпах със зълва си ,която взима пенсия колкото заплатата на моя мъж ,живее сама и се оплаква.....  Twisted Evil Twisted Evil
И тя е точно от тези дето казва 10сент  "не може да извади 9,50 да си плати якето Монклеър".. Twisted Evil

п.с момичета ,бързо че ще излизам....
как ще преведете "дружество на алкохолиците "......подозирам голям скандал в тази връзка.. hahaha

Последна редакция: сб, 18 май 2013, 18:23 от fio'

# 55
  • в едно миланско село

п.с момичета ,бързо че ще излизам....
как ще преведете "дружество на алкохолиците "......подозирам голям скандал в тази връзка.. hahaha

Associazione degli alcolisti (più o meno anonimi)  Mr. Green

# 56
Фей,мерси....ще разправям ... Twisted Evil Mr. Green Mr. Green

# 57
  • Torino,IT
Е, пенсионерите в момента са единственото съсловие със сигурни доходи в италия. За съжаление тези които в момента разчитат.на пенсиите на родителите си едва ли ще бъдат опора за децата си когато остареят тъй като няма.да имат пенсии. Така че този модел на подпомагане много скоро няма да съществува и искам да видя бъдещите дизокупати какво ще правят когато родителите им няма дори и пенсии да имат , ако не настъпи някакво чудо и не.създадат нови работни места.

# 58

ясно  Laughing
всичко е относително. за мен 600-1000 евро на месец е вдигане на дохода. без да определям нисък-среден-висок. над една определа цифра стават незначими, но не говорех за нея, а ти, май-да  Wink

Понеже разбирам какво казваш, няма повече да се обяснявам, тъй като моето твърдение по същността си е съвсем схоластично.
Говорех за чиста математика, а не за житейски истини. Laughing

# 59
Да разкажа аз ,както обещах за "дружеството на алкохолиците"... Mr. Green Mr. Green Mr. Green

У-щето на сина ми ,прави голяма феста послучай 30 г. от създаването му.
И преди няколко дена получавам емеил,в който ме уведомяват ,че на фестата като подарък ще получа  бутилка вино,персонализата на етикета- фотото на моя син !!!! и отдолу фотото на целия клас..... #Crazy #Crazy #Crazy
Аз получих удар ....и сега го мисля че е нещо отвратително ,на който му е дошла тази идея трябва да е голям умник... #Crazy

Но и не по-малко важното в случая е ,че никой не ми е искал ауторизационе за публикуването на фотото на Фабио в/у бутилка с вино..... Naughty Crossing Arms Crossing Arms
Бясна съм е малко да се каже ,снощи вдигнах скандал на репрезентантето на класа /казах и именно ,че снимката на децата в/у бутилка с вино ми звучи като "дружество на алкохолиците " и я намирам орренда.. Twisted Evil/ Тази патка  остана безкрайно учудена и възмутена от  моя протест ,което още повече ме вбеси.... Twisted Evil Twisted Evil

Да не говоря ,че бях отново агредита ,че незнам нещата щото съм чужденка......това било традиционе италиана,и се правило даже по батезимо и т.н........ Crossing Arms ooooh! ooooh!
От познатите ми италианци,никой не знае за подобна традиция....
Ама аз отново се връщам на дискусията за прайвъсито   ..... newsm78 newsm78 Thinking Thinking ooooh! Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

Последна редакция: нд, 19 май 2013, 15:39 от fio'

Общи условия

Активация на акаунт