Отговори
# 120
Я да попитам направо ЛЛЛ

Трябва ли да се яде кисело мляко за кърмата или пречи? А други млечни продукти?
И питам и тук, понеже ми е спешно, не знам къде ще го видите по-бързо: колко време може да стои току-що изцедена кърма на стайна температура от 26 градуса?

Привет Мон! При 25 градуса в едно изследване е установено, че кърмата може да стои до 4 часа.  Peace
  Кърмещата жена  обичайно може да консумира всичко, което е консумирала до момента, с повишено внимание към продукти, към които в семейството има алергии или непоносимост. Млечните продукти могат да се консумират, но при прекалената им употреба би било добре да се избягва тъй като веществата в тях, които могат да предразположат  колики, могат да оцелеят в процеса на храносмилането, да се концентрират в кърмата. Всичко би било добре да умерено и балансирано !  Peace

ЛЛЛ

Вече не знам какво да мисля, снощи бебка пищя до 1 часа... но не просто рев, а ужасяващо дране, видимо по изражението ѝ, причинено от силна болка. Коремът ѝ къркореше страшно, по-силно от на възрастен човек едва ли не... Crazy Всичко започна в мига, в който се наяде, буквално секунди след това. И така на две поредни яденета. Възможно ли е нещо в кърмата ми да я дразни така???
Защото и синът ми преди имаше колики, но такъв ужас не е бил... по едно време си мислех направо на лекар да я водя, не преувеличавам, просто наистина се виждаше, че много я боли ...
Какво да ям няколко дни, което да не е изобщо дразнещо, за да видя ще има ли разлика?
Спомням си, че синът ми имаше нещо като колики чак до 7-ия месец, тогава почна много да се извива назад и да ме опъва само, без да суче, цедих му кърма известно време и после го отбих, защото не се издържаше така. Коликите или каквото там го мъчеше, спря в момента, в който го отбих ... може и да е било съвпадение, но все имам чувството, че и него нещо в кърмата го дразнеше ... newsm78
Много объркано стана питането ми, накратко - може ли кърмата да предизвиква всичко това при Сияна и каква диета да пробвам, за да видя ще се подобри ли поне малко положението?

Понякога коликите при някои бебета могат да са наистина мъчителен период. Обичайно те се дължат на недостатъчно узрялата им храносмилателна система. Кърмата е оптималната храна за тях и като такава е нежна и деликатна, бързо смилаема. Диетата на майката в в повечето случай не оказва особено влияние на коликите при бебето, но ако ти подозираш, че може нещо да оказва влияние върху тях би могла временно да го изключиш от менюто си и да наблюдаваш как се отразява.

Ето и някои идеи, споделени от майки които могат да са от полза при неспокойни бебета, които би могла да опиташ и се надявам много някои да имат ефект при вас :
 - носене на бебето в поза тигър на клон
 - намаляване на осветлението и нежно полюляване на бебето
 - съвместна баня с бебето, ако имате вана
 - леко подрусване на бебето вместо люлеене
 - бял шум - сешоар, течаща вода, тихо радио или други
 - смяна на сценария - друга стая, излизане навън , возене в кола
 - носене в слинг, често успокоява бебето много бързо, защото позиципта му и близостта до мама, докато е в слинга напомнят за утробата
 - кърмене и кърмене, не винаги проблемът се крие в глада, но кърменето обичайно успокоява бебето и му носи усещане за сигурност, мама е наблизо

Дано скоро отшуми този изморителен период и да сте по- спокойни!  Hug

# 121
  • Бургас
*Cveteto*     bouquet Hug

Казах ли ви, че днес рева от коликите или каквото я мъчи на обяд и сега пък цял ден спи  Thinking дали да се притеснявам и за това или да се гръмна за по-лесно  hahaha Crazy

# 122
Катеина, точно този ми взе ММ и на мен и днес го почнах, да видим какъв ще е ефектът.
Мон, на моменти Ния се унася, после пропищява за ивестно време, после пак се унася, знам ли аз.Не знам дали са колики, взехе ми и чай бебезан, но няма да го давам още.Мисля другата седмица като идем на консутация да преценим.
Спирам да се цедя, само след хранене постисквам малко каквото е останало, не  е много, но днес щом изцедих 60мл по средата на деня от едната гърда, мисля че и стига на беба.
За млечните, направо ме шашнахте- аз пък зорлен се наливам с мляко, че педиатърката каза, повече млко за повече кърма #Crazy newsm78 ще го понамаля освен.Днес основно жито ям и този чай, дано и стига не бобка, а и в чая за кърма има съставки от бебезана и на ММ му казали, че също ще успокои беба , дано Simple Smile

# 123
Нанина, млякото не ти дава мляко.Дава ти вещества, които усвояваш, но не влияят на количеството на кърмата.
Аз имам чая на хип, но нещо ми е гаден и забравям да го пия..къде без да искам, къде нарочно  Laughing
Сега си говорих със сестра ми, тя каза, че на една позната дъщеричката няма да ходи на ясла.Имала алергия към белтъка в кравето мляко.На годинка и 6 месеца е. Та тя каза, че затова минимум до годинка не трябва да се дава краве мляко и производни и каза това, което и консултанта ни-че ако се прекали с консумацията и кърмиш е възможно да се натрупат някакви си вещества и да предизвикат алергия. То си е според дете де, на почти всички нищо няма да им стане, но ще ги има и тези, които ще получат алергия.
Аз я приспах преди час някъде, че след къпането рева доста, хранихме се...забави се със заспиването.
Май и аз ще лягам, че ще се събуди след няколко часа.

# 124
  • София
*Cveteto*    

....дали да се притеснявам и за това или да се гръмна за по-лесно  hahaha Crazy

Одавна не съм се включвала, но попаднах на последните постове на Мон  Hug Мон, направо ти съчувствам, аз бях така с големия ми син. Беше някакъв ад повече от 4ри месеца, нищичко не помогна - нито един от всички видове капки на пазара, нито зверската диета, която ми наложиха - дереше се денонощно, буквално! Педиатърът реши, че тези колики и в последствие един обрив по лицето се дължът на АБКМ (алергия към белтъка на млякото) и трябваше или да бъде на специализирано АМ, или аз съответно на диета. Мисълта ми е, че явно и диетата не помага, не пречи разбира се да спреш храните, които потенциално предизвикват колики, но при мен лично нищо не помогна  Sad

# 125
Добро утро мами, аз още съм preggo, ппризнаци-никакви smile3516 smile3516.

# 126
  • Лудогорието
fanagoria и аз съм така  Sad След малко ще отскоча до местен лекар да ме погледне на частно, за мое успокоение.  Peace

# 127
И аз съм още в ролята на инкубатор.  Tired
Изморих се. Писна ми. Искам да се ражда вече. Само дето никакъв нишан за скорошно раждане няма.
Отивам на разходка и кафе Crossing Arms

# 128
ЛЛЛ
Здравейте, искам да попитам трябва ли да се тревожа, че след като се нахрани Ния, не успявам да изцедя кърма или ако успе е по малко 5-10мл.Не мога да преценя стига ли и яденето.НЕ искам да давам АМ, но се притеснявам, пия чай за стимулиране на кърмата много течности .Ям жито, млека основно.Да давам ли да яде от двете гърди, как е по-правилно да ги редувам ли?Не знам дали днес например имам тези 70мл, които трябва да изсуче.Понякога суче по 10минути и заспива и не мога да я разбудя, а друг по повече.

Привет nanina_87_,
  Усещам, че се притесняваш за това дали на Ния и стига млякото .Би ли разказала малко повече за начина по който протича кърменето при вас. Кое налага даването да изцедена кърма с шише? Колко кърмения имате за денонощие, колко от тях са през нощта? Даваш ли вода, други течности и ако да в какви количества? Бебето суче ли активно, да чуваш как преглъща, звук подобен на "кех" или да виждаш как се мърдат ушенцата и или мускулчетата на личицето докато суче? Пълни ли редовно памперсите, поне 5-6 напишкани , от които поне 2-3 наакани за денонощие? Отговорите на въпросите, с които те затрупах биха могли да ме ориентират как протичат нещата при вас и да мога да дам адекватни за вашата конкретно ситуация идеи и информация, затова ще очаквам да пишеш!  Peace

Обичайно при кърмене гърдите се редуват, като на едно кърмене се предлага едната, а на следващото следващата, но това съвсем не е задължително. А ако бебето когато е изпразнило едната гърда е все още гладно може да се постави на другата и дори после пак да се върне на първата. Бебетата, които са кърмени обикновено не изсукват всеки път еднакво количество кърма. Те обичайно сучат и  по-често, имат повече хранения, кърмения за денонощие от изкуствено хранените бебета, дори да приемат по-малко милилитри на всяко кърмене, то за денонощие успяват да си набавят нужните количества. Затова, схемите за хранене на изкуствено хранените бебета са по-скоро неподходящи за кърмените.

По-честото поставяне на гърда, даването и на двете гърди може да даде възможност на бебето да набави нужните му количества мляко, честото  и активно сукане оказва и силна стимулация на лактацията. В такъв случаи обичайно не се налага изцеждането на кърма и даването и с шише.

Количествата изцедена кърма не са показателни за това колко мляко има в гърдите. Когато млякото се регулира спрямо нуждите на бебето много майки не могат да изцедят дори и капка с помпата, но бебетата продължават да сучат и да наддават добре. Това е така, тъй като сукателните умения на бебетата обичайно надвишават дори и капацитета на добрите помпи.  Peace

Приемът на някои течности и храни може да окаже влияние на лактацията при някои майки, докато други да не усетят промяна, всичко е индивидуално. Най-мощната стимулация на лактацията си остава обаче честото сукане на бебето. Почивка и сън за мама, здравословно и балансирано хранене, без да се залита в крайности също могат да окажат благотворен ефект.

Може да се опиташ да се отпуснеш, да оставиш домакинските задължения на друг, или да ги сведеш до минимум и да се отдадеш на много контакт, кърмене и гушкане с бебето. Това може да ви помогне да се опознаете и усещате взаимно , а с това и да се усили увереността, че се справяте чудесно!
 Ще очаквам да пишеш! Желая ти спокойствие, търпение и усмивки!  Hug

# 129
Cveteto , цедях няколко пъти с помпата , за да проверя дали се увеличва кърмата, давам и да суче горе долу на 2,30-3 часа, като се събуди.Слагам я по 20-на минути да яде, докато спре да суче или се унесе, понякога се събужда и продължава друг път след 10-та минута не мога да я събудя.Пре нощта давам , ако се събуди и иска да яде.Имаме бая напишкани и наакани памперси, на всяко ядене сменям и винаги е напикан поне така мисля.Днес например докато я храних към 8 бая се напъна детето и напълни памперса, не е рядко  много, жълто и с бели парченца е вътре, имаме на деннощие поне 2-3 такива памперса.Казвам поне защото снощи след хранене,  пъти ака, тъкмо я преоблеча изкъркори и коремчето и пак пусне малко.Не знам това нормално ли е и дали не сме я изстудили нещо.Гушкам я , говоря и, пия билков чай с анасон резене и тн за кърмата, усещам ги гърдите,че има промяна.По-твърди стват, но след като се е наяла не изцеждам почти нищо.В болницта яеше на 3 часа и казаха последното хранене да е 12 и ако издържи следващото в 6 сутринта,ако не да и давам водичка или да посуче мъничко , ако се събуди.

# 130
На мен ми е странно това през нощта да не и се дава гърда(или в много краен случай),а вода или да я залъгваш  Rolling Eyes  Разбирам голямо бебе, ня което се опитваш да премахнеш нощното хранене, но Ния е на някакви дни  newsm78
Та то дори племенницата ми, която е на година и месец още се буди поне веднъж нощем и сестра ми я кърми.
Ида се буди около 2 пъти нощем за кърмене.Вода отказва, опитах и чая от копър да и давам, за коликите-и него отказва.
То вярно, че си има различни системи, методи на отглеждане на деца, но си мисля, че при малко бебе е още рано за режим, а после то само си показва кога има нужда от нещо и горе долу само си изработва режим.

# 131
Belle,и аз не знам вече кое е правилно и кое не, всичките педитри казаха да не и давам, ама как да не и да като милата е гладна.Честно реве ми се на моменти, тя понякога се събужд друг път не, кто се събуди и давам да яде като иска.Иначе вода си пие, иска си .Вашите бебета хълцат ли, аз забелзах, че като я нахраня и ако се налага да сменяме памперса след това *като го напълни, Почва да хълца.Явно нещо я радрусвам повечко като го сменяме и почва да хълца.Педиатърът ка да давам воа като хълца.
Днес май май ще я изведем с татко и с количката, че трябва да ида до доки, а той е на 10 минути от нас пеша.Чудя се как да я облека и завия и дали няма да е хладно.Вече главата ще ме сцепи от мислене и въпроси, сао с епритеснявам справям ли се и като ревне се чувствам ужасна майка.

# 132
И на мен ми е странно как да няма нощно хранене на няколко дневно бебе.Аз на моя си му давам винаги,когато поиска.

# 133
Ста_ди и на мен ми е странно , ам аи тримата педиатри, които я гледаха и още в болнцата там педиатъркта всички казаха да не давам, само в краен случай ако много иска.Вече честно се побърквам и  не знам кой да слушам и какво да правя.Давам си и като иска през нощта, ако е гладна, не знам  Cry

# 134
Моята педиатърка каза да му давам,защото на няколко пъти имахме следния проблем.Спи си,аз не смея да го будя и той прегладнява.След това започне ли да суче повръща почти всичко,защото си натоварва много коремчето.По-добре по-често и на по-малко мисля аз.

Общи условия

Активация на акаунт