Отговори
# 105
Добър ден Simple Smile
момичета пиете ли чай за кърма и какъв?аз първоначално пиех на хип, но после от аптеката купих един български и не знам дали помага за кърмата, но на бебо добре му се отразява на коликите Wink

# 106
Елизабет, да ви е жива и здрава малката Кристин и много да ви радва.Страхотно име за малка принцеса   bouquet

Катерина, и аз пия на хип, ама сега пратих ММ да вземе друг някакъв .Кой е този, който помага на бебо за коликите, ти му го даваш или от кърмата ти му влияе?На ММ на брат му жента ми препоръча чай от анасон и копъ ама сама да си го сварявам и давам на беба за коликите, било по-добре.Ама знам ли newsm78
Аз мисля , че и почнаха коликите или нещо е неспокойна, одеве пак рева  2 часа уас направо и накрая заспа в мен ама и гушкането не и помага май май много, пуснах и и музичка.А сега хапнахме и си заспа спокойно.

# 107
Здравейте момичета,
elizabeta_zh., честита рожба   bouquet
нанинка, според мен е малко само боди къс ръкав, трябва и нещо с дълго ръкавче поне до 15 дни възраст на бебка. И при положение, че имате по три памперса наакани на ден това е супер, не виждам защо се съмняваш че и стига кърмата. Аз сега чакам бебка да си орегулира малко режима. Снощи спа от 22.30 до 5.30ч Crazy. И то аз я събудих в 5.30 ч, че гърдите ми бяха вече болезнено препълнени и не ме свърташе, само я наобикалях като мече пчелен кошер.   Laughing В резултат на тези дълги спане паузи едвам наакваме два памперса и то обикновенно единя е само нацапан. Но за момента не се притеснявам и с каката бях така. Първия месец почти не качи кг, а после като се отприщи.
заспиване- унася се на гърдата или като я държа и полюшвам на ръце Peace
Мон, в стаята ми където бяхме с беба в МД имаше табло с важни бележки относно кърменето. Там бяха изброени храните, които предизвикват газове и съответно да се отбчгват, че създават проблеми с стомахчетата на бебчетата, а именно бобени, зеле, краве мляко ( и производните), цитрусови плодове..тези се сещам, но те бяха повече Rolling Eyes И давам пример ..дадоха ни бобена яхния първата вечер на вечеря. Е, това дете се сцепи да  мрънка и да се присвива и изака едно кафяво на сутринта ( цвета на яхнията) . На другия ден дадоха скара с зелева салата..не го ядох Crossing Arms
katerina_d, в момента нищо не пия за увеличаване на лактацичта..направо ме е страх, че на момента ще екслоадирам Simple Smile

# 108
Знаех си че забравих да напиша нещо.. ooooh!
спане- спи винаги по гръб, като винаги с поставянето в леглото си завърта главата или на ляво или на дясно . Пробвах на една страна, но нещо не и харесва и веднага се завърта, а ако не успее сама да се преобърне мрънка докато я обърна Simple Smile

# 109
  • Бургас
Здравейте,и аз да ви се похваля на 17.05 в 11:39 се роди нашата Кристин,2870гр. и 49см.,всичко мина много добре,вече сме си вкъщи и свикваме една с друга!

Честито, жива и здрава да ви е   bouquet Simple Smile

Нанинка, като пищи Сияна дори и гушкането не помага ... По 1-2 часа продължават кризите с писъци, спира за минута-две, свива я коремът, изкъркорва, дере се ужасяващо 2-3 минути, после пак пауза тишина, пак пищи и така поне час  Tired Как ли не я гушкаме, но не я успокоява, просто я боли, вижда се по изражението ѝ... Не знам при вас постоянен рев без прекъсване ли е или е така на вълни от спазмите като при нас ... Не помагат нито залъгалката, нито да ѝ предлагам да яде или пие вода в този момент /тя така са гърчи, че нищо не може да поеме през това време/, нито лежане по корем, нито масаж на корема, нито каране в количката ... нищо  Tired ooooh!

reniboro , мерси  Hug И аз горе-долу така знам, само не ми е ясно как точно стои въпросът с млякото? Прясно не се препоръчва, а кисело може ли, трябва ли ... едни казват, че е полезно, други, че трябва да се избягва, както и другите млечни продукти... Така и не разбрах кое е най-правилно..

# 110
  • Бургас
Я да попитам направо ЛЛЛ

Трябва ли да се яде кисело мляко за кърмата или пречи? А други млечни продукти?
И питам и тук, понеже ми е спешно, не знам къде ще го видите по-бързо: колко време може да стои току-що изцедена кърма на стайна температура от 26 градуса?

# 111
Мон, аз знам, ме могат да се ядат, но с мярка.Имаше нещо за алергиите, мисля, че ако се прекалява могат да докарат някоя алергия. Но където съм чела или питала всички казват, че това, че ядеш мляко, няма да ти "даде" кърма. Кърмата не се влияе като "присъствие" и количество от млякото.Просто поемаш веществата, които има в него.
Четох, че при някои бебета причинява колики.Но си е според дете.

Аз обичам сирена.Единствено айрян мога да пия или таратор, но прясно мляко не понасям. Но се ограничавах, докато бях бременна и сега също.Хапвам си само обикновено сирене и то изкиснато.Баща ми му сменя там саламурата и става по-безсолно.
Ида също се дере, но чак така не е била от коликите  Rolling Eyes Виждам, че я боли, че се извива, но обикновено като я сложа на гърда помрънква и после се успокоява. По-скоро реве, когато се буди.Изведнъж писва и се напъва все едно ще се изстрелва на някъде. Но спира постепенно, като се гушнем.
Тя днес става на месец, вече не е онова извънземно  Laughing

# 112
  • Бургас
Да, Бел, и аз знам за алергиите, мислех си обаче да не би млякото и млечните продукти да утежняват коликите при Сияна... вече не знам какво да мисля всъщност, но това дране е наистина страшно при нея. Направо вече се притеснявам какво има и защо така става... Виждала съм бебета с колики, и синът ми имаше колики, ама такова чудо не е било ... Tired Лошото е, че и педиатрите не помагат... след малко ще звъня на поредния за консултация в скоро време.

# 113
 Здравейте,сега се връщам от консултация,мерене на тонове и такива неща,всичко е наред,но бебето май няма намерение да излиза скоро.Знам,че имам още 7 дни до термин,но ми се ще по-рано да е.Всичко пробвах-и секс,и люто,и горещ душ,,и дълги разходки и пролетно-лятно почистване през ден(Свекърва ми вече ме мисли за ненормална  с това постоянно чистене и търкане),но бебка не иска да излиза.А и напоследък имам чувството,че не е бебка,а бебко.Досега само три пъти ми казаха пола,от седмия месец насам все се криеше.Но няма значение-каквото излезе,само да е здраво.

# 114
Забравих,
Честити нови бебчета,да са ви живи и здрави и по-малко колики.
Като чета какъв ужас е при някои от вас с тези колики направо не ми се мисли.И синът ми имаше като бебе,но не помня такова нещо.Капки за колики никога не съм ползвала,не смятах,че е нужно.Вечер си спеше спокойно,нощно хранене никога не е имал(не се събуждаше),но за сметка на това през деня ядеше на 2 часа и то максималното количество за възрастта му(Знам,защото се цедях-не искаше да суче) и се носехме все на ръце,че да има мир.Дано бързо минат бебоците през този период,направо ми е жал за тях като чета-миличките,как ли ги боли.

# 115
Мон, сега четох някои неща из форума и доста казват, ме от млякото бебетата им са имали страшни колики. Като са спряли млякото и млечните продукти, изведнъж всичко се е успокоило.
Аз не съм забелязала от определена храна, която ям, на Ида да и става нещо.А и аз рядко ям, то е едно пощипване от това и онова...късмет ще е ако нещо ядено от мен достигне до нея.
Не мисля, че при нас е от храната, вероятно от някоя друга неизяснена причина.
А и не са на често.Тя по-често реве за храна или просто ви плаче. Коликите си мисля, че ги познавам, защото се гъне, два-три пъти съм чувала и звуци от коремчето и.Но си мисля, че често си реве ей така, защото нещо не и е угодно във въздуха  Laughing

# 116
  • насън...
ЛЛЛ

Бу, пак безкрайно благодарско... Hug
въпрос: ако през деня спи и проспива 3 - 3,30 часа да го будя ли? а през нощта? изцяло кърмените бебета намаляват ли броя на храненията и кога може да очакваме това да се случи (преди захранването с твърда храна питам)?

аз малко се поуспокоих...е пак си имаме премеждия и притеснения, но то явно и без това не може, макар и да сме с второ...моят мъж ме бъзика, че на третото вече ще сме пушки отвсЕкъде... Mr. Green Laughing
та аз не се престраших за позата все пак  Whistling  онази нощ бях толкова сънена и явно не се уцелихме нещо и ми беше безкрайно болезнено и неприятно кърменето, в резултат ми направи нещо като пришка на зърното...стои едно такова бяло и изпъкнало и е с размер на глава на топлийка...не знам дали е съвпадение, но откакто прилагам дърпането от гърдата и спрях чая е доста по-спокоен и не е повръщал...пупу...сега не знам дали нещо в този чай не го дразнеше, защото коликите започнаха и свършиха с неговия прием...дано се задържим все така... Praynig
пожелавам и на другите мами успех с кърменето...за мен това беше и си остава най-трудната част (от бременност, раждане и гледане на бебе:) но ще се справим...
и да се похвалим - сега се връщаме от консултация...наддали сме 1200 и сме вече 55 см.... Grinning Grinning Grinning
само дето не ни е минала жълтеницата, а аз държа да я борим само на кърма и нищо друго и отложихме ваксинацията, но доки ни прати да ни вземат кръв да ни види нивото но билурубина...ей такъв кошмар...аз съм забравила как се взема кръв от малко дете...а можеше да си го спестим този шок, нали отложихме ваксината...ама мина вече...в родилно като бяхме му го измериха с някакъв  уред като термометър, който му опряха да гърдичките, ама нашата доки не беше чувала за него... newsm78 ooooh!
мон, аз те разбирам и ти съчувствам...бих добавила към храните, които да избягваш - кафе, кофеино-съдържащи, пикантни, мазни, както и джънк фууд с разните им там подобрители, оцветители и т.н.... Peace
нанинка, и моят съвет е да спреш да вглеждаш в мл. и да спреш да цедиш (освен ако нямаш болезнено препълване) повече се вслушвай в бебка и в инстинктите и на двете ви... Peace
честита дъщеричка на елизабета...да ти е жива и здрава малката принцеса...  bouquet

# 117
  • Бургас
Belle, аз дори не ям кой знае колко мляко - 1 кисело на ден и малко сирене понякога... ама ще ги спра, да видим има ли разлика... Мерси  Hug

Аmen, и на Сияна не ѝ е минала още жълтеницата ... и ние само на кърма я борим  Mr. Green

# 118
et:
Катерина, и аз пия на хип, ама сега пратих ММ да вземе друг някакъв .Кой е този, който помага на бебо за коликите, ти му го даваш или от кърмата ти му влияе?На ММ на брат му жента ми препоръча чай от анасон и копъ ама сама да си го сварявам и давам на беба за коликите, било по-добре.Ама знам ли newsm78
Аз мисля , че и почнаха коликите или нещо е неспокойна, одеве пак рева  2 часа уас направо и накрая заспа в мен ама и гушкането не и помага май май много, пуснах и и музичка.А сега хапнахме и си заспа спокойно.
nanina_87, чаят е без име - пише лактационен чай от плодове на копър, анасон, резне Simple Smile в аптеките го има и струва 1,66 лв. аз си го варя и го изстудявам, че иначе много мирише на анасон  Grinning и пия по около литър на ден,определено влияе на малкия през кърмата май , защото днес само веднъж съм дала капки (давам Еспумизан) а бебо цял ден си пръцка и е доста по-спокоен в сравнение с предните дни .

# 119
  • насън...
mocito86, имам идея, аз в момента съм (както предполагам и мнг други в темата... Mr. Green) в постоянна нужда от помагачи, та ако ще ти помогне може да дойдеш и в къщи да ошеташ... Wink Mr. Green Laughing
малко да разведря обстановката... Peace Hug

ей верно, момичета...кога станахме някои вече на по месец...а други още не са родили...вече наистина не е такъв мишок, вече се кокори, оглежда, стои повече време буден...и какъв е силен.. пупу...и се фъчка като реве, надига се на мост от втората седмица, чак ме е страх да го оставя на повивалника (върху решетките на леглото е), за да отида да си измия ръцете след смяната на пампито и преди ядене...каката до сумати месеци я оставях там по голо дупе и кротуваше милата...явно защо в утробата така ме бутонираше и ме болеше, на мама силния мъж... Grinning

а, мон...сега се сетих, че и аз ограничих (не мога съвсем да ги спра) млечните продукти...днес например хапнах дом. баница за закуска...вчера препечени филийки с масло...няма как съвсем да се спрат, но се ограничавам, макар мнг да ги обичам...напр. страшно ми се ядат плодови млекца...разните там данонинчета и т.н....хем знам че са боклуци ама като ми се ядат...но ги спрях де и от тогава сме по-добре...сега не знам дали от това, защото предприехме едновременно 3 мерки и сега не знам благодарение на коя сме по-добре...

Общи условия

Активация на акаунт