Отговори
# 90
Oh,Reniboro,ти сега ме зачуди , не знам колко е , но ние с ММ сме по тениска и умираме от жега.Ей сега ще му кажа да вземе един термометър.Иначе съм я облякла с боди с къс ръкав и ритнки и е завита с бархетна пелена. Топли са и ръчичките и нослето , та мисля , че не и е студено.Ама редуваме през едно спанетата- веднъц трудно и веднъж бързо Simple Smile С ММ гледага до сега за някакви пингвини и тя се кокори яко Simple Smile

# 91
Нанина, те в началото виждат на 40-ина см пред себе си  Laughing Ида като и правя муцуни от далече може би ме вижда, че съм там и шавам, но само се кокори и не ме следи. Не мисля и, че много ме различава.Като сестра ми и се радва прави движения с устата все едно иска да я храни  Laughing Имаме подобни гласове и може би заради това.

Аз сега съм я облякла с блузка с дълги ръкави, отгоре е с боди без ръкави, но долу е като ританки.И една жилетчица с копчета.Завита е с пеленка. Не ми изглежда да е навлечена.В нашата спалня още не е жега, лятото става като в Ада, но до тогава вече ще сме се изнесли в нашия апартамент.
Вечер на мен ми става много студено,  онзи ден дори включвах радиатор. Трябва да взема значи термометър, но на мен ми е малко хладно, значи е около 22 градуса.Аз се чувствам добре на поне 26, иначе ходя с чорапи, блуза с дълъг ръкав, анцунзи. А баща ми и ММ само разтваряъ прозорци, на тях им е все жега и задушно.

# 92
Въпрос към ЛЛЛ

Нещо странно става с кърмата ми ... Thinking Вчера цял ден ми бяха препълнени до пръсване гърдите ... Днес са почти празни, едва ѝ стигат да се наяде ... Не мога да разбера какво се случва. Сияна си яде еднакво, нищо различно не правим, защо така се получава ... Това се случва няколко пъти вече.
Възможно ли е от преумора и безсъние да ми намаля толкова драстично кърмата?

Привет Мон,
 При някои жени при умора, пропуснато хранене или намален прием на течности или дори фазата на луната  или съвкупност от няколко фактора може да се усети моментно намаляване на лактацията, докато при други такива ефекти могат да отсъстват или да се наблюдават съвсем слабо. Понякога и нуждите на бебетата могат да са различни в различните дни. Така както и ние възрастните имаме понякога дни на усилен апетит. Ето една хубава статия по темата

При бебетата обичайно има и т. нар периоди на скок в растежа, когато дори за няколко дни могат нуждите им от кърма да нараснат значително и да пожелаят да сучат по-често, изпразвайки добре гърдите.
  В тези моменти някои майки си мислят, че лактацията им е намаляла, но за разлика от празно шише, такова нещо като празна гърда няма, в нея винаги има и се образува мляко и ако бебето има възможност да суче колкото пожелае, то обичайно успява да набави нужните му количества, било то на по-малки порции. Честото сукане, подава сигнал на гърдите да произвеждат повече мляко и обичайно за няколко дни организмът на майката откликва на тези сигнали с увеличаване на лактацията.
 В такива периоди може да е от полза прилагането на техниката на компресия на гърдата, описана тук и видеоклипче . Даването и на двете гърди на всяко кърмене също може да е удачно - след като  бебето  добре е изпразнило първата гърда, може да му се предложи и втората и след това пак да се върне на първата за да може да изсуче насъбралото се междувременно в нея мляко. Почивка за мама, сън, здравословна храна и прием на течности и малко търпение, могат да са също ценни помощници в такива дни или периоди. 
Peace

# 93
  • Бургас
*Cveteto* ,  Hug

Хубава и спокойна вечер на всички  Simple Smile За себе си пожелавам поне малко повече сън  Mr. Green

# 94
  • Лудогорието
Аз все още не съм родилаааа  Mr. Green
Утре ми е термина, а малкото чудовище въобще не дава признаци, че ще излиза  Heart Eyes Разхождам се активно, чистя това онова в къщи-движа се, ама тц, няма бебе  Crazy Проверките по телефона стават все повече, и по няколко на ден. А вчера си разпрах неприятно крака малко над петата, та сега понакуцвам  Rolling Eyes
Много целувки на коремите, като мен и на вече пръкналите се бебчета  Heart Eyes Спокойна нощ  Hug Стискайте палци скоро да се обебя и аз  Peace

# 95
Въпрос към ЛЛЛ

Нещо странно става с кърмата ми ... Thinking Вчера цял ден ми бяха препълнени до пръсване гърдите ... Днес са почти празни, едва ѝ стигат да се наяде ... Не мога да разбера какво се случва. Сияна си яде еднакво, нищо различно не правим, защо така се получава ... Това се случва няколко пъти вече.
Възможно ли е от преумора и безсъние да ми намаля толкова драстично кърмата?
И при мен е такова положението. Да не говорим, че той явно много се ядосва, че няма достатъчно и се мръщи, пуска зърното, започва отново да търси и така в продължение сигурно на 20 пъти. Страх ме е да не получа рагади и съвсем да се забатачи работата.
а ти сигурна ли си, че няма кърма? според мен тогава на бебо му се спи. колко време е сукал така преди това,
ако се опитва да суче, дърпа и пуска, по-скоро си търси приспиванка да заспи по-бързо, тогава опитай да го гушнеш и затоплиш с тяло и така да се унесе и тогава го сложи в леглото. явно нещо се е превъзбудил и не може да заспи сам и търси майчина утеха и подкрепа.
успешно кърмене на всички!

maimunka, айде утре да е събитието вече и да ни се похвалиш,
леко раждане  Hug  ти накъде си се насочила, с избор ли?

# 96
  • Лудогорието
Благодаря josHug
Насочила съм се към Варна, без уговорки, Окръжна болница. До там имаме около час и двайсетина минутки път. Първото ми дете се роди там, също нямах уговорка. Доволна съм. Почти никой не се навива да ражда в нашата болница-отношението е отвратително-докато не им бутнеш не ти обръщат внимание. Да сме живи и здрави, да се отървем и двамата лесно и бързо  Praynig

# 97
Момичета как преспивате бебоците? Ние сме на 27 дена вече и заспиваме или на гърдата, след като се е наял или е количката като излезем навън.Последните дни след като се нахрани го оставям в кошарата и само се кокори по половин час и никакво заспиване.
Гледам обсъждали сте как обличате малчовците. Аз все още го държа с боди с дълъг ръкав и ританки и завит с едно памучно одеало, дано не го прегрявам детето,че тук е ужасна жега newsm78
Лека и спокойна вечер на всички

# 98
  • Бургас
Добро утро  Hug

ЛЛЛ

Вече не знам какво да мисля, снощи бебка пищя до 1 часа... но не просто рев, а ужасяващо дране, видимо по изражението ѝ, причинено от силна болка. Коремът ѝ къркореше страшно, по-силно от на възрастен човек едва ли не... Crazy Всичко започна в мига, в който се наяде, буквално секунди след това. И така на две поредни яденета. Възможно ли е нещо в кърмата ми да я дразни така???
Защото и синът ми преди имаше колики, но такъв ужас не е бил... по едно време си мислех направо на лекар да я водя, не преувеличавам, просто наистина се виждаше, че много я боли ...
Какво да ям няколко дни, което да не е изобщо дразнещо, за да видя ще има ли разлика?
Спомням си, че синът ми имаше нещо като колики чак до 7-ия месец, тогава почна много да се извива назад и да ме опъва само, без да суче, цедих му кърма известно време и после го отбих, защото не се издържаше така. Коликите или каквото там го мъчеше, спря в момента, в който го отбих ... може и да е било съвпадение, но все имам чувството, че и него нещо в кърмата го дразнеше ... newsm78
Много объркано стана питането ми, накратко - може ли кърмата да предизвиква всичко това при Сияна и каква диета да пробвам, за да видя ще се подобри ли поне малко положението?

# 99
fanagoria, mocito, как сте с коремчетата, май и други имаше  Rolling Eyes

добро утро Simple Smile
ние по-късно ще излезе, днес, че ми хладнее още.

Мон, може да реве така бебе,  явно го е дразнило нещо, може и да й се е спало, може и да е било от коремчето, важното е да не започне да се дави да не може да си поеме въздух като плаче.
и Насето някой път като се превива да плаче и една минута минава, и не спира и аз викам ще го слагам на парата под душа вече и в тоя момент спре, целия поморавее докато плаче, много неприятно, че не знаеш от какво е и започва едно чудене, опити да разбереш защо плаче. разбирам те.
гушкайте се повече.
нали не връща кърма като яде?
опитай да я кърмиш по-често и по-малко да поема така кърма.
мога да ти предложа дневно меню -
сутринта - чаша кисело мляко верея с лъжица овесени ядки, не крънчи. и 5-6 череши или половин ябълка.
до обяд - филия пълнозърнест или царевичен хляб с масло и две маслини и чаша чай от лайка с лъжица мед и малко лимон
на обяд - пилешка супа с фиде без черен пипер, от подправките - сол, червен пипер, зехтин, магданоз, риган.
следобяд - чаша чай с маточина, риган, ехинацея, без мащерка и кантарион, въпреки че последния действа добре на стомаха,
кифла с мармалад, обикновени бисквити с чаша айрян
за вечеря - салата от краставици с копър и зехтин, парче шунка запечена или парче кашкавал, или яхния бакла, картофи на фурна без чесън, и чаша кисело мляко, процент над 2.
през цялото време вода да пиеш изводна или минерална - поне литър и половина.

# 100
Момичета как преспивате бебоците? ...
или на ръце след като съм го накърмила и съм го държала на рамо малко, после в поза люлка го увивам в пелената и той се затопля и унася,
или навън заспива в количката,
или го слагам в леглото или кошницата люлка и той гледа, гледа и заспива.

нормално е да се кокори както пишеш ти, щом си кротува, значи е ок, да погледа малко и по едно време ще приклопи очи да спи, остави го в леглото, ако будува и не плаче, след половин час-един ще си заспи. може да му говориш до него през това време нещо, да му пееш.

# 101
Добро утро.

Попаднах на статия за синдрома на внезапната детска смърт: http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=4897
Пускам я тук не за да шашкам младите майки, а защото знам, че в Бг незнайно защо на този Синдром не се обръща достатъчно внимание и е съвсем възможно да има хора, които не са чували за него. В Щатите е част от задължителните неща, за които се предупреждават бъдещите родители и след раждането доста им се набива в главите. Не е нужно да се психирате, просто имайте едно наум. Peace

Което ме подсети да ви питам - как слагате да спят бебетата си? Помня, че тук всички педиатри учат, че бебето трябва да спи на една страна, като страните се редуват, за да не се сплеска едностранно главичката Rolling Eyes. В Щатите обаче препоръчват изключително спането по гръб - опасност от задавяне при евентуално повръщане няма, защото бебето така или иначе извръща главичка настрани. И не знам как е при вас, но аз както и да сложех да спи сина ми, винаги го намирах обърнат по гръб. Thinking

# 102
  • Бургас
jos, благодаря ти  Hug
Със сигурност дрането при Сияна е свързано с корема, къркоренето, газовете, коликите и т.н. Притеснява ме това, че явно наистина я боли много... синът ми никога не е плакал така. Даже, честно казано, не съм виждала бебе така да се дере  Tired Захласва се чак, но рядко... ужас някакъв.
Ще пробвам да сменя храната, въпреки че и в момента не ям нищо дразнещо...
Тези дни трябва да я водя на имунизация /тази която е на първия месец/, ще говоря пак и с педиатъра ... въпреки че лекарите, с които до момента съм говорила само вдигат рамене и гледат умно ... ooooh!

За спането, Сияна вече не иска на една страна, само 1-2 седмици спа леко настрани. Сега спи по гръб, с ръчички нагоре и краката като жабче разперени. Дори и да я сложа по друг начин, тя сама пак така си застава.

# 103
Добро утро, момичета.Ние снощи спахме горе долу, от 9 до 11 се дра яко при това, нака 3 памперса, не знам нормално ли е , не и е гъсто акото и като къркори коремчето и после оп по мъничко аква.Яде в 11 и спа до 3,30 събуди се без рев, а само си мрънкаше нещо, нахраних и после в 6 пак и си спа в нейното легло.Ей сега е 9 пак хапнахме и е в количката ама нещо пак се дере.Не мога да изчедя много много след като тя  е яла и не знам стига ли и яденето.
Мон, даваш ли и нещо за коликите? Дано скоро и отмине, аз като слушам Ния как се дере и направо има моменти в който загубвам и аз ума и дума.
Тука при нас е бая топло в стаите поне 26 градуса, сега съм я съблякла по бди с къс ръкав и ританки и съм я завила с тънка пелена, дали и е студено? Топли са и ръчичките и нослето, ама ей на сега вече почи час няма заспиване.

ЛЛЛ
Здравейте, искам да попитам трябва ли да се тревожа, че след като се нахрани Ния, не успявам да изцедя кърма или ако успе е по малко 5-10мл.Не мога да преценя стига ли и яденето.НЕ искам да давам АМ, но се притеснявам, пия чай за стимулиране на кърмата много течности .Ям жито, млека основно.Да давам ли да яде от двете гърди, как е по-правилно да ги редувам ли?Не знам дали днес например имам тези 70мл, които трябва да изсуче.Понякога суче по 10минути и заспива и не мога да я разбудя, а друг по повече.

Маймунка, още мъничко остана, с теб сме.

# 104
Здравейте,и аз да ви се похваля на 17.05 в 11:39 се роди нашата Кристин,2870гр. и 49см.,всичко мина много добре,вече сме си вкъщи и свикваме една с друга!На родилите мами честито а на чакащите още стиснати плчета от мен,сега се връщам да ви чета!!  Hug  Hug  Hug

Общи условия

Активация на акаунт