Отговори
# 75
kanye и моята принцеска се бели. Цялата й кожичка пада. Зпаочна от между пръстите на ръцете и продължи към краката и ръчичките. Много се бели- както след като си изгоряла от слънцето... Някъде прочетох, че това е част от т.нар. "Изчистване" и е нормално... По-често срещано е при преносените бебета, но се среща и при останалите бебчета.

# 76
  • София
Yuliya86 , мерси определено се поуспокойх. и при нас започна м/у пръстите на ръчичките. Първо си помислих че е от това , че си яде ръкавичките  когато е гладна, въобще не иска биба. Но после като видях и на крачетата ooooh! ooooh! и се панирах. сега я мажа с олио след всеки памперс на крачетата ,  но на ръчичките не смея.

Хоки Поки, Фанагориа  Hug Hug Hug, стискаме палчета скоро да дойде края на чакането и да се похвалите  с stork-boy  или stork-girl.

mimioletka , честито дъщеричка Магдалена ( свекито се казва така  Mr. Green), да ви е много, много здрава , да расте бързо и мн да ви радва

# 77
  • София
kanye, благодаря за пожеланията, това за свеки не го виждам  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
И нашата кожа се бели ръчички, вратле и крачета... явно си е БДС. Mr. Green

# 78
  • София
Аз го казвам с добри чуства  Mr. Green Mr. Green, много си я обичам даже , свекърва мечта . Ние при избора на име решихме да съчетаем на двете баби С- на майка ми ( от Снежана ) , но на малката й казваме Мони - М на свекито и всички са доволни  Laughing Laughing

# 79
Честито на новообебилите се,да са ви живи и здрави.
Офф,и аз май ще изкарам до термин,че може и да пренося.Уморих се с това чакане,искам вече да гушкам бебче.

# 80
 Нанина, според мен няма нужда да дохранваш. А и тези милилитри...в крайна сметка има по-ящни бебета и такива, които се наяждат от малко.Ти и ТМ еднакво количество ли ядете  Laughing ? Ако се притесняваш, според мен, звънни по-скоро на консултант от ЛЛЛ да дойде до вас, много по-достоверно ще е от това да питаш лекар.
Те си реват..то не е само глад, мокро и защото им се спи.Все пак е малко човече, което няма никаква представа какво има около него, то дори не знае в момента, че съществува.Плачът е начин да те повика, да сигнализира, че иска нещо.А в някои случаи и то не знае какво иска.
Ако заспива след 10 минути я разбуди да започне отново да яде. Ида виси на гърдите ми около 40 минути.Понякога ако я махна тогава пак писва и продължава да си суче(вероятно си се залъгва и приспива с нея).Имахме дни, в които прекарвах цял ден в леглото или дивана и тя ми беше непрекъснато на гърдите. Като някоя коала бях, при торбестите нали бебето се закачва за зърното и там си седи с месеци  Joy
Нормално е да стои повечко будна.Ида много спеше, заради жълтеницата. Но е хубаво ако има жълтеница още, да я будиш и сама, даже на 2 часа.Колкото повече суче,толкова по-добре.  Но ако имаш големи притеснения, си мисля, че най-адекватно мнение и съвети може да ти даде сано консултант на ЛЛЛ.Пиши на Бу, тя ще ти даде координати на най-близкия до теб.Може и да ти пише или по-телефона, но си мисля, че най-ще се успокоиш ако дойде на място и ти помогне.
Иначе тя се белеше, но малко след раждането.Още има пъпчици, от онези изчистващите.Не знам кога ще се махнат.
 На Ида са и пораснали ноктите, но мниго ме е страх да и ги режа, не знам и дали трябва сега.Но се драска по лицето, а ръкавички не търпи.

Да ви кажа, вчера се возих в метрото, че трябваше да се видя със счетоводителкатана шефовете.И влезе една майка с огромна количка с близначета. Бяха супер миниатюрно, Ида като се роди май не беше толкова мъничка.Особено момиченцето беше мйого мъничко, чак нямаше бузки, едни големи очи.Аз се бях оцъклила и мислено се прекръстих да благодаря, че нямам близнаци  Joy Първо количката беше огромна, второ те бяха едни мишоци, направо не знам как човек би ги държал.

# 81
kanye ММ я маже с олио и мляко след всяко миене, а по някое време аз и с крем я мажа, но явно кожичката ще се обели без значение с какво и колко и мажем. Прочетох, че щом новата кожичка отдолу не е червена, то няма нищо притеснително.

# 82
  • София
Нямаме зачервено под кожичките  Laughing Laughing.

Беле с малките бебенца се свиква . Аз първите дни ме беше страх да я хван сега си я подмятам  Mr. Green Mr. GreenБузки и ние още нямаме , но аз много се надявам скоро да ни се появят.

нанинка , не се впрягай толкова за яденето , ние изцяло сме на АМ и аз й следя и записвам всеки път колко е изяла. Детето си поема толкова колкото му е необходимо. Първо се опитвах да я тъпча с количествата по график , но стомахчето й е по-малко и след това повръщаше излишното . сега я оставям да си цока , колкото иска , ако изпие по-малко след 1-1,5 се буди и си доизпива останалото, някой път пък въобще не се буди, просто изяжда по малко

# 83
стиснати палчета за тези, в очакване  Hug още малко остава.

Нанина, не мога да разбера щом  като имаш кърма и искаш да кърмиш, не цедиш по 2-3 капки, защо дохранваш с ам и искаш непрекъснато да мериш.
слагай беба по-често на гърдите да суче и ще видиш след седмица-две резултата, щев видиш колко е наддала, как се чуства.
може да следиш за кърмено бебе дали изсуква достатъчно по броя напишкани пампи на денонощие (поне 5-6) от които поне 2 наакани, като това може да варира 2-3 за 4-5 дни или 7-8 след почти всяко кърмене. и бебо да се чуства добре, да не реве че е гладно постоянно.
а иначе бебоците плачат от много неща.
не искам да те упреквам, нормално е да се притесняваш, такава реакция имат повечето първескини, и усещат едно безсилие пред бебето си, но това е от незнание и неопитност.
затова - послушай кърмилите дълго майки, ЛЛЛ, няма да сбъркаш.
според мен, не купувайте ам, ами и нощем, и денем като иска бебка да суче, слагай я на гърда. яж киселото мляко, пий сега повечето вода, до 2-3 седмици кърмата ще се регулира според бебка при правилен подход към кърменето, може и повече време да отнеме. но няма нищо по-хубаво от това беба да е близо до теб като суче, да можеш да й дадеш кърма винаги и навсякъде без да търсиш стерилност на шишета и топли биберони.  Peace
с най-добри чуства  Hug
на бебо му излязоха ситни пъпчици по челцето и бузките като бебе-акне и се надявам да му мине по-бързо.
мисля от аптеката да взема правен крем с ланолин и вазелин за подсичане, че от аки имаше 2 пъпчици сутринта, а пък от по-дългите разходки не разбирам кога е напълнил пампи да го сменя и май стои с аки по 2-3 часа...
хубав празник на всички  Hug  bouquet

# 84
Белле, Жос, мерси за съветите.Аз за сега не мисля да и давам АМ мисля, че и стига това, което смуче.Одеве пак я теглих по обяд само от едната гърда си измука 40мл и позаспа , рабуди се след -4 минутки и посука  още, а след като свърши си заспа веднага.А аз имах и още, че поизцедих още малко, та съм спокойна че се е наяла.Одеве  памперса сменихме един след друг-един напикан , после се нака и тъкмо я сменихме с татко й и направи една изономия супер смешна и айде пак пълен памперс.Много е сладка като почне с муцките.Пия много вода, и по твой съвет Жос и кисело мляко ям и пия, пия и един чай за кърпачки, няма да се даваме я Simple Smile Искам да си я храня с кърма и това ше правя Simple Smile
Кание , и ние се белим , нормално е , аз и мажа поне 2-3 пъти на ден крачетата и ръчичките и веднъ цялата на къпане, иначе на всеки сменен памперс мажам дупето с крем.
Мало ме е страх да я почиствам отдолу, разтварям много лекичко и забърсвам с кърпичката, ама много леко де, че знам ли.

# 85
Ядките също много помагат за кърмата.Орехи, бадеми. Не съм сигурна дали всички стават, ако искаш провери из интернет, но знам, че ги препоръчват за повече кърма.
Ако обичаш може да ядеш овесени ядки или жито.Вариш си житото, слагаш си канела и мед и е страхотно. Може и с прясно мляко.
Да ви кажа аз нямам никакъв апетит. Вече месец след раждането аз се насилвам да ям.Пия вода с литри, но не мога да ям.Чак ми се гади като подуша храна.  Вчера едва се насилих да ям малко сирене и малко портокал.Това ми е за цял ден.И не знам колко литра вода.
И въпреки, че не ям, не свалям. Липсата на апетит не знам от какво е-от стрес ли, жега ли, умора ли...
Мляко не мога да хапна, ако щеее...айрян всъщност пих онзи ден.Половин чаша едва, едва. Днес не съм яла още, изпих вече един литър вода и имам парче козунак, което буквално лижа вече няколко часа  Tired
Иначе я мажа с преварен зехтин и мажа под памперса с кремче Здраве.Няма проблеми засега, само я бях облякла доста онзи ден, че на мен ми беше студено и реших, че и тя мръзне.Явно беше прегряла, та имаше по вратлето зачервено и пъпчици.
Вчера като излизахме видяхме жена с бебенце, сигурно беше на месец. Беше само по боди, мяташе голи крака, ръце...и се зачудих дали не я обличам много  Rolling Eyes  Племенницата ми като се роди средата на Април и сестра ми я държеше все гола. И като дойде в нас само ми върти очи, че отглеждам ескимос  Laughing Но аз съм зиморничава и все ми е студено.Спя си още със зимна пухена завивка  Joy

# 86
  • Бургас
Бел, аз пък имам апетит все едно още съм бременна  ooooh! Не качвам, но и не свалям освен около 10кг,които се махнаха около раждането и малко след него ... ама има още няколко, които изключително ме дразнят  Mr. Green Не знам защо не отслабвам от кърмене аз, уж битуват такива митове и легенди, че от кърмене се отслабва, за мен явно това не важи... Mr. Green
Жито си варя и аз, слагам му стафиди, може и орехи, но аз заради Хашимотото не трябва да ям орехи много. Дори и захар не му слагам, 6 става.

Нанинче, и мен ме беше страх да я почиствам, но свикнах. Понякога и клечка ползвам още с физиологичен р-р.

# 87
  • Бургас
Въпрос към ЛЛЛ

Нещо странно става с кърмата ми ... Thinking Вчера цял ден ми бяха препълнени до пръсване гърдите ... Днес са почти празни, едва ѝ стигат да се наяде ... Не мога да разбера какво се случва. Сияна си яде еднакво, нищо различно не правим, защо така се получава ... Това се случва няколко пъти вече.
Възможно ли е от преумора и безсъние да ми намаля толкова драстично кърмата?

# 88
Jos Hug, мерси за инфото за помоща при раждане.
нанинка, днес звучиш по уверено, супер. Незнам, но за невородено ( поне до 15 ден след раждането) си мисля, че важи правилото +1 дрешка. Бебо няма терморегулация, дори от въздуха му е студено. Е, ако е над 37 градуса може и по къс ръкав, но иначе. Колко е температурата в стаята? В стаята на бебо задължително трябва да имате термометър. При нас в момента е 23 градуса. Опитва се да заспи и съм я облякла с боди с къс ръкав, отгоре блузка с дълъг, пантелонки,  чорапки и  съм я завила с тънко одеалце.
И Ели се бели, засега по крачетата, ръчичките и вратлето.

# 89
  • в пералнята
Въпрос към ЛЛЛ

Нещо странно става с кърмата ми ... Thinking Вчера цял ден ми бяха препълнени до пръсване гърдите ... Днес са почти празни, едва ѝ стигат да се наяде ... Не мога да разбера какво се случва. Сияна си яде еднакво, нищо различно не правим, защо така се получава ... Това се случва няколко пъти вече.
Възможно ли е от преумора и безсъние да ми намаля толкова драстично кърмата?
И при мен е такова положението. Да не говорим, че той явно много се ядосва, че няма достатъчно и се мръщи, пуска зърното, започва отново да търси и така в продължение сигурно на 20 пъти. Страх ме е да не получа рагади и съвсем да се забатачи работата.

Общи условия

Активация на акаунт