Отговори
# 60
Здравейте майчета,
благодаря за поздравленията!
Понеже не очаквах да родя толкова рано и сега се занимавам с разни недовършени неща в къщи, запланувани за преди раждането. Crazy
При нас кърменето е с много странен режим..давам винаги когато поиска. Обикновенно по 2, 3 часа сучем на почивки, съчетано с гушкане и после следва дълъг сън..откарва вече няколко пъти по 5 часа. На 5-тия час я будя, че почвам да се притеснявам. Нервничи само като не може да се изака, напъва се и рита с крачета и се ядосва, много е сладка.  Heart Eyes Мъжа ми казва, че очаквал повече екшън, т.е рев да има. Аз се наслаждавам на всеки миг, нещо което не направих с каката..защото се чувствах ужасно след раждането..
Реве след баня, вчера за първи път я изкъпах сама, под течащата вода на мивката в банята и тя започна да реве едва като я поднасях към хавлията.
Мон, Нанина   Hug дано госпожиците малко се поуспокоят. Споделям мнението на Джос (Hug за теб Джос) кърмене на поискване и повече гуш Hug Hug Hug
Аз я обличам боди с къс ръкав, отгоре блузка с дълъг и отдолу пантелонки с чорапки или ританки. Само с един кат дълъг ръкав.
Не си падам по тичането, имам повърхностни разширени вени и не става за мен. Мисля след 4-тия , 5-тия месец след раждането пак да почна с касетките на Синди Крауфорд в къщи, сериите упражнения са по 45 мин. Иначе ще наблягам след втория месец на каране на колело в леглото, коремни преси, упражнения за краката от легнало положение и много, много дълги разходки каквито обичам да си правя по принцип..

Последна редакция: пн, 20 май 2013, 16:51 от reniboro

# 61
Исках да ви попитам и какво е нужно да се направи за да се получи еднократната помощ за раждане на дете? Нещо не мога да спомня как я получих след първото раждане. Мисля, че отидох с акта за раждане до службата по социално подпомагане в нашия район.  newsm78 Но не съм сигурна Embarassed ooooh!

# 62
Reniboro,като чета и направо блаженно ти завиждам.Толкова спокойна и щастлива звучиш/И аз и се радам толкова е сладка и мила, но ми става много мъчно като плаче, ама ще свикнем.На мен пък ми казват вече 3-ма лекари да не и давам когато си иска да яде ,защото ще и почнат коликите и е по-кофти за нея.Абе и аз не знам вече, ММ като тръгне на работа не знам как ще се оправям.Дано почне да спи през нощта повечко, че да си почива и той, че ми е жал за него.Много ми помага

# 63
нанинка, вслушвай се в майчиното ти сърце. Аз не мога да издържа да я гледам как реве. Като почне да си отваря устата и да я върти във всички посоки знам че иска да суче и веднага и давам.  Hug Днес ни посети педиатърката..и каза хранене на три часа..аз не слушам лекъри за кърменето. Следвам само съветите на ЛЛЛ. Благодарности към тях bouquet  bouquet  bouquet Давай по често да суче забрави за часовника и не мисли за мл. Трябва да си спокойна и любяща и беба ще е спокойна Hug Heart Eyes

# 64
  • Бургас
Нанинче, тя като суче ако има кърма и гълта се усеща и се вижда как се движат мускулчетата на личицето. Издава и едни характерни звучета. В смисъл, ще започнеш да я усещаш кога яде наистина и кога прави "сухи тренировки"  Simple Smile Защото иначе само 30мл, които е изяла от шишето са малко според мен  Thinking
За излизането - на мен едната лекарка ми каза веднъж за 15 минути, още веднъж за половин час и после колкото искаме ... не знам другите как процедират. Със сина ми преди, хем той е роден през октомври, излязох веднъж за половин час, после за 1 и т.н. постепенно ги увеличавах.

Исках да ви попитам и какво е нужно да се направи за да се получи еднократната помощ за раждане на дете? Нещо не мога да спомня как я получих след първото раждане. Мисля, че отидох с акта за раждане до службата по социално подпомагане в нашия район.  newsm78 Но не съм сигурна Embarassed ooooh!
Да, вземат ти оригинала на акта за раждане, попълваш един куп тъпи документи, все едно не 600, ами 60 000 лв ще ти дават и после чакаш поне месец след това, за да ги получиш...
Много ме е яд, че са ми продупчили с някакъв тъп кламер акта за раждане и отзад е надраскан заради смешните пари, които дават  Twisted Evil Crossing Arms

# 65
записче и от мен Simple Smile Да ви се похваля и аз с моята малка принцеса Антония- роди се на 11.05 в 12:35 на обяд след като болките ми започнаха в 3:00 през нощта. Simple Smile Честити бебчета на всички мами Simple Smile

# 66
Yuliya86, честита дъщеричка Антония:hug:
Да, вземат ти оригинала на акта за раждане, попълваш един куп тъпи документи, все едно не 600, ами 60 000 лв ще ти дават и после чакаш поне месец след това, за да ги получиш...
Много ме е яд, че са ми продупчили с някакъв тъп кламер акта за раждане и отзад е надраскан заради смешните пари, които дават  Twisted Evil Crossing Arms

[/quote]
О..да сега се сетих, че е надраскан гърба на акта за раждане на каката с тази бележка Crazy Значи трябва да отида само с акта за раждане до местната Службата по социално подпомагане и там на място ще ми дадат да попълвам някакви неща, така ли? А таткото трябва ли да е смен, изискават ли негов подпис... или лична карта ?

Последна редакция: пн, 20 май 2013, 22:17 от reniboro

# 67
нанинка,....аз не слушам лекари за кърменето. Следвам само съветите на ЛЛЛ. Благодарности към тях bouquet  bouquet  bouquet Давай по често да суче забрави за часовника и не мисли за мл. Трябва да си спокойна и любяща и беба ще е спокойна Hug Heart Eyes
подкрепям.
тъкмо щях да се "накарам" на нанина как оставя 5 дневно бебе да плаче като то иска да суче, на час, час и половина, 3, 4 часа...
и не е вярно, че като не кърмиш бебо ще има по-малко колики,
тия доктори не ти ли предложиха да даваш на Ния АМ да няма колики  #2gunfire
по-скоро като я кърмиш по-на често ще изсуква по-малко, няма да натоварва стомахчето, кърмата ще се усвоява по-лесно и коликите ще минават по-бързо.
а няма по-добър лек за колики от товабебето да се топли корем-корем или гърди у майката сгушено.
опитай един ден така, няма да я разглезиш и виж как ще се чустваш.
10 мин я гушни и после ще имаш 2-3 спокойни часа.

за разходки - от опита с 2те деца - от 10тия ден 5 мин на терасата, 11 ден-10 мин на терасата, 12 ден - 15 мин на терасата, после още ден така и ако позволява времето - след това навън с количката първия ден половин час първа разходка, след това може и повече. без да е на прякаслънчева светлина първия ден.
това е.
дано съм ти била от полза.

Рени,
за помощта -
аз още я чакам.
от грао службата дето дават акта за раждане, вземете удостоверение за семейно положение за колко деца имаш. може веднага да стане, в люлин е 10 или 11 лв, ние за седмица я поръчахме и платихме 5 лв.
в социалното носиш:
1. акта за раждане на бебо - оригинал
2. акта за раждане на първото дете - оригинал и копие, сравняват ги пред теб и оригинала ти го връщат.
3. тая бележка за колко деца имаш от социалното
4.молба, която попълваш на място.

# 68
  • София
Честито на мама Рениборо и на мама Юлия 86, да са им мн здрави малките принцеси  и много  да ги радват.

Леле момичета като ви чета , направо ме хваща страх. Нанинка , явно Ния е просто по-ревлива и причината не е в теб .

исках да ви попитам , че преди малко забелязах , че кожичката на малката е м/у пръстите на ръчичките и долу на крачетата кожата е почнала да и се бели , има корички. Някой има ли  същия проблем , свекито каза че е нормално, но аз се чудя дали да не звънна утре на педиятъра.
  някой да е забелязал , дали от Инфакола , детето се запича . от вчера го давам и от 4 накани памперса , спаднахме на 2  newsm78 newsm78, незнам дали е от него или от друго.

Лека вечер на всички дежурни мами и очакваме добри новини от останалите Hug Hug

# 69
  • Бургас
Добро утро  Hug

kanye , на Сияна се белеше по китките на ръчичките и на глезените кожата, но я мазах обилно по няколко пъти на ден с масажното олио на Себамед и мина всичко, нямаше корички обаче, та не знам дали става дума за едно и също...

Инфаколът не я запича.

Честито на Юлия 86, живи и здрави да сте   bouquet

# 70
  • София
Mon мерси ,  те не са точно корички , просто като се лющи , тази част която отпада от кожичката , както при раничка която заздравява  newsm78 newsm78, май не мога да го обясня добре

Нанинка как сте тази сутрин, по-спокойна ли беше Ния?

# 71
 smile3515 smile3515 atwork preggo Както е тръгнало ще си откарам до юни...

# 72
  • София
Ето ни и нас. На 14ти след "планирано" секцио за 12.30 по обяд, в 4.27 часа се роди моето прелестно съкровище Магдалена (при спукани води и 6см.разкритие за около час  Crazy), с идеални мерки 3850гр. и 50 см. Полежахме си в МД около 6 дена, защото на мен ми направиха и 2ра операция след секциото за да разплетат 2 миоми от пикочния ми мехур и да ги отрежат, слава на Господ всичко мина добре. От втория ни ден заедно се храним на поискване или през 2-3 часа, гърдите ми вече стават за фотосесия за Мис Силикон, много наедряха. Rolling Eyes
Малката суче здраво, та на моменти чак боли, но всичко си струва. Това с времето за хранене и с времето за изцеждане така и не го разбрах, има по едни 10-15мин. на гърда пък мен ми се вижда малко и не съм сигурна дали всичко съм изцедила...но ще свикнем.
Поздрави за всички новоизлюпени мами, стискам палци за очакващите... Hug Hug Hug

# 73
smile3515 smile3515 atwork preggo Както е тръгнало ще си откарам до юни...
Joy Не си сама.
Вчера точно това си мислех, не беше вчера, едва ли ще е днес, за утре - хм hahaha
Даже спрях да се надявам. Когато тогава.
Ако някой ми беше казал, че ще изкарам до термин преди няколко месеца, щях да му се изсмея. А то точно така стана. Ама да са живи и здрави. Колкото по- към края на 40-те седмици, толкова по-добре. Нека станат жилави и силни, да не им треперим много. Че като знам какво е с недоносено бебе - пу-пу, да не дава Господ.
Днес съм на лекар. Да видим какво мисли АГ по тоя случай. Едно знам със сигурност обаче - няма да ме остави да пренося. Леко ми е свито от факта, че може да се наложи да го побутнат да излезе, ама... няма да го мисля отсега.

На nanina_87_ щях да казвам нещичко и аз. Чета я да се цеди, за да вижда колко поемало бебето. Не мисли за мл и количества. Явно имаш кърма. Изцеденото количество не може да ти даде точна представа колко произвеждат гърдите ти. Това не е контейнер, който се пълни и източва... Кърмата се отделя на принципа на търсенето и предлагането. И още нещо - не е добре за беба да свиква с биберона. Там не се полага никакво усилие, за да си получи храната. Оставяй я да суче, че научи ли се на лесното с биберона, после пък друг проблем може да срещнеш. Успех ти желая Hug И още - гушкай я, успокоявай я... не слушай глупости как щяла да свикне на ръце. Бебе се носи и гушка докато е малко Peace Носила съм и съм гушкала ревящия си син, не мисля, че се е повредил от това, напротив. Като поотрасна изобщо не искаше да бъде носен. А колкото по-големи стават, толкова повече им се скъпят прегръдките и целувките  Confused Затова - гушкай я и я носи сега, в момента тя има нужда от това.

Последна редакция: вт, 21 май 2013, 09:44 от Hokey Pokey

# 74
Днес сме вече ден в който, споед двамата педиатъри трябва да суче по 60мл, сутринта толкова горе долу изкарах от едната гърда, 40 изцедих другото т си го изсука в 9 часа.От вчера съм взела един кантар да гледам горе долу как стоят нещата, но трбва да го ърна на обяд, пак ще  претегля преди и след харанене да видим как са нещата.Снощи яде към 12м заспа трудно към 1,30 и после се хранихме пак към 5,оставих я сама да се събуди и си спа добре до към 9 след яденето.Сега пак порева и отне час някъде да заспи, ама си мисля,че е нормално вече да не спи нон стоп и да се буди за 20-н минути да хапне, нали newsm78Говорим и , оставих я малко да полежи на леглото да погледа даже телевизия, залежда се и после се приспахме в количката с бутане.Може да давм още от  2-те гърди че да се наяжда, ама тя бързо зспива на гърда, за 10-на минути.Малко ми е притеснено, сега като върна кантара как ше рабера наяжда ли се, доки каза  краен случай АМ и да е същто от болницата НАН сензитив, то намери ММ 500гр. за 22 лв толкова пари ли е и няма ли по-големи рафасовки, ако знаете?

Честито на мама Юлия,и на мама Мимолетака, да са ви живи и здрави бебоците  bouquet
Хоки Поки, Фанагориа- още мъничко остана, и аз много се бях изнервила накрая, ама в крайна сметка си тръгна смичка и малко леко разширяване от доктора на прегледите за разкритие, без лекарства

Жос, гушкм си я, говоря и, обичам си я , ама на моменти се изнервям като плаче и се чувствам лоша майка Cry Днес съм  я облкла с тънки ританки и боди с къс ръкав, много е топло в Пловдив и по-точно в стаята и съм  завила с лека много лека пелена.Дано не и  е студено.

Мон, аз давам и гърда не само изцеденото, да давам ли и двете още, знам ли дали и стига newsm78 и с това АМ, чудя се дали да го взимам изобщо

Общи условия

Активация на акаунт