Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как мога да помогна на бебето си с колики?
Как да се справя с болката в гърдите по време на кърмене?
Как да се справя със студените ръце и крака на бебето?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как мога да помогна на бебето си с колики?
Коликите при бебето могат да бъдат причинени от различни фактори като глад, студ или дискомфорт. За да успокоите бебето, можете да го гушкате, да го покриете с пелена, нежно да му говорите и леко да го потупвате или люлеете. Освен това използването на капчици като Infacol може да помогне за облекчаване на коликите. Уверете се, че бебето е добре облечено и в спокойна среда.
-
Как да се справя с болката в гърдите по време на кърмене?
Болката в гърдите по време на кърмене може да бъде причинена от лошо засукване на бебето. За правилно засукване проверете дали бебето обхваща цялата ареола, а не само зърното. Можете да използвате силиконови зърна, които могат да помогнат. Също така е важно да се уверите, че гърдите ви не са препълнени, за да намалите риска от хиперлактация и задръствания на млечните канали. Ако имате проблеми, консултирайте се с лекар.
-
Как да се справя със студените ръце и крака на бебето?
Ако забележите, че ръцете и краката на бебето са студени, можете да го облечете по-топло с помощта на дрехи с дълги ръкави и гащеризон. Важно е да се уверите, че бебето е подходящо облечено, тъй като новородените нямат добра терморегулация. Проверете за студени ръце и крака на бебето и го облечете според нуждите му.
-
Как да се справя със запушени млечни канали?
-
Какво е Infacol и за какво се използва?

досега четох в твоя блог за рефлукса и се моля да не е ГЕР или алергична реакция...
доста често се пъне, често и реве нон стоп...тази сутрин от 2 до 6 рева почти без прекъсване...а понякога повръща след като (според мен) не е ял чак толкова, така че едва ли е от преяждане...често му се гади, дори и 2 часа след ядене...за съжаление виждам при нас симптоми на ГЕР, като напр. гадене, задавяне, често хълцане, лош сън и се извива на дъга назад (главата назад)...стомахчето му зверски къркори, издава такива звуци като на възрастен направо...не знам дали има връзка, но аз съм със страхотни газове...направо не знам откъде идват, такова чудо не е било и мнг обилно уринирам...пия също лактогонен чай (след като си втълпих, че нямам достатъчно кърма, но сега вече ще го спирам, мисля ще е по-добре), не знам дали има връзка...когото се кърмим усещам потичането на кърмата доста болезнено и той започва да се дави и направо се чува голяма струя като преглъща...явно поема мнг въздух и мляко наведнъж...четох в блога и на линковете към един сайт на английски, в който се дават препоръки за големия приток на кърма...ще се опитам да ги приложа, макар че ще ми е трудно да го дърпам от гърдата като усетя притока..после понякога трудно възстановяваме отново кърменето...
но може би наистина е по-добре да се кърмим по помалко, но на често...или пък е по-добре да разредя храненията, че да не му е толкова тежко... 
... не знам вирус ли някакъв е лепнал пак ... дано опазим бебка поне от бацила 
Ще я заведа до един частен педиатър да я видят и да ми каже какво да правя с кърмене ,спане и тн,че вече не знам.Снощи яде към 9 след къпане и заспа май чак към 10,20 -11 и то на ръце, събуди се към 2, пак яде и после от 4,30-4,45 пак яде и не щя да спи и тва е.Вчера е акала 2 пъти, днес сутринта пак едно жълтеникаво не много гъсто ама с бели парченца вътре.Пишка си редовно. Не знам какво не и стига на не-кърма ли, сън ли.Снощи съвесем малко повърна ама много малко