Отговори
# 375
  • Бургас
Да споделя набързо и аз, докато имам време.
.

Честито и на теб  Hug  bouquet Simple Smile

# 376
Фанагория, да ви е жива и здрава Никол и много много да ви радва  bouquet  bouquet  bouquet
Хоки, и на теб да ти е жив и здрав бебокът

Мон, аз изцедих вече 80мл има и още , но Ния не спира да се дере буквално и не знам вече какво да правя Cry CryМон а и варя от семена от копър и анасон чай на Ния.На пазара виж ако има сергия за подправки или билкова аптека

# 377
  • Между Пирин, Рила и Родопите
Hokey Pokey , fanagoria,   bouquet Hugчестити бебчета и добре дошли в отбора на кърмачките  Heart Eyes Mr. Green
Мон, Нанинка, искрено съчувствам.
Аз да питам като някоя свекърва - Нанинка, сигурна ли си че е гладна Ния, щото Виктор ще си счупи главаата от въртене на ляво и дяссно с отворена уста, когато е гладен. Така че, трудно бих го объркала.
Колкото до Сияна, Мон, май ще си е такава ревла, като чета как описваш ситуацията.  ooooh! Очевадно е, че не е гладна.
Заредете се с търпение, друг избор нямате, но най-важното е да сте спокойни, че те усещат когато сте нервни.   bouquet Hug Peace

# 378
  • Бургас
Cigarette , мерси за съчувствието  Mr. Green Hug
Не е гладна моята, първо, че е 5 килограмов слон вече, като ѝ погледна личицето само две бузи виждам  Mr. Green, второ, че не може да изпука 120 мл кърма и пак да реве от глад. Въпреки че като я взема да я гушкам пак ми "хапе и целува" ръката, рамото и търси да яде още ... но съм пробвала да ѝ дам 130 примерно, веднага повръща излишното, значи, не е гладна, просто е лакома за триста ... и ревлива за още толкова  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 379
  • у дома
fanagoria, Hokey Pokey, честити ви бебченца, живи, здрави и щастливи да растат!!!
Ние в момента будуваме след яденето в 12... След яденето в 9 също будувахме и нервничехме, ама това е. Снощи не можехме пък да го събудим в 12 през нощта да яде, откара до 02ч, когато вече го пробудих, щото се притесних че от 9ч вечерта ни ял, ни пил... Та го понакърмих + малко АМ. Според нашта педиатърка обаче било добре да го оставя така да си спи, щото явно той добре си наддава и може би сам дава сигнали да си отказва нощното ядене.. Ама аз се чудя не е ли малък, още нямаме 20 дни... Но пък добре наддаваме. Поредни 3 дни мерихме с везна - от едната гърда имам 20-30 мл, от другата 50-60 макс, редувам ги и дохранвам като гледам общо да не надхвърляме 90 мл (кърма и АМ)..., а той наддава добре, което за мен е ок, но не знам вече. Много се тормозя с това дохранване, така исках да си го кърмя само, но каквото е - такова. Аз почти не мога да се цедя, след ядене изцеждам по 2-3 мл макс, явно той си изсмуква каквото има. Важното е, че поне успявам да го покърмя, не мога да се тормозя и за това.
Ох да ви питам, от какво стават зеленикави акитата - щото наште са такива от вчера насам - дали е от инфакола, или от вигантола?!?!

# 380
  • Бургас

Ох да ви питам, от какво стават зеленикави акитата - щото наште са такива от вчера насам - дали е от инфакола, или от вигантола?!?!

На мен ми казаха, че било от бързия пасаж и окисляване ... каквото и да значи това.
Важно е да са светлозелено, ако са тъмни не е добре И да не миришат лошо.
От колики, претопляне, изстиване също можело да позеленеят.

Не е от капките, нито от Вигантола.

# 381
Жос,, направо не знам как с еоправяш сама с двете дечиа.Много  Hug Hug Hug от мен

Цигарет, ми тя е като Сияна на Мон явно, наядена е и пак търси с устичка.Ходихме до петито, претеглиха е качила е още 230 грама за 4 дни, казаха, че явно имам достатъчно кърма, сега и трябвали по 90мл, да не дохранвам и че реве от колики .днес от 12 сме навън, спа си в количката, никакви грижи, яде към  порева малко,защото я оставих на баба ми на двора, явно иска бутане тръгнахме и на 3-тата минута беше заспала.Ей сега се прибираме и чакам да се събуди да яде.Одеве в 3 явно беше толкова уморена , милата от рев, че цокна 10-на минути и заспа на гърдата Лекарката каза, че се дере от колики, всичко  друго и е чисто-гърдички, устичка ,всичко е добре и растежа също- откакто са ни исмисали 730 грама е качила за 16 дни някъде.
Аз се поуспокоих малко с  разходката, че сутринта бях просто на ръба да се обадя на ММ да се прибере, бях в истерия.Изгорях и на потник Simple Smile

# 382
Честито на новите бебета. Да са ви живи и здрави!

днес бяхме на преглед и моите въшки са наддали по 1.5 кг за един месец, което си е мнооого добре. Първо бяхме в болницата да ги прегледа неонатоложката и им сложиха лепенки на пъпчетата, че са доста изпъкнали. Само че на едното му сложиха лейкопласт обикновен , а на другото лепенка Тегадерм. Като отидохме при педи следобед се видя в чудо че са сложили лейкопласт и го махна. Кожата се беше зачервила и каза да ги махаме тея чудесии и да идем в сряда да си сложи Тегадерма както трябва. Каза че стоят дълго време, няма нужда да се махат и че досега не е имала случай в който да не се оправят пъпчетата с тези лепенки.

Камбанчо, цеди се често кърмата ще тръгне. Аз също видях голям зор с кърмата, като бебетата бяха в болницата, беше мн трудно цедях на 3ч. но потръгна малко. Цедях наръка, защото е най-ефикасно.  Помпите са по-полезни като се разкарат каналите.  След това започнах да ползвам електронна помпа на Мидела, с ръчната на Нук нищо не стана. Щом при мен потръгна малко на целия този стрес значи и при теб ще тръгне само настоятелност се иска.

# 383
  • София

Заредете се с търпение, друг избор нямате, но най-важното е да сте спокойни, че те усещат когато сте нервни.   bouquet Hug Peace

Тъкмо това си  мислех и аз през нощта, след поредното будуване. И си размишлявах , след като долавя , какво изпитвам аз и се прехвърля настроението ми върху нея, защо аз като съм изморена и ми се спи, не се чувства и тя така Mr. Green Mr. Green. Но в 3 през нощта , човек какво да измисли. Нанинка браво много добре наддавате

Честити бебоци на Фанагория и Хокей покей   bouquet  bouquet
Силви отдавна не е писала, нали трябваше да изследват Алекс. дано всичко е наред.
Мон , като те чета ,Сиана кога спи , а ти ?Дано този период мине по-бързо,за съжаление , тогава ще почне един зъборастеж  и .....пак рев #Crazy

# 384
Ето ме и мен  Grinning   Всичко ни е наред хемоглобина ни е 123 в норма си е явно са направили грешка в първата лаборатория. Бая зор видяхме с това взимане на кръв никои не искаше да му вземе кръв от вената разкарваха ни 10 пъти и накрая дойде главната и тя му взе милото орева целия етаж и събра всички в коридора  Mr. Green да видят какво се случва. Днес ни биха и ваксината.
Честито на мамите с бебенца мернах една две сега ще се върна назад да видя колко съм изпуснала  Grinning

# 385
  • Бургас
didoliniq , благодаря, че сподели за лепенките, и на мен ми казаха, че по цял месец може да стоят, ама не ми харесва как е сложена в момента и ми се иска да я сменя  Rolling Eyes ама не съм сигурна дали ще се справя добре и чакам да отидем на педиатър та да я сменят там.

kanye , не ме питай кога спя ... около 3 часа сън успявам да събера с прекъсвания. Рядко по 4-5 часа  Mr. Green Да, зъбите са също особено очарователен период от бебешкото ежедневие  Mr. Green

Нанинче, идеално си наддава Ния, не се тревожи  Hug

syllvi , много се радвам, че сте добре  Hug

# 386
fanagoria, Hokey Pokey, честити ви бебенца, много хубави новини, да са ви здрави и много да слушкат  Hug  Hug  Hug
didoliniq, браво на юнаците, добре наддават.  Hug
Мон, днес пак пих чая от копър вечерта, засега минаваме без колики, преди малко кърмих бебо и после го оставих в кошницата и си заспа. ох, преди това баща ми дойде да ни види, тъкмо дреб ревеше на ръцете ми от колики, малката искаше да я гушна да я приспивам и се бяхме наредили тримата на спалнята. и татко остана да приспи дреб, той така го топли а и има такава енергия, дра се дреб една минута и се кротна, аз приспах малката, татко си тръгнал, тропнал вратата,не ме е будил, а и аз съм заспала и се събудих преди малко от плача на наско, явно гсм трябва да си навивам периодично. поспала съм 3 часа - супер, много се зарадвах, че татко дойде в оня момент, че иначе още час щеше да ми отиде в приспиването на всички.  Peace той татко мина да ни види, ходил до кауфленда, само здравей да ни каже, ама като ни видя наредени на спалнята, веднага си свали якето, изми се и взе насето да го приспива. толкова съм му благодарна.  Heart Eyes ее, отколоних се малко, а и той ми вика, ми да ти помогна, сам вкъщи какво да правя като се прибера, естествено, че ще ти помогна. ...

nanina, имаш достатъчно кърма и й стига на госпожицата  Hug
не се тревожи излишно, спокойствието е много важно за доброто кърмене и увереността.
Hokey pokey, супер за раждането, браво. ха, и аз така бързо родих, наистина бързо излиза второ, особено ако чакаш за нормалните симптоми има да чакаш  ще си родиш по пътя  Mr. Green
cigarette, как си ти, как се справяш в ежедневието? имаш ли помощници?
ЕлЕм, защо дохранваш, махни добавката за 3 дни, яж сурови бадеми, пий по 2 л вода, нощем се изцеждай колкото има по 2 пъти, дори и да не кърмиш, вземи си чай за стимулиране на лактацията, на Хип или друг, свари си купа жито и виж как ще ти се отрази, а и на бебо, може да си изсуква всичко сега, щом пусне гърда, значи се е наял или заспи и после си поиска още малко, дай му пак да суче. ако искаш и контролно го мери тия 3 дни при педи да видиш колко изсуква.
ти как кърмиш?само едната гърда ли предлагаш на кърмене, малко е бебето, защо се отказваш така от кърменето и скачаш на добавка веднага, опитай моля те само кърма.
браво на Hokey pokey, и аз в родилното грам добавка не дадох, там педиатрите бяха добри и ме подкрепиха да не давам, е, коластрата беше ок и имах кърма на втория ден.
 ако изсуче едната и иска още, а ти се струва, че само дъвче <(гледай движенията на скулите, ушенцата да суче), тогава предложи и другата гърда. така ще стимулира пак лактацията.
забравих още какво щях да пиша.  ooooh!
отивам да извадя хляба, ако се сетя пак ще пиша.
ох, искам и снимки да дам да извадя от изписването и първите дни. само са на друг комп, че нали лаптопа ми се скапа, имам си от него останал само харда едно чипче, ама нямам устройство за външен хард да го подключа и ще правя разни гимнастики...
за мамите от софия, поръчвам от един сайт евтини снимки, ако иска някой на лични ще му пиша.
вие правихте ли бебешки албумчета?
аз отделям на комп снимки от всеки месец. пък ги вадя когато мога...
лека и спокойна  Hug

п.п. сетих се какво исках да пиша,
мисля да правим погача на бебо след 40тия ден, неделя да се пада, само да сме здрави и мм да е тук.
това за мен си е хубава традиция и са големи емоции.  Party

# 387
Жос, баща ти ми звучи като страхотен човек.Направо като чета и ми става едно топло и приятно на мен, сякаш този човек е много приветлив и добронамерен, без да го познавам.Добре че ти помага и можеш да разчиташ на него .А и съм сигурна, че той е щастлив с децата ти.Мили добре ли е вече?
За албума аз мисля скоро да и купя и да избера снимки, ние с брат ми имаме и още ни харесва да ги разглеждаме и да четем мама какво е писала.Според мен е много готино

Мон, как сте вие?Много ли плака Сияна тази вечер?

Дидолиния, браво на мъжете-много сте порастнали, и браво че ги кърмиш и не се отказа в началото.Аз направо не знам как се оправяш с двамата, сиурн никак не ти е лесно, ама пък е интересно Simple Smile
Силви, браво за реултатите  bouquet
Кание, вие как сте?
Белле, видя ли новата кола?
Ния тази вечер се буди повече пъти да яде- в 1 и после в 4, сега я чакам да се събуди.Много неспокойно спи, мисля, че я боли коремчето.Вчера бая пореа преди къпането и ние се чудим с татко и защо, а тя напълнила памперса и от нашето друсане и клатене като се разтече се омаза цялата, много смешно ми стана и седи и ме гледа ококорена милата.Та снощното ни къпане беше директно под душа, нямаше време за коритце.Вече и харесва къпането, ама не и събличането и обличането.Тук е гадно времето дано се постопли, че да излезем после

# 388
  • София
Добро утро и от мен.

Малката снощи също много рева,около час заради коликите.През нощта се буди на 2.5-3 часа , но след това благодарение на Клайдерман заспиваше. Общо взето почти цялата нощ слушаме музика, тя поне е приспивна Crazy Laughing. Днес ще отида за малко на работа и нямам търпение  newsm44 newsm44, а след това съм запланувала да взема един слинг и като се оправи времето да я разнасям с него навън

Пожелавам лек ден на всички и спокоен сън на всички бебчета

# 389
Към ЛЛЛ
От няколко дни когато Марти яде почна да се дави почти всеки път като го сложа на гърдата .Исках да питам дали зависи от позата на кърмене и каква бихте ми препоръчали ако е така,много е стресиращо за мен.Проблема със захапването вече е решен захапва си всеки път без проблем  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт