Отговори
# 360
Мон, з не знам мога ли да изцедя толкова много.Миналата седмица изцедих 60мл от едната а трябва поне 100 май.Не знам какво да правя, орделно мама само ми повтаря,че не трябва така да се дере, трябвало а  заведа на лекар.Ще пробвам да се изс=цедя ей сега преди следващото хранене. но ми отнема поне 40 мин за едни 60мл.Само от едната ли да цедя или от двете?Сега я храня от една и после на следващоъохранене другата.Пуска се сам което значи че се е наяла предполагам

# 361
  • Бургас
Мон, з не знам мога ли да изцедя толкова много.Миналата седмица изцедих 60мл от едната а трябва поне 100 май.Не знам какво да правя, орделно мама само ми повтаря,че не трябва така да се дере, трябвало а  заведа на лекар.Ще пробвам да се изс=цедя ей сега преди следващото хранене. но ми отнема поне 40 мин за едни 60мл.Само от едната ли да цедя или от двете?Сега я храня от една и после на следващоъохранене другата.Пуска се сам което значи че се е наяла предполагам

В началото на първия месец Сияна ядеше към 60мл, към края по 90-100мл, от втория месец по 120мл. Но тя е мн лакома, има деца ядат доста по-малко. А иначе се смята месеца плюс 100, т.е. втори месец = 120мл.
Аз в момента толкова цедя от двете, преди от двете цедях по 220мл... Confused

Кажи на майка ти, че и Сияна така се дере, водила съм я при 4 - ма различни педиатри по няколко пъти .... и нищо. Колики, да се спасявам и това е.

Сияна понякога пуска гърдата като ѝ се спи много, не само като се е наяла... но не значи и че при Ния е така.

# 362
 Сега цедя за яденето в 12, ще видим колко ще изцедя.Ама трябва поне 1 час да цедя

# 363
  • Бургас
На мен ми отнема около 15 минути. С каква помпа си?

# 364
Ръчна на авент, сега за 10-на минути съм изцеила 50мл от едната гърда, от която не е яла от сутринта

# 365
привет,
дано тия колики по-скоро да минават.
снощипреди кърменето един час изпих 200мл чай от копърови семена, който си направих и бебо се буди в 1, в 4 да сукне и спа кротко без да будува до 6. не знам дали има връзка де.

нанина, добре ги редуваш гърдите. и нощем щом кърмиш, имаш достатъчно кърма, сигурна съм.
Мон, пак останах сама с дечицата, добре че баща ми се прибира днес-утре в софия да мога да свърша и нещо навън. че докато не й мине не мога да извеждам мили навън по съвет на педи.

маймунка, може бебо да ака не толкова често, но това не значи че не е ок стомахчето.
4-5 дни вече аконе се изходи, трябва да се следи и вземат мерки, педи да го види. екстра сте си сега  Peace
ако видиш, че е твърдо, напртегнато коремчето, поразтрий го по часовниковата стрелка няколко минути.

до после, че имам занимания. дано да сте добре  Hug

# 366
*Cveteto*  bouquet благодаря!
jos,  в каква пропорция прави чая? На 200мл 1 щипка семе? И вари ли го или го запарва?

# 367
Здравейте  Hug, и ние вече сме вкъщи. На 30.05 се роди Никол - 3410 гр. И 51 см.  Hug

# 368
Здравейте.
Аз успявам да изцедя по-малко-около 50-60мл и от двете.Може би не го правя както трябва, не знам.Сестра ми каза, че това не било показател, Ида можело просто да суче по-активно и да не ми остава. Цедя се ако заспи и не иска вече, пък аз усещам, че гърдите ми са по-пълни, или ако не мога точно сега да я нахраня.Онзи ден излизах за малко без нея, та се намъкнах в тоалетната по едно време, че усетих вече, че ще гръмна. Хем малко се тревожа, че ми е намаляла кърмата с толкова малко изцедено, а и нали не се буди от няколко дни.Хем си мисля, че щом си заспива спокойно и е достатъчно, а и щом усещам напрежение като не мога да я накърмя...
Тази нощ си бях навила телефона, но явно съм го изключила като е звъннал, нямам никакъв спомен.Едва станах сутринта като ревна, че е гладна.Като труп съм спала.
Нещо ми е криво от снощи, сякаш безпричинно.Много съм нервна, всичко ме дразни.ММ беше гладен в 12 вечерта, прави си някакъв сандвич.Аз не понасям в леглото да се яде, а той се нагнезди до мен и ми изпили нервите с дъвченето си. Тази сутрин пък пак ме тресат нерви, нещо все едно съм в ПМС  Joy 
Мислите ли, че ще има проблем ако я оставя за няколко часа.На 10 ще излизаме в едно заведение, вероятно от към 9 до през нощта- 2-3 часа. И се чудя как точно да го направя.Имам няколко контейнерчета с кърма във фризера, не би трябвало да е проблем майка ми да стои при нея, нали? Сестра ми едно време влачеше племенницата по всички заведения, но това не е кръчма или ресторант, ще гърми силна рок и метъл музика, няма как да стане, а и нямам желание да я разнасям по такива места.

# 369
Здравейте момичета.Как сте?Слушат ли мъниците?
Мон дано твоята кукла да се укроти в най-скоро време,че наистина не е лесно така. Hug
Гледам обсъждате цеденето с помпа.
Нанина и моята е ръчна на Авент.Доволна съмч от самата помпа,само дето този път нямам кърма.В смисъл аз имах но може би от стреса и от това че Ивко не засука и не тръгна както трябва.Та досега се цедих за по едно хранене на ден,но пак беше нещо,само че от вчера и толкова няма.Много исках да си го кърмя или поне да се изцеждам и да му давам от шишето,но здраве да е.Това да ни е проблема.Иначе от АМ си хапва вече малко по-бързичко,понеже му взехме специални шишета на Нук.Ам взех Аптамил.Някой ползва ли такова?Доволен ли е от него?
Купих си и ел.везна и като си го тегля засега качва,че като ходихме на консултация на 12 ден беше отслабнал със 70 гр.та се поуплаших.
Ставам че се разплака,пак ще пиша като мога.

# 370
  • Бургас
Ръчна на авент, сега за 10-на минути съм изцеила 50мл от едната гърда, от която не е яла от сутринта

Нанинче, и аз съм с ръчна Авент, на мен ми върши страхотна работа.
За 20 минути сега успях да осигуря яденето за след малко, да я измия и стерилизирам за следващия път, да направя мляко с какао за сина ми и да пусна прахосмукачка в едната стая  Crazy И междувременно, на крак изядох 1 банан Mr. Green Не помня откога не съм стояла спокойно на масата за ядене без да подскачам за нещо през няколко минути  Crazy Mr. Green

Пробвай от двете, Нанинка, ще събереш за яденето наобяд предполагам  Hug

Бел, на мен като ми са препълнени гърдите, понякога съм ставала посреднощ да цедя, и това е вариант в краен случай. Навиваш часовника и ставаш  Mr. Green Знам, че не е лесно полузаспал да щракаш с помпата, но ако няма друг вариант, на мен това ми помага, хем да не намаля съвсем кърмата, хем да няма напрежение... ама не ми се налага често. Снощи Сияна се буди е 1 и в 4 да яде. Знам, че трябва да спираме нощното хранене, но не я издържах и ѝ дадох и двата пъти. Поне дремна след това.

За заведението, продават едни готови стерилни контейнерчета, като торбички. Много са удобни, вадиш, стопляш, сипваш в шишето и готово. Не мисля, че има проблем майка ти да я храни и гледа няколко часа  Peace

kamban4o, аз като проучвах АМ, се спрях на Лактана Био /такова имам и съм давала 3 пъти досега/ или Аптамил. Добро е млякото.
Колко струва везната? На мен още със сина ми, та и сега, много ми липсва, ама все не се наканвам да си купя...
Пиши пак като можеш  Hug

# 371
Да споделя набързо и аз, докато имам време.

Вторият ни наследник се появи късно през нощта на 25 с/у 26 май. След като пред деня бяхме на голяма и дълга семейна разходка в морската, към 22ч вечерта тапата ми падна, изтекоха част от водите и започнаха регулярни контракции на 3 мин Shocked Имах време точно за един бърз душ и още по-бърз тоалет между контракциите, извикахме помощ за голямото дете и с мъжа ми поехме към болницата. Приеха ме с 8см разкритие и 45мин след постъпването ми в болницата на бял свят се появи нашето второ момченце - 3860г, 53см. Все са ми казвали, че вторите деца се раждали бързо, но не съм очаквала това да стане за по-малко от 3ч... Не зная дали благодарение на хомеопатията, която пиех в деветия месец, дали заради това че е второ или и заради двете, но е факт - бебето се роди бързо и без проблеми. Радвам се, че стана така - хем не бях прекалено рано в болницата, хем все пак родих под медицинско наблюдение с възможно най-малко интервенции. Без окситоцин, без епидурал, без епизиотомия... Имам няколко шева и леки охлузвания, но то е неизбежно при по-голямко и толкова бързо родено бебе.

Аз съм щастлива, таткото е на 7-мото небе, а за баткото нямам думи да опиша еуфорията, в която изпадна.

И това, което забелязвам е, че второ дете се гледа по-спокойно и уверено. В болницата се опитаха да ме подлудят да давам т.нар. "добавка", което аз категорично отказах. Бил спадал на тегло. Ми всички бебета спадат... Да е жива и здрава педиатърката ни. Дойде да ме види още в болницата, с което адски ме успокои. Каза ми само две думи: "Кърми го и не ги слушай, никакво АМ". И категорично ми забрани да го тегля вкъщи - бях взела една везна назаем от приятелка, но й я върнах. Каза ми да гледам да има наакани и напишкани памперси, всичко друго ще ме паникьоса излишно... Евала за такива лекари и хора.

На всички ви желая здраве и спокойствие, доколкото е възможно! Екшъна тепърва предстои...  Hug

Последна редакция: пн, 03 юни 2013, 11:06 от Hokey Pokey

# 372
  • Бургас
Здравейте  Hug, и ние вече сме вкъщи. На 30.05 се роди Никол - 3410 гр. И 51 см.  Hug

Честито, жива и здрава да ти е   bouquet Hug

# 373
Мон везна си взех от продавалника за 50 лв и съм много доволна.Дето ще се чудиш колко изяжда....

# 374
  • Бургас
jos, искрено ти съчувствам, че си сама с децата... аз поне само през деня съм така. Днес например събудих ММ в 5 часа да стои при ръмжащия звяр, а аз отидох в другата стая да дремна 2 часа преди той да тръгне на работа. Вечер пазарува и т.н. Не знам с двете деца и количката ако се наложи да отида да си купя повече неща от магазина например как ще стане... ние имаме едно много стръмни стълби на входа, аз след секциото не трябва да вдигам тежко и не мога да вдигна количката с бебето, покупките и т.н.  Mr. Green

Откъде се купуват тези семена от копър? Как се прави?Само това не съм пробвала още ...

Общи условия

Активация на акаунт