Отговори
# 345
Здравейте.
Тази нощ пак беше спокойна. От три дни не се е будила нощем и не знам дали е добре.Малко ме е страх да не ми намалее кърмата ако няма нощно хранене. Тази нощ вече ще си навия телефона да звънне към 3 и да я събудя да яде.
Вчера мина много добре, Ида отнесе още подаръци-дрешки най-вече и парички.Чудя се дали да не и отворя един влог  newsm78 Баща ми иска той да и отвори и да и внася.Но ММ и сестра ми кязаха, че е рисковано.Не можели да се пипат до 18 години, ако стане нещо с лева ще изгубим доста пари.То и яз помня, че прабабя ни беше внесла хиляди левове и като обърнаха парите станаха 17 лв.. Май си платих част от телефонната сметка тогава.
Та не знам точно как да ги пестим, защото не искам да ги пипаме за щяло и нещяло.

Тя беше очудващо спокойна, като се изредиха всички да я държат, да и се радват.Даже се усмихваше.Много ми е странно, усмихва се като и правиш физиономии или и говориш от близо нещо.Не е ли рано, в смисъл да го прави "на място"? Но пък спа през повечето време. Свекървата я видя за пръв път. Стана и мило на жената, но беше притеснена да не направи нещо грешно и беше като нервен хамстер. С майка ми се бяха виждали веднъж, никой друг не я познава от семейството ми.Но мина добре.
Аз я слагам да седи по корем, но тя заспива почти веднага, въобще не прави усилие да си вдигне главата. ММ има една играчка за кола  била е на дядо му и си я пази.От онези кучета, които си клатят главата.Сложи я срещу погледа и, за да се била сетила какво да прави  Joy Тя го изгледа шокирано и се нацупи.

Колата е купена вече, но съм я виждала само на снимка, че ММ я е паркирал пред нашия апартамент, а нали сме при баща ми.Трябва сега някакви неща да оправя-застраховки, данъци и някои козметични повреди да се оправят. Симпатична е, аз гледам цвета и формата, нищо не разбирам от коли.Даже и е свалил 600лв от цената.

Мен още ме мъчат обриви и глупости.Вчера излизахме и не знам изгорях ли, обрива ми ли се раздразни, но по скулите, под окото , ми е по-грапаво и ме сърбеше.

# 346
  • София

Белле, честита ви кола   bouquet

Мон... определено мога да кажа- държането будна следобяд помага. Малката хич не й харесва, реве, мрънка абе ужас е, ама вечерта е поизморена. Предпочитам следобяд да ни прави на маймуни. Много трудно я будим и я държим будна... но вярвам, че може би ще се научи все пак...

# 347
Здравейте, момичета.Как сте днес ?
Мон, леле Сияна е много серт дете Simple Smile поне показва, че е с характер.Дано успееш днес малко да си починеш в това време, да успееш да поспиш.

Белле, не се притеснявай, че не се буди.Всички педиатри казват,че трябва да се спре нощното хранене.А тя Ида щом си си спи сама, без да я мъчиш да и го спираш това е добре.Не се притеснявай,

Ния снощи пак си порева след яденето в 6, в 9 я изкъпахме, яде и спа до към 1,30 някъде сама се събуди, хапна и после в 5 се хранихме и заспахме и двете, гушнати.После пак към 8,30 ама се буди два пъти с рев и писък , не знам гладна ли е,не и стига ли или толкова я боли коремчето.Облякла съм я с късо боди и отгоре с едно плюшено боди по-дебелко.Дано не и е топло вече не знам как да я обличам, се я навличам

# 348
  • София
Нанинка , не мисля че си я навлякла , Мони също е с боди и плюшено гащеризонче и е завита в пелена. Не мисля че й е топло, т,к я проверявам да не се е изпотила , явно обича да й е по-топло като баща си Laughing. Вчера ММ послучай 1 й беше купил шезлонг , много симпатичен и нямам търпение да го изпробваме. Обаче ме е страх , да я сложа в него, все ми се струва , че е много мъничка.

имам и един въпрос- от кога почнахте да слагатебебоците в столчеза кола newsm78. Ние досега ако се наложи да излизаме я слагаме в кошница ( малко по-голяма от порт бебе)

# 349
Кание, аз не смея още да я сложа в шелонга мисля като стане на месец тогава вече.Знам ли и аз Simple Smile

# 350
  • София

Педиатърката каза на месец да слагаме в столчето за кола, нищо че е 0+.
На изписването пренесохме бебанка в него, е нема такъв рев в колата  Tired Аз мислих, че й е топло, а то й е било неудобно....

# 351
Аз ползвам столчетата за кола още от изписването, въпреки че бяха много малки по 2300 гр. ортопеда ни е казвал, че няма проблем да стои в това столче и по цял ден, на шезлонга също. Сега доста от времето си прекарват в шезлонга, там спят, защото е повдигнат леко и така не повръщат мног, докато като ги сложа в леглата и хвърчат фонтани.

# 352
Здравейте, ЛЛЛ
Преди седмица родих второто си дете. Към момента го кърмя на поискване, пълни памперсите, притеснения от това ествество колко яде и дали му стига нямам. Появиха се обаче първите наченки на колики и единствените, към коите се сещам да се обърна сте Вие.
Въпросът ми е: влияе ли чаят от семена на копър на лактацията?
Иска ми се да опитам да повлияя на коликите като чая го пия аз, вместо да го давам на бебето, но се притеснявам, че това може да увеличи лактацията ми, а от това нямам нужда. Към момента задържам препълването на гърдите и евентуалната поява на уплътнения, но с предишното ми дете стигнах до мастит и сега много се притеснявам да не провокирам отново някакви подобни проблеми.
Благодаря, че ви има  bouquet

Привет Hokey Pokey и честита втора рожба!   bouquet
 Много се радвам, че с кърменето нещата вървят добре и ти желая едно дълго, успешно и пълно с прекрасни мигове кърмене!  Hug
 Понякога коликите при някои бебета могат да са наистина мъчителен период, който да е тежък и за цялото семейство. Обичайно те се дължат на недостатъчно узрялата им храносмилателна система. Кърмата е оптималната храна за тях и като такава е нежна и деликатна, бързо смилаема. Диетата на майката в в повечето случай не оказва особено влияние на коликите при бебето, тъй като кърмата не се образува директно от храната приета от майката, а от лимфата.

Ето и някои идеи, споделени от майки които могат да са от полза при неспокойни бебета, които би могла да опиташ и се надявам много някои да имат ефект при вас :
 - кърмене и кърмене, не винаги проблемът се крие в глада, но кърменето обичайно успокоява бебето и му носи усещане за сигурност, мама е наблизо. При честите кърмения бебето обичайно поема по-малки количества мляко на всяко кърмене, което може да е по-щадящо за стомахчето му.
- носене на бебето в поза тигър на клон
 - намаляване на осветлението и нежно полюляване на бебето
 - съвместна баня с бебето, ако имате вана
 - леко подрусване на бебето вместо люлеене
 - бял шум - сешоар, течаща вода, тихо радио или други
 - смяна на сценария - друга стая, излизане навън , возене в кола
 - носене в слинг, често успокоява бебето много бързо, защото позиципта му и близостта до мама, докато е в слинга напомнят за утробата
 - много търпение, са етап от развитието на бебето и обичайно в един момент просто отшумяват така както са се появили

Чайове и храни могат да окажат някакво влияние върху количеството на кърмата , но то е по-скоро индивидуално и не при всяка майка има ефект.  Wink
 Ако имаш нужда от още идеи в посока на справяне с препъленени гърди и хиперлактация, пиши! Надявам се скоро лактацията ти да се регулира спрямо нуждите бебето и коликите да отшумят бързо!  Hug

# 353
  • Бургас

За сега като стои будна цял следобяд, след това спи поне едни 3 часа, друго не знам...  Tired

Koлко часа будува без прекъсване? Защото моята дори не се налага да я държа будна, тя сама се държи  Mr. Green чудя се как има сили да пищи и да не спи толкова време без прекъсване. Мисълта ми е друга обаче, забелязала съм, и преди за сина ми, и сега за нея - че като стои будна прекалено много време, после някак се превъзбужда и спи още по-лошо, кратко и неспокойно ...
Снощи например не беше спала близо 7 часа и после нямаше заспиване, а ако случайно се унесе, непрекъснато се стряска и пак реве  Tired
Та в смисъл, че тази тактика работи, но само ако не станат прекалено много часове бодърстване, иначе става още по-лошо.

Баси ... вече дори и като мълчи ми звучат в ушите писъците ѝ  Twisted Evil Mr. Green Преди малко изпадна с бясна истерия по време на банята и след това и ревеше, че е гладна. Обаче я нахраних доволно и сега отново реве... суха е, добре е облечена, гушкаме я ... и пак пищи. Според всички педиатри, които обиколих е здрава и няма проблеми, но защо пищи така неутешимо не е ясно ... егати коликите... на моменти имам чувството, че дори и не реве от колики, ами по инерция и по навик  Crazy Twisted Evil

На който съм досадила с излиянията си, да ме прощава, имах нужда да помърморя малко  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 354
  • София

2 пъти след хранене, демек в 5 и в 8 като я нахраня до 11 будува, после спи...
Сега за съжаление заспа след 8 и явно няма да се спи тази нощ....

# 355
Belle, добре е като не се буди нощем щом няма нужда, вече по-голяма и започва да си определя режим, щом не се буди нощем, нека си поспинка. само да ти кажа, че като почне зъбоникненето може да си върне будуването нощем или да иска да се кърмите, няма страшно, нормално е.  Peace
nanina, благодаря за подкрепата, и на всички ви, че ето ММ утре пак заминава, и ми е по-драго като споделям тук и си помрънкам по-скоро  Hug
и дреб е горе-долу на режим нощем като Ния - към 21 като заспи до 1 през нощта, кърмя го обикновено в просъница та пак да заспи, до 4.30-5 сутрин пак в просъница яде и спи до 6-6.30. някой път си прави нощната пауза и спи от 21-22 до 4. ако се разбуди може обаче през нощта да си будува от 1 до 2-3.30 ч. а коликите му са от 10-11 до 13ч и от 17 до 20 часа някъде. и тогава в тоя период почти винаги будува, и да няма колики.
следобяд от 17 до 21 си будува със спане на пресекулки по минутки като го гушкам или тунтуркам.

Мон, май ти питаше как приспиваме бебо -
и аз като теб каката я слагах в леглото и тя си заспиваше като я накърмя без да я люлям или друсам, ако няма колики. но като се сетя, тя повече и по-гръмогласно се дереше от колики и голямо носене на ръце и гушкане беше тогава. Заспивала е като е по-спокойна в леглото като я оставя - гледа, гледа и сама заспи или я люлям, нося на тигър на клон, тя се успиваше и тогава я слагах в леглото, ако я сложех по-рязко или веднага след като се е  унесла и се будеше и наново - лю-лю-лю и пак я слагах в леглото. заспивала е и на корема ми, заспивала е и докато я кърмя.
сега и с дреб правя така. обикновено заспива като е накърмен, като пусне гърдата, оригне се ако иска, и стои в мен да го гушкам или люлка или тигър на клон, завивам го с пеленката и го оставям в количката/леглото/кошницата със звука шшшшш- да не се разбуди. нощем го приспивам като го кърмя обикновено легнала и той се унесе, аз преди него де.  Mr. Green
през деня като съм по-заета или с малката нещо вдигаме голяма врява може да го сложа в количката и да го полюшкам малко или да му пусна сешоара до него и заспива. обаче ако му се спи.
ако не му се спи - си гледа, гледа, върти глава наляво-надясно, мрън- мрън да го гушна Simple Smile и така
навън и да реве докато се приготвяме в коридора да излизаме на 3тата минута е млъкнал да се дере и заспал дори и да сумти нещо в количката, не отваря очи, освен ако не озверее от глад. тогава сядаме някъде, кърмя и той заспива пак като го сложа обратно в количката.
дано при Сияна по-скоро отминава тоя период, защо не опиташ да даваш туя или шуслерови соли 3 5 и 7. аз не съм давала де, но не са ни трябвали. тук
дано е по-спокойна нощта.
rainy, съгласна съм че ако може да будува следобяда, после спи по-добре като наистина не трябва да се прекалява и превъзбужда, да не стане обратен ефект, както пише Мон.
Мили днес няма т, надявам се да минава вече, че да не я карам пак по доктори  Praynig
върна си и малко апетита  Hug

# 356
Здравейте мами,
Мон, Джос стискам палци бързо да се оправят баткото и каката! Hug Hug Hug
Да се разпиша че сме добре. Simple Smile Вчера на 1 юни целия ден го изкарахме в южния парк, а там каква навалица беше не е истина Shocked
Каката я приеха предучилищна група в училището до нас, та се занимавах с уреждане на документи Grinning Няма да сме на градина и юни и юли. Sad Така ми описаха ситуацята със сборните групи, че само мащеха би си пуснала детето  Rolling Eyes Така че да забравя за поспиване през деня, като каката не спи Sad
Беба си заспива почти винаги на гърда или  или като я държа или полюшвам..навън спи през цялото време почти Grinning
режим...вечер като заспи към 23,0ч..се буди към 4 ч  после към 7 за ядене...и после бодува часове наред..ако не сме излезли навън естествено..днес заспа към 14ч..(нали беше облачно и неизлизахме с беба.) И обикновенно спи дълго и се налага да я будя след 4 ч за кърмене...
С акото сме си все така..вчера свърши работата след два дена пропуск, днес не Sad
Аз обличам беба от няколко дни с по две дълги памучни ръкавчета. С едно ръкавче ръчичките и са студени и челюста и трака от студ.. и я завивам с одеалце. Като я завия с памучна пелена и се буди..обича да и е топличко Simple Smile Simple Smile
Спи си само гръб..все още
Май и аз трябва да почна да си водя записки, вчера забравих да изкъпя каката.. hahaha Crazy Поне не съм пропускала две вечери подред ooooh!

# 357
Здравейте, ние от вчера сме много неспокойни.През деня спа малко и много трудно.След кпнето в 9 спа до 2 и после до 6.Аз понякоа си я слагам и си заспива самичка, но вчер  днес е само на ръце.От 6 заспа ей сеа преди малко и аз вече едвам седя, честно.Вчера за капак дойдоха и техните на ММ и я събудиха и понеже ревеше истерично аз се преместих в другата стая с нея, и май май се бидиха и си тръгнаха.Амам акво трябва да направя с ревящо бебе.Бях и поизнервена и Ния беше много крива.Сега се удя сърдят ли се.
Според маа не и стига храната и затова плаче, ама сма се пуска след това имам по малко кърма, значи би трябвало да и стига.Даам инфакола и теи капки в нещо си .Мися да звънна на педиатрите в частната клиника и да я заведа тези дни да я видят.Притеснвам се, ама като гледам и Сияна така си плаче, и други бебчета също.Само не знам стиа ли и кърмата?

# 358
  • Лудогорието
Здравейте!
Ние с Митко за сега нямаме проблем. Яде през 3 часа през деня и на поискване през нощта. Понякога яде по 2, понякога по 3 пъти през нощта. Чудното ми е, че пълни памперса само веднъж в денонощие, ама мъжката-прелива от всякъде  ooooh! Имам чувството, че го събира и се изхожда като възрастните-по един път на ден. Трябва да го изкъпя целия задължително  Naughty  С баткото нямах такива тревоги-когато се нахранеше, пълнеше памперса. Иначе напишани памперси има.  Rolling Eyes Коликите още не са започнали.

# 359
  • Бургас
Добро утро!
Радвам се, че Мили се оправя, Jos, точно си мислех, че вчера май не съм те мяркала тук и дали сте добре  Hug
И аз така я приспивам Сияна, но не винаги ми се получава... та затова питам, да не би аз нещо централно да бъркам. Явно и тя като сина ми, ще е от бебетата, които по малко спят и това е. Синът ми винаги е спал малко - и като бебе, и сега. Ако примерно връстниците му спят 11-12 часа, той едва откарва 10. Много рано отказа и следобедния сън, мъчих го сума време да спи следобед и на 4г вече се отказах. Четяхме книжки и се приспивахме по 2-3 часа, за да спи примерно 30-40 мин след това  Crazy Та най-вероятно и Сияна ще е същата. Ама той поне не се дереше така, а тя не стига, че не спи ами и се дере ... защото то не е рев като рев нейното, ами си е живо дране  Mr. Green

Нанинче
, аз ти казах и преди, не е задължително да реве от недостиг на кърма. Ето например нас - през последните дни Сияна много реве и от недоспиване, умора, притеснения с нея и батко ѝ, кърмата ми намаля. Гърдите ми, дори и визуално, са наполовина на това, което бяха. За да съм сигурна колко яде ѝ цедя с помпата, хем така се стимулира и лактацията като изцеждам всичко всеки път. Лекарката ми каза, че втория месец може да яде около 120мл. Тя е лакома и имам чувството, че колкото и дам, толкова ще изяде, но ако се случи да хапне повече, веднага повръща излишното, та повече от 120 не ѝ давам. И давам и с шишето 120 мл кърма, изяжда всичко и в момента, в който свърши да яде и се уригне, почва да реве отново ... а със сигурност е яла и то предостатъчно...

Затова ти казвам да не си мислиш всеки път, в който Ния реве дълго, че е гладна и не ѝ стига. Ако толкова те притеснява, пробвай като мен да ѝ даваш изцедена кърма. Сияна обаче няма проблем с редуването на гърда и шише, има деца, които като свикнат на биберон и после не искат да сучат, не знам Ния в това отношение как е.

reniboro , педиатрите какво казват за запека?

maimunka07 , първия месец Сияна акаше към 8 пъти на ден, на всеки памперс. Сега и тя ака веднъж, но като за световно  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт