Отговори
# 330

ЛЛЛ
Бебето е на 10 дни.Имам много малко кърма.На всяко хранене предлагам и двете гърди,понякога се и цедя между храненията.За разлика от баткото,Ники има желание да суче.Имам проблеми със захапването.На теория ми е ясно,но на практика не мога да го постигна.Не си отваря широко устата.Често зърното след сукане има вид на ново червило и изпитвам болка.Незнам как да коригирам това.Другото е,усещам,че суче по-добре от едната гърда,а другата по скоро  дъвче.Съответно едната е видимо по-голяма и при цедене,пуска повече мляко.Винаги предлагам първо по празната.
Извинявам се за объркания пост.Дано сте ме разбрали.Предварително благодаря.

Здравей n.o._n.a.m.e. и честито бебе!   bouquet
 Чудесно е, че Ники има апетит и желание да суче!
От написаното разбирам, че мислиш, че кърмата не стига на бебето. Би ли споделила какво те навежда на тази мисъл. Колко често суче Ники, колко кърмения се събират за денонощие и предлагаш ли друго освен кърма: вода, чай, биберон-залъгалка ? Има ли бебето поне 5-6 напишкани памперса за денонощие, от които поне 2-3 наакани?
 Как изглежда той след като се е насукал, търси ли  още или заспива доволен?
 Отговорите на моят куп с въпроси може да ме ориентира по-добре как протичат нещата при вас конкректно и да се опитам да дам адекватни на ситуацията идеи, ще чакам да пишеш.  Peace

За доброто поемане на гърдата би могла да следиш за:
- добро позициониране на бебето на гърдата- коремче обърнато към твоето коремче, а ушенцето , рамото и бедрото на бебето, погледнати от теб отгоре, да лежат в една линия, т.е. телцето му да не е усукано.

- добро обхващане на гърдата - с широко отворени уста, обхванало част или цялата ареола, а крайчетата на устенцата да се извити навън, като на тази снимка и в това   клипче
 Eто и още едно преведено клипче с най-важното за кърменето, в което има също идеи за поставяне на гърда.
 - бебето да суче активно (да чуваш как преглъща, авук подобен на "кех" или да виждаш как се мърдат мускулчетата на личицето му или ушенцата.
 Някои бебета, когато са твърде гладни, могат да имат трудности да засучат спокойно гърдата. Затова може да следиш за първи признаци на глад : въртене на главичката в посока на гърдата, лапане на ръчички, облизване, сукане на празен ход, неспокойство, и да предлагаш гърда.
 Ако по време на кърмене усетиш някакъв дискомфорт, това е сигнал, че нещо трябва да се промени. В такива случаи би могла да опиташ нежно да прекъснеш кърменето като приплъзнеш чисто кутре в ъгълчето на устничките на Ники и между челюстите, за да освободиш вакуума и да се опиташ отново да го поставиш добре на гърда.
  Може да опитваш и различни пози за кърмене и да откриеш кои са най-удобни за вас.
 Ще се радвам да пишеш дали има промяна в начина по който бебето засуква и дали си успяла да приложиш някои от идеите. В много случаи нещата имат нужда от малко време и дребни корекции, за да започнат да се случват спокойно и приятно. Желая ти много вълшебни първи дни с бебето!  Hug

Да,храня с АМ.При цедене излизат до 10мл и то предимно от едната гърда Sad Слагам го да суче на всеки 3 часа и се опитвам при възможност да се цедя между храненията.Пробвах различни пози за кърмене.Засуква добре от едната гърда.Чувам,че преглъща.От другата не се получава.Там няма и мляко.Май само ме дъвче и съответно не стимулира.Понеже не пуска нищо,се отказва много бързо.Не се справям с корекция на засукването.

# 331
Да,храня с АМ.При цедене излизат до 10мл и то предимно от едната гърда Sad Слагам го да суче на всеки 3 часа и се опитвам при възможност да се цедя между храненията.Пробвах различни пози за кърмене.Засуква добре от едната гърда.Чувам,че преглъща.От другата не се получава.Там няма и мляко.Май само ме дъвче и съответно не стимулира.Понеже не пуска нищо,се отказва много бързо.Не се справям с корекция на засукването.
А от кой град си? Ако искаш може да опиташ някои от идеите и ако не се получава , ако искаш може да те посети консултант вкъщи, който да ти помогне за доброто поставяне на гърда на бебето.
  Споделила си, че дохранваш с изкуствено мляко. Даването на адаптирано мляко, обичайно заема място в стомахчето на бебето и може да се отрази на желанието му да суче, а най-главната стимулация на гърдите да произвеждат мляко е честото сукане, за тази възраст около 10-12 пъти за денонощие, почти на около всеки 2ч- 2 часа и половина, дори и по-често.
 Пиенето от шише- биберон също така се различава значително от начина по който бебето засуква гърдата. Изкуственото зърно на биберона попада по-плитко в устата на бебето, докато на гърдата се поема дълбоко. Струята от шишето буквално се излива в устата на бебето, докато при кърменето то трябва да положи известни усилия, за да извлече млякото от гърдата. Всички тези разлики могат да се отразят на начина по който бебето засуква гърдата и да доведат до затруднения в кърменето. Затова, когато се налага дохранване би било добре да се изберат алтернативни, по-щадящи кърменето, като хранене с лъжичка, чашка , спринцовка, капкомер и др. Ако искаш може да ти разкажа повече за тях.
 Връщането на гърда може да отнеме малко време , да е нужно търпение, но има много истории на майки, които са успели да преминат от смесено хранене към кърмене само от гърда.
 Ще се радвам да споделиш как намираш идеята и дали имаш желание да опитаме да върнем бебето на гърда! В този период може да е полезно за теб да си повтаряш че, всяка капка кърма е ценна за бебето, богата на безценни витамини, минерали и имунни клетки, и че дори към момента да  се е случило така, че да дохранваш бебето, то има възможността и да суче, а защо не и един ден да премине изцяло на кърма, а мама да си отдъхне от цялата грижа по приготовлението на шишетата с изкуственото мляко.  Wink  Hug

# 332
  • Пловдив
Здравейте от мен!

Честит 1-ви юни на дечицата! Да са живи и здрави и много да ни радват!  Simple Smile

Чета за болни каки и батковци. Очевидно пак кофти вируси са плъзнали . Щерката цяла седмица пи АБ и сега в понеделник ще тръгва на градина, но сърцето ми се свива да не донесе нещо ново от там. Но от друга страна не издържа вече в къщи. Тя е много социално активна, ако мога така да се изразя  Simple Smile и много и е мъчно, че не може да си играе с приятелчетата. А и ние като не излизаме твърде много още, направо подивява затворена. Мон, Jos, дано скоро се оправят дечицата.

Мон, отдавна се каня да ти пиша, твоята Сияна е точно като нашата кака. Тя се дереше денонощно, не спеше въобще, освен това от рев не ядеше и не наддаваше. Имах чувството, че живея в някакъв кошмар. Спеше си в леглото точно 5 мин и се будеше с рев. по какви ли не доктори я водих, какви ли не капки купувах, нищо . Всички казваха - много засилена перисталтика, страхотни колики. Продължи 5 месеца. Започнах да захранвам и след това отшумяха постепенно. Сияна навън спи ли поне? На мен това ми беше единственото спасение - с количката и навън, въпреки че ми е родена януари, си изкарахме зимата и пролетта така.
Дани сега още няма силни колики, свива се и пъшка, ръмжи като мечка, но голямото дране не е започнало. Дано да е по-леко. Иначе се буди на 2-2,5 часа  да яде, та спане пак няма.  Simple Smile
hami87, и синът ми и ма в момента пъпчици, а си спомням, че и дъщеря ми имаше. До края на втория месец мисля, че постепенно ще отшумят.  Simple Smile

# 333
  • Бургас
Монд, благодаря ти, все пак е успокоение, че има и други като нас... Точно оня ден си мислех, че имам чувството, че съм попаднала в някакъв кошмар, от който няма спасение ...  Tired
Вчера даже питах лекарката дали трябва някакви изследвания да ѝ правя, дали е възможно този ужас наистина да е колики... тя се усмихна и ми каза, че имало ужасяващи колики, с каквито явно ние сме се сдобили. Като ѝ обясних, че на моменти ми идва да се гръмна или да избягвам някъде далеч, ми каза:"Айде сега, чак пък толкова... просто си много уморена". И толкова. И какво да правя никой не знае.
Снощи не само се дра, ами и от напъване, както я държах се сгъна много рязко и нещо стана на стомахчето, като почна едно повръщане.... не беше яла още, та нямаше много какво да връща, но акъла ми изкара. За втори път ми го прави този номер. Първия път сгреших да я нахраня веднага след това и продължи да повръща и след храненето. Снощи я оставих 3-4 часа гладна да се успокоят спазмите и после нямаше проблем... Гърчи се, извива се, напъва се колкото сила има... това да се разповръщаш от напъване не е лесно  Tired ooooh! Днес си яде и няма проблем, затова предполагам, че тези повръщания са от силните напъни и извивания.

И на мен така ми казват - засилена перисталтика, мн силни колики. И толкова. Да се спасявам. Mr. Green

За пъпчиците - и Сияна имаше, даже още има няколко. Не са проблем.

# 334
  • София
Здравейте и честит празник на всички дечица, да са ни много здрави , винаги усмихнати и щастливи.

Аз не съм писала от няколко дни . Ние продължаваме да не спим през нощта. поне едно спане м/у две хранения го пропуска  #Crazy, а през деня си спи добре. От вчера вече се опитвам да я приуча да се храни на 3 часа, т.к. досега бяхме на поискване , но с АМ , а не с кърма и на 2 пъти беше голямо дране , т.к беше гладна. За сметка на това , намерих метод да я приспивам без дундуркане и шъшкане - 10 мин Ричард Клайдерман  и детето спи Mr. Green
   Донесоха ми 2 флакончета английски Инфакол и от 2 дни сме на него , сякаш е малко по спокойна, но не мога да кажа с точност. Опаковката и надписите иначе са еднакви , лека разлика има в миризмата сякаш newsm78 newsm78.
Относно лежането по корем , аз редовно я слагам в/у мен и някой път имам чувството , че направо лицеви опори прави Crazy, направо се чудя откъде такава сила в нейните 3 кила

Мон, Жос , дано дечицата да оздравеят по-бързо. Нанинка явно и свикна вече на Ния , т.к ми звучиш доста по-спокойна . Беле весело изкарване на партито и честито кола ( ако работата е станала), лека и безаварийна .   bouquet

# 335
Честит празник на всички малки и пораснали деца!   ura

# 336
  • Бургас
Написаното от kanye за спането и приспиването ме подсети да ви питам - как приспивате децата /денем и нощем/?
Синът ми преди сучеше, като се наяде си откарваше още 5-10 минути на гърдата без да върши кой знае какво вече и после заспиваше. След това го пренасях в леглото му. И това е. Като поотрасна го галех по главата, държах му ръчичката, четяхме книжки, пеех песнички. Но винаги си е спал в кошарата и никога не се е драл да го нося. Детето - мечта.
Този звяр сега заспива в най-добрия случай /не винаги/ гушната в мен, но в момента, в който я сложа в леглото почва да пъшка и да ръмжи и до 5 минути е будна и разревана в истерия. Ако я оставя сама да заспи в леглото е мисия невъзможна на този етап. Иска да я стискам в мен, да я разнасям из стаята или да я клатя напред-назад в количката... Не искам да свиква така, а иначе просто не заспива. Днес примерно е спала 1 час за целия ден, защото не съм я приспивала, а я оставих да спи ако иска  Mr. Green Twisted Evil В крайна сметка, имам и друго дете, и цяла къща за оправяне, не мога да я кърмя по половин ден, а останалата половина да я нося на ръце  Mr. Green По едно време толкова беше озверяла, че дори и гушната в мен ревеше  Tired
Не знам как ще го издържа тоя тормоз  Tired Под очите съм като бушонирана   hahahasmile3557 - такива тъмносини сенки имам от недоспиване  Mr. Green

Извинете, отплеснах се в оплакване и мрънкане  Mr. Green
Та мисълта ми беше кажете някой трик за лесно приспиване на див звяр  Praynig
п.п. Понякога заспива на музика или на звука от сешоара, прахосмукачката, пералнята. Но има случаи, в които и това не работи  Close

# 337
  • София

Този звяр сега заспива в най-добрия случай /не винаги/ гушната в мен, но в момента, в който я сложа в леглото почва да пъшка и да ръмжи и до 5 минути е будна и разревана в истерия. Ако я оставя сама да заспи в леглото е мисия невъзможна на този етап. Иска да я стискам в мен, да я разнасям из стаята или да я клатя напред-назад в количката... Не искам да свиква така, а иначе просто не заспива.

Общо взето през нощта и ние сме така, просто не й се спи и иска да е в мен . Понякога си реве без и тя да знае защо Thinking Thinking. През деня нямаме такъв проблем , заспива , докато яде или докато я чакам да оригне ( понякога е доста дълаг интервал около 30 мин Crazy)

# 338
Кание, по-добре сме май вече, свикваме си повече и с ерадвам.Бая проплаква, ама се оправяме.Явно си има колики.На моменти се дере ама се гушкаме говоря и , събота и неделя татко и си е вкъщи и той много и говорри и се получава.Повече гушкан и раходки.Днес бяхме навън и си спинка и и харесва, ако може и по цял ден ще сме.Вие как сте?

Мон, явно няма да ти е лесно на теб и това.Много ми става мъчно за теб така като те чета.Представям си колко си уморена, и като знам аз как се стряскам като се задави Ния или направи някоя физономия и не знам ти как успяваш да издържиш.Пращам ти много прегръдки, знам ,че едва ли ще ти помогнат ама поне да знаеш, че мисленно съм с теб. Hug Hug Hug Hug Hug

Жос, дано и вие да сте по-добре с Мили.Ти си майка героиня като Мон. Hug Hug Hug
Но Наме, не с епритеснявай, ще станат нещата, и аз имах много малко в началото кърма и постепенно ми се увеличи.Възползвай се ако можеш от предложението на Цветето и аз бих те посъветвала да си вземеш чай за кърма от някоя аптека, на мен ми помогна.Не с еотказвай Hug Hug Hug

Белле, как мина днес погачата?

# 339
  • Бургас
Благодаря ти, Нанинка  Hug Heart Eyes Добра и мила дума винаги помага човек да се почувства поне малко по-добре  Hug

Бел, разкажи за погачата, за колата /ако сте я взели Simple Smile/ и изобщо ела се похвали с нещо хубаво  Simple Smile

Спокойна и тиха /без дране поне/ вечер ви желая  Mr. Green

# 340
  • София

Мон... моя дзвер е същия, ако откриеш начин сподели... аз също ще кажа. За сега като стои будна цял следобяд, след това спи поне едни 3 часа, друго не знам...  Tired

# 341
Здравейте, ЛЛЛ
Преди седмица родих второто си дете. Към момента го кърмя на поискване, пълни памперсите, притеснения от това ествество колко яде и дали му стига нямам. Появиха се обаче първите наченки на колики и единствените, към коите се сещам да се обърна сте Вие.
Въпросът ми е: влияе ли чаят от семена на копър на лактацията?
Иска ми се да опитам да повлияя на коликите като чая го пия аз, вместо да го давам на бебето, но се притеснявам, че това може да увеличи лактацията ми, а от това нямам нужда. Към момента задържам препълването на гърдите и евентуалната поява на уплътнения, но с предишното ми дете стигнах до мастит и сега много се притеснявам да не провокирам отново някакви подобни проблеми.
Благодаря, че ви има  bouquet

# 342
  • Бургас
Добро утро  Hug
Къде сте всички? Спите ли?  Whistling Mr. Green Mr. Green

Да питам майките с по-големи бебенца, оставяте ли ги вече да спят по корем? Сияна преди малко така заспа, а като се има предвид колко рядко спи, не ми се ще сега да я ръчкам и да я обръщам  Mr. Green Предполагам, че като натиска коремчето се отразява поне малко добре и на гадните колики. Ама все ме е страх да я оставям така, особено ако е сама в стаята, та затова да питам други любители на спането по корем има ли?

п.п. Снощи постави рекорд по рев и будуване - 7 часа без да спи, с постоянно ръмжене и няколко часа диво дране  Twisted Evil Tired ooooh!

# 343
  • Между Пирин, Рила и Родопите
п.п. Снощи постави рекорд по рев и будуване - 7 часа без да спи, с постоянно ръмжене и няколко часа диво дране  Twisted Evil Tired ooooh!
Леле, МонHug  bouquet Heart Eyes
Добро утро!
И Виктор тази нощ беше неспокоен и ядеше през 2 часа, включително и сега ми виси на гърдата  Heart Eyes
При нас вали - днес ще се прескачаме из къщи.
Дано бебоците се поуспокоят  Hug

# 344
  • Бургас
И тук е гадно времето, отделно на мен, от недоспиване може би, ми е много студено и никъде не ми се ходи... нямам сили да се влача по улиците, дано поне денят е по-спокоен  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт