Отговори
# 315
  • Бургас
И ревах много...напоследък си рева така за шкафове, килими, латекс Laughing

Hug Hug Simple Smile

# 316
ММ е тук вече и приспива малката оттатък, явно някакъв вирус е лепнала  Crazy
водих я на педи следобяд. имаме една прабаба тук, та я извиках да стои с Наско у дома, милата едвам дойде, ама дойде и половин час стояла до бебешкото креватче в готовност с шише мляко.
добре че не висях много пред кабинета,
само с т сме, та ще я наблюдавам, на хомеопатия сме и за пръв път давам такова чудо изопринозин, дано го пиша вярно. ама каза да не я извеждам сега, добре че мм е тук уикенд.  Heart Eyes
та сядам да ви прочета малко.
Мон,
миг е ибупрофен. Мили досега ми е вдигала само 3 пъти температура, единият път 9 дни я държа, не давах нищо, гледам да спада сама. ама сега не ми се искаше, че много бързо от 37.2 отиде на 38.5. и първо давам панадол, сега реших миг да дам, бързо сваля и е ефикасен, дадох по-малко от дозата де.
питай в аптеките Миг за деца - с един самолет е, нали сме им фенове  Mr. Green със спринцовка е вътре, направо с нея давам.
ето, детската тема започнахме  hahaha

за вигантола - от вчера започнах по 1 капка да давам по ствет на педи. нищо, че ги извеждам на слънце.
ЕлЕм, на малката коликите бяха около 20 дни, и не ужасни.
на дреб сега не знам, бързо минават, не давам капки, знам че при момчетата са по -продължителни. ще видим.
за лимфите няма какво да се шашкаш според мен,
педи какво ти обясни като ги напипа, все пак е взела отношение.
спомням си малката имаше едно надутичко като грахче напипвах го и от самосебе си изчезна, каза мои тогава педи, че не са се регулирали хормоните и тн при бебо, реагирало на нещо си така, не помня много вече.
питай я пак трябва ли да го водиш на специалист.
дано няма нищо обеспокоително  Hug
педиатрите са затова, да ги тормозим с въпроси, а не въпросителните да са в нас и да се тормозим само от неизвестност, каквото и да е, да има яснота колкото може повече.

Мон, за режима, аз и с каката така, и сега пиша всеки ден в един тефтер, отзад на консултациите - мерки, оставила съм място за захранването кога какво съм въвела,
всеки ден пиша датата отгоре, къпане - кога, щото някой път може да пропусна, след ваксината сега пропуснах,
и четири графи отдолу - кърмене/вода/смяна на пампи/спане
-кърмене пиша кога от коя гърда е сукал и колко минути (че ги редувам, а понякога забравям , да не речете сега че съм някоя баба  hahaha направо съм за комиците с тоя пост...),
-вода- вече стои празна, че отказа от втората седмица вода да пие и чай, но си стои щото предлагам, може да му се допие някой път
-смяна на пампи - в колко часа пиш ли ако ли е имало, да си броя пампитата че нали не знам по колко изсуква
-спане - пиша си кога е будувал или кога е спал, горе-долу се ориентирам за деня.
Мисълта ми беше, направи си едно писане и ти на режима ви за един ден или два дни и ще се ориентираш сигурно къде какво може да промениш, ако искаш го шерни тук после.
как е твоят син сега?
аз така и не можах да ги изолирам, днес с една ръка държа и кърмя, като се храня междувременно, с другата чета книга на малката,
после пак кърмих, а с другата обтривах челцето и петичките на Мили.
дано не прихване бебетата де  Praynig
rainy, сигурна ли си,че са колики. може да реве от друго, по-нагоре писах в темата от какво може да е.
иначе - повече се гушкайте да топлиш коремчето и се дундуркайте насам-натам на ръце, спасение няма  Whistling
да взема да туря край на тоя пост, че стана много дълъг.
аа, само за плаченето да напиша, аз за мама си рева редовно, ох, колко ми е тежко.
така че напълно ви разбирам като му се реве на човек, да си реве, никой да не пита що. после олеква, до другия път.

видях си и резултатите от днес от профилактичните ми изследвания и са в границите.
хемоглобина ми е 119 вече, родих със 108.

# 317
  • у дома
n.o._n.a.m.e., честит ви син, жив и здрав и много да ви радва.

Момичета, колко време траят тези колики - месец, два? Нямам никаква идея, но за да знам докога мога да давам лекарство, да не взема да прекаля нещо.

Oбикновено към края на 3-ия месец затихват.
Колко капки Вигантол ви изписаха? На мен едната лекарка ми каза по 1 капка, другата по 2 капки, та сега се чудя по колко да давам...

Реве ти се от хормоналаната буря в тялото ти, поредната екстра, която трябва да преживеем. Временно е, споко.

Едва ли има проблем с възелчетата, спокойно  Hug
благодаря,Мон! Вигантола ни изписаха по 1 капка сутрин на гладно. Почвал се от 21ви ден, но нямало проблем и малко по-рано, както е при нас. Докторката още каза, че било нормално да се наддава с 35 гр на ден, а ние сме наддавали малко над 50 на ден..., но като цяло не спомена да е проблем, все пак сме само 3600 в момента.
jos, нищо не каза педито по въпроса, ама ще я питам в понеделник. По тел говорихме с близка наша неонатоложка, тя каза че не е притеснително, но знам ли, ще видим..
Дано всичко ок.
Лека вечер, мамета  Hug

# 318
ами дано да е така, и аз по спомен си мисля, че няма защо заради това да се тревожиш.
само да ти пиша, че бебетата скокообразно наддават и обикновено първите два месеца повече, после по-малко.

вигантола не го давам нагладно, понякога и в 10-12 ч го давам, но точно преди кърменето.
и без друго е химия..
това точно сутрин, че и нагладно (за бебе), нещо не ми се връзвало никога. е, на малката давах тогава деавит де, имаше сага тогава с вигантола.... подобно сега на топоцина. но пък аз сега имах топоцин и ползвах тази пудра за пъпчето. въобщеее, индустрия голяма.
ее, прочетете това, ако ви е интересно за инфо http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=431279.0

# 319
като е тръгнало да пиша сега  Mr. Green
Мон, разсъждавах върху твоя казус с нощните премеждия, така да се каже.
да те питам с какво спи нощем и с какво е завита Сияна, при сега обикновено 23-24 градуса в апартамент?

Насето сега спи на звука от пералнята,....
сваляме т на каката, пак обтривам с оцет.
жито пуснах да си варя да кусам, че от тия притеснения по доктори ли, от неяденето и маалкото вода днес усещам леко намаляване в гърдите. и гледам да регулирам веднага.

по бебешката тема - вече слагам Насето по корем да си вдига главата и от каката знам, че като има някоя опулена играчка пред него по-държи глава, щото му е интересно да гледа и да види какво има отпред, да разгледа.
още не ми гука, само някакви откъслячни звуци.

Последна редакция: сб, 01 юни 2013, 00:31 от jos

# 320
  • Бургас
jos, дано скоро на Мили ѝ мине, наблюдавай я за хрема или кашлица, че вирусът с Т при сина ми така протече. Нямаше му нищо и на единия ден текна бистра хрема, на другия почна гадна кашлица с храчки, после го заболя и ухото, как стана бактериална инфекция за толкова кратко време не ми стана ясно...

Изписаха му вчера нови лекарства докато излезе микробиологията. Бива засега, но ми става лошо като помисля колко лекарства се наложи да изпие последните дни  Tired

Вигантола не го давам и аз на гладно. Лекарката ми каза, че дори няма значение дали е сутрин или вечер, важното е да се дава редовно сега. Все пак сигурно има някаква логика, че сутрин би се усвоил по-добре... Понякога давам по 1 капка, друг път по 2, особено ако не сме излизали.

Изопринозин съм давала, помага при нас. Някои го плюят много, но за мен е добър препарат, стига да не се прекалява с употребата му.

Аз имам "дневник", моите графи са: сън, ядене, памперс, капки /да знам кога и какво съм дала за коликите, че както не съм спала нито една вечер още от деня на секциото, а това прави сума време вече, понякога забравям  Crazy по-зле и от стара баба  Mr. Green/. Прави ми впечатление, че сумарно през деня спи много повече отколкото през нощта... Относно завивките, в момента спи с боди къс ръкав, тънка памучна жилетчица, ританки от същата материя, чорапки и е завита с тъна памучна пелена. Като я гледам, изглежда да ѝ е добре  newsm78

jos, oсвен кръв, някакви други профилактични изследвания правила ли си? Аз другата седмица ще ходя на АГ, пак тогава ще пусна ТСХ и кръв.

Тоя пост го пиша 1 час вече, все трябва да стана за нещо  ooooh! Сияна пак се разрева, синът ми стана и трябва да му давам лекарствата, междувременно ми изкипя житото, че и на мен ми намаля кърмата от умора, безсъние и притеснения и  и аз сложих да си сваря малко... Crazy

И аз слагам Сияна по корем, но хич не ѝ харесва, все недоволства... и я мързи да мръдне, само от бяс и проклетия успява да си вдигне главата понякога  Mr. Green Обаче трябвало скоро да го прави много добре, та я оставям, въпреки че не я кефи.

Добро утро май забравих да ви кажа  Mr. Green
И хубав ден  Hug

# 321
  • Бургас
п.п. Честит 1-ви юни! Grinning  Hug

# 322
Добро утро и честит празник на всички наши дечица  bouquet
Аз дневник не водя, ама май май ще почна.Ния вече втора вечер след храненето в 6 не заспива и се дере и после кат яде в 9 и я изкъпем откарва до 2 през нощта и аз я будя да яде, днес се събуди след 2 в 6 и пак рев и много тудно заспива.Забелязвам, че тези дни спи през нощта но през деня я боли коремчето.Аз давам инфакол, ама не на всяко хранене.На всяко ли трябва, знам че пише на всяко, ама по-голям ефект ли ще има?Зашото като не я боли, гледам да не я тъпча зорлен, а и чайче и давам.Тя си пие и чай и вода, не по много но пие.Мисл днес да я изведем за повече, че сега пече ама следобед не се знае.Като е в количката, не мърда даже спи и се кефи, явно ще обикалям яко улиците Simple Smile
Белле, не се притеснявай и аз си поревавам за разни уж дрежни неща.
Жос, дано Мили е по-добре, че да усети и тя днес празника

# 323
честит празник, 1 юни!
добро утро.

след безсънна нощ, съм оставила малката и ММ да спят, от 4 легнаха, тогава й дадох панадол за т, спят.
обаче и 5 пъти оттогава се изпоти, та се надявам да излиза тоя вирус.
Мон, дано мб да му е чиста. аз на Мили никога не съм пускала мб, дано и сега не се наложи.
хубаво е, че си имаме дневник. и аз там пиша разни важни неща за деня, да, помагат ни много тия бележки.
Мон, пусна ми кръв и урина, но ме прегледа док с вагинален ехограф, на магарето, да види как съм и съобразно това не ми взе цитонамазка, мб, изписа ми профилактично едни глобули, т.к. лохиите ми спряха, но имам още остатъчно течение някакво, матката още се възстановява.
искай да те прегледа - яйчници, матка, то е ясно, че като кърмиш няма да е като нормално, но док си знаят.  Peace

според мен е тънко завита за да спи, дреб спи по боди или по гащеризонче, сега по боди с дълъг ръкав и ританки, но е увит  в памучна плетена пелена и завит отгоре с двойна памучна пелена, спи спокойно, дори не се върти, буди се нощта като огладнее или нещо си. като му е студено и мрънка, върти се, не спи спокойно. опитай и ще видиш. опашкули' я с нещо отвсякъде, ръчичките не надолу де, крачетата да са по-свободни и отгоре метни нещо по-дебело, одеалце някое. да видиш как ще е нощта.
през деня като се събуди играй си с нея, показвай й разни неща, отвий я да не се успива ако й е топло да будува повече. пък то е ясно, че някои са си нощни птици отрано  Mr. Green други, не.
ето аз нощта съм спала много малко, но будувам от 6 часа. и през деня да съм спала тая година 1-2 пъти. та, хора различни.
за слагането по корем, нали ти писах - слагай отпред някоя играчка на 20 см от лицето й да се надига да има стимул - да види какво има там Wink ще свикне, нали знаеш, после ще й хареса.

хубав ден от мен,
ние май ще сме си у нас на тоя празник. има хубави инициативи тук, но няма да рискувам, доки каза да не извеждам сега малката, вчера й взех нова книжка на Мили и днес мисля да я четем,

nanina, навън повечето бебета се успиват от чистия въздух и спят почти през цялото време ако не са мокри или много гладни.  Peace
капки не давам и не знам как трябва да се дават.
весел празник на всички.

# 324
  • Бургас
Moже и да си права, Jos, ще пробвам, мерси  Hug Аз почнах само така да я завивам, защото с по-дебела пелена се беше изпотила много преди няколко дни /не помня точно/... обаче пък сега е малко по-хладно тук, та може да опитам да сменим, може да има ефект.

# 325
Здравейте, честит 1-ви Юни на дечицата  Grinning
Тази нощ Ида пак си спа, в 1 я храних, че се беше събудила и мрънкаше и откара до 8 и нещо  Rolling Eyes Не знам това добре ли е или да си навивам аларма да я будя. Може да се е изтощила от толкова дране дни наред  Laughing Или да е осъзнала, че ние спим нощем, значи и тя трябва да спи.  
Аз се събудих със зачервено око  Laughing Даже е същото като нейното.  Все едно някой ме е бил, имам голямо червено петно.
В 11 ще дойдат гостите за погачата, ще стоим малко, че всеки иска да си заведе детето някъде. Дечица няма да има, само племенницата ми и на една приятелка дъщеричката, защото няма кой да я гледа. Малко с тези вируси ми е кофти, дано никой не донесе нищо.
После се чудя дали да излизаме, ще е студено.На мен мис е ходеше в зоологическата градина, ще има концерт там.Сестра ми иска пък в парка Заимов-щяло да има някакви лекари, които ще преглеждат децата и ще консултират родителите за детското затлъстяване.Та племенницата нали е като буренце, та сестра ми иска да отиде.Ази казвам,че просто детето е с едър кокал, а тя си е внушила някакви неща.
ММ пък иска да ходи при НДК да гледа някакъв Ърбанатлон. Но си мисля, че ще е голяма бутаница там, а и не искам да водя Ида там  Rolling EyesМоже би с майка ми и сестра ми ще изляза, но няма да се бутам при хората и разни тълпи.

# 326
И аз да честитя празника на дечицата ни.Да са живи и здрави,послушни и щастливи.
И ние снощи плакахме много.Заспа чак в 1,30 и явно беше изморен-събуди се в 7,30 тази сутрин.Сега пак дреме в кошарата.След малко ще го водим на разходка и да му купим подарък.
За плакането-и аз съм така,както си стоя и си поплаквам за нещо.

# 327
Здравейте, честит 1-ви юни на всички.
Следя темата с интерес от доста време. На 29-ти април ни се роди едно прекрасно момиченце. Та вече минахме 1-я месец. Искам да попитам някои неща. От около 2 седмици почнаха да избиват едни пъпчици по лицето, по вратлето и по - малко по главичката. Бяхме при педиатърка и тя ни каза, че това е нормално и по този начин организма се "изчиствал". Нямало нужда да я мажем с каквото и да било и че щели да минат сами. Да, но вече 2 седмици не и минават. По-точно минават едни, други избиват. Отначало бяха наистина като младежки пъпки (ситни), но сега са едни други и се лющят като минават. Ето една снимка за по-нагледно:
http://store.picbg.net/pubpic/5E/12/6cee850fd3495e12.JPG
Четох, сума ти теми по въпроса, но пак не мога да се успокоя. Къпем я сутрин и вечер. Мажем със зехтин (екстра върджин). Какво ще кажете, вие? Как мислите?
Другото е, че се изхожда на 2-3 дена веднъж. Акото не е твърдо - нормално си е. Педито каза, че е било така при някои деца. Но аз като прочета, че някои бебета се изхождат след всяко хранене Shocked , ми става лошо. На смесено хранене сме. Като АМ още от болницата ни препоръчаха Фризолак и тръгнахме с него.  В последствие педито ни каза да го сменим с Фризовом и го сменихме. Акото се промени на малко по-мазно такова, но интервалите не се промениха.
Това са ми притесненията момичета. Иначе детето си ми е спокойничко. Слушка ме мого. Всичко е идеално. Някакви препоръки?

Мерси предварително

Последна редакция: сб, 01 юни 2013, 09:45 от hami87

# 328

ЛЛЛ
Бебето е на 10 дни.Имам много малко кърма.На всяко хранене предлагам и двете гърди,понякога се и цедя между храненията.За разлика от баткото,Ники има желание да суче.Имам проблеми със захапването.На теория ми е ясно,но на практика не мога да го постигна.Не си отваря широко устата.Често зърното след сукане има вид на ново червило и изпитвам болка.Незнам как да коригирам това.Другото е,усещам,че суче по-добре от едната гърда,а другата по скоро  дъвче.Съответно едната е видимо по-голяма и при цедене,пуска повече мляко.Винаги предлагам първо по празната.
Извинявам се за объркания пост.Дано сте ме разбрали.Предварително благодаря.

Здравей n.o._n.a.m.e. и честито бебе!   bouquet
 Чудесно е, че Ники има апетит и желание да суче!
От написаното разбирам, че мислиш, че кърмата не стига на бебето. Би ли споделила какво те навежда на тази мисъл. Колко често суче Ники, колко кърмения се събират за денонощие и предлагаш ли друго освен кърма: вода, чай, биберон-залъгалка ? Има ли бебето поне 5-6 напишкани памперса за денонощие, от които поне 2-3 наакани?
 Как изглежда той след като се е насукал, търси ли  още или заспива доволен?
 Отговорите на моят куп с въпроси може да ме ориентира по-добре как протичат нещата при вас конкректно и да се опитам да дам адекватни на ситуацията идеи, ще чакам да пишеш.  Peace

За доброто поемане на гърдата би могла да следиш за:
- добро позициониране на бебето на гърдата- коремче обърнато към твоето коремче, а ушенцето , рамото и бедрото на бебето, погледнати от теб отгоре, да лежат в една линия, т.е. телцето му да не е усукано.

- добро обхващане на гърдата - с широко отворени уста, обхванало част или цялата ареола, а крайчетата на устенцата да се извити навън, като на тази снимка и в това   клипче
 Eто и още едно преведено клипче с най-важното за кърменето, в което има също идеи за поставяне на гърда.
 - бебето да суче активно (да чуваш как преглъща, авук подобен на "кех" или да виждаш как се мърдат мускулчетата на личицето му или ушенцата.
 Някои бебета, когато са твърде гладни, могат да имат трудности да засучат спокойно гърдата. Затова може да следиш за първи признаци на глад : въртене на главичката в посока на гърдата, лапане на ръчички, облизване, сукане на празен ход, неспокойство, и да предлагаш гърда.
 Ако по време на кърмене усетиш някакъв дискомфорт, това е сигнал, че нещо трябва да се промени. В такива случаи би могла да опиташ нежно да прекъснеш кърменето като приплъзнеш чисто кутре в ъгълчето на устничките на Ники и между челюстите, за да освободиш вакуума и да се опиташ отново да го поставиш добре на гърда.
  Може да опитваш и различни пози за кърмене и да откриеш кои са най-удобни за вас.
 Ще се радвам да пишеш дали има промяна в начина по който бебето засуква и дали си успяла да приложиш някои от идеите. В много случаи нещата имат нужда от малко време и дребни корекции, за да започнат да се случват спокойно и приятно. Желая ти много вълшебни първи дни с бебето!  Hug

# 329
Hami, пъпчиците наистина са нормални.Според мен трябва да се тревожим, ако изглежда като обрив, зачервени са, дразнят бебето, разраняват се. Ида все още има 2-3, белички са, твърди. Ръчичките и и по бузите също леко се лющи.Повече, малко след раждането, сега вече не толкова.
Аз все по племенницата ми гледам и си спомням тя как беше.Тя също имаше такива пъпчици, сега на годинка все още има 1-2, които въобще не и пречат. А и аз имам горе на бузите по 2-3 такива бели пъпчици, които си стоят и нищо не правят.Знам, че се махат на козметик със специално пробиване.А на бебетата не се пипат и си минават.
Според мен, ако е обрив и има някакъв проблем, ще забележиш, че са странни.
А за акането, чела съм, че си е според бебе.Повечето може да акат всеки ден, но си има и такива, които през няколко дни. Ние сме само на кърма и ака по 2 пъти на ден, даже и по повече е било.Мисля, че само веднъж пропусна ден. Може би по някакъв начин АМ се отразява  Rolling Eyes Или просто стомахчето и е такова.
Аз отивам, че вече имам гости, но се мотам с телефона в ръка  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт