Отговори
# 285
  • Бургас
Днес Сияна почти цял ден спи, събужда се, яде и пак заспива  Crazy Верно, че не е спала много снощи, но вече направо взех да се притеснявам, толкова кротка и сънлива не е била.  hahaha Crazy Знам, че съм луда и като реве се оплаквам защо реве, а като спи и мълчи, защо мълчи, но все пак да питам, възможно ли е от имунизацията да е така? На някой ваксината п/в хепатит Б /2 прием/ отразявала ли се е по подобен начин? Thinking Rolling Eyes

# 286
Здравейте момичета!Не съм писала от одавна. Май не останаха бременни мами.Честити бебенца на всички, на които съм пропуснала да честитя!  bouquet Да са живи и здрави!
Относно кърмата. Кърмя Йоан на поискване, обикновенно на около 3 часа, понякога повече или по-малко. Не се цедя. Цедих се в началото  след къмене ,когато чувствах тежест и гърдите ми бяха търди. Вчера ни падна щипката на пъпчето, още има незасъхнала част и я мажа със спирт и пудричка, слагам марличка да не ни пречи пампрса. Послушни сме , спим ,ядем, пълним памперси.Понякога спим спокойно, понякога бълнуваме и го взимам на ръце, за да заспи. Мисля,че още нямаме колики, но всяка вечер му давам по 1 капкомер преди кърмене Инфакол , по малко чай Хип и Биогайа по 5 капки .
Неговия корем е добре и на денонощие правим по 7-8 тоалета , но моя не е. Нямам запек ,но ходя по голям нужда на 5 дни и то по малко. Ям всякакви неща- сушени сливи, киви, круши. А се притеснявам да се напъвам.Конците ми паднаха , но при напаните ме наболява рзреза от епизиотомията. Не е лесно да си мама Simple Smile

# 287
Бел, ние ползвахме капки Тобрекс, едното оченце пускаше секрет и се оправи, но наистина е хубаво да ползваш след консултация с лекар. Но почиствай често с физиологичен р-р, може да се разминете с капките.

За пъпчето, моите юнаци им стърчи около 1 см и в понеделник ще слагат лепенки, точно тези Тегадерм.

На мен лохиите ми продължиха до 40 ден, а на 50-я ми дойде цикъла, слабо и само 3-4 дена, въпреки че цедя кърма.

На всички обебили се честито, да са ви живи и здрави бебчетата и само радост да ви носят  Hug

# 288
Мон, да, ваксините успиват по някое време през деня, чакай да дойде нощта, ще се върне предишната Сияна.
и Наско така се успа през деня до обяд, биха му в 7 ч ваксината, после се посъживи и следобяда си беше същия.

ейхорн, ходи ли на АГ след раждането?

# 289
Ейхорн, аз бях по същия начин със стомаха.Мина повече от месец, а аз нямам апетит и логично нямам какво да стоваря в тоалетната  Laughing Но първата седмица, даже две беше още по-зле.Бях уморена, не ми се ядеше, а и след клизмата явно е трябвало нещо да се понатрупа все пак  Laughing По същия начин ми се получава ако съм била болна с повръщане и разстройство-после мога и седмица да не отида по голяма нужда.

Окото и се оправи, може би си е бръкнала в него или някоя прашинка.Имаше като по-силно зачервяване в едната част на окото, много кръвоносни съдове, но се пооправи, сега съвсем малко и е зачервено.Явно е било нещо моментно.
Как се уплаших преди малко.Гръмна супер силно.Мен не ме е страх от бури, но това сякаш гръмна до нас и помислих, че нещо вън е избухнало.
Ида, обаче кърти като пор  Joy Ще я будя след малко да се къпем и да я нахраня.

# 290
  • Бургас
jos, едва сега има бледи признаци на рев и скимтеж... направо в чудо се видях, цял ден тишина, все едно друго дете гледам  ooooh! Crazy

didoliniq , казаха ли ви през колко време ще трябва да сменяте лепенките? Как е най-добре? Мен ме оставиха да се спасявам както намеря за добре, ако искам да я сменям всеки ден, ако искам веднъж в месеца  ooooh! Никой педиатър не се е ангажирал да ги сменя той, казаха ми сама да го правя...

Като свърши тази тема ли трябва да се местим в "Родени" или като вече няма бременни майчета  Thinking Не че ми е толкова важно или спешно да знам, замислих се просто... Grinning

# 291
Belle, браво че е минало оченцето.
наблюдавай очето все пак, ако изкара боклуче във вътрешния ъгъл на окото да го изчистиш.

ММ ме сюрпризира, че може да си дойде в събота и понеделник пак отиват командировка другата седмица.
малката пък сега вдигна т и съм й сложила оцетени чорапки  Crazy
то на крушка кво да видя, май малко й е червено гърлото  ooooh!
и сега снова от стая в стая... на свекитата не съм се обадила, обадих се на брат ми ако има нещо да ми помагат. баща ми е на едно село гледа дворче, там никой няма де. ама по някое време другата седмица може да си дойде. иначе ми е помощник.
та така, оплаках се. тъкмо днес си мислих откога не е боледувала Мили, откога не е вдигала т, че нали статистически до 7мата годинка децата боледуват често. е, Мили не е от тях, ама сега не знам вирус ли е, що ли прихвана, ще видим как ще изкараме нощта и ако има нещо утре ще я карам при педи.

бях голяма трагедия преди малко - с едната ръка люшкам плачещото бебе, с другата обтривам свивките на каката с мокра кърпа.

явно във фб се пише повече, да питам как са другите мами и бебоци?

# 292
Може би трябва да си се местим.А и Май месец свърши.
Сигурно са родили повечето, те ако искат ще си кажат в другата тема.
Аз ви съчувствам за трудностите с по-голямо дете и ревящо новородено.
Случва се всяка седмица поне по 2 пъти, да ми оставят племенницата за няколко часа.Кошмарно е тогава и не знам вие как се справяте денонощно.Тя нали сега е проходила и ми е много трудно ако съм сама-Ида ли да храня, Юлия ли да следвам и да и взимам ножове и вилици от ръцете. Тя бърка по шкафове, влиза в пералнята, преследва котката, завира си ръцете при папагала, вади копчетата на лаптопа и ги лапа.И аз полудявам докато я следвам, и като ревне и Ида.До тоалетна не мога да ида, взимам племенницата с мен и срам, не срам с нея си пишкам.
Та някой ден май  ще почакам с второто, поне докато Ида е по-съзнателна и самостоятелна.

# 293
  • насън...
БУ, благодаря още веднъж за всичко, което правиш за нас...страхотни сте всички....от сърце ви мерси... Hug Hug
ние решихме да пробваме да даваме тези прахчета, но то се оказа мисията невъзможна...първо ни гръмна бързоварната кана и нямаше как да преварим водичка...решихме, че тук има пръст и съдбата, защото в чуденката си дали да даваме или не лекарството теглихме чоп даже и се падна да не даваме...Simple Smile)) но то това нещо е невъзможно да се даде на бебе...личи си, че не е правено за това...явно наистина е стрито хапче и се утаява на дъното на лъжичката и той гълта само вода и се дави от лекарството (ако изобщо успеем нещо да вкараме в устичката)...
та сега май ще сме на изчакване...все още не сме сигурни дали това е правилното решение... Sad говорихме и с една друга педиатърка (освен нашата) и тя е на мнение да даваме...в същото време чета в нета, че нашата стойност не е толкова висока (132 е под 200 все пак)...но все пак нормата е 30, а ние сме със 100 отгоре... Cry...но пък има и доста случаи на майки, които нищо не са предприемали (даже не са правили изследване, за да видят нивото на билирубна) и са я влачили тази жълтеница месеци...самата докторка каза, че може месец-два да се наложи да вземаме това прахче...ми то ако е така какъв смисъл има да го даваме, като така или иначе сама ще отшуми...не знам вече.... ooooh!
в тази връзка да попитам мон - ти сподели, че вече ви е минала жълтеницата...как прецениха тази работа?
и друго да питам за пъпчето...ние не правим това сгъване ли е усукване ли на кожата, само лепим лепенка...какво точно представлява, какво и как го правите? тази доки с жълтеницата като го видя каза, че неправилно сме я залепили и не трябвало да е от тези лепенки с марля, а имало някакви копринени....ние ползваме тези, които е показала мон, а те се водят дишащи... newsm78
и гледайте сега как едновременно ни "нападат" разни случки...за оченцата - от вчера гледам някакво косъмче или мигличка се е лепнала на едното оче...надявах се само да си се махне/падне, ама не би...какво ще посъветвате?
и честито на последните майчета с бебета....май наистина ще се местим в нова тема вече (стига да има кой да я направи:) )

# 294
Здрьвейте момичета, много ми е криво днес взехме контролна кръвна картина да видим как е Алекс и излезна че ни е паднал много хемоглобина  Sad  при изписването беше 128 а сега е 89 и утре сме пак в Първа градска да му направят нови че можело да има разлика в лабораториите / дано да е това/ ако наистина е паднал толкова сигурно ще му преливат кръв пак. Много се притеснявам мислех че всичко лошо остана зад гърба ни но уви още притеснения ще има. Дано само не ми го вземат пак в болницата защото там отделението за недоносени нямат практика да приемат бебето с майката дори да си платиш. Не мога да се разделя с него пак Дано да не се наложи стискайте ми палци утре.
 Hug Hug Hug Честито на всички рдили мами !

# 295
Мон, педи н еми е казала как ще се сменят лепенките, в понеделник като идем ще споделя

# 296
syllvi, моите момчета ги изписаха с нисък хемоглобин, анемични са и ни изписаха капки Малтофер и сега вече един месец ги даваме. Така че може и при вас да се наложи да приемате нещо и да не приемат Алекс в болницата. Не се притеснявай всичко ще е наред  Hug

# 297
Той си ги пиеше още в болницата Малтофера по 3 капки на ден аз си му ги давам редовно много съм стриктна но въпреки тях му е паднал затова се притеснявам мислех че като взимаме капките всичко ще е наред

# 298
Здравейте,на 21.05 се роди нашето второ слънчице Николай.Раждането мина бързо и лесно.Честито на всички мами тук.Да са ви живи и здрави дечицата.
ЛЛЛ
Бебето е на 10 дни.Имам много малко кърма.На всяко хранене предлагам и двете гърди,понякога се и цедя между храненията.За разлика от баткото,Ники има желание да суче.Имам проблеми със захапването.На теория ми е ясно,но на практика не мога да го постигна.Не си отваря широко устата.Често зърното след сукане има вид на ново червило и изпитвам болка.Незнам как да коригирам това.Другото е,усещам,че суче по-добре от едната гърда,а другата по скоро  дъвче.Съответно едната е видимо по-голяма и при цедене,пуска повече мляко.Винаги предлагам първо по празната.
Извинявам се за объркания пост.Дано сте ме разбрали.Предварително благодаря.

# 299
  • Бургас
jos, ясна ми е картинката със сноването от стая в стая, аз сума време вече съм така, че синът ми още кашля, плюе храчки, има слаба хрема и ме е страх да ги държа в една стая. И от едната стая бебето пищи, в другата давам лекарства на баткото, мия си ръцете по 1500 пъти да не ѝ пренеса нещо на нея... на баткото му е криво, че стои сам и изолиран... лудница.
Има сега някакъв вирус с Т, дано бързо се оправи детето. Как сте днес?

Amen , на Сияна изследвания за жълтеницата не са правили, "на око" прецениха, че е минала. Не знам достатъчно ли е това без изследвания, но така казаха. Има разлика наистина с това, което беше преди.

За пъпчето - натиска се с палец пъпа навътре, да потъне добре, после както го държиш натиснат, събираш вертикално кожата отстрани, така че да се получи гънка и пъпът да не се вижда изобщо и лепиш, така че да остане в това положение. Така поне ми показаха на мен.

syllvi, може с някакви медикаменти да го повлияят без да се налага болница, стискам ви палци всичко да се нареди скоро  Hug

n.o._n.a.m.e. , честито, жив и здрав да ви е   bouquet Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт