Отговори
# 270
Монм раво за пъпчето и за размерите HugЗа нощното хранене ми казаха и на мен да го спра ама как да стане , снощи яде в 9 и до 11 не заспа, пак яде и спа до 4 сутринта.Буди се и не мога само с вода да я залъгвам као е гладна.

Белле, и аз съм чувала за кърмата, амо ако се притесняваш може с физиологичен разтвор.Иначе на курса за новородено споменаха и едни капки, но казаха след консултация с лека.ако решиш, ще се разровя да видя как се каваха.Да се похваля- изрязах ноктите на Ния Simple Smile много съм гоеда, ааа и май кърмата ми се увеличи особено от дясната гърда, усещам ги по-пълни и след като се наяде изцеждам Simple SmileСамо пъпчето и кърви още , чистя го ама май ще трябва да го пръскаме с антбиотик

# 271
Имаше лепенка, но още като и падна пъпчето.Вече се е прибрало, няма проблеми.Сигурно от 2-3 седмици  newsm78 Или по-малко...времето ми се слива вече.
Няма ли вероятност тя просто да си наддава сега повече, а после малко да се задържи  newsm78 Тя и Ида беше оня ден 4300, не е много малка. Аз не мога да си представя как бих и ограничила яденето, тя врещи все едно ще я колят.А Сияна по-ревлива ми изглежда, направо не ти завиждам.
А и особено нощем...това означава няколко дни(в добрия случай) по цяла нощ никой да не спи, тя да се дере от глад и ти да я разнасяш от единия край на стаята, до другия. Направо комшмар. 
Аз ще видя с промивки какво ще стане с окото.Може после и кърма да опитам, но ми е малко гадно.Сестра мо беше давала кърма на приятел на мъжа и.Имал някакво възпаление на окото, да си слага  Joy И моя мъж все ходи по мен и на шега(поне се надявам) ми говори, че го болял кръста, да му дам малко да се намаже.Оня ден за косопад искаше, за устата му, че се била напукала  Laughing   
Една позната роди малко преди мен...сигурно седмица или 10 дни.Дошло и е  Shocked Не искам, искам още почивка.

# 272
  • Бургас
Нанинка, нормално е кърмата да се увеличава с нарастващите потребности на бебето. Ако нямаш напрежение в гърдите и болка, недей да цедиш след всяко хранене, защото така рискуваш да си докараш свръхлактация, а и тя си е проблем  Peace

Бел, много точно си описала кошмара нощем ... събужда цялата къща, сигурно и съседите не спят  Mr. Green дори и да я нося и да я гушкам, пак не млъква... нищо не помага ... не знам как ще стане...

На мен след първото раждане ми дойде 1 мес след като спрях да кърмя. Кърмих 7 месеца само тогава, значи на 8 месец след раждането ми е дошло. Сега да видим как ще е... Но явно при всеки е различно.

# 273
Ами тя също кърми, явно не е гаранция за "неидване".На сестра ми например, още не и е идвало.Вече е година и 10 месеца без М  Laughing Но и тя мисли да кърми, докато племенницата иска, естествено не и до 3-4 примерно. Сега и се налага заради университета да замине в чужбина за 10 дни. Не може да вземе детето и не знае какво да прави. Тя има 3-4 кърмения за денонощие  Rolling Eyes 
Аз не знам до кога ще кърмя, не искам АМ.Вероятно ще я захраня и постепенно ще спрем.

Мен бабите пред блока ме питаха оня ден"Ама защо бебето плаче толкова?" Ми плаче...бебе е и плаче  Tired Все едно съм я оставила на произвола. То в тоя квартал всички са се мумифицирали, комар да чуят и край вече...

# 274
Мон, аз много много не се цеда, само стискам няколко пъти да видя останало ли  е нещо.И Ния пищи така като сияна.Наистина не знам как ще им спираме яденето.Тоа значи да пищят по цяла нощ от глад
Белле, ако кажеш ще погледна за тези капки къде съм записала как се казват, казаха, чр могат и  в очетата да се слагат и в носа
  За цикъла- доки ми каза, че може и бая време да мине, аз още имам лохии.На ММ жената на брат му каза, че с първото бебе и е дошло след 7-8 месеца като спряла да кърми

# 275
Нанина, ако можеш да намериш името ще съм ти благодарна.
И да и мине сега бързо, сигурно няма да и е първото зачервяване, та ще е полезно.

Аз сега осъзнах, че 40-тия ден се пада в събота на 1-ви Юни. Поканили сме някои роднини или мои приятелки, никой нищо не е казал, че не може, но може да искат по обяд да са с децата на някъде. Днес ще звънна на няколко да ги питам, че накрая да не дойде само някоя и друга баба  Joy  В Неделя пък ще праеим прощъпулник на племенницата.

# 276
Нанина, ако можеш да намериш името ще съм ти благодарна.
И да и мине сега бързо, сигурно няма да и е първото зачервяване, та ще е полезно.

Аз сега осъзнах, че 40-тия ден се пада в събота на 1-ви Юни. Поканили сме някои роднини или мои приятелки, никой нищо не е казал, че не може, но може да искат по обяд да са с децата на някъде. Днес ще звънна на няколко да ги питам, че накрая да не дойде само някоя и друга баба  Joy  В Неделя пък ще праеим прощъпулник на племенницата.

# 277
Белле, само да си намеря записките и ще ти го напиша, че всичко е на опаки вкъщи.Ох подариха ми супер сладки бодида с шапки- калинка, жабка и лъвче и нямам търпение да и ги слоа и да я снимам .Супер сладки са.Дано не завали следобед, за да излезем да се разходим, подухва много леко и мисля да я изведа .А да кажа и за количката, много се притеснявах за Стокито дали ще е удобно ама за сега см много доволна, единствено, че няма място за багаж, но пък е много удобна

# 278
  • Лудогорието
Отбивам се да кажа само, че вече съм в редиците на обебилите се майки  Grinning
Нашият втори син Димитър се роди на 25.05.2013 г. в Окръжна болница- Варна. Раждането отне 3 часа и беше без проблеми. Юнака е с манекенските мерки 3250 и 51 см. и се чувства отлично. Изписаха ни на 28.05 и вече се напасваме у дома. За сега е много кротко бебе, също като батко си навремето (пу-пу). Кърмим се активно, горе долу по режим. Имаме малко гъбички в устата и ни изписаха Фунгостатин. Ами това е  Mr. Green

# 279
Маймунка, да ви е жив и здрав и все така кротичък Димитър  bouquet  bouquet  bouquet

# 280
  • Бургас
maimunka07 , жив и здрав да е Димитър   bouquet Hug И хубав като името си  Simple Smile

Вие оставяте ли мъниците по корем за по-дълго?

# 281
  • Между Пирин, Рила и Родопите
Здравейте!
Маймунка, честит син и на теб - много здрав и щастлив да расте   bouquet
Камбанчо,  Hug кураж! Всичко ще се нареди  Peace

Момичета, как сте?
Успях да ви попрочета - добре е, че сте месец напред, та да споделяте опит - и с пъпче и с кърмене и всичко останало.  Hug
Ние за сега се справяме - днес ще ми махат конците, но се чувствам добре. Като че ли първият път доста време ми трябваше, за да се възстановя - лягането и ставането ми бяха по-проблемни - сега съм копче  Mr. Green пу-пу
За цикъла да споделя, че при първото секцио имах лохии около 20 дни и 10 дни по-късно ми дойде, а кърмех до 5-6 месеца.
Виктор е добре - храни се, пълни пелените, че и повече отколкото трябва Heart Eyes
От както сме в къщи имахме 2-3 хранения "накуп", но се надявм да се нормализира.
Баткото е много плах и чувствителен в момента, защото цяла бременност говорим за идването на новия член на семейството, но се радва на бебчо и на мен ми е много спокойно за сега  Heart Eyes Дано и занапред е така  Praynig
Ами, толкова се сещам, до после   bouquet

# 282
# 283
честито бебе Димитър  Hug
много хубаво име.

Мон, ти поне имаш опит, как ще й спреш кърменето нощем... ако искаш кърми я както е в просъница преди да се събуди и да усети нуждата от кърмене, ама я дърпай ти на 3-4та минута например и я люшкай после 20тина минути докато заспи, може да се кротне и с по-малко кърма.
Насето е 5210 с пампи, нищо не ми е казвала док за кърменето. тя си ме знае, пък и бебоците скокообразно наддават. и се гледа тримесечие.
малката например много наддаваше в началото 1300, 1800, но после не и така,
пък и сега докато имат колики имат нужда от повече успокоение в мама  Heart Eyes

моите лохии спряха на 28мия ден сега.
преди спряха на 28тия и на 40тия ми дойде мц, 12 дни след лохиите помня.(а съм кърмила 2г3м, изключително 6 месеца)
е, сега още не ми се е възстановило влагалище, матка, та не знам.

# 284
за очето - капки не се капят току-така, особено ако са АБ.
по-добре лекар да види.
иначе аз на малката съм капала кърма като й влезе нещо в окото черничко навън и не знаех как да го изкарам. стана червеничко под окото точно колкото карфица. и мина почти моментално,
може да е прах, може песъчинка да се е забила.
дано мине скоро. и да не си предала инфекция някаква като сте се гушкали.

Общи условия

Активация на акаунт