ФДТ и бази за грим и перфектен тен - 17

• 64 942
  • 724
  •   1
Отговори
# 300
След няколко дневно използване на фон дьо тена на Maybelline Age rewind влизам да го похваля. Тествах го в жегите - не мъдра, поне на моето лице (с малко прахообразна пудра в Т-зоната).  Wink Никой не позна, че съм с фон дьо тен, което не знам дали е добро или лошо, но стои като втора кожа - толкова добре се слива с кожата ми, а голямо негово предимство е и лесното размазване. Най-лесния за размазване фон дьо тен, който съм ползвала до сега. В началото мислех, че нищо не покрива и няма никакъв ефект, но когато съм без него, кожата ми изглежда по-уморена и фините линии се забелязват повече. Този фон дьо тен не ги тушира напълно, но не се забелязват толкова колкото без него, така че има ефект. Озарява и заглажда леко кожата. Допада ми и защото нямам реакции към него, а много трудно си намирам гримове, към които да не проявявам алергична реакция. Леко прикрива и тъмните кръгове под очите без да се събира в гънките. Много ми допада като цяло този фон дьо тен, единствен недостатък за мен е ниската му покривна способност. Като че ли е и икономичен, защото с малко фон дьо тен покривам цялото лице. Като свърши ще помисля дали да го сменям или да взема втора опаковка от същия, само дано да го зареждат редовно в търговската мрежа.  Praynig

# 301
Oт къде купувате Une ? В Зоя не намирам  Rolling Eyes

UNE има в Debenhams в мол България със сигурност. Има и на други места, но не се сещам в момента къде точно.
Аз съм купувала сенки на UNE от Бютизона на Стамболийски.

# 302
Има и в новата Мория на Витошка.

# 303
  • варна
С голяма радост влизам да споделя с вас последното ми откритие за елиминиране на проблема с лъсването на фон дьо тена!Май само това не бях пробвала - бебешка течна пудра.Смесвам 1 капка с фдт-а и от 6.30ч.до 21.30ч. няма нужда дори от туширане с пудра!И това при физическо и емоционално натоварване,топлина,стрес!За сега съм пробвала със Студио фикс флуид на МАС, Тент айдъл ултра на Ланком, Ластинг перформанс на Макс фактор,Евър ластинг на Кларинс(тия дни ще има проби и с 2 други)
Уточнявам,че досега основата винаги е била Стей мат хидратант на Клиник и  завършека е матираща пудра на Шисейдо(в синята пудриера),но тези продукти ползвани без бебешката течна пудра имаха ефект максимум 3-4 часа.
А другото което много ми харесва( особено сега през лятото) е,че леко разрежда фдт-а и стои по-естествено.
Струва жълти стотинки,пише,че е без парабени,матиращата съставка тапиока не предизвиква алергични реакции.
Много,много съм доволна!!!

# 304
Аз не бих стояла с грим от 6и30 до 21и30  Wink

# 305
  • Велико Търново
zvezdelina6407, много полезно инфо,благодаря ти   bouquet ще пробвам задължително Peace Вчера бях с ФДТ на Ланком-Визионаре/който е с коректор/,отгоре с матираща пудра и малко блясък с друга пудра,от нея ли не знам,но по обяд вече бях като тиганица в лицето Confused

# 306
  • Бургас
Звезделина, Бочко ли ползваш? А дали няма да може да не се смесва, а да се нанася преди фон дьо тен/ББ/пудра?  Thinking
Много интересно! Ще пробвам обезателно.  Peace

Понякога просто се налага...  Rolling Eyes

Бисквитка, не е от пудрата, просто всички ФДТ на Ланком са такива.

# 307
Е, всеки сам си решава. Според мен е много кофти за кожата и ако ще имам толкова дълъг ден, по-скоро бих изчакала до обедната почивка да се гримирам или след обяд все бих намерила 10 мин да отскоча до банята и да си освежа грима, отколкото да имам нещо по лицето си 15 часа плътно. За това време дотолкова ще попие фдтена в кожата, че като се опитам да го изтрия, по тампончето няма да има нищо. Grinning

# 308
  • Sofia
Yasmeen, инфото си е полезно и за 3 часа да става дума   Wink
Предполагам, че на всеки е ясно, че е хубаво кожата и да почива, но не всеки път е възможно  Peace
На първо прочитане, това е предпочитан вариант за мен, отколото която и да е база. С база имам чувството, че усещам как ми се запушват порите, но грима издържа много дълго, факт! И понякога си е необходимост.

zvezdelina6407, мерси, че сподели   bouquet

# 309
  • Велико Търново
Мимита,благодаря ти за инфото относно ФДТ-те на Ланком  bouquet Честно казано,за първи път си купувам техен ФДТ,повлияна от рекламата и характеристиките на точно този ФДТ,но определено на Герлен и Клиник,които съм имала,се държат по-добре Confused

# 310
  • Бургас
Хубаво не хубаво за кожата като се налага, ето момичето е изобретателно и споделя опита си(мерси за което). Не знам как се държат ФДТ-те на Герлен , но моя който е от серията Теракота е страхотен прави кожата кадифе и матира и като сложа отгоре метеорите съм много доволна от ефекта. Но и от както открих една пудра на Кларанс от пролетната колекция просто се родих с нея , иначе се бях от казала от пудрите . А отдолу като база ползвам на Биодерма pore refiner, но се оглеждам и за друг мат. серум .

# 311
  • варна
За съжаление работното ми време е 12ч. и не позволява да съм без грим.За освежаване и дума не може да става през това време!А и аз свалям грим по-прецизно дори от поставянето му и ми е невъзможно...
 На 49 години съм и за моя радост въпреки,че ползвам грим от 16 годишна бръчки почти нямам и кожата ми си е в отлично състояние!
Много са важни другите грижи които се полагат.Най-вече почистване,нежен ексфолиант и масажче с крема ежедневно.И пак си е до ген...А може и задължителния ежедневен фдт да е предпазвал кожата ми от вредното влияние на слънцето,смога по-добре от всеки крем..Незнам,но единствения ми проблем БЕШЕ прекаленото омазняване и най-после го преборих!А ако знаете само кооооолко видове кремове, фдт-и, пудри,серуми,бази са минали през лицето ми!!!!
И да отговоря - да на Бочко е течната пудра и не не ми се получава когато е нанесена преди фдт-а.Работи само когато съм ги смесила.
Момичета,възможно е да не помогне на всеки,но за жълтите стотинки ,които струва Бочко може да се пробва.

# 312
  • София
Я кажете за базите за грим. Върху колко пласта бяла козметика ги слагате? Аз просто не мога да стигна до там. Слагам серум, после околоочен, после крем за лице, не рядко продължавам със слънцезащитен крем. До тука 3 слоя и половина. Ако сложа база, после ФДТ и после пудра, просто всичко се свлича и ефекта е отврат. Не знам от кое да се лиша.  От серум и крем за лице не мога да се лиша, но кремовете обикновено са с фактор 15, гримовете и те, а когато серумите изискват силна UV защита, няма как да не сложа такава. Омагьосан кръг ми е.

# 313
  • София
Звезделина, много полезен съвет. И аз не се разбирам с базите или не съм намерила моята. С тези, които съм пробвала ФДТ не ми се "смъква", но не ми харесва как изглеждам - по-зле отколкото да съм си с моята кожа.
Аз за момента се оправям с 2-3 освежавания с минералната пудра на Кларинс Ever Matte Mineral Powder Compact. При мен стои много добре дори и с наслояването през деня. Ползвам дунапренчето от опаковката, което пера през няколко дни. Четох тук и си купих матиращата безцветна пудра на Есънс, наистина матира добре за поне 4-5-6 часа, но не стои кой знае колко добре - някак завършек, общ вид на лицето не ми допадат много.

# 314
zvezdelina6407, благодарности, че сподели   bouquet Момичета, чудя се дали няма да се запушват порите в по-дългосрочен план  newsm78 Иначе задължително ще пробвам  Party

Общи условия

Активация на акаунт