За домашните пюрета и организацията на времето

• 27 153
  • 152
  •   1
Отговори
# 90
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
TDI,уреда на Филипс Авент,е точно това,което търсиш.Виж в продаввалника,май имаше един,че като нов си е доста скъп.Аз вече съм писала,че съм страшно доволна от него,всичко става за 10-15 минути и то аз не седя да го чакам,зареждам включвам и излизам,когато е готово само се изключва,после само обръщам каната и пасирам,красота:)

Благодаря  Hug  Предполагам, че е този :

А дали има уреди, които и да режат? Така де, като ще купувам уред  Party

# 91
  • Бургас
 TDI, да, точно този е. Чак и да реже не съм чувала, много искаш пък ти  Whistling ако има едно лесно и сам да ги купува и да ги мие  Joy
Иначе аз търсих в Бс, но намерих на безумната цена от 290лв и смятам да го поръчам отнякъде или ако намеря някой да ми го купи от чужбина. Ти виждала ли си го някъде?
Вярно е, че малко време се ползва, но той може да прави храната и на по-едри частици, в смисъл докато детето почне да дъвче нормална храна все ще му намирам някакво приложение ... newsm78 или поне аз така си мисля. Синът ми например, започна да дъвче нормално много късно и доста време се налагаше да му давам по-ситно раздробена храна, иначе се давеше, повръщаше или директно отказваше да яде  Crazy Mr. Green

# 92
Не искам да се натрапвам, но далеч по евтин и много по мултифункционален уред е

http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=12466&cat=32

Аз исках да си го купя, но в lidl де появи пасатор с чопър и бъркалка за яйца на изгодна цена и си го взех. Яйца варя на уреда за пара.. А на бебка имам специална тенджерка с решетка и ползвам само за нея..
Стерелизатор ни дадоха един електрически един за мимровълнова

# 93
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
TDI, да, точно този е. Чак и да реже не съм чувала, много искаш пък ти  Whistling ако има едно лесно и сам да ги купува и да ги мие  Joy
Иначе аз търсих в Бс, но намерих на безумната цена от 290лв и смятам да го поръчам отнякъде или ако намеря някой да ми го купи от чужбина. Ти виждала ли си го някъде?
Вярно е, че малко време се ползва, но той може да прави храната и на по-едри частици, в смисъл докато детето почне да дъвче нормална храна все ще му намирам някакво приложение ... newsm78 или поне аз така си мисля. Синът ми например, започна да дъвче нормално много късно и доста време се налагаше да му давам по-ситно раздробена храна, иначе се давеше, повръщаше или директно отказваше да яде  Crazy Mr. Green

Еее, нали знаеш какво е казал Мечо Пух по въпроса - колкото повече толкова повече  Joy  Аз останах с впечатление, че има и кухненски роботи, които режат, варят на пара и пасират, но може и на да греша, просто защото на мен така ми се иска  Thinking
Така или иначе разходката до някой голям магазин ни е в кърпа вързана, дори и да го поръчаме от сайт  Crazy

Иначе на живо в магазин такова чудо не съм виждала, но не съм и търсила де  Crazy  Цената наистина е височка, направо не знам какво да кажа - в Продавалник със сигурност ще има нещо на по-ниска цена, но дали ще е читаво  Rolling Eyes Пък 290лв. не са малко  newsm78
Аз като ще беля и ще режа, ще си варя на решетка пък  Crossing Arms  после ще пасирам, пасатор поне си имам...така де - или всички или нищо   Joy

Изобщо не се натрапваш - даже този уред ми се струва, че върши същата работа, а е на половин цена ( на колкото ще вземеш Авента, само че без гаранция в Продавалник)  Crazy

# 94
  • София

А дали ги вари а скара, нищо е не пиша само, че вари хранителни продукти newsm78

# 95
от уредите някой да има Babymoov?И евентуално отзиви за него?...

# 96
от уредите някой да има Babymoov?И евентуално отзиви за него?...

Не съм го ползвала, но по описание звучи много добре. Въпреки че като стерилизатор ми се вижда неудобно ползването само за 1 шише.
На практика ще го ползваш няколко месеца, прецени заслужава ли си цената  Peace

По темата - нищо кой знае колко трудно няма, все пак двама възрастни все ще се справят с малко сварени плодове и зеленчуци  Simple Smile ако жената е сама, тогава е по-трудно.
Зависи и от менюто на семейството, ако хапва супи и манджички ще има доста варианти, в които просто ще отсипва порция за детето преди подправките.

# 97
Въпрос на организация е. Първите няколко месеца 3 4 само домашни пюрета му правех (имам предвид от 6 месец до към 9-10). След това почнах и да му купувам месни. Що храна съм изхвърлила, понеже правех по-голямо количество, слагах в хладилника, но на другия ден решавам че не трябва да яде същото като вчера. Пък и в началото ядеше много малко количество, едва сега към годинката намалих кърменията и почна да похапва повечко.
Що се отнася до уредите, имам си блендер и за детето купих само уреда за готвене на пара от лидл, че беше евтин в сравнение с технополските и техномаркетските. Доволна съм. Не мисля, че има нужда да се купува специално бебешки уред.

# 98
Първия път правех всякакви магии- замразяване на кубчета, заготовки, подготовки.

Втория път направих няколко пъти домашни пюрета...и яко се издразних как си взривяваш кухнята за 200 грама храна, която, разбира се, не се изяжда. Затова захраних с купени, плюс педагогическо захранване. Прескочих детската кухня (за мен това е по-голяма гадост от няколко месеца пюрета Хип), малко преходна храна и сега на практика яде домашно готвено, което понася добре. Даже и с подправките понякога- отначало зелени подправки, но после дори да съм сложила малко пипер, храната се харесва.

При кофти ден с прилепчиво бебе- купешки.

Елда, киноа, амарант- въобще не ги смятам за пълноценна храна за бебета под годинка. Това е храна за морски свинчета. Храненето с каши е компромис, предпочитам преходна храна с месо и зеленчуци, яйца, дори кисело мляко и плодове.

# 99
За трудните дни държах замразено пюре на ориз с нещо си. Оризът след размразяване е като току що сготвен на вкус. Не съм била чак толкова крайна за замразените, нищо им няма от време на време.

Ако остава от порцията - в хладилника за следващия ден, в комбинация с нещо друго, примерно ако е зеленчуково пюре за вечеря правехме пиле и го смесвах за месно пюре.

С малки промени в менюто много бързо може да се мине на обща храна и да се спести отделното готвене.

# 100
Да, ама не ядеше замразено (това- момчето).

Иначе не съм държала да се наяжда с пюрета, просто да се захрани, да свикне да храносмила, втория път просто забързах преминаването към обща храна.

# 101
Има храни, които няма как да ги усети, а и говорим по принцип, не за изключения. Ако наистина чак толкова разбира, че са били замразени естествено нищо няма да му стане от 1 купешко пюре  Simple Smile слагат се няколко в шкафа за резерва.

# 102
  • София
Ако не се вманиачаваш, че детето трябва задължително всеки ден да яде различни неща, няма никакъв проблем да сготвиш в един ден сутрин, примерно, 2 или 3 пюрета от по 3-4 порции и да си седят в хладилника. Така ще имаш храна поне за 3 дни, като може на всяко хранене да добавяш по нещо различно - сирене, яйце и т.н. За дълги разходки навън - задължително купешко през летните месеци, че им нямам много вяра на хладилните чанти.
Цялата драма с липсата на време с нормално спокойно дете (случаите с "кърлежчетата"  Simple Smile са съвсем други) е от престараването ни като майки, а децата са доста по-дуракоустойчиви и не придирят особено Peace.

# 103
Не съм купувала пюрета, нито съм правила. Всеки ден съм готвила за децата. Стъпката към пюре е един блендер или вилица.
Имам три породени, помощ нямам. 

# 104
  • В градината...
През лятото замразих праскови - обелени и нарязани, круши, тиквички, ще приберем домашните моркови, нарязах чушки в робота, както и печени такива. Днес ще варя сокчета от грозде без захар. Но не знам с готвенето как ще се справям, моята щерка е много ревлива, не ме оставя да сготвя за нас вече 4 месеца. Аз много обичам да готвя, а сега не мога да се позная. Дано да не ме иска вече постоянно до себе си, та да смогна да правя пюрета, когато я захраня.

Общи условия

Активация на акаунт