За домашните пюрета и организацията на времето

• 27 156
  • 152
  •   1
Отговори
# 75
  • Плевен
Аз лично съм против всякакви "специални"уреди-в повечето случаи са скъпи и прескъпи,заемащи много място в малката ми кухня.И при повечето случаи имат перфектен заместител,много по-евтин,вършещ същата работа,не заемащ толкова жизнено пространство,без кабели дето да висят и да се чудя къде да го кача за да не се докопа от сина ми.Всеки си има право на мнение,ако не си доволна от решетката,може да си купиш този Авентския,за който мамите пишат по-нагоре.Но за мен решетката е идеалното решение,още повече че и за нас я ползвам,не само за детето.

# 76
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Аз предпочитам да си взема уред ако ще ми спести време. С Борко влизах в кухнята в 8 сутринта и излизах в 11 вечерта, направо се сгъвах.... Първо попара, ОК - лесна работа, после в 10 плод - белиш, вариш, пасираш; после в 12 обяд - аз имах накълцано дом. месо във фризера в малки пакетчета - вадя пакетче и после 1-2 различни зеленчука пак белиш, кълцаш, вариш, пасираш - приспиваш детето и се връщаш в кухнята да по оправиш това-онова и ето че станало 4 часа и почваш пак отначало... белене, кълцане, варене, пасиране.
Правила съм и за няколко дни напред - тогава пък стоях до 2ч. сутринта, защото исках да е максимално разнообразно и варях всичко по отделно, за да мога после да правя повече комбинации, после затварях, стерилизирах ...за 10 бурканчета направо ми се взе здравето  Crazy 

Аз затова казах, че самото варене на решетка не е много време, обаче като добавиш процедурите преди това и след това и отива едно 30мин. на крак до печката.
Ако мога да си спестя това време с уред, в който само ще слагам плод/зеленчука и ще натискам едно копче, а ще обърна внимание на детето за тези 30 мин. и после направо ще му сервирам, за мен е по-добре... пък и те 30-те мин. са няколко пъти за деня Wink

# 77
  • Плевен
Ми аз не се оплаквам,вярно че около 30 минути,но на два дена са това.Готвя две яденета,на двата котлона-само нарязвам зеленчуците и ги разпределям в двете тенджерки,слагам малко вода и мазнинка и ги оставям да си врат под капак.От време на време ходя да проверявам до къде е стигнало сваряването.Най накрая добавям свареното месо и зърнените култури(елда,киноа,амарамт или ориз).Сипвам в 4 малки бурканчета и обръщам надолу.И имам готово ядене за 2 дена напред,и спокойно излизам на разходка с детето и си взимам различно бурканче всеки ден,редувам ги.

# 78
Да, не си зависима от ДК, това е хубаво.  Peace А плодовете как ги даваш? Аз захранвах януари и тогава само ябълки и круши имаше що-годе сезонни, а ме беше страх да ги давам сурови и ги варях. Аз готвех преди всяко хранене, може би за това се замотвах толкова. Друго сезонно беше тиквата, а тая тиква докато я обеля....

# 79
  • Плевен
Захраних направо с сурови плодове,даже не бях чувала че трябва да са термично обработени.С банан,ябълка.Юни месец миналата година беше на 6 месеца,тогава започнах.Тквата я замразявам,даже вчера изхвърлих последната замразена,че идва новата реколта.

# 80
Захраних направо с сурови плодове,даже не бях чувала че трябва да са термично обработени.С банан,ябълка.Юни месец миналата година беше на 6 месеца,тогава започнах.Тквата я замразявам,даже вчера изхвърлих последната замразена,че идва новата реколта.

Аз зеленчуци не съм замразявала, само месо  Thinking  Като ми го донесяха и още прясно, го режех на малки парченца и го слагах в малки пликчета със закопчаване, които са. После взимах по 1 пакетче за всяко хранене.
А на зеленчуците запазват ли им се хранителните в-ва като се замразяват?  newsm78  

# 81
Ми аз не се оплаквам,вярно че около 30 минути,но на два дена са това.Готвя две яденета,на двата котлона-само нарязвам зеленчуците и ги разпределям в двете тенджерки,слагам малко вода и мазнинка и ги оставям да си врат под капак.От време на време ходя да проверявам до къде е стигнало сваряването.Най накрая добавям свареното месо и зърнените култури(елда,киноа,амарамт или ориз).Сипвам в 4 малки бурканчета и обръщам надолу.И имам готово ядене за 2 дена напред,и спокойно излизам на разходка с детето и си взимам различно бурканче всеки ден,редувам ги.
От изброените зърнени култури ми е познат само оризът newsm78 С риск да заприличам на бай Ганьо-"Тез неща откъде ги вземате???"

# 82
  • София
За приготвянето вчера си взех един Филипс за готвене на пара , беше на промоция в техномаркет, с 2 скари е , мисля едната да я ползвам за нас , а другата за малката за пюретата.

# 83
За приготвянето вчера си взех един Филипс за готвене на пара , беше на промоция в техномаркет, с 2 скари е , мисля едната да я ползвам за нас , а другата за малката за пюретата.
За колко пари?

# 84
  • София
59 лв му е цената, но ММ има някаква професионална карта за там и ползване допълнителна отстъпка , та излезна около 56

# 85
  • Плевен
 Darklady_A-купувам ги от здравословните магазини.Елдата е по-евтина,има и насипна.Но киноата и амаранта са от порядъка на 4 или 8 лева за 400 грама-затова готвя отделно на детето,понеже не върви да ги слагам за нас,понеже бързо ще свършат.

# 86
TDI, в началото на захранването така или иначе не се дават сурови плодове. Купешките пюрета имат термична обработка.

# 87
  • На брега на морето
Аз доста малко време давах термично обработени плодове.
Захранването се падна така, че от преди повече от месец има сезонни плодове, които лично аз предпочитам да давам сурови.

# 88
TDI, в началото на захранването така или иначе не се дават сурови плодове. Купешките пюрета имат термична обработка.

Да, и аз това казвам, че варях и плодовете, защото ме беше страх да ги давам сурови  Peace  То затова съм описала, че като се почне едно варене от 9 сутринта за късна закуска с плод, после обяд, после следобедна с плод и отиде цял ден в кухнята. За самия процес на варене не ми отнемаше толкова време, ама то има и белене, рязане, пасиране  Rolling Eyes  На нас ни бяха подарили един кухненски робот, ние с тези ремонти, аз да съм го ползвала 2 пъти и той се развали  Rolling Eyes  Та сега искам нещо, което хем да реже и пасира, хем да готви на пара, затова питам за такъв комбиниран уред има ли, няма ли? И ако има някой доволен да сподели. Вчера се набутах и в темата за кухненските роботи, ама там за съвсем други неща иде реч...

Darklady_A  в Пикадили имат щанд за такива храни - има елда, аз взимам от бланшираната (кафява е на цвят) има и необработена (зелена), киноа също взимам и семена - сусам, слънчогледово - тях ги ползвам за нас де - добавям ги в салатите и повече ми харесват така овкусени  Peace

# 89
TDI,уреда на Филипс Авент,е точно това,което търсиш.Виж в продаввалника,май имаше един,че като нов си е доста скъп.Аз вече съм писала,че съм страшно доволна от него,всичко става за 10-15 минути и то аз не седя да го чакам,зареждам включвам и излизам,когато е готово само се изключва,после само обръщам каната и пасирам,красота:)

Общи условия

Активация на акаунт