Захранване, водено от бебето - baby-led weaning - VІІ

• 35 276
  • 742
  •   1
Отговори
# 405
Е, малкият днес се захрани с мъфинче, поръсено с пудра захар, подадено му от дядо му (баща ми). Защо пък да не даде на детето, като му се услажда и иска... К'во толкова ще му стане и защо да не пробва всичко накуп за първи път - и кисело мляко, и цяло яйце, и захар, и шоколад... И кой е казал, че не трябва да яде захар и сол толкова рано. Как да му обясня, че не е полезно и не трябва, като дядото все си налага мнението - ние как сме били гледани, пък сме оцелели и нямаме проблеми  #2gunfire Не знам като порасне малкият и ако трябва да им го оставя, какво ли ще го научи да яде  #2gunfire

# 406
Ох, ужасни са  с това "ама детето иска". Иде ми да кажа, "цигара и бира ако ти поиска, ще и дадеш ли?"
Вчера всички вечеряхме заек (за Ели бях сварила отделно и беше хапнала на обяд) и понеже детето "гледа" баща и почна да и подава парченца от нашия заек, с все маринатата, солта и подправките, а бабите пригласят "дай му на детето". И детето хапна заек половин час преди лягане и после почна да се буди през час и да мрънка  #Cussing out Ама като мрънка не я разнасят баща и и бабите, а аз. Crossing Arms

Да питам, под каква форма предлагате спанак? Купила съм за нас и ще го сготвя с ориз, но не знам как да го дам на Ели.

# 407
Ох, Силвана, малко по-сложна е ситуацията при вас наистина, но в крайна сметка говори с баща му, ако той е на твоето мнение, вече почвате заедно действате срещу джънка от бабата и дядото. Зелено човече е дала супер идеи, не го забранявай напълно джънка, но го ограничи и нека го хапва с повод един вид.

Ама как така през главата ви пред вас самите дават нещо на децата? Хайде да не сте там, разбирам, ама пред вас? Вие ако кажете нещо не ви ли слушат? Много е тежко така, но наистина ще трябва да намерите начин да се наложите. Те утре и шоколад и чипс ще вземат да му дадат на това дете, защото си иска според тях.

# 408
Ми пред очите ми се бяха засилили към нея със сладолед във фунийка... Помислих, че се шегуват, та в последния момент трябваше да скачам да не го захапе.

А пък тя не е да си иска, според мен не прави "гладна муцка". Общо взето вид на професионален просяк добива единствено, когато става дума за цоки-то.  Mr. Green

А това, че нас така са ни гледали... МъжО е толкова злояд и такъв почитател на бързите въглехидрати и джънка, че се чудя как е жив. Ми няма как да вземам акъл от майка му за създаване на хранителните навици, при цялото ми уважение.

# 409
Ако джънкът се дава само по повод, няма ли да приемат дечицата, че е нещо супер готино, което трябва да се заслужи, като награда? Например ядеш веднъж в годината торта, ама за своя рожден ден и накрая с нетърпение чакаш всеки рожден ден за подаръците и тортата  newsm78

# 410
Ули то може мила,но означава да се изпокарам с тях.Аз не обичам да си мълча.Надявам се сега до няколко месеца да се изместим със семейството ми в Русе и да се отделим newsm44.Дотогава ще се мъча доколкото мога да се храним здравословно.

Днес ще пробвам да направя някакви палачинки на Вики от типа flapjack,както и ще пробваме качамака на Шанти   bouquet

# 411
Момичета, давате ли просо и под каква форма? Четох из нета, води се хипоалергично, няма глутен. Чудя се дали мога да го направя на кюфтенца със зеленчук или е по-добре да го смеля на брашно първо?  Thinking

# 412
Момичета, давате ли просо и под каква форма? Четох из нета, води се хипоалергично, няма глутен. Чудя се дали мога да го направя на кюфтенца със зеленчук или е по-добре да го смеля на брашно първо?  Thinking

Аз го ползвам вместо ориз в супи.Малката го харесва  Grinning

# 413
  • София
Ако джънкът се дава само по повод, няма ли да приемат дечицата, че е нещо супер готино, което трябва да се заслужи, като награда? Например ядеш веднъж в годината торта, ама за своя рожден ден и накрая с нетърпение чакаш всеки рожден ден за подаръците и тортата  newsm78

Да, би могло да се получи така, определено. При нас много добре проработи по-необвързаната система "пръчки - в петък". Става въпрос за тези така жадувани и бленувани пръчки с играчка вътре. Така добре проработи, че госпожата един път ме попита какво всъщност правим в петък, защото детето всеки ден я питало дали днес вече е петък  Joy Разбира се, че и това отмина  Peace

# 414

Аз го ползвам вместо ориз в супи.Малката го харесва  Grinning

Аз го ползвах за пълнеж на банички и картофени крокети, преди да дам яйце и с мааааалко сиренце. Варен картоф + просо + спанак/сирене/ лапад/ броколи = плънка за баничка. Супер вкусно е

# 415
Кое му е лошото на това Simple Smile нали и подаръци не подаряваме всеки ден/седмица/месец и т.н Simple Smile

# 416
Зелено човече, ти ни сбъдваш мечтата за 3 деца, като те гледам, лека бременност!

Силвана, Вики е второто дете, за което разбирам, че пълзи като паяче като Надето.

Просо аз не съм давала. Като цяло не съм въвеждала в менюто ни от т. нар. суперхрани, освен елда, защото мъж ми не би ги възприел. А не се и сещам. Пък и скъпичкими идват повечето.

Относно боклучавите храни и аз мисля, че стриктните забрани ги правят привлекателни. Ние Макдоналдс и подобните му не ядем. Може би веднъж годишно ни се случва. Пръчки, чипсове и т. н. също не ядем. Та си мисля, че личният пример ще помогне все някога.

Най-новата ни супер закуска е фини овесени ядки, смокини, кайсии и нектарини (обелени и нарязани) и кисело мляко. И двете с Надето си ги ядем с кеф.

# 417
Моята отказва овесени ядки,а аз ги харесвам за закуска.Набляга на сандвичите и макароните,банички Simple Smile.Трябва да измисля какво да готвя за рождения и ден.Свекървата въобще не беше въодушевена за тортата без захар и заяви,че ще направи една "нормална" за всеки случай  Grinning.Само като се сетя как се мъчеше в началото да и напъха шише с подсладена вода  #Cussing out #Cussing out

# 418
Свекървата нека да направи нормална за възрастните. Simple Smile Само да си знае предварително, че ще е за тях. Аз не бих се церемонила с "бебе-торто-давци", колкото и да са добронамерени.

Просо давам много добре сварено с масло и сиренце - вмесно кус кус. Не е най-любимото, но се хапва от време на време. Мерси за другите идеи.

Фините овесени и у нас не са на почит, но ги пасирам с ябълка и канела и ги пека на бисквити - така се хапват.

# 419
Благодаря за идеите с просото, днес не можах да сколасам, но утре ще пробвам!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт