Захранване, водено от бебето - baby-led weaning - VІІ

• 35 283
  • 742
  •   1
Отговори
# 615
За зимнината - лятото събирам каквото мога (най-много домати) и замразявам. После ги готвя. А специално от доматите миналата година отделих резенчета без семки и кожа и Борис си ги яде с кеф сурови. Освен това чушки, карфиол, броколи (последните две е по-добре да са бланширани), зелен фасул, тиквички, сини домати... Като взе да свършва мястото  правех само малки пакетчета за него.

# 616
Здравейте, дано приемате нови попълнения.
Връщам се да чета старите теми и после ще питам.

# 617
Здравейте, дано приемате нови попълнения.
Връщам се да чета старите теми и после ще питам.

Колкото повече - толкова повече.Здравей и добре дошла    bouquet

# 618
Здравейте,

аз също ще захранвам малкото си момиче през зимата и исках да помоля някой с опит в замразяването на храни за насоки и идеи за това какво и в какви количества би било добре да замразя сега.

Благодаря ви предварително.

# 619
Здравейте, скоро не съм се включвала, но иначе ви чета, когато успея да си открадна малко време Simple Smile
При нас последно време захранването нещо не върви. Много малки количества яде, основно хапва праскови, хляб и таратор. Иначе пропи вода, изпива по 200-300 мл. Отдавам липсата на апетит на горещото време, пък и две зъбчета се канят да излизат. А имаме да вдигаме хемоглобин, че беше паднал на 89, как ще стане само с плодове не знам.
Аз миналата година замразих бульон в торбички за лед. Сварих зеленчуци и после ги пасирах и слагах в супите на Йоана, а и в нашите. Бях замразила и пипер и кубчета тиквички.

# 620
Бърз въпрос - ако се правят бисквити с овесени ядки (минават термична обработка), трябва ли овесените ядки пак да се киснат една нощ във вода? Днес бях тръгнала да правя, но се сетих за тази дискусия по-горе и се зачудих ако ги накисна, дали въобще ще станат някакви бисквити  newsm78

# 621
Пресованите овесени ядки вече са минали някаква термична обработка. Така че за мен да се накисват заради фитиновата киселина, няма смисъл.

# 622
Какво означава пресовани овесени ядки? Тези, на които има казват "фини" или всички са такива?

# 623
Фата, твоите прекрасни дъщери май бяха рожденнички на 15-ти?Нека да са живи и здрави, с много късмет и Богородица да бди над тях   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 624
Какво означава пресовани овесени ядки? Тези, на които има казват "фини" или всички са такива?
Според мен всички са пресовани/обработени.

# 625
  • София
Според мен всички са пресовани/обработени.

Точно, но май има разлика и при тях, защото едните са инстантни и много бързо омекват, а другите са по-твърди (почти не откривам вече такива  Sad). Върти ми се из главата, че имаше топло и студено пресовани като последните имат по-добре запазени хранителни качества.

Момичета, някой давал ли е боровинки по-рано? Има едни черни от днешния био пазар, които се чудя дали да предложа утре между гроздето   Thinking. Червените си остават за големите, че са киселки за вкуса на хитран, който твърдо предпочита сладникави въглехидратни храни

# 626
Гроздето под каква форма го давате?

# 627
Гроздето под каква форма го давате?

Разделено на две с махнати семки.Виктория го изсмуква, но го изхожда горе - долу в същия вид  Grinning.

# 628
Давам боровинки - сини. Може би вече месец и нещо.
И двамата ми сина са много забавни на тази бебешка възраст взимайки си от тях: с палец и показалец - като пинсети.

Грозде май още не съм давала - заради сезоност най-вече май.
Но съм давала земна череша (физалис). Тя е с дребни семенца като боровинките, но прилича на грозде.

# 629
  • София
Ще го пробвам с боровинките значи. Подвъпросните преди смокини много ги хареса. Освен лекото разхлабване друго не забелязах при тях.

Гроздето го давам както Силвана прави, но беля и ципата, че лепне по небцето.

Общи условия

Активация на акаунт