ЕВРОВИЗИЯ - Malmö 2013, финал / (тема 15)

• 22 982
  • 725
  •   1
Отговори
# 345
Isis, аз продължавам нищо да не разбирам.
Аз също не съм наясно и не знаех, че гласуването на зрителите от дадена страна трябва да покрива определен лимит(в противен случай се участва с вота на журито)?!  Ген.директор на телевизията на Сан Марино призовава EBU сам да организира националните журита за Евровизия, а не съответните тв оператори.

За Беларус - Petr Elfimov - Eyes That Never Lie   Peace  

Последна редакция: сб, 01 юни 2013, 21:55 от Isis

# 346
И на мен Butterflies ми е много заспала. Възприеам Беларус като една от слабите страни участнички в конкурса откъм ниво  - или нивото на песните е ниско, или нивото на изпълнението. Например миналата година песента е симпатична, но живото изпълнение ми звучи като някакъв ученически самодеен състав. Анастасия Виникова пее като травестит - с груб и гаден глас. Обратното -  Алена Ланская е добра певица, но песента и звучи твърде банално и я възприемам като чалга и в звученето и в постановката. Миналата година песента  и беше  по-добра, трябваше тя да представя Беларус.
http://www.youtube.com/watch?v=FCTEKwjnQGM

Французите вече са изписали 7 страници с предложения кой да ги представя догодина.
Слагам една симпатична песничка, само дето ненавиждам такива лигави женски гласчета.
Superbus - Butterfly
http://www.youtube.com/watch?v=CQPNj38WscM#

Последна редакция: сб, 01 юни 2013, 16:29 от Morphea

# 347
  • MJF
Моя глас е за Litesound - We Are The Heroes

# 348
И моят е за Litesound - We Are The Heroes.

Искам  да сме на буква Л Crazy

# 349
  • Norge
2009 - Petr Elfimov - Eyes that never lie - Малко странни акордни преходи в рок-парче, а ла русская душа,  Laughing, но напълно “легитимна“ песен за мен. Най-дразнещото - английският на вокалиста.  Praynig
2010 - 3+2-Butterflies - Имам чувство, че някой насила е писал песента.  Tired Не я долушах.
2011 -  Anastasiya Vinnikova - Роу-, роу-, Распутин.... Rolling Eyes Не я дослушах.
2012 - Litesound - We Are The Heroes . Харесвам. Конкурент за първо място.
2013 -  Alyona Lanskaya - Solayoh -  Confused Все пак по-добра от 2010 и 2011.

Беларус - 2010, Петр Елфимов.

Но бързам да си пусна гласа  Laughing, защото ако още веднъж му чуя английския, току виж съм си променила мнението.  Shocked

----------------------------------

За системата на гласоподаване и оценяване и при мен се изписаха страници! Толкова сложно ми се видя, че не пожелах да се съсредоточа за да си извлека едно резюме, което да напиша тук. Blush

# 350

Беларус - 2010, Петр Елфимов.

Но бързам да си пусна гласа  Laughing, защото ако още веднъж му чуя английския, току виж съм си променила мнението.  Shocked

Хихихи, добре че не знам английски. Wink

# 351
Аз не знам по колко пъти мога да пускам анкета, ама ако искате така да направим това гласуване? Нямаше ме около седмица и не успях да ви следя.  Peace

# 352
Няма нужда от анкета. Това е игра,  колкото да поддържаме темата.
Можеш да се включиш като посочиш коя от петте песни на Беларус ти харесва най-много. Понеже е събота и имаме повече време, може утре да сложа и Белгия.

# 353
Ремикс на песента на Македония само с частта на Влатко  http://www.youtube.com/watch?v=ygfuXIyplPw

16 държави вече са потвърдили участието си в Евровизия 2014: Ирландия, Франция, Белгия, Холандия, Германия, Дания, Швеция, Норвегия, Финландия, Литва, Латвия, Естония, Унгария, Сан Марино, Малта, Испания,
Чехия е заявиля, че не планира участието си.

# 354
Попаднах на една интересна графика относно геополитическото гласуване. Европа е разделена на източна и западна и колкото по-червен, съотвтно син е цветът на дадена държава, толкова по-политическо е гласуването.

Мисля, че това е обобщена графика на геополитическото гласуване.

# 355
Добре, че геополитиката тук в темата не е на мода. Е, всеки има свободния избор! Колко ли различно гласуване (класиране) щеше да се получи, ако източните държави представяха песните на западните държави и обратното, западните - песните на източните държави.  Grinning    

# 356
Знаете ли какво ми направи огромно впечатление,в темата когато обсъждахме нашия полуфинал?Някой писа,че ще гласува за Турция,защото харесвал тази страна (или нещо подобно),без изобщо да е чул песента или поне да се заинтересува дали страната участва. ShockedДа,вярно,че геополитическото гласуване е факт,но в една известна степен го оотдавам, че всеки  предпочита да гласува за песен,която му е близка като звучене,манталитет,култура.

# 357
Като приключим гласуването на песните по държави тук, можем да продължим с класацията "Кои песни са надценени и кои са подценени в Евровизия 2013?".

Данни за градовете-кандидати за Евровизия в Дания (Копенхаген е най-приемлив):
Град             Жители      Легла в хотелите  Разстояние до летищего
Copenhagen     1.2 млн.       12,500                  10 km
Fredericia          50,000           400                  215 km
Aalborg           201,000         1,500                  410 km
Herning             85,000           900                  310 km
Horsen             55,000            400                  260 km

# 358
  • Norge
...... гласува за Турция,защото харесвал тази страна (или нещо подобно),.....
Sad
Да, а ние седим тук и се мъчим да декодираме логиката в гласуването, както и качеството на песните. Confused Rolling Eyes
Иначе “гео“-гласуване е съвсем нормално и закономерно когато идва от чисто спонтанно, човешко чувство на идентифициране с онова, което ти е близко като култура. Проблемът е (един от тях) когато примерно Холандия дава 12т. на ...Турция. Където турската песен е с качества, които заслужават точно 12т. - общо 12, след като всички нации са дали гласа си.  Laughing
Това с гласуването за “нашето си“ е вид война и израз на слабост у онзи, който го прави. Преди няколко години Евроспорт - сайтът блокира заради едно подобно гласуване с българско участие. Shocked Беше много важно да покажем на света колко сме велики. Е, няма що, показахме. Tired

Мофри, по повод на забележката ти за английския, все ми се е искало да ти кажа колко ти се възхищавам задето власееш френски! Струва ми се непревземаем език, респект!   bouquet

-----------

Малко извадки от гласуването за спечелилите от 2004г. насам.
Колко пъти са получили 12т. и колко държави не са им дали точки изобщо:

2004: Ukraine – 280 point – 8 х 12 point - 36 участници – 1 без точки за победителя (Schweiz)

2005: Grækenland – 230 point – 10 х 12 point - 39 участници – 5 без точки за победителя  (Hviderusland, Estland, Letland, Monaco, Ukraine)

2006: Finland – 292 point – 8 х 12 point - 38 участници – 3 без точки за победителя  (Albanien, Monaco, Armenien)

2007: Serbien – 268 point – 9 х 12 point - 42 участници – 5 без точки за победителя  (Andorra, Estland, Litauen, Tyrkiet, Storbritannien)

2008: Rusland – 272 point – 7 х 12 point - 43 участници – 6 без точки за победителя (Danmark, Island, San Marino, Sverige, Schweiz, Storbritannien)

2009: Norge – 387 point – 16 х 12 point - 42 участници– 0 без точки за победителя

2010: Германия – 246 point – 9 х 12 point - 39 участници – 5 без точки за победителя  (Armenien, Hviderusland, Georgien, Israel, Moldova)

2011: Aserbajdsjan – 221 point – 3 х 12 point - 43 участници – 12 без точки за победителя (Armenien, Bulgarien, Danmark, Makedonien, Германия, Irland, Italien, Norge, Serbien, Slovenien, Spanien, Storbritannien)

2012: Sverige – 372 point – 18 х 12 point - 42 участници – 1 без точки за победителя (Italien)

2013: Danmark – 281 point – 8 х 12 point - 39 deltagere – 1 без точки за победителя  (San Marino)

# 359
Норвежкия да не е по-лесен от френския?  Wink Аз пък се възхищавам на Туон, защото владе иврит.  Grinning
Сега виждам, че Швеция миналата година е била рекорда на Рибак с 18 максимални оценки. Иначе като правило побеждават песни, които са получили точки от повечето държави, макар и не максимални, а 7 и 8.
Беларус - печели Пьотр Елфимов с 3 гласа. Не се появи шести човек да гласува, но ако има, резултата би могъл да се изравни.
Пускам Белгия:
Белгия е печелила веднъж  Евровизия през 1986 - Sandra Kim - J`aime la vie.
Тук може да се видят участията на Белгия, мястото в класирането и точките, които е печелила.
http://www.eurovision.tv/page/history/by-country/country?country=12

2009 -  Patrick Ouchene/Copycat/ - Copycat http://www.youtube.com/watch?v=-qg72GOW9aY
2010 -  TOM DICE - ME AND MY GUITAR http://www.youtube.com/watch?v=V3bJrUI6nA8
2011 -  Witloof Bay - With Love Baby http://www.youtube.com/watch?v=BgQuk1ZEqG8 - доста екстравагантно парче - акалела и бийтбокс
2012 - Iris - Would you? http://www.youtube.com/watch?v=7Z_5s5gnrCM - мъкаа, мъка да се слуша как може да се окепази една хубава песен с некадърно пеене Sick
2013  - Roberto Bellarosa - Love Kills http://www.youtube.com/watch?v=dCl7OUFNSCA

Гласувам за Том Дайс - 2010.

Общи условия

Активация на акаунт