Рисуване за начинаещи и не само -8

• 159 938
  • 798
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте.Третата ми картина,но  за първи  път рисувам нещо подобно и не съм доволна от резултата,на снимка пък хептен тъпо излиза  Grinning .Чудя се едно дали с малко уроци мога да съм по-добра,аз не рисувам картини по принцип,но много ми се иска да мога.Сега на дърти години се сетих и аз да рисувам,да се опитвам,оф... Страшно упорит човек   съм,само да имаше кой да ме светва по някоя,друга техника,ама уви ! Simple Smile))

# 526
На мен близкия план ми харесва, изглежда ми приказно, но в дълбочина картината ме губи, центърът не е добре направен, липсва идея какво има там, освен мост. Клипчета има страшно много в You tube, така че има от къде да се учиш.

# 527
На мен близкия план ми харесва, изглежда ми приказно, но в дълбочина картината ме губи, центърът не е добре направен, липсва идея какво има там, освен мост. Клипчета има страшно много в You tube, така че има от къде да се учиш.
Да,права си,липсват някои неща,а относно клипчетата,знам ,че има,но друго си е човек да е насреща и конкретни неща да го питаш.Мерси,че сподели мнение!

# 528

Lion_Dess да, близкият план е добре, но трябва да се поработи още по задния, мостчето трябва да "потъне", трябва да има дълбочина Simple Smile Като цяло ми харесва, продължавай да рисуваш и да се учиш Simple Smile Аз в последно време изневерявам на акварела с въглени  Mr. Green

# 529

Lion_Dess да, близкият план е добре, но трябва да се поработи още по задния, мостчето трябва да "потъне", трябва да има дълбочина Simple Smile Като цяло ми харесва, продължавай да рисуваш и да се учиш Simple Smile Аз в последно време изневерявам на акварела с въглени  Mr. Green
Да,така е,обаче почвам да рисувам само цветя вече,там ми е страстта и повече възможности там имам,наумила съм някои и ще продължа.Много ми беше трудна водата тук,още не ми е ясно как се движи четката,пък за моста да не говорим,там наистина се чудих как да го правя  Grinning . Мерси отново за съветите,лека полека ще се напредва... Simple Smile

# 530
Lion_Dess, не знам за колко "стари години говориш", но аз съм на 50 и от 1 г ходя на уроци. Мисля, че определено имаш нужда от малко уроци ..личи си че имаш проблеми с перспективата например. Другото, което аз като аматьор ще ти кажа е - избягвай симетричността по принцип. Отляво дърво, отдясно дърво, в центъра мостче и подредени в редичка лебеедчета....дай малко нещо по- раздвижено, в центъра никога не се слага. Водата не  елесна за рисуване, рисувай каквото можеш , а не каквото не можеш.
И вземи уроци! Иначе ще циклиш на едно място.

Успех!  bouquet

# 531
Lion_Dess, не знам за колко "стари години говориш", но аз съм на 50 и от 1 г ходя на уроци. Мисля, че определено имаш нужда от малко уроци ..личи си че имаш проблеми с перспективата например. Другото, което аз като аматьор ще ти кажа е - избягвай симетричността по принцип. Отляво дърво, отдясно дърво, в центъра мостче и подредени в редичка лебеедчета....дай малко нещо по- раздвижено, в центъра никога не се слага. Водата не  елесна за рисуване, рисувай каквото можеш , а не каквото не можеш.
И вземи уроци! Иначе ще циклиш на едно място.

Успех!  bouquet
За симетрията ,която описваш не съм съгласна,всичко е въпрос на предпочитания и виждане на автора,тази картина съм я правила от друга по снимка,така си беше изобразено.Моста си беше в центъра,картината си беше прекрасна.Значи всичко се учи,когато не можеш правиш опити,докато успееш.Сама съм се учила на една техника,не съм могла в началото,но ето че сега мога,а хората на курсове ходят за да я научат,много зависи от човека.За да се развива човек трябва да пробва различни неща,пък каквото стане,циклиш когато правиш едни и същи неща.... Аз първо мисля сега да си усъвършенствам цветята,когато това стане,ще пробвам и други неща.Не мога да взимам уроци в момента,където съм,няма при кой,както и да е. Мерси за пожеланието Simple Smile

Последна редакция: ср, 25 мар 2015, 11:26 от Lion_Dess

# 532
Съжалявам ако по някакъв начин съм те засегнала. Относно симетрията, центрирането и пр. ти казвам нещата, които мен ме учеха на уроците,  ...учи ме художник, и не смятам че нещата които ми е казал нямат значение. Но щом ти по-добре си знаеш - ок.

# 533
За мен тази картина няма проблем с композицията. Може само над въздушната перспектива да се поработи.

# 534
Съжалявам ако по някакъв начин съм те засегнала. Относно симетрията, центрирането и пр. ти казвам нещата, които мен ме учеха на уроците,  ...учи ме художник, и не смятам че нещата които ми е казал нямат значение. Но щом ти по-добре си знаеш - ок.
A,не ,абсолютно не си и аз просто си казах мнението,просто така си беше картината,пък също знам,че при творбите автора дава свой поглед на нещата,различните художници имат и по различни мнения,това е просто Simple Smile Мерси,че сподели   bouquet

# 535
 Lion_Dess, по принцип си права, че всеки творец си има виждане, но има и някои  правила, които са като азбуката. Те се отнасят до перспектива, композиция ...съчетания на топло студено и пр., които просто са задължителни. Те едва ли са изведени случайно щом всички художници ги учат задължително. И не са никак много всъщност. Буквално на 10-те пръста на ръцете сигурно се побират. Може и от интернет да се видят, но...от опит ти казвам, че трудно се учи от видеоклиповете. Преди да си намеря учител аз изгледах всички клипове на Игор Сахаров, който обяснява фантастично всичко , но ...не е същото като да го пипнеш с ръка и на място и в момента да имаш обратната връзка с учител.

# 536
Lion_Dess, по принцип си права, че всеки творец си има виждане, но има и някои  правила, които са като азбуката. Те се отнасят до перспектива, композиция ...съчетания на топло студено и пр., които просто са задължителни. Те едва ли са изведени случайно щом всички художници ги учат задължително. И не са никак много всъщност. Буквално на 10-те пръста на ръцете сигурно се побират. Може и от интернет да се видят, но...от опит ти казвам, че трудно се учи от видеоклиповете. Преди да си намеря учител аз изгледах всички клипове на Игор Сахаров, който обяснява фантастично всичко , но ...не е същото като да го пипнеш с ръка и на място и в момента да имаш обратната връзка с учител.

Разбира се,че си има правила.нищо не съм казала за перспективата и цветове и т.н,единственото с което не  бях съгласна го казах по-горе.Аз също съм учила техника от видеоклипове и си я правя,нямам мн време да се упражнявам,но с опита нещата се получават,научих се,тя не е много сложна,поне за мен,разбира се в началото ми беше Simple Smile И аз искам да ми показва някой нагледно,но засега не е възможно Simple Smile

# 537
Случвало ли ви се е да ви се рисува зверски, а да нямате никаква конкретна идея?!

# 538
  • София
Случвало ли ви се е да ви се рисува зверски, а да нямате никаква конкретна идея?!

Най-редовно! Обикновено ми се рисува, почвам да си драскам някакви чертички или елементи и оттам се почва.  Laughing

# 539
Да, често и на мен така ми се е случвало след като панадраскам туй онуй да ме поведе самата работа...но все си мисля, че нормалното е да те напира идеята отвътре, да искаш да я изразиш и затова да седнеш пред платното, а не защото просто ти се мацоти с боичките...както един поет , или музикант...то вече им звучи в главата ....... Това е творчеството нали?
Но пък ..понякога си мисля, че и пустотата /празнотата и вътрешната тишина/ могат да бъдат нарисувани, не е задължително някоя крещяща идея...абе..май много мисля..

Общи условия

Активация на акаунт