БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 36 686
  • 735
  •   1
Отговори
# 120
не, Селма. 
кашкавала е вид сирене. Вид жълто сирене.   Жълти сирена - много видове.

Да, прави сте. Наистина така изглежда. Но ми харесаха тези рецепти и ги споделих, А регистрацията ми е нова защото ми изгоря лаптопа ,а там ми бях запаметени паролите за пощата и сайта и сега съм с нов мейл и с нова регистрация. Така , че да грешката е моя за коет се извинявам.

ти това сериозно ли го писа? И не можа да си изискаш нова парола за форума, щом си регистрирана? И не  си знаеш паролата за пощата? Ами ако някой ти прати изгодно предложение за какво да е?  
И как за няколко часа това бяха единствените мнения с линк към въпросния сайт, който няма да копирам, да не му правим трафик?

# 121
Цитат
..yellow cheese - сирене е и кашкавала, нищо, че ние му казваме кашкавал. Но освен нашия кашкавал има много други жълти сирена....
  Пеп-4о, да разбирам ли ,че жълтите сирена са нещо по-различно от кашкавала  ?  newsm78
   Embarassed

Не съм пеп-4о, ама....: Laughing Peace

Скрит текст:
Кашкавал е вид твърдо сирене, претърпяло процес на чедеризация. Произвежда се само от овче или краве мляко и от смес на овче с обезмаслено краве мляко. Кашкавалът е млечен продукт, произвеждан предимно на Балканския полуостров. Първоначално кашкавал се е произвеждал само от овче мляко, успоредно с лактацията на овцете и то предимно във високопланинските райони. Съгласно БДС, кашкавалът, произвеждан от овче мляко, се нарича „Балкан“, този от краве е „Витоша“, а кашкавалът, смес от двете млека, се нарича „Преслав“.

Трябва да се прави разлика между българския кашкавал и жълтите сирена, познати в Европа. Жълтите сирена се произвеждат със закваски, които могат да се внасят след подсирването. В някои от технологиите се ползват два вида мляко и специфични технологични условия. Най-очевидната разлика между кашкавала и жълтите сирена е наличието на дупки в сирената и липсата им при кашкавала. Размера на дупките е критерий за качество при сирената, докато наличието им в кашкавала говори за неспазване на санитарно-хигиенни норми при производството.

Копирах от Уикипедия,, иначе знам, че кашкавалът е нашенско понятие и производно, сега прочетох, че е за Балк. п-ов. Peace

# 122
Лабрекс, гаудата е като нашия кашкавал Peace има полски такъв. А  има и други жълти сирена, които са без закваска, произведени само с парене.

# 123
  Пеп4о , Лабрекс , благодаря !  Hug Наистина досега съм била в тъмнина по този въпрос  .  Crazy

# 124
не, Селма. 
кашкавала е вид сирене. Вид жълто сирене.   Жълти сирена - много видове.

Да, прави сте. Наистина така изглежда. Но ми харесаха тези рецепти и ги споделих, А регистрацията ми е нова защото ми изгоря лаптопа ,а там ми бях запаметени паролите за пощата и сайта и сега съм с нов мейл и с нова регистрация. Така , че да грешката е моя за коет се извинявам.

ти това сериозно ли го писа? И не можа да си изискаш нова парола за форума, щом си регистрирана? И не  си знаеш паролата за пощата? Ами ако някой ти прати изгодно предложение за какво да е?  
И как за няколко часа това бяха единствените мнения с линк към въпросния сайт, който няма да копирам, да не му правим трафик?
Да сериозно го писах, за пощата също просто никога не си давам личната поща във форуми и др. сайтове, и тъй като не я ползвам съм я забравила. Но край с тия глупости , всичко хубаво.

# 125
Здравейте, искам да ви попитам дали знаете рецептата за парфе,  с течна сметана, извара, крема сирене, желатин и май това беше за крема. Изгубила съм си рецептата,а тази е много хубава. Не знам дали е писана назад в темите  Simple Smile

# 126
Здравейте, искам да ви попитам дали знаете рецептата за парфе,  с течна сметана, извара, крема сирене, желатин и май това беше за крема. Изгубила съм си рецептата,а тази е много хубава. Не знам дали е писана назад в темите  Simple Smile

Предполагам не е тази която търсиш ,но тази е подобна

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,2136.msg104280.html#msg104280

# 127
  • София
Здравейте! Моля за идея за 2 вида апетитка,която да е бърза,лесна и вкусна!
Пак да помоля за някоя идея,че съм блокирала здраво. Трябват ми за  петък, за бала на синът ми.
А съм блокирала тотални и не се сещам друго,освен майонеза+извара или кисело мляко с чесън и орехи или сирене вместо извара..

И още едно питане. Искам да направя задушена цяла свинска рибица. Какви подправки да и сложа и дали след като запържа месото,за да се запечата,да го завия във фолио и така да го сложа в тавата във фурната или да го сложа без фолио,а да завия самата тава с него?
Също как да сгъстя (с какво) после соса от печеното,за да го ползвам за поливане на месото?
Идеята ми е да режа месото на тънки филийки и да полея отгоре от сосчето.
Разчитам на вас! Hug

Здравей, ако искаш опитай това кьопоолу, което се приготвя много лесно и бързо, а резултатът винаги е добър. http://anispersonalthings.blogspot.com/search/label/%D0%A1%D0%B0 … D0%B0%D1%82%D0%B8
На абитуриента - късмет и упех.

# 128
Пак да помоля за някоя идея,че съм блокирала здраво.
Уточнявам, че не давам линк към апетитки, клик, а идеи за изпращането, темата е много хубава, има какво да се разгледа, за това я предлагам  Peace

# 129
Здравейте ,

Мисля да правя крем карамелената торта с краасани.
Мислите ли че ще ми се получи ако не я изпека на водна баня ?

# 130
Здравейте ,

А как ще стане крем карамела тогава?

# 131
  • София
Здравейте момичета и момче. Търся рецепта за солени мъфини, примерно със сирене и колбас, или кашкавал. Разгледах темата за мъфините обаче доста от рецептите не се отварят. Имаше нещо като пица мъфини, но и тя е неактивна. Нещо изпитано да предложите?

# 132
[/b]
Здравейте ,

Не на водна баня , а нормално си изпечен във фурната , както се пече кекс например.

Проблема при мен е , че тавата която искам да използвам за тази торта е голяма и нямам друга по голяма в която да я поставя (за да се изпече  на водна баня ).

Някъде бях прочела че една съфорумка пече не на водна баня дори крем карамела и пак не и ставал на шупли. ( но не помня къде го четох ).

За това питам и вас по-опитните , как мислите ?

# 133
[/b]
Здравейте ,

Не на водна баня , а нормално си изпечен във фурната , както се пече кекс например.

Проблема при мен е , че тавата която искам да използвам за тази торта е голяма и нямам друга по голяма в която да я поставя (за да се изпече  на водна баня ).

Някъде бях прочела че една съфорумка пече не на водна баня дори крем карамела и пак не и ставал на шупли. ( но не помня къде го четох ).

За това питам и вас по-опитните , как мислите ?
Може и без водна баня, но трябва да се пече по-дълго и на много ниска температура - 120-130 гр.

# 134
и на ме н ми се е случвало без водната баня - не повече от 110* фурната и 2 часа мин. Но карамела направен на котлона, кроасаните в него

Общи условия

Активация на акаунт