БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 36 690
  • 735
  •   1
Отговори
# 150
  • Sofia
Момичета, моля ви, дайте рецепта за тази карамелено-кроасанова торта.   bouquet
Дали нямаш предвид просто кроасани заляти с крем-карамелена смес?!

# 151
Как да направя вкусни тиквички на фурна (нещо като огретен - със сирене, яйце, знам ли и аз?!)?
По принцип ги режа на кубчета и заливам със смес от яйца и сирене, но взеха да ни омръзват, та затова ми се иска нещо хем подобно, хем различно.  Embarassed

Суфле от тиквички:
1кг тиквички
1 ч.ч. брашно
3/4/ ч.ч. олио
3 яйца
1 бакпулвер
1 връзка копър
сол, черен пипер, вегета, чесън....
 Сирене

Тиквичките се обелват и настъргват и леко се посоляват.  Размесват се с яйцата, брашното и бакпулвера .
Брашното обира водата по принцип, нищо не пречи да се позцедят малко след настъргването, аз така правя, става по-малко сочно, но на мен така по ми харесва). Прибавят се олиото и подправките (аз слагам 1/2 чаша зехтин или олио). Пече се в умерена фурна около 30 мин. Може и повече, зависи кой как го предпочита. И после си полива всеки в чинията с кисело мялко и чесън.
Същата смес може да я опечеш в гофретник. Ставало страхотно. По думите на 3 мои приятелки. Аз им го препоръчах това с гофретника ,но още не съм го пробвала. Blush

Въпрос: Ще пека риба на скарата, после с какво да я обезмириша?

Последна редакция: пт, 24 май 2013, 19:10 от vela

# 152
Момичета, някоя от вас правила ли е яѝца на очи със сос от червен пипер, брашно и вода. Като малка много пъти съм яла така и много ми харесваха. Не знам обаче точно как се прави? Моля, за рецептата ако се сещате за какво говоря?
Да, мама прави често, аз рядко...по принцип не обичам яйца.
В горещото олио сипвам смесени предварително 1ч.л червен пипиер и 1ч.л брашно, запържвам леко, изливам чаша вода и след като заври  чуквам яйцата и готвя до готовност.....наръсвам със сирене преди да махна от котлона.

# 153
Момичета, моля ви, дайте рецепта за тази карамелено-кроасанова торта.   bouquet
Дали нямаш предвид просто кроасани заляти с крем-карамелена смес?!

Моренка, може и това да е, но няма как да знам. Laughing Аз съм голям невежа по отношение на тортите. Девойките обсъждаха на предната страница как се пече такава торта, та реших да питам как всъщност се прави тя ...  Thinking

# 154
  • Sofia
Гарга шарена, ми то дали торта, дали сладкиш просто... който както му хрумне го нарича.
Редиш кроасани в съд, който после да сложиш в по-голям за водна баня. Заливаш ги с крем-карамелена смес (яйца, пр. мляко, захар на вкус) и печеш.  Аз не си представям крем карамел без водна баня, та затова за мен дилема няма. Като е готов, ако искаш украсяваш някак и хайдееее - торта! Simple Smile

# 155
Гарга шарена, ми то дали торта, дали сладкиш просто... който както му хрумне го нарича.
Редиш кроасани в съд, който после да сложиш в по-голям за водна баня. Заливаш ги с крем-карамелена смес (яйца, пр. мляко, захар на вкус) и печеш.  Аз не си представям крем карамел без водна баня, та затова за мен дилема няма. Като е готов, ако искаш украсяваш някак и хайдееее - торта! Simple Smile

Благодаря ти за включването.  Hug
Значи нещо подобно на сладкиша с козунак.  Simple Smile

# 156
  • Sofia
Значи нещо подобно на сладкиша с козунак.  Simple Smile
Точно, Гарга.  Hug

# 157
Момичета, някоя от вас правила ли е яѝца на очи със сос от червен пипер, брашно и вода. Като малка много пъти съм яла така и много ми харесваха. Не знам обаче точно как се прави? Моля, за рецептата ако се сещате за какво говоря?
Да, мама прави често, аз рядко...по принцип не обичам яйца.
В горещото олио сипвам смесени предварително 1ч.л червен пипиер и 1ч.л брашно, запържвам леко, изливам чаша вода и след като заври  чуквам яйцата и готвя до готовност.....наръсвам със сирене преди да махна от котлона.

това някаква вариация на по панагюрски ли е?

# 158
Трябва да направя малки блатове за торта (кръгли), но нямам такава форма за печене.  Whistling
Е ли е възможно да сложа в голяма тава за печене 2 кръгчета от сместа за блатове, много ли ще се разтекат, или има шанс да се изпекат в кръгла форма, макар и не правилна? newsm78

# 159
  • София
Трябва да направя малки блатове за торта (кръгли), но нямам такава форма за печене.  Whistling
Е ли е възможно да сложа в голяма тава за печене 2 кръгчета от сместа за блатове, много ли ще се разтекат, или има шанс да се изпекат в кръгла форма, макар и не правилна? newsm78
В една кръгла тава, две блатчета.... ако тестото е гъсто имаш шанс  newsm78, но ако е от по-редките, според мен нямаш. Ще се съединят. Така си мисля. Защо не сложиш м/у двата блата хартия за печене да ги разделиш...ако станат с неправилна форма  после ще ги оформиш. Нещо ми е сложна тази техника. newsm78

# 160
Ами права си, има опасност да се разтекат. Всъщност не помня тесто за блат с каква констинция беше, не съм правила торта отдавна. Simple Smile newsm78

# 161
  • София
Ами права си, има опасност да се разтекат. Всъщност не помня тесто за блат с каква констинция беше, не съм правила торта отдавна. Simple Smile newsm78
Общо взето е като кейковото тесто. Но зависи каква торта правиш. Направи си рингове от хартия за печене и в нея се помъчи да излееш тестото. Ако трябва даже ще ги захвана и с кламер. /хартията/. Май говоря глупости.  Crossing Arms Исках да помогна.  Hug

# 162
Мерси за идеите, в крайна сметка ще потърся такава форма днес, и ако има ще си взема.  Simple Smile

# 163
Момичета, дайте идеи за ястия с булгур Praynig

# 164
Мерси за идеите, в крайна сметка ще потърся такава форма днес, и ако има ще си взема.  Simple Smile

Налагало ми се е да правя мини блатове за мини торта - поради липса на специална форма, импровизирах и ги изпекох в съвсем обикновена малка тенджерка. Първият път - просто леко намаслена и посипана с брашно, а вторият - застлах с хартия за печене. Блатовете се опекоха перфектно  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт