Време ни е за промяна 112

• 17 486
  • 747
  •   1
Отговори
# 165
  • София
малеее, много ги готвите тия заици бе? От къде ги имате? аз такова чудо не съм яла.

# 166
  • София
мен мама ме е учила да го правя заешкото какот се пече агнешко, за да става по сочно, или се готви като нормално месце на яхния. иначе заешкото е по сухо.

ванче има в метро замразени, продават почти по всички големи хипер маркети, просто не си заглеждала.

# 167
Заек само под фолио съм правила,иначе ми е сухо месото.

# 168
  • София
заека го мятам аз със разни зеленчуци и много лук в тенджерата, слагам му чаша вино и доливам с вода, като поври 2-3 часа е готов

# 169
  • София
не, че ще си купя де, като незнам кво да го правя.

# 170
  • София
Светулкова, няма ли да доде на отчет newsm78 newsm78

# 171
Ванче, баща ми гледа зайци и ядем на корем. Заека има най-ниско холестеролното месо и е най-полезно сред месата. Затова е и много скъпо. Приготвено добре, е нещо невероятно, но смея да твърдя, че са малко хората, които го готвят добре. Става прекрасна заешка капама - с цели лукчета, чесънчета, морковчета, сини сливи или стафиди, пиперка, винце и други екстри. Пълнен заек също става прекрасен.

Светулката да идва да казва колко ги преброиха.

# 172
  • София
Стига с тия пиперки бе, чушки се казва ooooh! ooooh! ooooh! ooooh!

# 173
Във Варна чушки се казва на лютите чушки. Другото е пипер.

# 174
  • В сърцето на любимия човек
newsm10

# 175
  • София
чушки, пиперки все тая.
а за сливите, джанките и сините сливи дето като са зелени са червени или обратно беше някой да има мнение  Mr. Green

# 176
  • София
тая дума пиперка я няма в речника. Като пишеш чушка ли пишеш или пиперка ooooh! ooooh! ooooh!
а за сливите, джанките и сините сливи дето като са зелени са червени или обратно беше някой да има мнение  Mr. Green
newsm78 newsm78 newsm78 нищо не разбрах? newsm78 newsm78

# 177
Я пак виж в тълковния речник има ли я или я няма! Е пипер се казва зеленчука. Пък вие си му викайте чушка. А как разбираш голяма ли е чушката или е от ония малките лютите. Ние поне като кажем пипер, е ясно за какво говорим.

И аз не разбрах за сливите и джанките Laughing

# 178
  • София
явно не ви се е налагало да спорите на темата за сливите и джанките, по някои краища на страната са сливи, по други са джанки, пък всеки си мисли че неговото е по-правилно.
почти като чушките и пиперките.

# 179
  • София
Сливите са сините сливи, другите са джанки-аз така знам.

Общи условия

Активация на акаунт