Щастливи заедно след "Aşka Sürgün" с проектите на Махсун Кърмъзъгюл и колеги '22

• 77 625
  • 749
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Хъм, тя таз история "Щастливи заедно" си е малко .... абе посипана с прах, та да я по-изтупаме.
Ето, на фона на драматичните и динамични събития от съседна Турция, една много приятна новина и при това свързана и с интересните места от историята на сериала.

http://www.hurriyet.com.tr//kultur-sanat/haber/23484705.asp
Mardin'de "UNESCO Dünya Kültür Mirası" hamlesi – Устрем към „Световното култуно наследство на ЮНЕСКО” в Мардин
Проект по предприсъединителния инструмент IPA на ЕС за 9,2 млн. евро – подписан днес, и с цел превръщането на Мардин в привлекателен и жив град от списъка на световното наследство на ЮНЕСКО.

Макар, че историческото и културно наследство на територията на Турция е .... огромно, списъкът на обектите, припознати от ЮНЕСКО съвсем не е дълъг. И по отношение на развитието на туризма, това се смята за недостиг. Затова проектът за популяризиране на град Мардин като привлекателен център за туризъм в страната и в чужбина, за развитие на програма за устойчив туризъм и съставяне на план за действие и ефективен модел за управление на туристическия сектор в региона, според думите на областния управител е важна стъпка за възвръщане на блясъка на града.  

# 616
# 617
  • София/Бургас
Здравейте, дами!
Наложи ми се да пътувам и не можах да пусна резюмето за първата серия, но се оказа, че нова телевизия са намислили друго. Днес бях много изненадата, когато баба ми се обади да ми каже, че са пуснали сериала отново (тя не го гледа първият път). Каза, че главният герой бил много хубав с тези хубави кафяви очи, висок. Много ме зарадва, че са пуснали дългите серии, а не тези къси версии, които ние гледахме. Съжалявам, че не изгледах първата, серия, но се наложи да се прибирам в София, но утре ще гледам задължително, а после и коментирам.

# 618
Е много се радвам , че пак дават сериала по НТВ  Heart Eyes лятото ще е по-приятно сега

Добре дошла Евита, дано ти е приятно с нас.

Щастливки, първи епизод ще гледам, ако не заспя дотогава, на повторението в 23 часа. Началото не съм го гледала с вас, чак след иракската история започнах да го следя. Хубаво припомняне сте започнали, горката Буржду, колко хранене отнася още от първия епизод Simple Smile не я шадим.

Хазар с оскубаните вежди и бялата ризка е номер 1 за всички серии!

Тара, хареса ми твоя колаж с двете фамилии, не помня да съм го виждала, искам да го използвам за следващата тема?!!?!

До после, че съм мноооого изморена   Hug Hug Hug

Последна редакция: ср, 12 юни 2013, 20:51 от di_dody_di

# 619
   Добра вечер, щастливи момичета! Успях след работа в градината най после да се насладя на вашите коментари и компания. Виждам даже, че имаме попълнение от нова щастливка. Евита, добре дошла при нас и се надявам да ти е супер приятно!
   Диди, Тара ти прати Хазар и той търчи към теб, а като гледам , че си се скатала, може би успешно е пристигнал. Я веднага да си признаеш. Сигурно вече ти е оказал първа помощ за сърцетупа, който получи днес?
   Хайде - Чао за сега, до после по някое време. Wink

# 620
  • София/Бургас
ЕвиТа, добре дошла!  Hug   

По кой канал повтарят серията ?

# 621
Иве по диема фемили от 23.00  Hug

Тара момчето пристигна благополучно при мен обаче днес не ми е ден освен Вили дето ме излови в прегръдка сега и Гинчето разбра , че се покрих да се усамотим  Joy Joy Joy

# 622
Ама Диди ние на никого няма да кажем какво сме видели.
Нали сме си дружки Hug Laughing

# 623
  • София/Бургас
Диди, благодаря! Ще се наложи да пропусна. Май нямам Диема.

Хващай господина и не му мисли. Днес ти е паднал не се знае кога пак ще дойде.  Mr. Green

# 624
Муци, успя да ме разсмееш. Joy
Диди, разбира се, че може да  използваш двете гифчета за фамилиите. Hug
Ванче, радвам се, че вече се възстановяваш, сега е важно да се щадиш и ако е нужно и на теб ще изпратим един д-ор Хазар да те наглежда и се грижи за по- бързото ти оздравяване. Hug
Евита, добре дошла! newsm51
Вили, абе ще си кажеш ти какво си видяла, няма как! Heart Eyes

# 625
Иве (Iva49), радвам се, че се възстановяваш, но почивай повече, ние сме си тук и когато и да се появиш  Hug Hug Hug ще има винаги за теб!

Диди и Вили, нещо сте съмнителни, ще ви пратя Хазар с черните нокти от последните серии да му се порадвате и да го приведете във вид ала началните серии Simple Smile. Ххихих

# 626
Диди къде си джанъм,глей го пак при Бурджу отиде.

# 627
И за успокояване на хроничната аритмия, причинена от Хазар на не една дружка,  Laughing нека малко ни попее севгилито на Джесур, Севги. А иначе - Мине Чайъроглу (р. 1977 г.)Нещо ритмично: песента Zümrüt Gibi от едноименния албум на актрисата певица, 2004 г. -
http://www.youtube.com/watch?v=mqyxazx9pQM

Нещо лирично: Korkma
http://www.youtube.com/watch?v=Rra4WC974dg

И ... песента от приема и от първия танц на Хазар и Зилян - Yaz Zamanı.
http://vbox7.com/play:2196b6ec

Хъм, тя таз история "Щастливи заедно" си е малко ... абе посипана с прах, та да я по-изтупаме.

Миленче, и да те върна към любимата ти тема за турските говори/диалекти (цитирам частично един от мартенските ти постове по въпроса):
"Източният говор от своя страна се подразделя на няколко подгрупи, като диалектът от региона на Диарбакър се причислява към говори от източна и юго-източна подгрупа, характерни с гърлени звуци, които произхождат от арабския. Ако сте обърнали внимание на оригиналните серии на Aşka Sürgün – там някои от актьорите използват именно този гърлен говор, с много силно изразени звуци като „гх”, „кх” – например такива герои са Ресул, Джемал, Азам, Султан, Низар, Ахузар, отчасти Дестан."

На какъв език/диалект говорят във 2-ри епизод (от скъсените): Низар - на Ахузар (около 8:10 мин.) и Ресул - Джелял (около 44:30 мин.)? Първо реших, че е югоизточният от региона на Диарбакър, но понеже е със субтитри на турски, помислих да не е курманджъ. Предполагам, че е първото, ала все пак.  newsm78

http://vbox7.com/play:m058c6284a

Последна редакция: ср, 12 юни 2013, 21:28 от Tania M.

# 628
   Тара, радвам се, че успях да развеселя поне теб, но заслугата е и твоя, избора е трепач направо. А пък и Диди си призна, даже и без бой. Днес само слушах филма, тока спира на няколко пъти, затова ще се зареждам от 23,00 часа, няма как иначе. Peace
   Таня, хубаво че си се погрижила за успокоение на страстите с хубава музика. Peace

# 629
О момичета благодаря ви за гостоприемството  Hug ще ви посешавам когато мога , лошото на сериала е само , че го дават на обед ....май повечето обеди съм на работа , но поне има и повторение нали

Общи условия

Активация на акаунт