СТРАСТИ - градините в София кампания 2013/2014

• 48 184
  • 750
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте, момичета, четох назад в темата, но не можах да открия отговор дали в служебната бележка трябва да пише пред кого да послужи? Обикновено се пише: Служебната бележка се издава, за да послужи пред... (например директора на детското заведение?)

# 91
  • София
Vivien_ , понеже при нас си има стандарт за такива бележки и писаха точно това - да полужи пред директора на ХХХ ОДЗ. А това го помня, понеже изрично ми звъняха да питат кое точно е ОДЗ-то.
Но и да не се напише, не мисля, че е фатално. Няма го като 'твърдо' изсикване за текста на бележката.

# 92
  • София
Благодаря ти bubcheto15  bouquet и още нещо да ви попитам:

Понеже все още не го знам с точност новият настоящ адрес (под наем ще сме от септември)това пречка ли е отсега да кандидатстваме в сиситемата,където е посочен адреса на който сме в момента и с който сме кандидатствали предният път?

# 93
  • София
ninkata80, не е проблем да кандидатстваш сега с адреса, на който сте в момента. То даже така и трябва, щом все още не знаете кой ще е новия адрес и съответно нямате и регистрация на него...
Единственият проблем е, че ако новата градина е в друг район А, който е различен от район Б, къде сте сега - няма да можете да ползвате предимство за местоживеене в района на новата градина, ако градината го е избрала.

# 94
v_spasova, отново благодаря за отзивчивостта   bouquet
Може ли още един въпрос  Blush По т.8 Имунизационен паспорт или писмо от личния лекар за имунизационния статус на детето съгласно изискванията на Наредба № 15/2005 г. на Министерството на здравеопазването за имунизациите в Република България - оригинал.
Педиатърката ни издаде един лист А4, на който пише "Лична здравно-профилактична карта" дали този документ ще е ок за записване в ясла?

# 95
Да, това е нещото, което ти трябва. Със сигурност педиатърката не издава за пръв път такова нещо и знае за какво става въпрос като й се поиска за записване в ясла.

# 96
  • София
Дали ще изненадам някой, ако кажа, че двамата с 10 точки новопоявили се преди второ класиране и приети веднага, още са се записали. Нямаме шанс, но следя внимателно какво правят тези с високия брой точки!

# 97
Имам едно въпросче- с една мама възникна дискусия. Приети сме 1-а яслена група в СДЯ. Догодина ако реша да преместя детето 2-ра яслена в ОДЗ, ще си я имам тази 1 точка от яслата, нали? Благодаря предварително

# 98
  • Дъблин
Имам едно въпросче- с една мама възникна дискусия. Приети сме 1-а яслена група в СДЯ. Догодина ако реша да преместя детето 2-ра яслена в ОДЗ, ще си я имам тази 1 точка от яслата, нали? Благодаря предварително
Не, няма, тя важи само при кандидатстване в 1 градинска група или при сливане на СДЯ с ОДЗ/ЦДГ.
Цитирам от ИСОДЗ:
"К5.

Детето посещава самостоятелна общинска детска ясла на територията на Столична община най-малко 6 месеца преди записване - 1 т. Важи само при кандидатстване в 1-ва градинска група. Определя се автоматично от статуса на детето."

# 99
Не, няма, тя важи само при кандидатстване в 1 градинска група или при сливане на СДЯ с ОДЗ/ЦДГ.
Цитирам от ИСОДЗ:
"К5.

Детето посещава самостоятелна общинска детска ясла на територията на Столична община най-малко 6 месеца преди записване - 1 т. Важи само при кандидатстване в 1-ва градинска група. Определя се автоматично от статуса на детето."
Хммм, благодаря за отговора! Не това очаквах... Sad

# 100
  • София
valeria_kostova , точно така е както Smurfieta ти е написала  Peace
Няма да важи за ясла2 догодина. Ще имате точка, ако останете в яслата и след това кандидатствате за градина след 2 години.

# 101
Я да питам че нещо ме човърка. В ОДЗ-то за което чакаме имало (не съм ходила лично ) разлепени списъци за приетите на второ класиране (граничната група беше 8,2 точки), след списъка имало посочено дете с 8,1 точки. Та въпроса ми е то по т.2.2.4 ли е прието?

# 102
Днес отново разглеждах обявените места за набор 2012 и ми направи странно впечатление следното. Едно детенце първо на 27.04 е класирано в СДЯ, явно не се е записало, след това на 18.05 е класирано в ОДЗ (X), явно и там не е записано и сега е в списъка на чакащите за ОДЗ (Y), което е обявило свободни места. Не че още на I-во класиране в ОД (Y) не се влизаше с много по-малко точки от тези, с които е прието в яслата. Чудя им се на такива родители, за спорта ли го правят това или..

# 103
  • София
Малко офф-топик, малко - не съвсем, но ето, че и в Русе се въвежда електронна система за ясли и градини. Явно тенденцията е да стане стандарт...

# 104
  • Beyond the Frontiers
При нас пък от ОДЗ-то сега пуснаха нови места. В смисъл на второ класиране нямаше въобще места свободни....

Общи условия

Активация на акаунт