СТРАСТИ - градините в София кампания 2013/2014

• 48 201
  • 750
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Малеееее ти колко деца имаш  Shocked ЕВАЛА  Peace
Въпреки че честно казано ми е странно как може като имаш 2 т. като многодетна майка и 2т. за близнаците това са общо +4 т. над стандартните 8 т. да има "реалната перспектива" да не ги приемат. При положение че само с +2 т. от близнаци в повечето райони има сигурен прием.  newsm78

Проблемът беше, че директорката на ОДЗ- то на малкия батко не отпусна места за набора на дребните. На първо класиране влязоха на друго място и след 3 седмични преговори най- после отпусна 1 място и те се класираха. Иначе е ясно, че с толкова точки няма проблем с влизането, въпросът беше да са при баткото.

За съжаление близнаците наистина все още се отглеждат с едно майчинство, но все пак нещата се промениха в положителна насока  и не можем да кажем, че не беше направен опит за подпомагане на родителите им. В момента се изплащат следните помощи:http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=613525.0

Да, знам това и съм благодарна на хората, които се бориха за тях.   bouquet

# 376
  • София, Люлин-8

Проблемът беше, че директорката на ОДЗ- то на малкия батко не отпусна места за набора на дребните. На първо класиране влязоха на друго място и след 3 седмични преговори най- после отпусна 1 място и те се класираха. Иначе е ясно, че с толкова точки няма проблем с влизането, въпросът беше да са при баткото.

Ясно  Peace

# 377
Тук е публикуван графикът за ремонтите на всички детски градини за това лято:http://kg.sofia.bg/isodz/news/1091;jsessionid=FB52D6EE2256E2D680A11355E0FE3C94

Само ако може да ни обяснят защо лъжат хората с тези графици, като не се спазват.
Обявеният ремонт от 27 юли до 31 август в нашата градина всъщност ще стартира след 20 август.
Същия филм го гледахме миналата година и в яслата.
Обяснението е, че докато се минат всички бюрократични процедури и се отпуснат парите и минава лятото.
Толкова ли е трудно общината да влезе в ритъм и да създаде условия за изпълнение на собствените си графици?!
Имам чувството, че се прави всичко възможно ремонтите да НЕ съвпаднат с летните отпуски.
То не само за градините, де. Ремонтните дейности на пътищата - същото. Очаквам от първи септември да разкопаят две-три основни артерии, а юли и август да си почиват спокойно  ooooh!

# 378
  • Beyond the Frontiers
Зависи по коя програма са парите - например в нашата градина част от ремонта е с пари от общината и на 1-ви август той си стартира, друга част обаче е с пари по програма Козлодуй, който се отпускат на 15-ти август и от там предупредиха, че може да има забавяне с 1 седмица отварянето на филиала.

# 379
Ами нашия ремонт е по проект Козлодуй, размахваха ни една заповед от общината, в която се казваше, че ремонта ще бъде от 01 юли- 31 септември. Беше голяма истерия с това, че не осигуряват алтернатива, после разпръснаха децата по разни ясли и градини, после изведнъж настъпи затишие, но никой не каза, че всъщност ремонт няма да има и че пари реално не са отпуснати.

# 380
Здравейте!незнам дали въпроса ми е от вашата компетенция, но реших да ви попитам.В детската ясла на детето ми беше обявен следния график на работа през летните месеци: юни и юли яслената група самостоятелна, а август смесена с градинските групи.Днес ни изненадаха, че от утре яслената група ще бъде смесена с градинска с един месец по рано от обявения график.Въпроса ми е имат ли право да се смесват яслени и градински групи и дали може да става така изненадващо?Проблема е че моето дете е малко не може да се храни само и още е с памперс, а в градинските групи лелките не се занимават с това.извинявам се предварително ако въпроса ми не е за тази тема и благодаря!

# 381
  • around the world
Тук е публикуван графикът за ремонтите на всички детски градини за това лято:http://kg.sofia.bg/isodz/news/1091;jsessionid=FB52D6EE2256E2D680A11355E0FE3C94

Само ако може да ни обяснят защо лъжат хората с тези графици, като не се спазват.
Обявеният ремонт от 27 юли до 31 август в нашата градина всъщност ще стартира след 20 август.
За коя детска градина става въпрос?

Ами нашия ремонт е по проект Козлодуй, размахваха ни една заповед от общината, в която се казваше, че ремонта ще бъде от 01 юли- 31 септември. Беше голяма истерия с това, че не осигуряват алтернатива, после разпръснаха децата по разни ясли и градини, после изведнъж настъпи затишие, но никой не каза, че всъщност ремонт няма да има и че пари реално не са отпуснати.
Здравейте,
имате ли представа как и откъде мога да получа информация за графика на ремонтите по проекта за енергийна ефективност " Козлодуй"? В нашата ясла- 93 одз- ще се правят ремонти по този проект, първо ни казаха от 01.07-30.09, сега ни казват от 20.07-30.08. Не се знаело какво ще се ремонтира точно, парите били спрени, такива някакви неща. Първо искаха да си гледаме децата 3 месеца, сега само август. Всеки ден ново 20, а яслата е най-мизерната дупка в цяла СФ, детето ми направи алергична кашлица от мухъла там. Така се зарадвах като разбрах, че ще ремонтират.

Има ли някъде публикуван самия проект, график на дейностите?
KakaRala, вашето ОДЗ да не е въпросното ОДЗ със сериозно проблеми с мухала, което бяха снимали и от "Господари на Ефира"?Тук е публикуван графикът за ремонтите на всички детски градини за това лято:http://kg.sofia.bg/isodz/news/1091;jsessionid=FB52D6EE2256E2D680A11355E0FE3C94
Специално за ОДЗ №93 ремонтните дейностите, които бяха коментирани, че ще бъдат извършени са: "Подмяна на Вик инсталации и ремонт на санитарни възли. Срокове:20.07-31.08.2013"
Искате да кажете, че описаните по-горе ремонтни дейности няма да бъдат извършени, така ли?

Последна редакция: вт, 02 юли 2013, 00:01 от Botten Mary

# 382
Да, последно ни казаха, цитирам" Абе то май само малко ще ремонтират ВИК-то",  а проект Козлодуй е свързан с енергийна ефективност и се съмнявам, че може да се осъществи от 20.07-30.08, както е зададено в графика. В сайта на общината пък имаше написано, че проекта е обвързан с подкрепата на Банка за развитие, и че заради това си запазват правото да променят графиците по дейностите, тоест май и те нямат яснота. Ама ние  какво ще ги правим тези  деца, те не може единия ден вземете ги, другия ден водете ги.
Нямам нищо против и 3 месеца да ремонтират, но да дадат яснота.

За да не стане само плюене по градините и персонала искам да ви кажа, че имах възможността да попадна в 66 одз в панчарево- еми нямам думи, и базата и персонала са на ниво. Поздравления за директорката

# 383
  • София
Дано наистина се вземат мерки срещу незаписваните деца. Заемат места, а после... БЕЗОБРАЗИЕ!!!
http://kg.sofia.bg/isodz/news/1092

Цитат
Кандидатурите на 255 деца, които не са се записали от класирането на 15.06.2013 г. са елиминирани. Съответните съобщения са изпратени до родителите.

Разпределението на елиминираните кандидатури по набори е както следва:
2012 - 25
2011 - 16
2010 - 43
2009 - 30
2008 - 63
2007 - 78

+++

Не искам да ви плаша, но докато бяхме в Козлодуй "хванахме" ремонти точно по фонд Козлодуй. Разнесоха децата по други заведения (нашите бяха настанени в САЛОНА на друга градина) още м. юни. Имаше неколкократни прекъсвания на ремонтите, да не говоря колко поразии бяха нанесени. Оказа се, че фондът покрива само някои неща и се наложи после учители и родители с общи усилия да привеждат помещенията в обитаем вид. Не, не визирам чистене, а смяна на съсипан балатум, осигуряване и слагане на тапети и прочие. Децата се върнаха в градината м. ноември... Планът беше до явгуст. Просто имайте едно на ум...

# 384
  • София
Не искам да ви плаша, но докато бяхме в Козлодуй "хванахме" ремонти точно по фонд Козлодуй. Разнесоха децата по други заведения (нашите бяха настанени в САЛОНА на друга градина) още м. юни. Имаше неколкократни прекъсвания на ремонтите, да не говоря колко поразии бяха нанесени. Оказа се, че фондът покрива само някои неща и се наложи после учители и родители с общи усилия да привеждат помещенията в обитаем вид. Не, не визирам чистене, а смяна на съсипан балатум, осигуряване и слагане на тапети и прочие. Децата се върнаха в градината м. ноември... Планът беше до явгуст. Просто имайте едно на ум...
Ужса ...  И ние сме по този фонд - но дано да няма такива изпълнения.

Днес ни изненадаха, че от утре яслената група ще бъде смесена с градинска с един месец по рано от обявения график.Въпроса ми е имат ли право да се смесват яслени и градински групи и дали може да става така изненадващо?Проблема е че моето дете е малко не може да се храни само и още е с памперс, а в градинските групи лелките не се занимават с това.извинявам се предварително ако въпроса ми не е за тази тема и благодаря!
При нас се получи нещо подобно - заявяват ми една вечер как от 1.07 почва ремонт и как ще бъдат сборни групи с градинските. Това го обявява сестрата.
Аз не се стреснах особено, понеже имам налична кака в градината и тя определено щеше да пази малкия. А и моят е по-големичък де, не е 1-ва ясла.
Но други родители се бяха притеснили и бяха ходили при директорката да питат какво става. И тя ги беше успокоила, че такова нещо няма да има - ще има сборна група от 2-те яслени групи. Няма да се мешат ясла и градина. Просто яслата ще бъде в друга стая. И единственото по-кофти нещо ще е, че леглата, където ще спят малките, няма да са с решетка както в яслените стаи.

Така че, говори с директорката за какво точно става дума. Може да е интерпретация на локално ниво...
При нас определно си беше опит да ни наплашат и да се откажем от посещение.

# 385
...При нас определно си беше опит да ни наплашат и да се откажем от посещение.
То май е така във всички ДЗ  Peace

# 386
Да, и на нашата градина е по Козлодуй.
Bueno - 99 ЦДГ е  Peace

# 387
  • София
Пратиха ми мейл от ИСОДГ

Цитат
Децата, които са навършили 5-годишна възраст в съответната календарна година и подлежат назадължителна предучилищна подготовка  съгласно  Закона за Народната просвета.. Ако Вашето дете все  още не е записано и не посещава детска градина можете да запишете Вашето дете в подготвителна група в откритите групи в училищата на територията на Вашия район (район „Люлин”) .Налични свободни места има в откритите групи  в 90 СОУ, 103 ОУ, 40 СОУ, 27 СОУ и 33 ОУ.Срокът за записване е 15.09.2013 година на място в учебното заведение.  Моля, в срок до 15.07.2013 година да  потвърдите къде ще посещава подготвителна група ( училище, частно учебно заведение, в учебно заведение в чужбина или на територията на друго населено място) през формата за обратна връзка с нас.
Ако Вашето дете посещава общинско детско заведение (ОДЗ или ЦДГ) на територията на Столична община не е необходимо да отговаряте на това съобщение.
Хубаво поне, че ме насочват къде има групи. Но срокът е... Ако искам да ходи на градина? За чий съм го регнала в тъпата им система?

# 388
Пратиха ми мейл от ИСОДГ

Цитат
Децата, които са навършили 5-годишна възраст в съответната календарна година и подлежат назадължителна предучилищна подготовка  съгласно  Закона за Народната просвета.. Ако Вашето дете все  още не е записано и не посещава детска градина можете да запишете Вашето дете в подготвителна група в откритите групи в училищата на територията на Вашия район (район „Люлин”) .Налични свободни места има в откритите групи  в 90 СОУ, 103 ОУ, 40 СОУ, 27 СОУ и 33 ОУ.Срокът за записване е 15.09.2013 година на място в учебното заведение.  Моля, в срок до 15.07.2013 година да  потвърдите къде ще посещава подготвителна група ( училище, частно учебно заведение, в учебно заведение в чужбина или на територията на друго населено място) през формата за обратна връзка с нас.
Ако Вашето дете посещава общинско детско заведение (ОДЗ или ЦДГ) на територията на Столична община не е необходимо да отговаряте на това съобщение.
Хубаво поне, че ме насочват къде има групи. Но срокът е... Ако искам да ходи на градина? За чий съм го регнала в тъпата им система?
Boten Mary,
този и-мейл го пращат всяка година на всички 5-6 год. деца, които подлежат на предучилищна подготовка. На мен миналата година ми го пратиха за каката и дори искаха да им напиша кое ОДЗ посещава. Което ми се видя много странно, защото си мислех, че след като в ИСОДЗ е отбелязано къде е записана дъщеря ми, от Столична община можеха спокойно да си дръпнат данните, но не - искаха аз да из върна и-мейл.

# 389
  • София
защото си мислех, че след като в ИСОДЗ е отбелязано къде е записана дъщеря ми, от Столична община можеха спокойно да си дръпнат данните, но не - искаха аз да из върна и-мейл.
Може да прозвучи много грубо, но след 'адекватните' отговори от обратна връзка направо имам съмнения дали могат да извадят сами инфото от системата...

За статистиката и на мен ми искаха да им върна мейл при положение, че детето посещава ОДЗ.

Общи условия

Активация на акаунт