СТРАСТИ - градините в София кампания 2013/2014

• 48 178
  • 750
  •   1
Отговори
# 630
Благодаря, Маринела!  bouquet

# 631
Ние утре за първи път сме на детска градина! Успех на всички, които започват утре, нека са здрави и много щастливи дечица!!!  Hug Laughing

# 632
  • София
Намерих това в правилника на системата:
9.6. За да запише детето в новата градина, родителят следва общата процедура за записване и трябва да представи необходимите задължителни документи в новата градина, с изключение на медицинските документи. Директорите на новата и предишната градина се споразумяват за прехвърляне на необходимите документи.
Правилно ли разбирам, че по правилата сега трябва да предоставим само служебните бележки и личните си карти? А в старата градина да подам само молба за напускане? Мерси отново!
Да, така е, както си го разбрала. В новата носите вашите лични карти (доказват адрес) и служебните бележки (доказват, че работите).
Вече на място ще ви кажат, дали в новата градина ще искат всички изследвания преди тръгването - кръв, урина, паразити.
И в старата градина ще тр. да подадете молба за напускане и да си вземете здравния картон от там, коийто да занесете в новата градина.

# 633
Задължителна ли е родителска среща за родителите на новопостъпилите ясленчета?

# 634
  • София
Задължителна ли е родителска среща за родителите на новопостъпилите ясленчета?
По-скоро е желателна.
Hай-вече за вас - да питате това,което се интересувате - дрешки, биберони, памперси, часове на водене, осъствия, хранене ... На някои места искат малко лигавници/кърпи.
И обикновено на 1-вата среща се избира и родителски актив.

# 635
Здравейте, бихте ли ми казали по кое време на деня се обявяват новите свободни места за прием и до края на класиранията винаги ли има такива или не?
Извинявам се, ако е коментирано, но не мога да се ориентирам във форума.

# 636
  • София
Здравейте, бихте ли ми казали по кое време на деня се обявяват новите свободни места за прием и до края на класиранията винаги ли има такива или не?
Обикновено в понеделник по някое време качват съобщения от типа "Увеличение на свободни места за класирането на ..."
Това са местата, които със сигурност ще са свободни за класирането в събота.
И вече, в интересуващите ви градини, следите дали има незаписани деца. Ако децата останат незаписани до края на работния ден в петък, тези места автоматично ще отидат към свободни и ще бъдат класирани деца. За такива места не се пускат отделни съобщения.

# 637
  • София
Обикновено в понеделник по някое време качват съобщения от типа "Увеличение на свободни места за класирането на ..."
Това са местата, които със сигурност ще са свободни за класирането в събота.
И вече, в интересуващите ви градини, следите дали има незаписани деца. Ако децата останат незаписани до края на работния ден в петък, тези места автоматично ще отидат към свободни и ще бъдат класирани деца. За такива места не се пускат отделни съобщения.

Освен това аз пък забелязвам, че през седмицата понякога се обявяват места, които не са били обявени в понеделник. Аз лично проверявам системата ежедневно за всеки случай.

# 638
  • София
Здравейте,

Имам следното питане свързано с прием на деца по точка 2.2.4 от Правилата за прием:

Колко пъти се извършва такъв прием по време на периодите с класирания?
Само веднъж годишно ли е, или може да се депозират документи и извън тези срокове?
Как може да се разберат сроковете, описани ли са някъде или е индивидуално за всяко заведение ,за което се подават документите?

Предварително благодаря!

Пълна мъгла! Мен лично яко ме изпързаляха. Ходих миналото лято /2012/ питах един път. Извадих си бележката. Ходих есента пак. Пролетта ходих пак, говорих със сестрата на градината и с директорката. Системата даваше 10 места 1 група по т. 2.2.4. за тази градина. Обадих се пак оня ден и директорката каза - ами вече всичко е заето.

Добре че си имаме друга градина.

# 639
  • София
Пълна мъгла! Мен лично яко ме изпързаляха. Ходих миналото лято /2012/ питах един път. Извадих си бележката. Ходих есента пак. Пролетта ходих пак, говорих със сестрата на градината и с директорката. Системата даваше 10 места 1 група по т. 2.2.4. за тази градина. Обадих се пак оня ден и директорката каза - ами вече всичко е заето.

Добре че си имаме друга градина.
Ми ... недостатъчна убедителност (може би финансова) или отказ от занимаване с истински проблем май е реалната причина за това размотаване, за съжаление Sad

# 640
  • София
Здравейте Simple Smile
Съжалявам предварително  ако въпросът ми е бил задаван но нямам време покрай близнаците ми  Embarassed Embarassed Embarassed
Реших сега да ги регистрирам в системата онлайн и  ми е малко тъмна индия как мога да заявя желаната детска градина? И изобщо може ли по това време на годината да се прави такъв избор или става автоматично (където има места).  ThinkingИ друго Как мога да видя колко точки имат аджеба  ThinkingАко е по лесно дайте линк с инфо.

Много, много благодаря  newsm20

# 641
  • София
bydik, в ръководството има описано кой критерий какви точки носи. При адрес в София (3т), работещи родители/студенти (2т) и близнаци (2т) събирате 7т. С точките за 1-во желание стават 10т, за 2-ро - 9т., за 3-то - 8т.
И вече зависи какви допълнителни критерии е избрала конкретната градина - тези, на които отговаряте, носят по 0.1т.

Като се регистрирате, попълвате в профила на родителите данните за адрес и месторабота и системата автоматично ще начисли точките за работа/адрес. Добавяте децата - пак ще се отчете автоматично, че са близнаци и ще се начислят точките за близнаци.

В ръководството има кратко филмче как да се направи профил и кандидатура. За кандидатурите най-общо - в профила на детето, след като избереш 'Кандидатури', има линк 'Добави градина'. От там може да се избере желаната градина. Т.е. родителят трябва да избере градина, системата няма автоматично да сложи дете в опашката на чакащите.
За вашия набор (2012) тук можеш да видиш свободните места.

# 642
При отписване на дете от детска градина, дава ли се и ако да то какъв документ?

# 643
  • София
Е не, вече ще полудея.........
На класирането през април бяхме с 8.1 точки, съответно никакъв шанс за прием. Юни месец родих синът ми и сега имаме 8.2 точки за някой ОДЗта. На класирането миналата седмица се появи едно свободно място в Надежда и аз се израдвах, защото ние бяхме първи в списъка. Да, ама не. Появи се дете с 10 точки. Естествено я класираха нея, тази седмица обаче гледам, че още не се е записала и пак се зарадвах, че има някакъв шанс. Друг път.........От нищото се появи друго дете с 10 плюс точки.  Crossing Arms Никога няма да влезем.

# 644
  • around the world
Във връзка с началото на учебната година и извършените ремонтни дейности през лятото, в края на тази седмицата ще се проведе среща в СО с г-жа Савина с участието на  СНБМ. Можете да изпращате сигнали и въпроси свързани с ремонтните дейности в детски градини, ясли и училища до четвъртък сутрин тук с ЛС или на имайл bg_maiki@abv.bg. Като ние ще се погрижим те да бъдат зададени и да получат бърз отговор.
Тази среща състоя ли се?
Да, срещата се състоя. Всички сигнали които получихме бяха предадени и очакваме отговори за всеки един от тях.
Информацията, която получихме е че след 15 септември в 5 училища и 4 детски градини ще продължат ремонтните дейности. Училищата са: 34 ОУ, 18 СОУ, 125 СОУ, 32СОУ, 148ОУ и  157 ГИЧЕ. Като само в 18 СОУ ще е необходима реорганизация на учебния процес. В останалите училища ремонтните дейности няма да пречат на нормалното протичане на учебния процес. В 34-то ОУ в „Красно село” срокът на ремонта е до 31 декември.
В 32-ро СОУ ремонтните дейности ще продължат до края на месец септември. В 18-о СОУ до края на годината. В „Младост” е 125-о СОУ, където обновяването ще е до 30 октомври. В „Слатина” става дума за 148-о ОУ и 157-а гимназия за изучаване на чужди езици, които се помещават в една сграда.
Детски градини:
ЦДГ 64, район „Младост“ ще бъде в ремонт до края на октомври. Децата ще бъдат пренасочвани до тогава към други градини. ОДЗ 32, район „Люлин“ Ремонтът ще продължи до към средата на декември. Децата също ще бъдат пренасочвани към други градини до края на ремонтите дейности. ОДЗ 61 и ОДЗ 65, район „Слатина“ ще бъдат в ремонт до края на месец септември.  Няма да се налага преместване на децата в други градини, тъй като детските заведения разполагат с 2 сгради и децата ще бъдат преместени в сборни групи от едната сграда в другата до края на ремонта.
Като днес отново ще напомним подробна информация за ремонтите в детските градини, както и информация за това към кои детски градини се пренасочват децата, да бъде качена на сайта на ИСОДЗ.

Общи условия

Активация на акаунт