Демонстрации на козметична линия Де Шели (De Sheli)

• 391 874
  • 2 962
  •   1
Отговори
# 1 575
А за това, че козметиката е токсична, бих Ви казала само: ДОКАЖЕТЕ ГО!
Можете да кажете със същия успех, че е канцерогенна, предизвиква диабет, чума, краста, сифилис, ортикария, късогледство, полова слабост, или, че повишава процента на изнасилванията......
Нали разбирате, че човек трудно ще се довери на компетентността на застъпник на козметиката, който дори не знае как се пише "уртикария". Между другото, вие претендирате, че това което продавате не е козметика, а козмецефтика, т.е. някакъв вид козметични лекарства. Е, всяко лекарство преминава изпитания, доказва се полезността му и вредните ефекти и чак тогава се допуска до пазара. След като твърдите, че продавате продукт, който не е просто козметика, а стига до фармацевтичните субстанции и вашите продукти би трябвало да минат по същата процедура. Тоест вие трябва да докажете не просто, че не са вредни, а и че имат ефект, а не да прехвърляте топката. И не, "Мара и Ленчето са доволни" или "ние сме номер едно и толкова" не е доказателство.

# 1 576
Предполагам, че в Изпълнителна агенция по лекарствата, /където ако е вярно, че кремовете имат лечебен, а не само козметичен ефект трябва да бъдат одобрени/ доста умно ще гледат, като им разкажете за "умните кристали" на д-р Политкин  Wink

# 1 577
  • София
Заблуждаващи търговски практики

В ал.4 на чл.69г от ЗЗП законодателят диференцира нелоялните търговски
практики на два основни вида – заблуждаващи и агресивни. Въведени са няколко
основни хипотези при реализирането, на които търговската практика се счита
за заблуждаваща:
Една търговската практика е заблуждаваща, когато съдържа невярна
информация и следователно е подвеждаща или когато по някакъв начин,
заблуждава или е в състояние да въведе в заблуждение средния потребител.
В допълнение, търговската практика ще бъде разглеждана като заблуждаваща
дори и ако представената в нея информация е фактически точна, но има за
резултат или е възможно да има за резултат вземане на решение за покупка,
което средният потребител не би взел без осъществяването й;
n една търговска практика е заблуждаваща, когато тя не предоставя
съществена информация, необходима на средния потребител за вземане на
решение за закупуване на стока или услуга;
Търговската практика е заблуждаваща и когато търговецът, предоставя
необходимата информация по неясен, неразбираем или двусмислен начин, не я
предоставя своевременно, или не посочва своята истинска търговска цел.
/Етикетите на Дешели напрактика са едва четими при това нямам  нарушения на зрението/

Предложения за покупка ограничени със срок
Невярно твърдение, че дадена стока или услуга ще бъде пусната на пазара за
ограничен период от време или че ще бъде в наличност на пазара при определени
условия само за много кратък период от време;

/Продават се вече повече от година/

Лечебни продукти”
Изказване на неверни твърдения, че дадена стока може да лекува болести,
нарушени функции на човешкия организъм или вродени дефекти;

/Според специалисти дерматолози бръчките няма как да бъдат коригирани с кремове, с кремове може да се поддържа само доброто общо състояние на кожата/

Продава се „безплатно”
Разгласяване, че дадена стока или услуга се предоставя ”безплатно”,
”безвъзмездно”, ”без разходи” или с други подобни названия, когато потребителят
трябва да заплати някаква сума за стоката или услугата, освен неизбежните
за потребителя разходи, като например разходи, за да влезе във владение на
стоката или разходи за нейната доставка;

/ за да изляза от владение Simple Smile на  великата им стока се наложи да не ходя на работа, да се консултирам с адвокат, да си купувам лечебни препарати, да си правя много неприятен тест за алергия, който да ми отчитат на 2 пъти ! И от цял живот ниско кръвно - ме удари високо.../
 И т. н...

Последна редакция: вт, 20 май 2014, 14:05 от emona69

# 1 578
При закупуване на продуктите им декларираш, че не си бременна и не кърмиш. Така си връзват гащите и затова го приемат обратно само при доказана непоносимост.
То този въпрос трябва да се задава още по време на поканата по телефона. Защо губят времето на хората да идват в офиса им, после пък се оказва, че защото боледуват от нещо не могат да се възползват.....ама ако още по телефона те забият с въпроси дали си болна или дали кърмиш предполагам червената лампичка ще светне точно за какво иде реч.

И още има. Ако клиентката им реши след три или шест месеца да забременее, а използва козметиката? Laughing
И това ми е въпрос към Мама Лоли. Та Мама Лоли, ще предупреждавате ли жените да не забременяват докато ви ползват козмацефтиката? Rolling Eyes

Нали разбирате, че човек трудно ще се довери на компетентността на застъпник на козметиката, който дори не знае как се пише "уртикария".

А коментира моя правопис Joy hahaha

# 1 579
Малееее  Joy , сигурно съм единствения човек, който не знае за тази фирма и набута още 15 приятелки ( звънях да се извиняван, но хубавото е, че всичкииии знаеха  Joy за тази фирма и никоя не е отишла)
Та така, да не се оплаквам, но ми загубиха 3 часа  #Crazy смятайте какво убеждаване е паднало, добре, че не съм с по-лабилна психика иначе след толкова часа облъчване щях да съм не с 2300лв на зад, ами 12 000 (като някой др. техни клиенти).
 newsm78 чудя се само всички ли питат какво работят приятелките им, като им дават номерата?
Имам и друго питане (от чисто любопитство), тъй като от няколко човека ме осветлиха за тях и едната ми разказа, че е дала малка сума за първоначално плащане, и след известно време почнали да я търсят  от лизингова къща за цялата сума от 2300лв, а даже не си е взела продуктите (разбира се преразказвам думите й и не го твърдя)... #Crazy
Имали и други такива?

# 1 580
  • София
Впечатлена съм Simple Smile
Неволно станах свидетел на разговор, от който стана ясно, че днес
Дешели празнуват своеобразен юбилей. Книгата им за рекламации е стигнала номер 15 / за Софийския офис/ за  проявена непоносимост към продуктите им, това  само  в рамките на тази година.
Като се има предвид съотношение: цена - покупателна способност на населението - непоносимост,
могат с лекота да се явят на рекордите на Гинес.

# 1 581
господари на ефира направиха репортажи за тези измамници, изгледайте ги в техния сайт. Голям смях пада  #2gunfire

# 1 582
Мама лоли не иска вече да си говори с нас и да отговаря на въпроси Sad

# 1 583
Впечатлена съм Simple Smile
Неволно станах свидетел на разговор, от който стана ясно, че днес
Дешели празнуват своеобразен юбилей. Книгата им за рекламации е стигнала номер 15 / за Софийския офис/ за  проявена непоносимост към продуктите им, това  само  в рамките на тази година.
Като се има предвид съотношение: цена - покупателна способност на населението - непоносимост,
могат с лекота да се явят на рекордите на Гинес.

http://www.yatchvido.com/6N6aMzfN-w4/video/Desheli------------Desheli---.html

# 1 584
# 1 585
Гледах репортажите на Господари на ефира и не се впечатлих. Там наблягаха най-вече на това колко е скъпа козметиката, но това не е престъпление. Да, консултантката беше доста настойчива, но и като отида в магазин за дрехи ми се е случвало. За мен големият проблем е убеждаването на жените, че изглеждат зле, че не бива да казват на мъжете си за покупката и че козметиката се продава само днес. А нищо от това не беше показано. Можеше да се направи и някакво елементарно проучване, което да установи, че "умните кристали" са нечия измислица, както и чия всъщност е фирмата. Но и нищо от това не беше направено. Вместо това останах с впечатлението за буря в чаша вода, понеже нещо било скъпо.

# 1 586
Гледах репортажите на Господари на ефира и не се впечатлих. Там наблягаха най-вече на това колко е скъпа козметиката, но това не е престъпление. Да, консултантката беше доста настойчива, но и като отида в магазин за дрехи ми се е случвало. За мен големият проблем е убеждаването на жените, че изглеждат зле, че не бива да казват на мъжете си за покупката и че козметиката се продава само днес. А нищо от това не беше показано. Можеше да се направи и някакво елементарно проучване, което да установи, че "умните кристали" са нечия измислица, както и чия всъщност е фирмата. Но и нищо от това не беше направено. Вместо това останах с впечатлението за буря в чаша вода, понеже нещо било скъпо.

Надявам се в следващите репортажи и това да бъде засегнато. Цената е фрапираща, но не е престъпление. Само че поведението на консултантката беше поне за мен недопустимо. Да разпитва така за работата. Тя презентация ли прави или разпит кой къде работи. За убеждаването на жените, че изглеждат зле също беше споменато в един от репортажите.
Това че ги карат да лъжат роднините си не беше споменато и че козметиката се продава само днес.
За умните кристали наистина е важно да ги разследват.
Също така репортера интервюира жена която е имала проблеми с кожата след употребата на козметиката. Това също не е маловажно.

Последна редакция: ср, 28 май 2014, 14:51 от Elora Danan

# 1 587
  Служителката в трети епизод разказа как ги карат да убеждават жените, че са грозни.

# 1 588
Да, но нито се видя, нито след това говореха за това, само предъвкваха колко струвала козметиката.

# 1 589
  • Варна

Неграмотно сложената запетая в заглавието чудесно илюстрира талантите на платените писачи от Петел. Преди ги поглеждах от време на време, но не и след като видях какво са готови да направят за пари.

Общи условия

Активация на акаунт