Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 21

• 38 671
  • 745
  •   1
Отговори
# 270
Ако си от 'късметлийките' да ти се гади и повръща от въздуха дори,
имай предвид, че витамините също може да допринасят за това.
Поне на мен се отразяваха доста тежко.

# 271
Извинявам се предварително ,че темата ми не е на мястото си, но ми трябва спешно мнението ви!  Embarassed  Искам да попитам ако майката например е 0-  а бащата 0- , или майката е отново 0- , а бащата е 0+  , дали ще има проблем да имат детенце? Благодаря ви предварително! Praynig

# 272
Какъв проблем да имат?

# 273
  • Шоколандия
Не съм много сигурна дали изобщо кръвната група пречи на човек да има дете, или пък е предпоставка за раждане на "изродче" (едва ли не).  Нали уж това беше и идеята на кръвните изследвания за сключване на брак, един вид ако има "невъзможност" родителите да имат собствено дете, един вид да ги спрат. Аама според мен това за безсмислици. ПЪК И напоследък все повече двойки създават дете преди или без брак, но това в никакъв случай не са негодни хора. Така де.... май кръвните групи нямат нищо общо със способността за забременяване и крайния резултат, ако някой има друга информация нека ме поправи...

# 274
  • София
Здравейте имам 1 въпрос, вчера докато си лежах в пълен покой усетих нещо и си помислих ,че може да е бебето- аз съм в 16+гс и още не знам точно какво трябва да почувствам, но беше странно не знам как да го опиша по друг начин ...като побутване ниско долу под корема за секунди - случи се няколко пъти...днес не съм забелязала подобно усещане... Как мислите, дали може да е бебето или си въобразявам Tired

# 275
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Според мен си усетила бебето   Peace

# 276
Извинявам се предварително ,че темата ми не е на мястото си, но ми трябва спешно мнението ви!  Embarassed  Искам да попитам ако майката например е 0-  а бащата 0- , или майката е отново 0- , а бащата е 0+  , дали ще има проблем да имат детенце? Благодаря ви предварително! Praynig
Аз и бащата сме 0+ имахме проблем със забременяването, но той нямаше нищо общо с кръвните ни групи, така или иначе вече сме на финалната права, и очевидно /от линийката/ не е проблем /естествено забременях/
puphi когато се женихме, кръвните изследвания бяха само Васерман и СПИН нищо общо с кръвните групи, иначе ме изследваха когато забременях, и то защото ако аз съм - а таткото + има така нар.резус несъвместимост поради което бият на майката инжекция при раждането, но това не е тема на разискване сега.

# 277
дали може да е бебето или си въобразявам
Най-вероятно е било бебето. Предполагам, че си лежала по гръб. Така ли беше?

# 278
  • София
дали може да е бебето или си въобразявам
Най-вероятно е било бебето. Предполагам, че си лежала по гръб. Така ли беше?

Да, по гръб бях , но ако е било то ..днес не го усещам това побутване...нормално ли е да не е всеки ден... Rolling Eyes

# 279
Много е рано още за всеки ден - нашата се размърдваше постепенно около седмица, преди да стане ясно различима и редовна. А за първи път се обади около 19-та седмица, беше повече като по-особен вид бълбукане или пукане на мехурчета, отколкото побутване или пърхане дори, както го описват понякога Peace

# 280
Нормално е. Гледай да не се вкараш сега в някакви филми.
Като започнеш сега едно четене по темите, кой кога усетил, как усетил,
то са пеперуди, рибки плуват, то са едни ритници още в 12-13 седмица, хич не се занимавай.
Няколко седмици по-късно ще ти е по-ясно и отчетливо,  
ей го лежа си на леглото, пиша цял ден един доклад и както аз си казвам-бълбукам цялата,
разбирай бебето си се движи там вътре.

А, ето и на Пух и е било по-скоро като бълбукане  Grinning

# 281
Бих казала, че в началото беше нещо като да ми къркат червата ама без звук, но това беше около 18 седмица, разбира се че не всеки ден и не постоянно.

# 282
Да, по гръб бях , но ако е било то ..днес не го усещам това побутване...нормално ли е да не е всеки ден... Rolling Eyes
Напълно е нормално да не го усещаш всеки ден. Бебето е все още мъничко, върти се и не винаги движенията му са толкова силни и не достигат толкова далеч, че да те ръчка по вътрешностите.

Като имаш време, полягвай по гръб за по-дълго. Т.нар. йогийска поза "труп" е перфектна за целта: ръцете леко встрани от тялото, с длани нагоре; краката леко раздалечени. Отпускаш се напълно, като се вслушваш в ритъма на дъха си. Спокойствието ще обостри сетивата ти, а гравитацията ще притегли корема ти към гръбнака. Тогава ще усетиш пак движението на бебето.

# 283
 ShockedНа мен пък ми казаха да не съм лежала по гръб, че намалявало количеството кислород към бебето - това дали е вярно или пак митове ooooh!

# 284
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
След 5 месец наистина не трябва да се лежи по гръб. Аз знам, че се притиска някаква артерия.

Общи условия

Активация на акаунт