Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 21

• 38 670
  • 745
  •   1
Отговори
# 285
Притиска се вената, която връща кръвта от долната част на тялото към сърцето.
Ако се лежало много по гръб се нарушавало доброто кръвноснабдяване на плацентата.
Отделно водело до главоболие и замаяност.
Тук препоръчват да се подпираш с възглавница зад гърба, за да се избягва случайното
продължителне спане по гръб. Но за малко казват, че не е проблем.

# 286
ShockedНа мен пък ми казаха да не съм лежала по гръб, че намалявало количеството кислород към бебето - това дали е вярно или пак митове ooooh!
Дадох съвет на жена в 16-та г.с. 

Освен това, както Толумбата вече е казала, няма нищо страшно в това да полегнеш по гръб и след 5-тия месец, стига да ти е удобно.

# 287
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Притиска се вената, която връща кръвта от долната част на тялото към сърцето.

Е, близко съм била  Grinning

Иначе сега си спомних, че когато зълва ми беше бременна гинекологът й беше показал с ехографа, че дори на нея да й е удобно и се чувства добре по гръб, бебето изпитвало дискомфорт.
Но за по малко мисля, че няма проблем.

# 288
То се усеща, като прекалиш с лежането по гръб - на мен поне почва да ми се замайва главата и леко ми прилошава, но не винаги след едно и също време, понякога не мога и 5 минути да лежа, друг път спокойно си откарвам половин час. Иначе да спя по гръб вече ми е невъзможно, дори и случайно - само на една страна, гушнала възглавница между краката и под корема. Моя близка пък сподели, че в по-късните месеци и бебето взема болезнени кикбокс мерки да не се лежи така Joy

# 289
Моя близка пък сподели, че в по-късните месеци и бебето взема болезнени кикбокс мерки да не се лежи така Joy

Смей се сега, че после .....  Laughing
Каката буквално си забиваше петите в матрака през корема ми, за да ме накара да се преобърна  Crazy
Това сега е по-деликатно - ограничава се само с леки, но упорити шутчета.

# 290
Хихи, на чужд гръб и 100 тояги са малко, нали Blush Ще я видим принцесата колко ще ме жали, като порасне още малко..

# 291
Добре, благодаря ви за отделеното време!

# 292
Хора, аз се чудя как да разбера дали момента е започнал. Днес като станах сутринта и отидох до тоалетна установих, че имам някакво кафеникаво течение. Влязох в 9-ти месец на 20-ти  този месец. Аз по принцип си имам течение и почти през цялата бременност си ми изписваха разни хапченца, но.....то си продължава - днес обаче ми се струва странно. Чела съм за някаква тапа, която падала и уж имала такъм цвят. Пък и май имам разтройство. Иначе до момента нямам никакви други симптоми като болки или нещо друго. Взех малко да се паникьосвам - какво да правя. Чудя се дали да не взема профилактично да взема да мина през банята за един тоалет набързо? Какво ще кажете?

# 293
  • На брега на морето
Да, има една тапа, която е като слузи и е кафеникава. Ще разбереш, ако е дошъл моментът без съмнение. Все някога ще се появят контракции или някакви болки, дори и не особено болезнени. Все пак нищо не пречи да си минеш през банята.

# 294
Това, за което говориш най-вероятно е тапата, но съвсем не е сигурен знак,че ще родиш днес или утре. Понякога пада и седмица по-рано, а аз моята така и не я видях Grinning ....
Леко раждане!

# 295
Аз бих звъннала едни телефон на гинеколога.

# 296
А има ли опасност за бебето ако тази тапа падне и аз не знам за това и си седя спокойна? Все пак ми е първо раждане и .... адски много се притеснявам май....Все пак термина ми е чак на 20-ти другия месец.

# 297
Не трябва да имаш сексуални контакти,защото тази тапа предпазва плода от инфекции,иначе други опасности няма. Но за да бъдеш по-спокойна нищо не пречи да се обадиш на АГ-то си.

# 298
  • София !
Мен тапата ми пада цял ден , кафеникаво слузесто , с извинение баш като сопол  Laughing , цял ден ми беше така . На следващия ден нямах нищо , ходих си на лекар ( както обикновено че пренасях вече ) , и си бях полегнала следобед и ме почнаха болките  Wink . Искам да кажа че в деня когато ми пада тапата нямах никакви болки , нищо , ей така стана всичко изведнъж и както казах чак на другия ден  !! Та може и да признак за раждане , то не пречи да си мине през банята  Wink , леко раждане  Hug !!

# 299
Ми да-мисля да почакам още малко, защото от тогава още два пъти ходих и май и на мен ще ми пада дълго време. Наистина се надявам да е това. Все пак и доста долу ме рита днес. Много благодаря на всички момичета-после ще разказвам, ако стане нещо. А до тогава ще следя съвети от всички ви.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт