Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 21

• 38 657
  • 745
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Мисля, че е по-добре да не го вдигаш. Предполагам, че е повече от 10 кг.?

# 331
Избягвай да го вдигаш.

# 332
Около 9,5кг. е, но ще избягвам да го вдигам, благодаря. В коя седмица е добре да отида на преглед, че съм забравила вече Blush

# 333
  • София
Гледай да е поне в 6-та, иначе може нищо да не се види.

# 334
  • София
Когато разбрах, че съм бременна с второто ми дете, първото беше на 1,3 г. Вдигах си го и го разнасях през цялата бременност.

Според мен, на преглед е най-добре да се отиде в 7-8 г.с.

# 335
Абе и аз си го вдигах, обаче като получих отлепване на плодния сак в 8 г.с., спрях да го вдигам и така 1-2 месеца. Далеч не на всяка жена се случва, но ако не е крайно наложително, по-добре да се щади човек.

# 336
А как всъщност се разбира, че има отлепване на плодния сак? Внезапни силни болки ли настъпват? Защото, ако само профилактичен преглед го установява, риска си е голям, ако не разбереш навреме. Как се разбира?

# 337
Има кървене или кафяво зацапване (при мен беше второто, защото не беше толкова голям хематомът).

# 338
Ясно, мерси.
А какво му е толкова опасното на шофирането? Напоследък постоянно слушам, че не трябвало да се прекалява с шофирането до 4тия месец, а аз не слизам от колата. Разбира се гледам да избягвам дупките, а   на бабунките намалям на 1ва.

п.п. и друго, днес ходих на преглед, просто за да видя какво става, че последния път нищо не се виждаше, та доктора ми каза, че студената бира била полезна  Shocked нямам против, ама от кой месец мога да я пия, че забравих да го питам това. Сега в първите месеци може ли?

# 339
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Това за шофирането за първи път го чувам  newsm78

Аз с бира си увеличавах лактацията.   Whistling
За по време на бременността не знам Mr. Green

# 340
  • На брега на морето
Аз шофирах по време на цялата бременност. Проблеми не съм имала.
Колкото до бирата, пийвах си, и сега докато кърмя също.

# 341
Трю блу, колкото километри съм навъртяла, шофирайки и през двете си бременности...

Странно ми е, че лекар ти е препоръчал алкохол, макар и слаб. Освен всичко останало, алкохолът дехидратира и е с високо съдържание на бързи захари => от него се дебелее. Ако бирата е била препоръчана заради бирената мая, просто си купи такава на таблетки.  Според мен съотношението полезно/вредно от пиенето на бира през бременността не е в полза на полезното.

# 342
Здравейте, и аз наскоро видях  EFP и съм в 6-та седмица,но трябва да откажа цигарите и тай,като ми е първа бременност, бих искала да ви помоля за съвет как по лесно да ги откажа така,че през цялата бременност да не пуша все пак не искам да увредя детето Поздрави от една бъдеща майка  smile3522 pregnant smile3525

# 343
Мам Весела, зависи изцяло от теб. Ако наистина искаш да спреш, ще го направиш. И това не е въпрос на воля, а на мотивация и самоконтрол.

Много жени са спряли цигарите от раз. Някои да даже от момента, в който са решили да правят бебе и никога повече не пропушват. Сестра ми ги спря в мига, в който разбра, че е бременна и не запали, докато не приключи с кърменето. 

Други жени пък се самоуспокояват, че от една, две или три цигари дневно на бебето няма да му стане нищо. За мен това е чиста проба егоизъм, но в деструктивната му форма.

В края на краищата ти си единствената, от която зависи дали, как, кога и защо да спреш да пушиш. Хубавото е, че правиш първата крачка - да мислиш за спиране на цигарите.

# 344
Мисълта ми беше дали има нещо,което да ми помага,когато ми се допуши да правия нещо,което да отвлича мисълта ми за цигарите

Общи условия

Активация на акаунт