Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 21

• 38 663
  • 745
  •   1
Отговори
# 315
Поддържай си добро настроението и не се стресирай много отсега.
еми гледам да не се притеснявам ,, ама като прочета някоя статия за гадни неща и почвам да си мисля глупости, а това не е добре ,,
Много правилно те е посъветвала Светлина, Петенце. Намери си начин да поддържаш добро разположение на духа. Ако статиите "за гадни неща" те подтискат, не ги чети. Ако "приятелка" ти разказват страхотии, напомни й, че приятелките се стараят да си помагат, а не да си пречат.

Иди в някоя голяма книжарница и седни да разгледаш една от тези тежки, лъскави книги, в които има снимки на развиващо се човече, докато е в утробата на майка си (моята любима е From Conception to Birth от Alexander Tsiaras). Възхищавай се на чудото, което в момента става в твоето тяло. Отвори сетивата си, които ще са много по-обострени заради бременноста и преоткрий красотата на природата около себе си и добронамереността на хората до теб.

# 316
P_paneva, Botten_Mary , благодаря ви за отговорите  Hug

# 317
Тука в Чехия няма да взема книги понеже няма да мога да ги разбере много добре ,, август кат се приберем с мъжа ми ще си взема малко ще са стари понеже са на  майка ми  .. книги мисля че бяха  " Моето бебе'' Как се отглежда '' и '' Етапи на бременността ''

# 318
Здравейте, искам да попитам ако има момичета, ползвали ПОЛИНЕЙЛ ЛЕЧЕБЕН ЛАК ПРОТИВ ГЪБИЧКИ, дали влияе негативно ако си бременна.
 В опаковката не пише конкретно: "Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата, на което и да е лекарство. Лечението с Полинейл лечебен лак за нокти може да се прилага само в случаи на спешна необходимост от лечението и след внимателна преценка от лекуващия лекар на съотношението полза/риск."

Аз вече го ползевам от един месец, но днес разбрах, че съм бременна и се притесних, защото знам, че противогъбичните средства са много силни.
Мерси предварително

# 319
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Лично аз не мисля, че оказва влияние, но аз не съм лекар/фармацевт.
Ако го ползваш по предписание, може да се свържеш с доктора и да попиташ.
Другият вариант е за по-сигурно да го спреш докато не се консултираш с гинеколога си.

# 320
Здравейте, искам да попитам ако има момичета, ползвали ПОЛИНЕЙЛ ЛЕЧЕБЕН ЛАК ПРОТИВ ГЪБИЧКИ, дали влияе негативно ако си бременна.
 В опаковката не пише конкретно: "Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата, на което и да е лекарство. Лечението с Полинейл лечебен лак за нокти може да се прилага само в случаи на спешна необходимост от лечението и след внимателна преценка от лекуващия лекар на съотношението полза/риск."

Аз вече го ползевам от един месец, но днес разбрах, че съм бременна и се притесних, защото знам, че противогъбичните средства са много силни.
Мерси предварително

честита бременност, лека и успешна  Hug
след като вече месец го ползваш, има ли ефект,?
понеже не е изследван категорично, затова пишат в листовките така.
все пак нали ти е изписан от док, посъветвай се с него или АГ?
ето може да прочетеш:
http://www.drugs.com/pregnancy/ciclopirox-topical.html

# 321
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Привет, мами  Hug
Моля ви, помагайте. Никога не съм имала толкова досадни, изгарящи киселини...сън не ме лови от болка по хранопровода вече. Една троха да хапна и се почва мъчението.  Sad

# 322
Сода за хляб, половин лъжичка, за да ги загасиш. Потготви си и чаша вода. Да, гадно е, ама е най-безвредното.

Какво ядеш, че те погват киселините?

# 323
 На  мен газираната вода ми спасява живота.Вече я пия по цял ден вместо вода и си казахме сбогом с киселините,а преди не исках да я близна.Пробвай-помага.

# 324
  • София
На  мен газираната вода ми спасява живота.Вече я пия по цял ден вместо вода и си казахме сбогом с киселините,а преди не исках да я близна.Пробвай-помага.
+1. И аз съм на сода още от когато леко ми се повдигаше, така че препоръчвам газираното и като средство срещу повръщане.

# 325
  • На брега на морето
Сода за хляб, половин лъжичка, за да ги загасиш. Потготви си и чаша вода. Да, гадно е, ама е най-безвредното.

Какво ядеш, че те погват киселините?

А хич не е безвредно даже  Peace за въпросния проблем помага, но иначе се отразява доста зле на стомаха,
Хубаво е да се вечеря възможно най-рано, ако се храниш и непосредствено след това лягаш неизбежно ще те погнат пустите киселини.

# 326
  • София !
Охо Катенце ти вече си напреднала доста душицо , точно в тоя период и аз имах ужасни киселини . Сода за хляб , зелена ябълка , дъвка орбит - не знам как но понякога помага  Simple Smile , казвали са ми и прясно мляко пък колко е вярно не знам ( това не съм го пробвала че ми се  Sick от него .. ) , и пробвай с Талцид то може за бременни . Дано да ти оправят от нещо , че и това голям мъка  Hug .

# 327
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Благодаря много за съветите  Hug
До момента съм пробвала кока-кола, сода, прясно мляко, коричка хляб, лукчета, дъвки и кисело мляко. Всичко ми помогна за малко и спря. Вярвате ли ми, че дори и вода да пийна пак ми излизат киселини. С първото ми дете не помня да са били толкова силни и изгарящи.  ooooh! Ще опитам с газирана вода, защото не ми се иска да прибягвам до хапчета/тази бременност като, че я изкарах само с хапчета  Tired/...Но ако и газираната вода не помогне май няма измъкване.

# 328
  • София
Katencetoo, правилно си се ориентирала към газираната вода, защото и колата помага, но в това състояние не можеш да я пиеш постоянно  Peace

# 329
Здравейте, момичета! Днес видях двете чертички и съм много щастлива. Понеже имам още едно детенце на 1г. и 5м. и се притеснявам проблем ли е, че го вдигам отвреме-навреме? Нали не трябва да се вдига тежко Thinking

Общи условия

Активация на акаунт