Какво носите в жегите?

• 20 223
  • 286
  •   1
Отговори
# 255
Аз пък като изляза през деня по улиците на Пловдив виждам все една и съща картинка: всички жени до към 70 години някъде обути с три четвърти панталони, най-често черни или тъмносини и някаква тениска или потник. На краката сандали, джапанки или някакви ниски обувки. Въртят се едни задници, мятат се едни гърди, свят да ти се завие.... Crazy Жени в рокли почти не виждам, а тук повечето пишат, че носят предимно рокли... Rolling Eyes По офисите изглежда вървят най-вече пола и блуза(риза) или панталон и риза, защото това виждам. Не съм забелязала някаква промяна през почивните дни. Всички са неглиже. Влачат джапанки навсякъде.

# 256
Аз пък като изляза през деня по улиците на Пловдив виждам все една и съща картинка: всички жени до към 70 години някъде обути с три четвърти панталони, най-често черни или тъмносини и някаква тениска или потник. На краката сандали, джапанки или някакви ниски обувки. Въртят се едни задници, мятат се едни гърди, свят да ти се завие.... Crazy Жени в рокли почти не виждам, а тук повечето пишат, че носят предимно рокли... Rolling Eyes По офисите изглежда вървят най-вече пола и блуза(риза) или панталон и риза, защото това виждам. Не съм забелязала някаква промяна през почивните дни. Всички са неглиже. Влачат джапанки навсякъде.

Това е жалкото. В Солун и Кавала виждахме предимно добре облечени.  

Тук на някои не им е ясно, че като се облекат с фланелка и дънки няма да се подмладят. Най-много да им се смеят. А облеклото все пак е добре да носи радост на всички.  И да внушава уважение.

Последна редакция: вт, 28 май 2013, 01:01 от vl

# 257

мъжки
Скрит текст:

- идеално подхожда и на НЕдънки

Нищо от показаното не ми допада.

А какво да кажем за идеята да се сложи вратовръзка на бяла риза, която е раирана и даже някои от райетата са дупки? Тоест тя повече прилича на фланелка, отколкото на риза и в никакъв случай не става за официална. Една продавачка моя позната ми даде тази "гениална идея", защото много и се искаше да ми продаде въпросната риза. Аз търсех нормална бяла риза с къс ръкав, която може да бъде официална в горещите летни дни. Когато отивам в зала "България" обличам такава, слагам сива вратовръзка и сив панталон, който не е много тъмен.

Последна редакция: вт, 28 май 2013, 01:08 от vl

# 258
Добре, че поне бяха дълги, защото ще се потреса много сериозно, ако попадна в някой офис на някой батко (чичко), който обслужва клиентите, облечен в къси панталони, изпод които се подават космати краченца (в по-добрия случай, щото може и да са обезкосмени). Къси мъжки панталони (до коленете) си представям единствено, ако са къси дънкови или спортни панталони за свободното време (за спорт, за плаж, за риба или за сафари).

Зависи каква е работата и какви са клиентите. Аз например, когато е 35градуса посещавам моите клиенти с къси панталони и то малко над коляното. Но с прилична кройка както обикновените. Мой колега хареса дори старите, които вече изоставям. Но пазарът е беден на такива. Останалите наречени  "спортни" всъщност не са спортни, а още по-неглиже. Лоша кройка, куп джобове и излишни шевове по тях, лоша материя, която не е възможно да се изглади. Винаги стои ужасно. Докато тези, за които споменавам ги нося с ръб и добре изгладени като дългите. За мен са спортни единствено гащетата с ластик.
Какво е предимството на неглиже панталоните и на дънките(също неглиже)? С тях сядат навсякъде, не ги гладят, не им личи много, ако са изцапани.

Можете да видите тази тема:

Естетиката на нашето обличане

"А какво мислите за комбинацията къси панталони, гуменки и риза с вратовръзка? Или костюм с гуменки. На мен и двете ми се виждат страшно удобни. В БГ обаче много хора не са свикнали с много неща. Мога да дам пример за това, как се обличат едни и същи по ранг хора в една и съща фирма в България и в Германия. В България са задължително с официални панталони и фирмена риза, в някои случаи и малко по-официално. В Германия същите по ранг хора са с дънки, гуменки и тениска (по някой път и без ръкави), като съответно някаква част от тях са с видими татуировки или пиърсинг. В БГ не съм видял някой шев на отдел с пиерсинг."-цитат

"А какво мислите за комбинацията къси панталони, гуменки и риза с вратовръзка? ...

Звучи страхотно! Само не разбирам за какво ти е вратовръзката? Да те стяга само! 

... Или костюм с гуменки. На мен и двете ми се виждат страшно удобни...
Зашо не опиташ и анцуг с лачени обувки? При първият вариант удобството е едва 10%, моето предложение ти носи 90% комфорт."-отговор на първия цитат

Последна редакция: вт, 28 май 2013, 02:02 от vl

# 259
Съпругът ми навремето така, като тебе-отива на обучение или при клиент и като се загладят едни ризи, мани...Сгъвам ги "вълшебно" по куфарите, гладят се и в хотела, влиза той в залата-единствен така издокаран-всички останали по дънки и тениска, начело с най-големия шеф. Laughing

# 260
Много зависи човек как изглежда - това определя и какво носи. Е , има и много модни престъпления Simple Smile На мен ми е най-хладно с пола и блуза или ризка, рокля, ефирни материи. Но като бях повечко кг-ми ми беше неприятно да ми се трият краката, та носих повече панталони. Което, разбира се не те прави добре облечен, но практичен за по-пълен човек. Сега съм във форма и преоткрих полите и роклите.

# 261
  • София
Много зависи човек как изглежда - това определя и какво носи. Е , има и много модни престъпления Simple Smile

Откакто се е затоплило, гледам по улиците едни жени с огроомни задни части, напъхани в клин!
Само клин без нищо отгоре. Гледката е потресаваща.
Другото модно престъпления за мен са 3/4 сака и якета. Все едно съм взела якето на детето и съм се напъхала в него!

# 262
Всичко бих преживяла, но лятно облекло тип "срязан официален панталон" за мъж ми е направо непоносимо. Жегите предразполагат към неглиже, омачкано, проветриво - нещо като колонизатори в Африка от началото на века /"Отвъд Африка" с Мерил Стрийп/. Спокойно диплещи се ленове, вълнисти, ефирни, намачкани...
Строго изгладена дреха на +35 ми навява асоциации за "Бранник".

# 263
Всичко бих преживяла, но лятно облекло тип "срязан официален панталон" за мъж ми е направо непоносимо. Жегите предразполагат към неглиже, омачкано, проветриво - нещо като колонизатори в Африка от началото на века /"Отвъд Африка" с Мерил Стрийп/. Спокойно диплещи се ленове, вълнисти, ефирни, намачкани...
Строго изгладена дреха на +35 ми навява асоциации за "Бранник".

Боже и до "Бранник" стигнахме! Аз си мислех, че е забравена отдавна. Дори предполагам, че по-младите никога не са я чували. А ти как се сети за тая организация? Знаеш ли "софийските момчета"(хорът) как са облечени?
Не всички си падаме по намачканото. На мен то ми е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ПРОТИВНО!

Кой ти каза, че срязаният панталон е официален??? Той просто е приличен панталон, а дали ще бъде официален зависи от други неща(като е станал къс вече няма как да бъде официален). Такива къси панталони както обясних има на пазара, но са рядко срещани(и сруват 60лева), за разлика от непоносимо намачканите с отвратителна кройка и много джобове. Преди 20 и повече години шиеха предимно такива. Нима не помниш това време???
За мен всичко измачкано е символ на МЪРЛЯЩИНА И МЪРЗЕЛ! Естетика-0!

Последна редакция: сб, 01 юни 2013, 01:35 от vl

# 264
Успокой се малко. Повечето тук сме кото твоята възраст и тук-там няколко 20-30 годишни.
 Laughing
Ако си пял в хора дори мога да определя на колко си точно, ако ми кажеш репертоара си. Party
Панталоните от лен не са с цитираните от теб с много джобове.

# 265
Ако си пял в хора дори мога да определя на колко си точно, ако ми кажеш репертоара си.

Не, само ги слушам.

# 266
Аз се сещам за един сериал - Царят на квартала. Един дебеланко работеше в пощите и ходеше с къси панталонки с ръб. То това им е униформата, де.

# 267
Сега се връщам от MOL-а, та на витрината на един от магазините (сори, не погледнах името) имаше манекен точно с къс панталон с ръб и сако.    Mr. Green
Значи е модерно.....    Laughing

# 268
Сега се връщам от MOL-а, та на витрината на един от магазините (сори, не погледнах името) имаше манекен точно с къс панталон с ръб и сако.    Mr. Green
Значи е модерно.....    Laughing

Shocked Shocked Shocked

Виж по-нагоре цитатите от форум "Заедно".  Joy Joy Joy

Последна редакция: сб, 01 юни 2013, 16:26 от vl

# 269
  • Варна
Сега се връщам от MOL-а, та на витрината на един от магазините (сори, не погледнах името) имаше манекен точно с къс панталон с ръб и сако.    Mr. Green
Значи е модерно.....    Laughing
За много млади момчета и мъже с хубави фигури. Peace

О, vl намира късите панталонки за признак на естестика Joy ЖДНБ.

Общи условия

Активация на акаунт