Отнемане на родителските права на бащата

• 5 678
  • 26
  •   1
Отговори
Добър ден момичета! Имам един въпрос:
Аз съм на 15 години. Майка ми и баща ми са разведени от близо 13 години. Баща ми беше наркоман и е лежал в затвора 2 пъти. Майка ми е извън БГ. Тя ме издържа. Баща ми не е поел никога грижите над мен. Давал ми е някакви си дребни пари, насъбрани за всички 15 години правят близо 300-400лв. Осъден е на 29лв издръжка, която аз НЕ съм получавала. Но проблема е съвсем друг:
от едно известно време той ме бие. Всеки път когато се видим той ме бие. Последно снощи ме би. Без основателна причина. Защото съм го попитала дали ще ми плати сметката в Глобул. Цялата съм синя, устната ми е разбита. Събори ме на средата на улицата, извади нож и ми каза ''сега ще те убия''. За малко да ме убие. Страхувам се от него, не знам какво да правя. Един човек мина с колата, ако не беше той сега нямаше да пиша тук, сигурно щях да съм мъртва. Моля ви, кажете каква е процедурата по отнемането на родителски права. Всеки път ми казва, че съм наркоманка и че съм к*рва, храчи в лицето ми и ми казва, че съм долен боклук. Правила съм тестове за наркотици, ходила съм на прегледи за да докажа, че съм девствена. Той е с болна психика, а аз сама нищо не мога да направя. Врата ми е син, защото ме душеше. Ръцете ми са сини, бузите-също. Устната ми е цялата пълна с кръв, синьо-черна. Предния път ме би заради приятелката си. Сега защото съм го помолила в труден момент да плати поне сметката на телефона ми. Не мога повече, омръзна ми от това. Преди майка ми ми посягаше заради приятеля си най-редовно, спря се. Сега започна той. Друго е, майка ми е жена, не може да ме бие толкова, колкото той. Хайде, 2-3 шамара се преживяват, всяка майка е удряла детето си. Но от негова страна се стига и до ''сега ще те убия'' Не знам какво да правя.. моля ви, дайте ми някакви подробности за тези род. права.. Ако цената на това да нося неговите имена е да ме бие като магаре-не, мерси. По-добре да не ги нося... Благодаря ви предварително!

# 1
Гери,
това което ти се случва е ужасно! Трябва да се махнеш веднага от този човек. Имаш ли роднини при които да отидеш. Може би трябва да си извадиш и медицинско свидетелство за нанесения побой. Мисля, че с такова свидетелство социалните могат да му отнемат родителските права. Дано да има някой по запознат с темата и да ти даде по-добри насоки за действие. Стискам ти палци!!!

Последна редакция: вт, 21 май 2013, 10:32 от vel4o

# 2
Аз не живея с него, живея с баба ми.

# 3
Виж този сайт http://116111.bg/
обади се или им пиши ... предполагам ще ти обяснят какво трябва да направиш.

# 4
Много пъти съм прибягвала до тяхното мнение, но не ми дават конкретен отговор, а само ме разпитват..

# 5
Към Закрила на детето опитвала ли си се да се обърнеш?

# 6
Не, не съм се опитвала..

# 7
Не, не съм се опитвала..

Ами тях нали затова ги има!
Или в районното отиваш и ченгетата ще ги викнат, или обратното.
Или отиваш да вадиш медицинско, казваш на лекаря и той ще викне ченгета и т.н.
Поне е длъжен.

# 8
няма да имаш сили и средства да водиш дело за отнемане на родителски права. мисля, че делото трябва да се заведе от майка ти или от  държавата, която няма да го направи.
обади се на 116111 и говори с агенция за закрила на детето. те могат да предприемат действия. дори в полицията да отидеш можеш да се оплачеш и да направят нещо.
за да си извадиш медицинско, което да важи пред съд взимат 40 лв., а ти сама споделяш, че нямаш пари, което не е вариант. едиснтвено можеш да отидеш при личен лекар, за да констатира нараняванията, с което не знам какво ще постигнеш.

с 2 думи: закрила на детето чрез телефон 116111. те могат да се погрижат.

само за информация: ти защо се виждаш с него изобщо? вече си голяма, можеш да избягваш срещите или да ги минимизираш. знам, че ти е баща и сигурно го обичаш и звучи ужасно това, че и майка ти е далеч, но съдбата те е оставила сама и трябва да се съхраняваш.

успех и сили!

# 9
  • Финландия

Пази се. И действително позвъни на телефона за защита на децата- оттам ще те посъветват какво да направиш.

# 10
 Не е нужно да търпиш простотиите на някаква отрепка пък била тя и родител.
Пиши в адвокатската тема, попитай как да постигнеш ограничителна заповед и сложи край на това безумие. Имам син почти на твоята възраст и те съветвам като родител, сподели на майка си и баба си какво ти причинява тоя, не вярвам майка ти да остане безучастна независимо че е в чужбина и възможностите и са ограничени.

# 11
няма да имаш сили и средства да водиш дело за отнемане на родителски права. мисля, че делото трябва да се заведе от майка ти или от  държавата, която няма да го направи.
обади се на 116111 и говори с агенция за закрила на детето. те могат да предприемат действия. дори в полицията да отидеш можеш да се оплачеш и да направят нещо.
за да си извадиш медицинско, което да важи пред съд взимат 40 лв., а ти сама споделяш, че нямаш пари, което не е вариант. едиснтвено можеш да отидеш при личен лекар, за да констатира нараняванията, с което не знам какво ще постигнеш.

с 2 думи: закрила на детето чрез телефон 116111. те могат да се погрижат.

само за информация: ти защо се виждаш с него изобщо? вече си голяма, можеш да избягваш срещите или да ги минимизираш. знам, че ти е баща и сигурно го обичаш и звучи ужасно това, че и майка ти е далеч, но съдбата те е оставила сама и трябва да се съхраняваш.

успех и сили!

Що говорите глупости?
Начини има много.
От РПУ могат да идат да му поговорят и т.н.
Най-лесния начин.
Отива в спешното и казва :"Пребиха ме"
Кой?
-баща ми.
Веднага викат полицаи, после закрила на детето, социалните и още кой знае какво.
Ще им обясни вкупом, ще и назначат психолог.
Защитено жилище ако трябва.
Нищо няма да и струва НИКАКВИ пари.
На нея проблема и е да я защитят.
Има начини.
Най- бързо става така.
п.п:ест, че няма стане всичко накуп.
Бащата ще бъде привикан, прокуратурата ще се впусне.
Що за сеслки вечеринки - тоя тел е да си поговориш.
п.п:Закрила на детето може само да сигнализира и действа по заповед или нареждане....
ОТ СЪДА.
Или предписание...както там се казва....иначе само ще си поговорят.
Джаска се наобратно и те ще свършат всичко. Ще захапе "държавната машина" и тежко му, на който е под нея. 
Има и нет - медии бол - само за такива неща чакат.

Последна редакция: ср, 22 май 2013, 16:10 от sevus

# 12
Четох и съм потресена #CrazyКъде в случая е баба ти?Защо тя не се погрижи за теб?Ти като се страхуваш,защо ходиш да го търсиш?
 Не знам,какво още да напиша,освен ШОК и УЖАС!

# 13
каква е идеята да се отнемат род.права на бащата ? какво ще постигнеш с това  newsm78

# 14
каква е идеята да се отнемат род.права на бащата ? какво ще постигнеш с това  newsm78
И аз това се чудя,ако трябва да се прави нещо в този случай за предпазване,то това е искане за ограничителна заповед.Не съм убедена обаче,че това е действителна ситуация newsm78

Общи условия

Активация на акаунт