Аз нямам баща?

• 2 345
  • 11
  •   1
Отговори
Здравейте мили момичета, отдавна съм регистрирана в сайта ,но нямам време да пиша много.
Имам нужда от помощ или съвет-толкова съм объркана.Имам дъщеричка на почти 4 години,с баща и не живеем заедно вече 2 години....не е от най-активните и любящи бащи....докато беше бебе тя беше всичко за него докато не дойде в момента, в който реши че не си е поживял и искаше да се забавлява с доста жени...както и да е  това е лично негов избор;Свикнах с раздяла някак , тей като бяхме заедно 11 години.В следствие на стреса развих диабет,откриха ми два мозъчни тумора....и куп болести ,седнах и говорих с него като голям зрял човек,защото никой не знае какъв може да е изхода от всичко.....а той нищо.....Бях доста време в София молейки го да взима малката за да не чувства липсата ми защото е много привързана към мен.Вижда я на 2 седмици 1 път ,като подчертавам никога не е била спирана да ходи при него и при родителите му.Не сме се съдили;той просто реши че иска да е тинейджър.Преди няколко дни....бяхме с приятели на кафе и в разговор тя каза аз нямам баща този., който живее при баба ми..............,той не ми е баща.аз него не го искам.Толкова  се смаях,останах без думи,незная как да постъпя много ме боли........никога не съм настройвала детето си,толкова ме е страх.......че ако нещо се случи,тя няма да го приеме.опитах да говоря с нея за момента се съглася после пак...Кажете ми как да постъпя наистина съм адски объркана Hug

# 1
Много съжалявам за положението , в което си Дано се оправиш. Ето едно филмче, което може да ти е от полза.

А о темата: допитай се до детски психолог. За софия ми препоръчаха Ани Коцева.

Иначе аз самата съм самотна майка и съм в дилема как и какво да кажа, за да не се чувства необичано детенцето ми. Консултирах се с роднина, който е психоанаитик, и той каза, че трябва да се казва истината, но под формата на приказка.

Бъди уверена, че всичко ще се нареди по най-добрия начин за вас. Говори с нея, разбери как се чувства, питай я как се чувства.

Друго не се сещам.
Успех!

# 2
Къде е линка?

# 3
# 4

Euphoria22  Hug
Явно е, че на БНД не може да се разчита.
Недей да отдаваш толкова внимание върху думите на детето, тя може просто да е константирала факта. Той не се интересува от детето, следователно според дъщеря ти, тя на практика няма баща.  Когато ти се разстройваш и малката го усеща.
Колкото може, прави всичко възможно ти да се запазиш. Такива терзания и емоции не ти влияят добре.
Пожелавам ти много здраве. Hug

# 5
Euphoria22 съвсем нормална е реакцията на детето ти и ти нямаш вина че така е казало.Моята пък баща и като идва да я види и тя му каза Искам да си тръгнеш и да остана само с мама!Но ако вземе човек да се вини хайде сега я обръщай внимание на себе си и детето а бащата ако иска хич не го жали.Децата усещат всичко.Като е на 4 какво няма право на глас и на мнение ли?Хайде бе да не би децата да са глупави ами не са.Бащите и след раздяла развод могат да са бащи и да проявяват загриженост и да взимат децата си но стига да имат желание иначе най-лесното е отбий номера 1 път в месеца и каква привързаност да изградят баща-дете????Като пораснат и станат ученици през ваканциите също могат да ги взимат но пак ако имат желание.

Последна редакция: вт, 11 юни 2013, 09:04 от ice_

# 6
  • ...живея на последния етаж...
Не взимай толкова навътре казаното. Децата говорят каквото им дойде, като изобщо не влагат смисъла, който ние виждаме. Понеже ушичките им винаги са като локатори, та хващат какви ли не реплики, дето си мислим, че не са  чули. И после ги изръсват в най-подходящия момент!

# 7
  • I want it all and I want it now.
Не е важно дали ще порасне с двама родители, а е важно дали са качествени.
Много хора имат по един родител, но им дава много повече отколкото, ако са двама. Правилно е казало детето ,че няма баща. Човек ,който виждаш от време на време и не се интересува от теб как да бъде наречен баща. Имам позната,която е без баща. Никога не ги е търсил и не се е интересувал от нея. В момента си има прекрасно семейство и всичко и е наред. Успех и спокойно мажете да бъдете и баща и майка.

# 8
От всичките приказки, които си и чела, намери тази която е най-подходяща за Вашия случай. Но с тази разлика, че героите ще сте Вие. Опитай се така да я представиш, че детето да си казва "..да, също като в приказката..."  Simple Smile

# 9
  • София
Как да постъпиш за кое?
Имаш 4-годишно с реална преценка на ситуацията, в която се намира. Аз не виждам какво има да се прави - гледаш си я, обичаш си я и толкова.
 Hug

# 10
  • Финландия
Оффф, то детето само е казало, това, което и ти чувстваш.

Ама хич ли не иска да е с детето си?

# 11
 Mай децата имат много силна интуиция... Поне от опит го забелязвам. Те виждат проблемите няколко съпки преди ние да ги видим.
 Детето реално преценява и това може само да те радва и да се вслушаш в нейните чувства,проблемите обаче ще дойдат по бащина линия.

Ще се започне "ти я настройваш"... "тя сама не може да си го измисли".... "отнякъде го е чула"
 Ще ти е трудно да обясниш това на баща и, както ще ти е трудно и нея да накараш да замълчи, когато се чувства отхвърлена.

Общи условия

Активация на акаунт