Малката скумрийка Сийка през Юли ще роди хамсийка - тема 26

• 23 718
  • 727
  •   1
Отговори
# 600
На моя приятелка баща ѝ средно веднъж седмично питаше кой ще го гледа на старини - много важна тема му беше... Е, не стигна до старини, не успя да навърши и 50 години и почина внезапно от инфаркт. Та никой не го гледа.

# 601
Пине, неродените ги гласим за болногледачки, е** ти манталитета имаме. Пък както виждаме, и от твоя пример, и по принцип, тия неща както и да ги планираш....

# 602
Мъхче,
Цитат
Снощи сънуах пак Бемол, че е родила не две, а 4 (!!!) макс-морицовци!
ако Бемол прочете това,да знаеш спукана ти е работата Laughing.Иначе браво,че новините от прегледа са добри,айде почти не остана,аз утре влизам в 35 седмица,една близка неонатоложка ми каза:"Ако ще ми раждаш преждевременно,гледай да не ми идваш преди 35 седмица".Така че вече се диша много по-спокойно.
Глупи,как без сутиен бе, Shocked,скоро писах,как ми се разливат по корема вечер като ги охлабя за спане,като си го мажа,се налага да ги повдигам,за да бръкна отдолу Embarassed,ако и денем не носех нещо подкрепящо,досега да ги подритвам с колене.
Моргана,разбирам те,ние като чакаме трето момиченце и миналата вечер на сбирката на мъжа ми,не знаеш на какви въпроси ми се налагаше да отговарям.Един вика:"Ееее,абе нищо нищо,ама глей начи що тъй,беее",друг:"Ей,Максо,сменяй бизнеса,започвай да продаваш козметика и дамски превръзки,щото ще те разорят тези четири жени",трети:"Нищо,четвъртото ще е момче".И аз:"Моляяя?" #Shocked Вече започнах да се забавлявам,май единсвено мъжът ми и аз се радваме,че ще имаме бебе,не момче или момиче.
Данче,само варди корема,че е специален... Laughing Hug

# 603
И мен ме гледат съжалително като кажа ,че и това бебе е момче ,все едно животинче ще си имаме ,не дете #Cussing out  И всичко това придружено с "Оооо,какво те чака ,ще обгрижваш трима мъже" Shocked Аз се надявах те мен да обгрижват цял живот ,а то какво излезе Laughing  Аз пък си представям двама достойни сина ,които много ме обичат ,уважават ,а аз се пръскам от гордост ,че съм мъжка майка.Дано да не е само мечта  Crazy
Между другото предпочитам палаво ,но разбиращо дете.Отколкото кротко и проблемно
Luisa Kaestner ,аз с първата бременност много се дразнех на такива думи ,но сега хич не им обръщам внимание.Свекърва ми постоянно ми повтаряше какъв ужас било раждането ,как боляло ,после кърменето било ад ,като станело време за кърмене и започвала да реве от ужас и т.н. простотии.Е,не успя да ме пречупи ,нито да ме наплаши.Бях се настроила ,че ще родя лесно,че ще успея да кърмя,всичко стана както исках,а тя стоеше около мен и само цъкаше с език.
Другото ,коет ме влудяваше преди да родя,а и сега ,са коментарите относно размера на бебето.Мъжът ми се бил родил 3,800 кг,значи и бебето трябвало да поне толкова #Crazy Като го родих 3,600 кг ,едва ли не не изпълних петилетката ,разбираш ли...Сега за това пак ,колко ,та колко е голямо.Все едно ,ако е по-голямо ,ще е по-здраво,по-хубаво и т.н.Идиотщини пълни. За свекито 3 кг бебе е направо недоносено Crossing Arms
Та,Луиза ,пропускай ги тези реплики и да не ти пука.Трудно било ,боляло...всичко е както си го направиш. Hug Hug Hug

# 604
Данче, то просто МНОГО ме дразнят такива малоумнищини, манталитетът (Джина май беше казала на кокошки в курник, много точно) да преекспонираш, да влагаш "народопсихология", сравнения и подобни толкова ме изнервя, ставам адски агресивна. Хората не знам какъв ефект търсят и как задоволяват евтиния си глад за хорски сеири с такива изказвания. Не се връзвам, то е ясно че се притеснявам като за първо раждане и тн, ма такива глупости хич не ми се слушат.

Само 3,600???? Че то мъжът ти... Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 605
Обикновенно им отговарям учудена защо пък ми е момиче или им казвам - А, моля вкъщи всички играчки са мъжки няма къде да събирам и една стая кукли и те млъкват.

# 606
  • София
И ти ли, бре Данче?! Е утепахте се, начи! А дори не е заради наденицата.... И те ти сега синки по коленцата и рани, да те питат какво си правила... doh Бързо да ти минава!

И мен като ме питат момиченца или момченца са,  и после има коментари, колко щяло да е хубаво да са ми различни... Че какво му е...само по-трудно, щото и от двете породи гледаш. Аз пък си исках девойки, и ще си ги получа. С ММ тва се бъзикахме, че винаги сме искали едно момиченце, ама аз нали съм over achiever (демек преизпълнявам и аз плана), та само не знам как не са три. Вече като ме питат какви са, ще им отговарям "мъхчета", "джеремета" или даже "прасенца". И толкоз. А за отглеждането на стари години - аз първо не мисля, че с целия този стрес, ГМО-та и други вредности въобще ще добутам до 60така, второ, те дечинята и без това сигурно ще ни забегнат по чужбинско, и трето: кой казва, че момичетата отглеждат възрастните? Момичетата ги пласирате на семействата на мъжете им, а момчетата даже ще ви вземат снахи, които да са болногледачки. Синовете са си много по-привързани към майките, според мен. А и обществото ни сега е такова - жените са еманципатки - много самостоятелни, кариера, деца, всичко...А мъжете стават чехльовци или метросексуални. Разбира се, децата на тук-пишещите се изключват от тази злостна тенденция, ...нали.... Mr. Green Mr. Green Mr. Green

А Фроузън защо да е сърдита?

Аз съм се родила 3800, а ММ - 4300....сами смятайте какви са очакванията.

# 607
  • София
А, какво значи „да ме гледа“. Аз смело мога да кажа, че от години помагам на баба и дядо, но предимно финансово, пазарувам и примерно ги карам с колата. Дядо почина и ми остана само баба. Вчера я закарах, че беше вкъщи за една вечер и като гледам, двора запустял, обрасъл, ужасия… Ако бях мъж веднага щях да се хвана, да окося, абе и куп друга мъжка работа щях да свърша, но аз и без корем това не мога да го направя. В този смисъл, няма значение пола, важно е възпитанието и човекът.
То и на мен не ми завиждат, че пак ще е момиче, „не съм ги била нашарила“, на простора само прашки щяло да има и тук там някои овехтели боксерки на мъжа ми, който не бил майстор, че само момичета правел…

# 608
Леле много пишете бе мамита, не мога да ви смогна  Laughing
Започвам да пиша по памет, сигурно много ще изпусна ама нищо...
За киселините и аз имах огромен проблем с тях, доки ми изписа Нексиум и съм като преродена от както ги пия. Даже вече си позволявам да ги пия през ден и всичко е ОК.

За гащите /ох колко се смях  Mr. Green/ и аз съм същата история, едно време само напудрени прашки с дантели и панделки носех, сега едни никакви... ама и това ще мине.  Laughing Сутиени нося само на вън или когато имаме гости, гърдите не ми пораснаха кой знае колко и се чувствам по добре без сутиен. За след раждането ще търся от тия кърмаческите, че като дойде млякото и ще стане тежко предполагам. За избягване на разраняването на зърната аз от сега съм си взела силиконови подложки за кърмени, те спасиха всичките ми приятелки от рани и излишни болки.

За пола на бебето, ние нямахме никакви претенции така или иначе, но да ви кажа има хора на които това им е много болна тема. Едни наши приятели чакат и те бебе малко след нас (август) е бащата е болен, защото видиш ли не е момче  Shocked Те са двама братя и толкова им е насаждано, че първото трябва да е мъжко, че чак им са промити мозъците. Мъжа ми ония ден го пита дали са измислили име и той заяви "абе то за момиче име не се мисли  #Crazy" Стана ми много жал, ако бях на мястото на жена му щеше да ми е много болно  Cry

За преждевременното раждане, много се надявам да не ми се случи, но преполагам, че от тук нататък поне вече не е толкова опасно. Нашия мъник в четвъртък беше 2,250 кг. Не знам ама ми се струва много малък че да се роди сега. Нямам надежди да го задържа до последно, с това разкритие термина е мираж, но поне още 2 седмици. Колкото повече ми наближава мига, толкова повече се вълнувам и страхувам едновременно. Обзела ме е паниката, все си мисля че няма да се справя  Tired

От няколко дни съм в чудене, как аджеба ще разбера, че ми изтичат водите или че ми пада тапата  newsm78 до колкото знам тя не винаги е с кръв, може и да е само секрет, аз както имам засилено бяло течение сега и след всяко ходене до тоалетна изпадам в паника че това ми е тапата  Mr. Green голяма съм кукувица  ooooh!

Да ви попитам вие имате ли болки когато ви се ходи до тоалетна? АЗ нощем се будя от болка ниско долу в корема и така ми става ясно, че много ми се пишка. Не знам нормално ли е  newsm78
На фона на всички болки, които имам последния месец вече тотално се обърквам. Мъжа ми се шегува, че ще тръгна да раждам и от всички останали болежки няма да усетя  hahaha

Последна редакция: пн, 27 май 2013, 14:41 от oceanlab

# 609
Здравейте и от мен!
Наистина много момичета се губят,аз си помислих,че докато ме нямаше са родили няколко,а тя само Бемол.Ех все пак от сега нататък очакваме включване  stork-girl stork-boy!Аз вчера ходих на село, върнахме късно вечерта,но поне се наядох на череши,ако не беше заваляло щях да ям още и цяла нощ дежурих в wc-то.
Весе аз киселините само с кисело мляко ги моря,опитай и ти.
Комплектът за изписване ми на Хаус-боди с къс ръкав,ританки,туника с дълъг ръкав,възглавничка и пеленка,а и ръкавички имам.Много качествена материя,много ми хареса.Козметиката ми е на Хип,само че съм взела млякото,а не олио.Останаха ми памперси и превръзки,но и тях ще ги взема утре-вдругиден,детския магазин  Доналд Дък е до нас и за това не се притеснявам много,че е зареден от памперси до колички.

# 610
oceanlab аз съм в същото положение,с разкритие и болки,моля се на още една седмица и още една поне 2500да стане,но на когото както му е писано.Болки и аз имам пия нош-па,магнезия ще го пия докрай.Водите като ти се плиснат няма как да ги объркаш-бистри и не можеш да се спреш,тапата е кървава слуз,не е течение,споко.

# 611
Здравейте, симпатяги!  Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Вървя вече към пълна готовност за появата на бебо. Става въпрос за покупките...а психически май съвсем не съм готова. Но едва ли някога ще стана готова. Като се роди бебокът, най-вероятно всичко ще си дойде на мястото.
Купихме анатомично корито за къпане. Мисля, че е същото, каквото беше показала Весела. Има си форма, която да подкрепя ръчичките  и крачетата, има нещо като вграден термометър. Засега не сме намерили подходяща стойка, понеже в магазина, от който купихме коритото имаха един такива като шкаф - нещо което ми е напълно излишно, пък и беше 100 лева. Та се търсят "крака" за бебешката вана.
Следващата седмица в понеделник ще ходя за болничния преди раждане - 45 дни. Усещам, че вече съвсем наближава. От една страна вече искам да се ражда бебчо, да си се гледаме един друг, но от друга страна ме хващат страховете. С две думи - смесени чувства  Simple Smile

# 612
Добър ден!   bouquet

Гледам, без да искам съм уцелила темата за гащите  Laughing - дадох кръв (като без малко да избеля очи и да опъната краката, но аз съм си така, от моята кръв ми става лошо...) и направх едно пазарче - 6 бр. бикини размер XL на едрова цена (но са симпатични памучни  с дантелки), нощница за бременни  Shocked незнаех, че има, но се радвам на попадението, и не се сдържах и купих втори комплект за изписване  Laughing Laughing Laughing. Взех и един пакет с лигнин, чудя се дали да купувам от еднократните гащи за болницата - различни мнения чувам едни категорично без гащи с лигнин, други с еднократни гащи, трети с нормални и правръзки ....  Thinking Thinking Thinking Катостанат изследванията и ще ходя да проверя как стоят нещата в болницата, за да няма  грешки Rolling Eyes

Заспиването ми е някакъв отдавнашен блян края от 7-мия месец съм вампир заспивам към 5-6ч. сутринт. От тогава и съклета ме е подгонил като легна голямо въртене става, нито книги, нито филми, нито ел. игри помагат.

# 613
Joy  И аз преживях такава криза. То май с абитуриентките се съчета. Гледам ги млади и хубави, пък аз сдъвкана и изплюта, мачкан лак. Че и дебела, деформирана с тоя корем, целулитена, бяла като сирене и с приготвени гащи, каквито никогаш не съм вярвала, че ще се обуя, не и доброволно, без да е част от някакво изтезание и гавра с моята личност. Преди носех само супер плитки прашки с по едно фино ластиче..., сега до къде я докарах... А за в момента съм си купила два броя от безшевните на Помпеа, най- голям размер и най- дълбок модел, че съм и доволна колко са удобни  Tired Изобщо, как в рамките на няколко месеца остарях с 10 години, не можах да разбера  Sad
hahaha hahaha Ама така добре си го описала hahaha От твоята уста чак звучи забавно,а всъщност не е никак смешно.И мен като Весето най ме изнервя това,че трябва да съм зависима от някого.Нуждая се от чужда помощ за елементарни неща,които преди съм правела с лекота.И за капак съм това си състояние точно сега,когато имам най-много работа около ремонта.Та вместо да съм в помощ-аз съм в тежест Tired
Днес си поръчахме спалнята и след 20 работни дни ще си спим на чисто ново легло.  http://www.zonacomfort.eu/bg/product/10966/leglo-s-no6tni-6kaf4eta-city-108

Данчето,абе карай го по-кротко това трабантче!Ми не може така NaughtyСега не ти е време за такива акробатики.

А това с пола и аз не го разбирам.Всъщност мисля,че е само в България.До сега не бяха поглеждали така съжалително като кажа,че очаквам момиче,а ми е първо дете.Прието био първото да е момче #Crazy

Еее щях да забравя!Браво на мъхлите!!Много добре си вървят.Да си кротуват сега още някоя седмичка,че да станат още по-здравички!!

Да ви попитам вие имате ли болки когато ви се ходи до тоалетна? АЗ нощем се будя от болка ниско долу в корема и така ми става ясно, че много ми се пишка. Не знам нормално ли е  newsm78
А,добре ,че попита.Същата болка имам и аз.Коремът ми се втвърдява и ме боли ниско долу.Ако съм обърната към милото като тръгна да се завъртам на другата страна за да стана от леглото болката е ужасна.Тябва първо да се изправя и тогава да се завъртя.Онова чувство,обикновеното,когато ти се пишка,вече почти не си спомням какво беше.

Последна редакция: пн, 27 май 2013, 15:21 от gift

# 614
Тук съм и не съм мърдала.  Hug Но само чета, макар и рядко. За съжаление се разболях много тежко и бях много зле Sad Жестока гнойна ангина, от гърлото ми буквално изтичаше гной. И температура....На всичкото отгоре паднах в банята, е няма такова разчекване.  ooooh!
Като оздравея ще почета по-подробно и ще пиша, но сега съм абсолютен парцал..... Tired Сега съм на антибиотици и ми е замаяно, лошо..... Sick
Има хора тук , които много обичам и които никога не бих изоставила  Heart Eyes
А ремонта даже още не сме го почвали на детската, ама къде ти...Първо исках да се уверя , че ще оцелея и тогава ремонт  ooooh!
Еййй, някой много ме е проклел ще знаете  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт