Малката скумрийка Сийка през Юли ще роди хамсийка - тема 26

• 23 714
  • 727
  •   1
Отговори
# 75
Ами то аз с Дари ще трябва да отида ..няма кой да я гледа.

# 76
Флай, тук неваксинирани деца ходят в частни детски градини и после частни училища. Донякъде се вписват, но после за работа за доста професии пак изискват ваксини и то включително извън България. Труден би бил живота без тях, така е. Освен ако не си аристократ потомствен милионер. Примерно принцовете Уилям и Хари дали са ваксинирани?!  Thinking

Терпсихора, на мен в Клюкарника ми е най- слабото представяне  Laughing  Joy  Да видиш другаде как съм се вихрила. Ние до София ходим чат- пат, вече една година не съм била там и не ми се очертава скоро по очевидни причини  Simple Smile

# 77
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Ами то аз с Дари ще трябва да отида ..няма кой да я гледа.

Моя няма да има нерви да ме чака и ще щъка наляво-надясно, та няма да ми е спокойно. После да се похвалиш с хубави фотоси  Simple Smile

pinaMr. Green Уилям и Хари са родени ваксинирани, сигурна съм  Crazy

# 78
  • София
Флай, аз, ако се презадоволя, вместо вода ще започна да пия Moet, не боса, а бетер Кари Брадшоу ще стана, но хайде да не изброявам, просто откачалките не можеш да ги оправдаеш с материалното им положение. Абе, хора разни…

# 79
Данче не визирам конкретно теб в поста си, а писанията които прочетох последните дни. Не искам никой да се обиди. Не ми е такава целта. И не казвам, че е безопасно, а че вече не е толкова опасно. Опасно си е и още как. Друг е въпросът ако се налага раждане преждевременно по медицински причини. Дано не се налага  Praynig

Между другото сега ме подсетихте с това за омотаната пъпна връв. Аз раждах в месеца на отпуските - август. Въреше се в родилното един и същи персонал всеки ден и аз понеже съм си приказлива та си имахме лаф с няколко акушерки. Едната по - възрастна каза, че доста често бебетата се раждат омотани в пъпна връв.
Сетих се и за моя приятелка, която роди секцио заради преносване. Бебето не се беше смъкнало дори надолу. Преноси няколко дни и накрая се примири, че ще е секцио. След раждането докторката и обяснила, че бебето е омотано цялото (врат, кръст, ръка) около пъпната връв и това му пречело да се смъкне на долу и да се роди нормално и затова и преносила. И добре, че е отишла за секцио, че можело голяма беля да стане.

А за домашното раждане  ooooh! нямам думи. На село имаше една девойка дето последните деца ги роди с помоща на 13г си син. След раждането идваше линейка и откарваха бебето в Майчин Дом. До колкото ни е известно тази жена имаше 8 деца, като последното само беше момиченце. Двете първите си бяха при нея, а всичко останало  Rolling Eyes някъде из домове. Преди няколко години тази женица изчезна от селото (тя си и беше пришалец) и нямам повече информация за следващото и поколение.

# 80
Ауу искам и аз фотосесия,ама силно се съмнявам на света да съществува жив фотограф и достатъчно голям апарат,който да може да ме хване(не,не на височина).

# 81
  • София
Абе девойки, тъкмо днеска Весето умоляваше за мир и спокойствие в темата, вие сега искате и Близначето да спре да пише... Аз пък я разбирам, защото детенцето й е болно, имат ремонт, притеснена е, вкисната е, че ще остане без нет, нормално е в такива моменти, ако не си някой чукут, да се чувстваш нещастен и онеправдан и да търсиш насърчаващо внимание. Призовавам ви да си влизаме в положение, а не да си слагаме квалификации, според моментните състояния. На тия години няма да се превъзпитаме една - друга.  Peace Peace Peace

Мерси много за всички коментари за прословутите кошчета. Днес бях на такава хубава вълнА за поръчване, че реших да си поръчам и шишета на Авент, та оттам минах на одеалца и уйде коню у ряката. Забих се сега да търся памучни одеалца за креватчето за първите няколко дни на бебите (докато се аклиматизират), ама търсих да си отиват и с десена на чаршафчетата и след като избирах 100 часа, се сетих, че те всъщност май ще се пъхат вътре в чаршафа и се ядосах, защо ги правят такива шарени с мечовци и жирафчовци?! После пък се сетих, че той чаршафа всъщност е 120/60, а одеалцата са 110/80 (???) и явно няма да ги чаршафосвам. Накрая се замислих, че на изписването също ще ми трябват одеалца, щото според семейните капацитети, само с бархетна/тензухена пелена щяло да им е студено. Та минах да гледам и комплекти за изписване и съвсем се опетлах! Не знам защо се и ядосах. Вместо да ми е приятно....

За килограмите, заради Глезотийката (да я  успокоя), ще разваля Голямата Мистерия с това колко, аджеба кг съм качила, и ще кажа гордо - 3. Меря си ги като разлика с тези от преди забременяването, че нали в началото много отслабнах, после си наваксвах и така.

И как така пак успях да напиша егати дългия пост?! Извинете!

П.С. Кате, тя синята кръв е от комбинацията с ваксините! hahaha

# 82
  • София

А за домашното раждане  ooooh! нямам думи. На село имаше една девойка дето последните деца ги роди с помоща на 13г си син. След раждането идваше линейка и откарваха бебето в Майчин Дом. До колкото ни е известно тази жена имаше 8 деца, като последното само беше момиченце. Двете първите си бяха при нея, а всичко останало  Rolling Eyes някъде из домове. Преди няколко години тази женица изчезна от селото (тя си и беше пришалец) и нямам повече информация за следващото и поколение.

А така! Браво! Ще и ги изгледаме на жената.

Аз съм с две ръце ЗА слагане на спирала на циганките. Раждат едно, две най-много и хоп спирала.
Да уточня, говоря за тези циганки които не могат да си гледат децата и ги оставят на държавата да им ги гледа. В това число и тези които живеят от помощи.

# 83

А така! Браво! Ще и ги изгледаме на жената.

Аз съм с две ръце ЗА слагане на спирала на циганките. Раждат едно, две най-много и хоп спирала.
Да уточня, говоря за тези циганки които не могат да си гледат децата и ги оставят на държавата да им ги гледа.

smile3501  дори съм съгласна да отделяме всеки месец по някой лев, че да може ние да им ги купим, отколкото после НИЕ да плащаме детските им, здравните им, домовете им.

Станах неволно свидетел в Соц. подпомагане как една циганка крещеше на началничката "Ще ви върна парите ама друг път" щото детето и не ходело на училище и трябва да си върне детските  ooooh!

# 84
Напълно подкрепям идеята за спирали за циганките.Тез хора са мега плодовити  Twisted Evil отделно от това,с кой акъл ще народиш 7-8 чавета,ужас!

# 85
Това за спиралите имаше го със сигурност като някаква програма преди време, но не знам дали още я има, защото навремето си слагах и аз спирала, и моята докторка ме мина по програмата за циганките та нищо не платих.  Joy JoyКоето ме подсети, че толкова много ме беше страх, че ми падна кръвното и припаднах на магарето. Та не знам как съм родила първият път, голямо съм шубе.

# 86
# 87
Мацки , малко off topic,  но имате ли представа дали мога да поръчам нещо от ИКЕА и да ми го донесат с ЕКонт с наложен платеж до нас?? Харесала съм една кошара ама като си нямаме Икеа във Варна.... #2gunfire

# 88
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Мацки , малко off topic,  но имате ли представа дали мога да поръчам нещо от ИКЕА и да ми го донесат с ЕКонт с наложен платеж до нас?? Харесала съм една кошара ама като си нямаме Икеа във Варна.... #2gunfire

Глори, виж тук какво пише http://www.ikea.bg/DefaultLM.aspx?page=transport. Другия вариант е да го вземе някой и да го прати по Еконт до вас. Аз бих се ангажирала ако нямаш алтернативи  Peace

# 89
  • София
Естествено столчето за кола е без сенник. Тоя сенник много ли е важен? Другото столче си има, а пък ги харесах, че си приличат по цвят. Дали да го взема все пак?

Общи условия

Активация на акаунт