Имате ли потребност да превъзхождате други хора?

• 28 317
  • 918
  •   1
Отговори
# 915
  • Canada
Аха, не забравяй, когато си публикуваш нАучния труд, да ни раздадеш комисионните Wink

# 916
  • София
Аха, не забравяй, когато си публикуваш нАучния труд, да ни раздадеш комисионните Wink
Не пиша нАучен труд, ако пишех щях да обявя, че това е повода за темата. Но пък ако по неведоми пътища един ден напиша нещо и е във връзка с темата ще черпя поименно. Peace

# 917
Я ми кажете, така по приятелски, често ли ви се случва да попадате в среда, в която хората не си говорят просто ей така, а казват нещо, но зад него винаги стои друго. Това ме побърква! Аз не съм такава и тези " дипломатични" игри ме влудяват. Трябва да подбирам винаги какво казвам, как точно го формулирам, за да внуша едикакво си на някого, а той от своя по същия начин се опитва да ме манипулира. Явно не ме бива в това изкуство  Rolling Eyes.

На работа за мен подобна ситуация би било абсолютен ужас. Бих се объркала на момента и сигурно бих изгреждала като пате в кълчища и бих била лесна жертва на интригата. Казвам каквото мисля, ако ме питат. Ако нещо може да засегне някого въобще не казвам нищо. Ако знам, че ще го засегне, но е крайно належащо да се каже - казвам го на четири очи с цел да предотвратя драма. Обичам да казвам нещата с равен тон. Дори да съм много кипнала - тонът ми е равен. Пенявя се тука повече, значително повече, отколкото в нормалния живот. Упражнявам емоции. Mr. Green Но форума го считам за част от личния живот. Така че емоциите са позволени.

# 918
На италиански има граматическо време, което изразява предположение, пожелание, предпочитание, несигурно твърдение.
С риск да се изложа подобна граматическа конструкция има в много езици- български, английски, немски, испански ( в тези със сигурност). Използва се минало време като форма на условност или учтивост. Например Would you care for some tea? или Бихте ли направили едикаквоси?
Много изрази и начини на изразяване имат своето значение отвъд буквалното и предполагам, че твоите впечатления се основават на различните кръгове с хора, с  които общуваш. Има такива, с които общуването е по формално, и такива с които е 'право куме в очи'. Злобната ти шефка и най добрата ти приятелка по различен начин биха изразили една и съща емоция към теб.

Общи условия

Активация на акаунт