Автоимунен тиреоидит на Хашимото (29)

• 74 455
  • 749
  •   1
Отговори
# 150
Сега погледнах в една лаборатория - 28лв му искат на изследването за вит. Д. Много ми е на своя глава. Сега лятото ще събирам слънце, но при следващата контрола при ендокринолога на зима ще се опитам да го помоля да ми го пусне официално, че да ми го изплатят от ДЗО.

# 151
  • София
А някой знае ли по колко изследвания на хормони годишно поема касата (май само 2 хормона поемаше), защото аз вече ползвах веднъж направление. Всичко останало си се плаща, нали?

# 152
Искам да споделя,че когато на мен ми откриха недостига на вит.Д той беше 43 при долна граница 50.Започнах да пия по 15 капки седмично по препоръка на ендокринолога и макар това да беше в началото на юли миналата година и след това ходих на море,а есента си пуснах контролно изследване ,бях около 50(т.е. около долната граница). За мен това означава,че дори и на море и с капки-витамина бавно се качва.От тогава го пия,но друга контрола не съм пускала...Но искам да ви предупредя,ако лекарите не са ви казали-аз на всеки 3-4 месеца си пускам кръвни изследвания на обикновен калций и йонизиран калций и калций и фосфор в диуреза(в урина),тъй като вит.Д е тясно свързан с усвояването на калция и фосфора и трябва да се наблюдават...Момичета-имайте го предвид..

# 153
  • София
deni-sta , ти къде изследва вит. Д? Аз го изследвах в Бодимед, пишеше, че над 30 трябва да има за добро здраве, при нива 21-29 се определя като недостатъчност, а под 20 - дефицит. Но лекарят каза, че поне 70 са необходиоми за да говорим за добро състояние. Каза ми за друга негова пациентка, която цяла година е пила капките, за да го постигне. Явно има разлики в рефенрентните граници на лабораториите newsm78

# 154
Да, вит. Д улеснява усвояването на калций. Което може да е добре при хора с намалена костна плътност, но пък за склонните към литиази - не. Изобщо, поне мен ме притеснява приема на вит. Д без доказана нужда от него. Макар, че като гледам на бебета колко смело ЛЛ изписват и по няколко капки...

deni-sta, какво наложи при теб изследване на вит. Д? Извинявай ако си писала. Hug

# 155
Аз имах слабост в краката...нестабилност,несигурност ..и питах ендото може ли да е от Хашимото ..той каза,че не,но ми каза да си направя тест за латентна тетания(тази болест се появява при засегнати паращитовидни жлези при операция,а аз операция нямам),но теста ми излезе положителен и тогава ендото поиска изследвне на вит.Д...Изследването правих в Цибалаб...и двата пъти...

# 156
Момичета кажете моля добра лаборатория в района на Овча купел?

# 157
  • София
Здравейте Момичета записвам се и аз в темичката.
Въртят ми се едни въпроси: При положителен тест Д-р Начев ми беше казал веднага да отивам за смяна на дозата - да ама има час в кабинета който аз зная чак за след седмица! Дали да чакам дотогава направо не зная.   Shocked Не мога да се свържа с него по телефона.
В Майчин дом трябва ли да се записва час предварително за преглед или направо отиваш? Знаете ли дали има определени дни в които преглежда там?
ох и освен TSH и FT4 ли изследвате  Confused  Embarassed

Много много благодаря за отговорите

# 158
Mechita, аз знам, че д-р Начев е в Майчин дом вторник и петък от 13.00 до 15.30ч. (то това може би трябва да се сложи на 1 стр.) Ходи се без записан час. То беше хубаво да се свържеш по телефона с него, ама викаш не става  Thinking Така че по-добри иди утре в Майчин дом, отколкото да чакаш за другата седмица.
Аз съм в търсене на личен лекар  Tired нали този месец може да се сменя.

Последна редакция: пн, 10 юни 2013, 12:37 от Seti Beti

# 159
Привет   Hug Отдавна не съм писала, но ви следя колкото мога. Идвам да измрънкам- дали от топлото или от друго, но днес правих изследвания и резултатите са доста по зле от преди 5 месеца. За сега само ТАТ и МАТ /за радост/, но и другите показатели заплашително наближават границите. Януари тат и мат бяха 120 и 220, а сега са 720 и 340  Thinking Старая се да водя по здравословен начин на живот, внимавам с храната , ама цъ...явно това не влияе. Час за лекар има края на този или началото на другия месец. Да видим- миналия път ми каза, че не съм за лекарства, а само за наблюдение. При тези стойности дали има какво да се предпише  newsm78 Доколкото съм чела тат и мат не се повлияват от медикаменти  Thinking
Пп. Христозов във Вн ме наблюдава. TSH е 0.4 /де знам добре ли е или не/. ЗВерски крива и ревлива съм напоследък и изключително уморена. Като парцал  ooooh! Не мога да се понасям:..никого не понасям  Twisted Evil Вчера е улових как тайно се надявам една жена да ме пререди в магазина, за да мога да й се скарам. Отврат съм  Blush

# 160
Клониш към хиперфункция ( с целия букет симптоми, който описваш), но все още си в норми. Пази се от слънцето. Лятото е пикът на тиреотоксикозата. Не ти препоръчвам плаж - това сериозно. Ако ходиш гледай да е когато слънцето е по-слабо и стой под чадъра.
В темата за Базедова болест пиши на Тони Бонбони да ти даде телефон да се свържеш с Христозов в Терапията и да отидеш по-рано на преглед там, вместо да чакаш в медицински център Дария, ако си се записала за там.
Вероятно няма да предпише нищо. ТСХ е ниско, но е в норми, но както казах - пази се от слънцето.
За добавки, може да питаш Христозов за Селен, но принципно той е от докторите, които не предписват добавки.
Кръвна картина правила ли си скоро? Как ти е хемоглобинът?

# 161
Merelenda  Hug Благодаря. Януари ходих на преглед в Терапията, но сега като звъннах ме препратиха към центъра. Ще се опитам да се свържа с Христозов за преглед в Терапията. През тези 5 месеца ядях бразилски орехи /уж в тях има селен и ала бала замествал добавката/, но явно не върши работа. Много ми е кисело от към емоционална гледна точка, че дори като се вардя от "лошата" храна като нацист пак няма ефект. Някак се бях настроила, че когато затворя прасето в себе си нещата ще се нормализират.
От както съм родила на плаж не ходя/вече 4година/ веднъж заради свинската визия  Embarassed и от др страна заради петната и луничките, които започнаха да ми се появяват. Въобще колямо пазене се пазя от слънцето. Не знам дали знаете/сигурно да/, но да ви споделя, за бонус симптомите или по скоро страничните ефекти от заболяванията на ЩЖ - Бързо загрубяващи стъпала, дразнене на очите/особено при такива като мен, носещи лещи/, липса на обоняние  ooooh! , петънцата по лицето ги знаете, нехващането на боята за коса  Twisted Evil . .. аз ги имам всичките  Shocked
 Пп. До преди да разбера за Хашимото бях редовен кръводарител и хемоглобинът ми беше чудесен, скоро не съм правила такива изследвания. Понякога се питам дали кръводаряването може да ми е докарало Хашимотото дръгливо  Thinking

# 162
  • София
Благодаря Seti Beti  Simple Smile ще отида утре за да ми е по-спокойно

# 163
Не търси причина в кръводаряването.
Повече никакви бразилски орехи!  Naughty
Чудя се защо ги предписват/препоръчват в интернет при неизяснени състояния на щитовидната жлеза за подобряване функцията ѝ. Нито се знае дали ще отиде в хипофункция или хиперфункция, нито биха повлияли на самите антитела. Rolling Eyes
В случая клониш към хиперфункция и тези бразилски орехи направо могат да ти я отключат. Тук не говоря като лаик! Стоп на всякакви такива илачи! Naughty
Все още имам съмнения за себе си, че с домашното алое си активирах хиперактивната жлеза.
Вярно е, че не можем да спрем заболяването ( или поне единици са успели с промяна начина на живот), ако ще и всички хомеопатии да изпием на света, като му е дошло време да се отключи - ще се случи.

# 164
Забравих да попитам, ако някой знае да сподели. Януари месец Христозов ми каза, че в ЩЖ имало две огнища на възпаление. Знаете, че не е много по обясненията и не ми каза какво означава...та вие знаете ли? Това от антителата ли е или от друго?

Общи условия

Активация на акаунт