Автоимунен тиреоидит на Хашимото (29)

• 74 192
  • 749
  •   1
Отговори
# 630
Момичета, може ли при нормално ТСХ пулса да е около 90-100?

Може, да. Peace Аз постоянно съм така от рецидива насам с ТСХ в норми, но ускорен пулс, затова и не спирам бетаблокера.
Но пулсът може да е повишен и при ниско ТСХ.

kalina_bg, вероятно имаш Хашимото и МАТ са повишени от това. Описаната картина отговаря на този етап на диагнозата ( хормони, ехограф, антитела). Спирането на терапията ти не бих обсъдила, ти си знаеш за себе си, но ще коментирам за антителата.
Нервите неминуемо рефлектират. Ако успееш да се справиш с това, мисля че неминуемо ще повлияеш на антителата. Глутенът вече се убедих, че е голям фактор като цяло за отключване на автоимунните заболявания. Поздравления, че си го спряла.
Та, и да ти казвам спокойствие, релаксация, медитация, йога и т.н., то ти най-добре си знаеш дали ще се справиш и как да си помогнеш.
Ако си склонна да опиташ с хомеопатия - читав доктор намери да задейства нещата за успокояване и лечение на заболяването.
Описаните стомашни проблеми също се дължат на Хашимотото ( колкото и невероятно да звучи и да са се появили много преди Хашимотото), затова и спиране на един от главните виновници - глутен, неминуемо рефлектира и върху цялостното здравословно състояние.
И тъй като МАТ спадат много, много бавно, то ефект от безглутеновото хранене очаквай най-рано 6 месеца и по-често около година след променения режим на хранене.
Обикновено и ние долу-горе на година ги изследваме, заради бавния спад, освен ако доктор не поиска по-ранно изследване, за да види как вървят нещата при назначената терапия.

evelin, успех ти пожелавам и скоро да вкараш стойностите на хормоните в норма! И операцията да мине леко.
За вените - сефте чувам за колабирането, не съм запозната, ама дано не се и налага.
Мен преди време ме беше предупредила една сестра ( понеже вените не ми се отличават много и все давам от едно и също място кръв), че е добре да сменям ръцете, или да се пробват да потърсят друга вена, че от често вземане на кръв от дадена вена, тя спира да пуска кръв ( и май думата беше точно колабира). Започнах да редувам уж ръцете, но едната ръка, от която са вземали най-често кръв ме болеше вече много самото място и бях спряла да я предлагам, но последния път преди няколко дена забравих и предложих отново нея. Сестрата забоде игла и няма кръв. Размърда иглата, текна съвсем малко, а обикновено ми пълнят 3 епруветки: за хормони, ПКК + СУЕ и чернодробни. Извади епруветката, сложи нова и пак леко размърда и тръгна кръвта. Та тя ми каза, че при мен е от честото даване на кръв от тази ръка и вече ще търсим други вени.
Предполагам, че при теб не е от това, защото си отскоро болна, а мен ме дупчат от 2 години и половина на месец, два, като последната година се е случвало по няколко пъти дневно.

# 631
  • София
 Merelenda,virgin2012:hug: Hug Hug...благодаря ви!И аз си мисля,че по-скоро вената не пусна кръв не от болестта ,а от моментното ми състояние-недоспала,гладна,леко паднало кръвно...но тя и сестрата много ме изплаши,признавам си,а и аз каквато съм си паника Mr. Green  #Crazyта съсвсем стана пълна картинката.И да,скоро пак бях давала кръв само за амилазата, та може и веничките ми да не искат да ги дупчат вече Simple SmileА то сега и на мен трябваше да ми се изследват една камара неща,та трябваше и повече кръв да изтеглят,но както и да е.......скоро ще ходя пак......
   За нервите-около мен не познавам по-притеснителен и емоционален човек от мен Rolling Eyes Rolling Eyes.Явно и хашимотото е точно резултат от това.Какво ли не съм пробвала ,за да се успокоя...билки,антидепресанти(отдавна не ги пия),валерянчета,валидолчета,спорт,разходки,психолози...и т.н но като че ли най-добре ми действат ходенето в планината/редовно обаче/ и йогата,но го правя в къщи,имам книгата на Венцеслав Евтимов,там на стр.289 има най-важните асани и тях ги правя понякога -страхотно положително влияние ми оказват..... Peace

# 632
Merelenda,virgin2012:hug: Hug Hug...благодаря ви!И аз си мисля,че по-скоро вената не пусна кръв не от болестта ,а от моментното ми състояние-недоспала,гладна,леко паднало кръвно...

ХА! Затова пък хич не се сетих. Цяла нощ не бях спала преди изследването, че на някой комшия алармата на колата се повредила и цяла нощ пищя, а аз бях максимално изнервена. Отивайки в лабораторията попитах сестрата само, дали би се отразило на ПКК недоспиването, че знам, че левкоцитите са по-чувствителни. Ама и при двете ни е било еднакво.

# 633
  • София
Аз да ви кажа,досега не съм имала проблеми с вените,освен че се поскриха.И сега ще ви разкажа една случка,през Декември получих Кератит на роговицата,много ме уплашиха,вкараха ме в болница и ми назначиха ренген на бял дроб Shocked(а аз си бях внушила месец преди това,че дроба ме боли и сигурно имам някой ...осмокрак)и като ме пратиха на снимка,направо зле ми стана.Та,след снимката трябваше да ми вземат кръв,ейййй такова дупчене падна и няма кръв Shockedсестрата ми вика:успокой се,отпусни се,вените ти колабират Shocked.Е след като накрая ми взе някякси кръв и аз седнах,щото бях легнала и като ме заболя отгоре над бъбреците,отзад на гърба,викам и оххх заболяха ме бъбреците Joy,а тя ми каза,това са надбъбречните ти жлези от адреналина реагират Thinking Thinking
Та така,то аз вече съм пълен хипохондрик,така че не ми се смейте Mr. Green

Мереленда,ти защо пускаш чернодробни?И кои?
Аз съм решила,сега скоро ще ходя на контрола и ще си пусна и асат и алат и амилаза Crossing Arms,аааа момичета,какво се изследва,за да се види холестерола?

# 634

Мереленда,ти защо пускаш чернодробни?И кои?
Аз съм решила,сега скоро ще ходя на контрола и ще си пусна и асат и алат и амилаза Crossing Arms,аааа момичета,какво се изследва,за да се види холестерола?
Заради тиреостатиците ( тирозола) ги пусках на 3 месеца веднъж, но сега пия и Сиофор и той още повече натоварва черния дроб, та всеки път като пускам ТСХ, пускам и Асат и Алат. Само тези двете следя, че ако се вдигат от хапчетата да може да включим нещо навреме. Няколко момичета с хиперфункция споделиха, че са имали повишаване на чернодробните и са им включили лекарства.
Аз отначало не ги следях, че бях на 1 таблетка тирозол само, но после с рецидива доста време пих повече хапчета, та вече ги пускам всеки път.

За холестерола аз си пуснах липиден профил:
Общ холестерол, триглицериди, HDL, LDL, глюкоза.
Това ми съдържаше пакета липиден профил. Около 10 лв дадох, но не знам дали не беше на промоция. Сравни цените с лабораторията, в която искаш да се изследваш.

# 635
Относно колабирането аз от край време съм така. Това е на психична основа. Затова винаги ми вземат кръв легнала и после полежавам малко.

# 636
И аз все лягам от страх  Tired Искам да съм смела в тези ситуации и да не ми пука! Как да го постигна? Преди не бях така, ама...... преди  Tired

# 637
  • София
Аз само да уточня,че това е единствения път,когато ми се е случвало.И то от друго ме хвана страх,не от взимането на кръв Peace

да не помислите,че съм пъзла hahaha

# 638
  • София
Аз пък много често увеличавам амилазата 125/до 100 е нормално/,казват ми че явно е от жлъчката,дразни нещо панкреаса.....ще се маха скоро тази жлъчка......вече всекидневно имам болки в корема Sad Sad Sad.

# 639
  • София
Днес ще пиша за сто-тен път Mr. Green
мен пък ме боли от ляво под ребрата newsm78може ли да е панкреас?

# 640
  • София

В ляво под ребрата може да са много неща-дебело черво,панкреас,далак,а може да е някаква невралгия....ако след ходенето до тоалетна те облекчава,значи е от дебелото черво....а по принцип панкреаса ако е възпален,то нещата протичат доста зле-с повръщане,силни болки,температура,увеличена амилаза ,но пак при всеки е различно.Аз също имам болки в колрема ту от ляво,ту от дясно.......тъпи и постоянни,при мен голяма питанка дали е от жлъчката,последно хирургът при който ходих е категоричен ,че е от жлъчката и да я махаме,ама те нали ги знаете хирурзите дай им да режат и махат Sad Аз все се чудя дали пък не е от щитовидната жлеза newsm78 newsm78 newsm78

# 641
  • Пловдив
Момичета,излезнаха ми резултатите.

Последна редакция: пт, 19 юли 2013, 08:24 от ♥Elfita♥

# 642
  • София

В ляво под ребрата може да са много неща-дебело черво,панкреас,далак,а може да е някаква невралгия....ако след ходенето до тоалетна те облекчава,значи е от дебелото черво....а по принцип панкреаса ако е възпален,то нещата протичат доста зле-с повръщане,силни болки,температура,увеличена амилаза ,но пак при всеки е различно.Аз също имам болки в колрема ту от ляво,ту от дясно.......тъпи и постоянни,при мен голяма питанка дали е от жлъчката,последно хирургът при който ходих е категоричен ,че е от жлъчката и да я махаме,ама те нали ги знаете хирурзите дай им да режат и махат Sad Аз все се чудя дали пък не е от щитовидната жлеза newsm78 newsm78 newsm78
Преди време,Тодорова ми каза,че е най вероятно всичките ми болки в гърба и целия гръден кош да са от Хашимотото #Crazy
уф незнам,аз си мисля,че ме боли далак,но прочетох,че той не боли в покой newsm78

# 643
По мое мнение са страхотни резултати, но да кажат и другите   bouquet

Последна редакция: пт, 19 юли 2013, 09:11 от wackamotto

# 644
FT4 e доста ниско, макар и в референтни граници. Peace

Общи условия

Активация на акаунт